Környezet

 • 2008-06-05 16:50 Környezetvédelmi Világnap

  A Környezetvédelmi Világnap alkalmából „Tisztítsuk meg vízpartjainkat” címmel tartottak akciós napot csütörtökön Miskolcon. Az ENSZ 1872-ben Stockholmban tartott az Emberi környezet című konferenciája óta ünnepeljük június 5-én a Környezetvédelmi Világnapot.

 • 2008-04-03 11:38 Olcsó, tiszta, környezetkímélő energia

  Az előzetes felmérések szerint Miskolc geológiai környezete lehetővé tenné egy geotermikus hőerőmű létrehozását, és eredményes működtetését. A Miskolc Holding Zrt. a héten együttműködési megállapodást írt alá a a PannErgy (korábban Pannonplast) Nyrt-vel a város alatt lévő geotermikus (föld-hőenergia) erőforrások kutatására.

 • 2008-03-14 16:46 Pályázat diákoknak – „A fenntartható jövő születése”

  A Holocén Természetvédelmi Egyesület „A fenntartható jövő születése” címmel pályázatot hirdet diákok számára. A program célja, hogy növelje a diákok ismereteit a helyi természet- és környezetvédelemmel foglalkozó civil szervezetek tevékenységeivel, illetve a helyi és globális környezet- és természetvédelmi problémákkal kapcsolatban, valamint arról, hogy miként lehet fellépni megszüntetésük érdekében.

 • 2008-02-19 16:11 Szelektív hulladékgyűjtés az egyetemen

  Hulladékból termék – ezzel a címmel érkezett a Miskolci Egyetemre az a kiállítás, mely egyedülálló kezdeményezésként az országban 80 hulladékfeldolgozó és hasznosító vállalat részvételével mutatja be, hogyan készül másodnyersanyag, majd hasznos termék a lakosság által szelektíven gyűjtött hulladékból.

 • 2007-05-02 11:42 Felszínre kerülnek vizes gondjaink

  Vegyen részt Ön is települése, környezete természet- és környezetvédelmi szempontból jelentős vízgazdálkodási problémáinak feltárásában! – ezt kérik a Nyírségben, a Rétközben, a Beregben és a Szatmári-síkságon élőktől. A vízi környezet állapota iránt érdeklődők, észrevételeivel segíteni akarók véleményére a Felső-Tisza-vidéki, illetve az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság számít. A javaslatokat 2007. május kilencedikéig lehet elküldeni.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-25 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!