Környezet

 • 2014-08-01 15:59 Ingyen kell visszaszállítani az elektromos és elektronikus hulladékokat

  Nem csak ingyen köteles visszavenni a használt elektromos és elektronikus berendezéseket a gyártó és a forgalmazó, hanem ha a vásárlónak házhoz szállítják az újat, akkor szintén ingyen kell a régi berendezést elszállítani tőle - egyebek mellett ezt tartalmazza az a kormányrendelet, amely a pénteki Magyar Közlönyben jelent meg.

 • 2014-08-01 15:07 Estére éri el az első fokú készültség szintjét a Duna

  Estére lépheti át Nagybajcsnál az első fokú készültség szintjét a Duna vízállása, és szombat éjjel emelkedhet másodfok fölé - olvasható az Észak-dunántúli Vízügyi Igazgatóság pénteki tájékoztatásában.

 • 2014-07-30 20:58 Több szarvasmarha is elhullott az elmúlt hetekben Tiszafüred közelében

  Több szarvasmarha is elhullott lépfenében az elmúlt hetekben a Tiszafüredhez közeli tanyákon, az állatok egy részének már másodszor adtak vakcinát a szakemberek. Az eddigieken kívül újabb emberi megbetegedés nem történt - tájékoztatta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főállatorvos szerdán az MTI-t.

 • 2014-07-30 14:31 Kifutókomplexum épül a miskolci állatkertben

  Kifutó épül a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban a kárpáti hiúz és az európai szürkefarkas számára – a szintén létrehozandó oktató- és bemutatóteremmel, valamint látogatói térrel, így új komplexummal bővül a vadaspark. A mintegy 60 millió forintos beruházás a Magyarország-Szlovákia Határon Átnyúló Együttműködési Program keretében valósul meg. A szerdai nyitórendezvényen elhangzott, az építési munkák a remények szerint augusztusban már el is kezdődhetnek.

 • 2014-07-30 09:30 Viharkárok Borsodban

  Megyénkben is komoly károkat okozott a kedd délutáni vihar. Alsóbereckiben, az Arany János utcában egy húsz méter magas eperfa dőlt egy melléképületre, a káresethez a sátoraljaújhelyi hivatásos tűzoltókat riasztották, akik dugólétra és motoros láncfűrész segítségével távolították el a fát. A Rákóczi utcában egy melléképület tetőszerkezetét kapta fel a szél, melynek következtében egy fa villanyoszlop is megrongálódott.

 • 2014-07-29 10:54 Farkasok Magyarországon

  Bár sokáig azt hitték, a farkasok kihaltak hazánkban, mostanra bizonyossá vált, hogy élnek példányok erdeinkben, méghozzá éppen itt megyénkben, az Aggteleki Nemzeti Park területén.

 • 2014-07-28 11:55 Tábor a dolgozók gyermekeinek

  Nyári tábort szervez az Őszi Napsugár Otthon a dolgozók gyermekeinek. Idén a „Kalando-Zoo” jegyében szervezik meg a programokat.

 • 2014-07-27 16:52 Jégeső és felhőszakadás Budapesten, északon és az Alföldön

  Heves zivatar érte el kora délután a fővárost, Budapest keleti részén jégeső esett. Az Alföld középső részén, a Tisza mentén, illetve északon, a Duna vonalában is vihar tombolt.

 • 2014-07-27 09:01 Riasztás: felhőszakadások, eső, jégeső várható

  Négy megyére - küztük Borsod-Abaúj-Zemplénre - másod-, az ország többi területére pedig elsőfokú figyelmeztetést adott ki vasárnapra a felhőszakadás veszélye miatt a meteorológiai szolgálat. Hat megyében heves zivatarokra is figyelmeztetnek.

 • 2014-07-23 21:49 Brüsszel hatékonyabb energiafelhasználással csökkentené az energiaszámlákat

  A következő évtized végéig harminc százalékkal kellene csökkenteni az energiafelhasználást az Európai Unióban az Európai Bizottság szerdán ismertetett javaslata szerint a 2010-es bázishoz képest.

 • 2014-07-22 13:58 Búza, árpa: országos átlag felett a megye

  Az elmúlt évekhez viszonyítva közel két héttel korábban kezdtek munkához a kombájnok a megyében, az őszi árpa betakarítása már be is fejeződött. Az őszi búza jó minőségű, a kenyérnek való túlnyomó része már a magtárakban van. Mennyiségi szempontból pedig az országos átlag felett teljesít a megye.

 • 2014-07-22 13:56 A gabonatáblák közel 80 százalékát aratták le eddig Szabolcsban

  A gabonatáblák közel 80 százalékát aratták le eddig Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében - közölte a térségi agrárkamara elnöke kedden az MTI-vel.

Miskolc TV mai műsora

2021-01-18 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!