Környezet

Elkészült a viharkárok összesítése

2014-05-24 11:38

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE viharkar.jpg

Elkészült a múlt heti viharkárok összesítése az Északerdő Zrt.-nél, ahol rendkívül komoly károkat okozott a mostoha időjárás. Ismeretes, május 15-én nagyon erős, óránként 100-120 kilométeres széllel kísért vihar csapott le a térségre. Az esőzések miatt felázott talajból a szél sok helyen kifordította a törzseket. Az előzetes kárfelmérések szerint több mint húszezer köbméter faanyag károsodott.

- A legnagyobb veszteségek a Zemplénben voltak, de a Bükk hegység és Aggtelek vidéke is megsínylette a történteket. A kárt szenvedett faanyag értéke eléri a 300 millió forintot, az ítéletidő főként bükkösöket tett tönkre, de helyenként a tölgyesekben és a fenyvesekben is jól láthatók a vihar nyomai – tájékoztatott Zay Adorján, az Északerdő vezérigazgatója.

viharkar1.jpg

Mint elmondta, az elmúlt napokban az élet- és balesetveszélyes fatörzseket már eltávolították, a közutak felszabadítása is megtörtént. Azokon a területeken, amelyek nem állnak természetvédelmi oltalom alatt, a jövő hét elején kezdődik meg a kárfelszámolás. A védett területeken - a természetvédelmi hatóság engedélyének birtokában - a kezelővel történő egyeztetés eredményétől függően indulhat el a munka. Úgy becsülik, hogy az egyes erdészeteknél 2-3 hét alatt befejeződhet a kárfelszámolás, de van olyan terület, ahol akár szeptember közepéig is elhúzódhat ez a folyamat. A balesetek elkerülése érdekében arra kérik a turistákat, hogy a károsodott erdőterületeken óvatosan közlekedjenek.


minap.hu
 


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-12-02 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!