Környezet

 • 2014-05-25 17:07 125 éve született Vásárhelyi, a Bükk másik nagy kutatója

  Vásárhelyi István természetkutató, zoológus, a magyar természetvédelem harcosa, a Bükki Nemzeti Park létrejöttének előharcosa volt – és Herman Ottó nagy tisztelője. A két „bükki” tudós egymás mellett nyugszik a felső-hámori temetőben. A Herman Ottó emlékévben Vásárhelyi Istvánnak is jubileumát üljük, ugyanis 125 évvel ezelőtt született.

 • 2014-05-25 15:40 Zöldre festett repülős gyermeknap

  Formabontó volt az idei, nagy hagyományokkal rendelkező repülőtéri gyermeknap, ugyanis zöldre hangolták. A közkedvelt játékok és természetesen a repülés mellett a környezetvédelem és a szelektív hulladékgyűjtés köré épülő programokat is kínáltak. Sőt, még kukásautóba is be lehetett ülni, méghozzá vadonatújba – hiszen jelképesen a gyermekek vehették át a város nyolc új szelektív hulladékgyűjtő autóját.

 • 2014-05-25 15:31 Sok eső várható május utolsó hetében

  Május utolsó hetében többször várható zápor, zivatar, megerősödik, viharossá fokozódik a szél, enyhül a meleg. A hét második felében, a tavasz utolsó napjaiban helyenként csak 16-23 Celsius-fokig emelkedik a hőmérséklet - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzésében.

 • 2014-05-25 11:20 Itt lesz lomtalanítás a jövő héten

  Tavaszi lomtalanítást tart a MiReHuKöz Nonprofit Kft., melynek alkalmával az érintett területekről a megjelölt időpontokban elszállítják a háztartásokban feleslegessé vált hulladékokat. A lomtalanítás a meghirdetett napon reggel 6-órától kezdődik, és a napi útvonaltervben szereplő utcák befejezéséig tart.

 • 2014-05-24 21:02 Országszerte pusztított a vihar

  A nagy eső miatt beázott az idősek otthona szombaton Vámosgyörkön, a lakókat egy másik épületbe szállítják át - közölte a Heves Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság a honlapján. Tájékoztatásuk szerint az István király úti épület földszintjén mintegy tíz centiméternyi víz gyűlt össze. A település több utcájában is veszélyezteti az ingatlanokat a lezúdult víz, az árkokat a tűzoltók tisztítják meg.

 • 2014-05-24 11:38 Elkészült a viharkárok összesítése

  Elkészült a múlt heti viharkárok összesítése az Északerdő Zrt.-nél, ahol rendkívül komoly károkat okozott a mostoha időjárás. Ismeretes, május 15-én nagyon erős, óránként 100-120 kilométeres széllel kísért vihar csapott le a térségre. Az esőzések miatt felázott talajból a szél sok helyen kifordította a törzseket. Az előzetes kárfelmérések szerint több mint húszezer köbméter faanyag károsodott.

 • 2014-05-24 11:05 Citromsárga figyelmeztetés az esőzések miatt

  Az ország nagy részére figyelmeztetést adott ki a meteorológiai szolgálat a várható esőzések miatt.

 • 2014-05-23 16:06 Ezúttal palántákat kaptak a gondos gazdák

  Paradicsom- és paprikapalántákat osztott pénteken a lyukói Közösségi Ház udvarán a Katolikus Karitász azoknak a családoknak, akik korábban már kaptak vetőmagot és burgonyát, s vállalásukhoz híven megművelték és beültették kiskertjüket. Az eseményen részt vett Kriza Ákos polgármester is.

 • 2014-05-23 13:34 Emelkedik a pázsitfűfélék és a kora nyári gyomok pollenkoncentrációja

  A melegedő idő miatt ismét gyorsan emelkedik a levegőben lévő virágpor mennyisége, így erősödhetnek az allergiások tünetei - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) pénteken az MTI-vel.

 • 2014-05-21 11:55 Gyereknap az állatkertben

  A közelgő gyereknapot a Miskolci Állatkert és Kultúrpark vezetése sem felejtette el – készülnek is a jeles napra. A kicsiket és a gyermeklelkű felnőtteket számos izgalmas, különleges program várja vasárnap, a vadasparkban. Minden a gyerekeknek, az állatokról szól majd.

 • 2014-05-21 11:31 Pásztorkutyákat vetnek be a vízpartok bakteriális fertőzései ellen

  Hatékony fegyvernek bizonyultak a strandok kólibaktérium (E.coli) fertőzései ellen a border collie-k az Egyesült Államokban, a kutyák távol tartották a partoktól a sirályokat, amelyek ürüléke az E-coli baktérium egyik forrása - derült ki az amerikai mikrobiológiai társaság éves tanácskozásán bemutatott tanulmányból.

 • 2014-05-20 21:03 Áradás: csónakkal mentettek a tűzoltók

  Már menekíteni is kellett Borsodban a Hernád áradása miatt. Mint megtudtuk, Ócsanálos külterületén körbezárt a víz egy tanyát, a szerencsi tűzoltók kedden kora este csónakkal mentették ki az ott lakó személyt és a kutyáját.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-25 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!