Környezet

 • 2009-09-06 10:22 Bajza József Emléktúra

  A Zagyva-mente Környezet- és Természetvédő Egyesület szervezésében kerül megrendezésre a Bajza József Emléktúrára szeptember 19-én. A túra három távon teljesíthető gyalogosan (15 km, 25 km és 60 km). A résztvevők oklevelet és kitűzőt kapnak, az útvonal egyes állomásain ivóvíz és gyümölcs ellátmányt, a táv teljesítése után pedig uzsonna vár mindenkit a célállomáson. Nevezési díj egységesen 600 forint a 15 km és a 25 km és a 60 km-es távokra egyaránt.

 • 2009-09-03 13:44 Hét milliárd forint nemzeti parkjaink természetvédelmi fejlesztésére

  Kilenc nemzeti park 23 pályázata nyert támogatást az Új Magyarország Fejlesztési Terv programjaiból a közelmúltban, így csaknem 7 milliárd forintot fordíthatnak természetvédelmi fejlesztésekre országszerte. Az elnyert támogatásból élőhely-rekonstrukciók, elektromos vezetékek természetbarát átalakítása, gyűjteményes növénykertek és védett történeti kertek természetvédelmi célú fejlesztése, erdei iskolák infrastrukturális fejlesztése és élőhely-megőrző programok valósulnak meg. 2000 és 2010 között összesen 155 nemzeti parki fejlesztésre került és kerül ezután sor Magyarországon.

 • 2009-09-03 10:09 Több, mint 1000 milliárd környezetvédelmi fejlesztésekre

  Magyarország első helyen áll a környezetvédelmi projektek területén az Európai Unió új tagállamai között. Amennyiben a Környezet és Energia Operatív Program (KEOP) valamennyi előkészített pályázata megfelel a második forduló bírálati követelményeinek is, az közel 1000 milliárd forint támogatási összegű környezetvédelmi beruházást generál, nagymértékben javítva az ország környezeti állapotát és számos új munkahelyet teremt – mondta el Szabó Imre környezetvédelmi és vízügyi miniszter, a KvVM Fejlesztési Igazgatóságának szeptember 3-i konferenciáján.

 • 2009-08-26 11:17 Pályázat díjazza a kerékpárosbarát munkahelyeket illetve településeket

  A Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium és a Közlekedési, Hírközlési és Energiaügyi Minisztérium ismét meghirdeti a „Kerékpárosbarát Munkahely 2009” és „Kerékpárosbarát Település 2009” pályázatokat. A tárcák idén harmadik alkalommal bátorítják azon kezdeményezéseket, amelyek hozzájárulnak a környezettudatos közlekedési kultúra megteremtéséhez, és ily módon a kerékpárosbarát környezet és infrastruktúra kialakításához.

 • 2009-08-26 09:32 Kiszáradt a védett Tisza-holtág Kelet-Szlovákiában

  Kiszáradt a Tisza-holtág, a folyó régi és új medre közti tájegység a kelet-szlovákiai Nagytárkány település határában - írja a megjelent Új Szó című szlovákiai magyar napilap. A Borsod-Abaúj-Zemplén megye észak-keleti térségével határos térségben, a Nagytárkány határában lévő 734 hektáros terület, 2005-ben rákerült a nemzetközi fontosságú vizes területek jegyzékére, az úgynevezett ramsari listára.

 • 2009-08-23 12:07 Elpusztult a Nyíregyházi Állatpark nőstény elefántja

  A 17 éves afrikai elefánttehen hirtelen halálát valószínűleg a lépén talált daganat okozta -derült ki a boncolást követően. A 2006-ban Izraelből érkezett nőstény, a már Nyíregyházán született kétéves borját hagyta maga után.

 • 2009-08-23 08:57 Szénerőműről szavaznak Mátratenyén

  Szénerőmű építését tervezi a Nógrád megyei Mátraterenyén az Első Nógrádi Erőmű (ENE) Zrt., a beruházás kapcsán szeptember 6-ára kiírt népszavazás előtt három lakossági fórumot tartanak a faluban -közölte Gecse László polgármester.

 • 2009-08-23 06:11 Kevesebb mézet hordtak a méhek

  Miközben a világban a gazdasági válság hagyja ott a nyomát, a méhészeket egy másik „válság” is sújtja: a szélsőséges és változatos időjárás miatt a méhek kevesebb mézet termelnek. Nemcsak a növényekre, hanem az állatokra is hatott az idei, meglehetősen szélsőséges és változatos időjárás. A fák, szántóföldi növények virágzásának ideje kissé eltért a korábbi évekétől, ezért az áttelelő mézelő rovarok kevesebb virágport tudtak gyűjteni.

 • 2009-08-22 13:17 NASA: gyakori lehet az élet az űrben

  A legegyszerűbb fehérjealkotó aminosavat, a glicint elsőként mutatták ki egy üstökös anyagából, ami alátámasztja az elméletet, mely szerint egy üstökös közvetítésével érkezhetett az élet a Földre - jelentették be a NASA kutatói az Amerikai Kémiai Társaság washingtoni éves találkozóján. "A glicin felfedezése egy üstökösben azt az elképzelést támogatja, hogy az élet alapvető építőkövei jelen vannak az űrben, és alátámasztja az érvelést, mely szerint az élet inkább gyakori lehet az űrben, mintsem ritka" - közölte Carl Pilcher, a NASA kaliforniai Asztrobiológiai Intézetének igazgatója.

 • 2009-08-09 13:33 Zöld udvar - Egyszer majd mind rájövünk, hogy a pénz nem ehető

  A Bocs Alapítvány, Fair Világ Méltányos Kereskedelem Szövetség, Humanista Mozgalom, Közép Európai Fejlesztési Egyesület, Levegő Munkacsoport, Magyar Természetvédők Szövetsége, Orpheus Állatvédő Egyesület, Útilapu Hálózat SCI Hungary, Védegylet Egyesület, Zöld Fiatalok Egyesület részvételével a SZIGET 2009 egyik fontos civil helyszíne az idei Sziget Fesztiválon a Zöld Udvar.

 • 2009-08-05 14:16 Elhordták a szeméthegyet

  Néhány hónappal ezelőtt áldatlan állapotok uralkodtak a számozott utcák környékén. Az ott lakók szerint főként a nyári hőségben elviselhetetlen volt a szemét és a bűz, sőt a kidobott háztartási hulladék, ételmaradék a rágcsálókat is idevonzotta. Erre felé időről-időre megjelentek az engedély nélkül lerakott szemétkupacok.

 • 2009-07-28 13:53 Virágos települések versenyeznek

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Környezetvédelmi Tanács immár ötödik alkalommal hirdeti meg környezetvédelmi, környezetszépítési és virágosítási versenyét. A nevező városok, falvak és községek három kategóriában: város, 500 fő feletti és alatti települések kategóriájában indulhatnak a megmérettetésen.

Miskolc TV mai műsora

2021-04-10 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!