Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-10-26 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletOtthonvédelmi alap - kezdődnek a felújítások bulletSalkaházi program - a rokkantnyugdíjasok is megkapták a támogatást bulletDIGÉP - egymilliárdos szerszámgépet gyártottak a Vasgyárban bulletMegalakult a megyei közgyűlés bulletA vasgyári térség közbiztonságról tanácskoztak bulletDiplomamentő program - kevés a jelentkező bulletEgy hete úton a Takata járat bulletMódosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje bulletDecemberre lesz WiFi a Tiszain bulletMegnyílt az Avasi Közösségi Kávézó bullet15 éves a Szimbiózis bulletA Miskolci Állatkert tevéi
megnézem a teljes műsort
  bulletOtthonvédelmi alap - kezdődnek a felújítások
Megkezdték a fészekrakós lépcsőházak felújítását. A közgyűlés 110 millió forintot különített el erre a munkára. A pénzhez pályázaton lehet hozzájutni. Azok a társasházak kaphatnak támogatást az otthonvédelmi alaptól, ahol a végrehajtás alá vont fésze... (a46451 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásszövetkezet;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletSalkaházi program - a rokkantnyugdíjasok is megkapták a támogatást
Idáig mintegy 34 ezer nyugdíjas adta be jelentkezését a Salkaházi Sára programra és 33 ezer nyugdíjas már meg is kapta a 10 ezer forintos támogatást Miskolcon. A kifizetések folyamatosak. A programot szeptember közepétől a rokkantnyugdíjasokra is kit... (a46399 ::feltöltve: 2014-10-21 :: megszólalók: Szabó Vincéné,,;Szabó Jánosné,,;Miklós Béláné,aljegyző,;Kublik Ferencné,csoportvezető,Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletDIGÉP - egymilliárdos szerszámgépet gyártottak a Vasgyárban
Egymilliárd forintos szerszámgéppel tért vissza a kovácsüzemi berendezések gyártásának világpiacára a Digép Hungary Kft. Az ellenütésű kalapács 1,5 évig készült Miskolcon. Kedden pedig megérkezett a dél-koreai megrendelő, hogy tesztelje, majd átvegye... (a46452 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Woo-Soon Byun,Director of Technology R.C,Sammi Metal Ltd.;Ács András,ügyvezető,DIGÉP Hungary Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegalakult a megyei közgyűlés
Szerdán megtartotta alakuló ülését a megyei közgyűlés. Az eseményen átadták a képviselői megbízóleveket, és megválasztották a közgyűlés új elnökét is. Török Dezső a megye gazdaságának élénkítését és a foglalkoztatás bővítését nevezte meg kiemelt fela... (a46441 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA vasgyári térség közbiztonságról tanácskoztak
A közbiztonság javításáról és a bűnmegelőzésről tartottak kerekasztal beszélgetést a vasgyári szakiskola kollégiumában. A térségben szeptember óta dolgoznak közösségi rendőrök, akik az eddigi tapasztalataikat osztották meg azoknak az intézményeknek a... (a46416 ::feltöltve: 2014-10-21 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDiplomamentő program - kevés a jelentkező
A vártnál kevesebb a jelentkező a diplomamentő programra, ezért újra megnyílt a regisztrációs lehetőség. Az első kurzusok Miskolcon már elindultak, ezekre még most is be lehet csatlakozni. A 3 milliárd forintból megvalósuló programmal a kormány azokn... (a46398 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Demján Szabolcs,,;Mátyás Anikó,vezető,Favorit Nyelviskola;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletEgy hete úton a Takata járat
Egy hete indult el a Takata járat. A 43-as jelzésű busz a Búza tér és a Déli Ipari Park között közlekedik. A buszt elsősorban a takata dolgozói miatt állították be a menetrendbe, de bárki más is utazhat a 43-as busszal.... (a46389 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: Béres Istvánné,,;Csüriné Ficsura Andrea,marketing munkatárs,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletMódosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje
Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje. A támogatás legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 százaléka lehet. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg. Észak... (a46393 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDecemberre lesz WiFi a Tiszain
A Tiszai pályaudvaron is kiépül az WiFi hálózat. A MÁV ingyenes szolgáltatását egyre több helyen használják a vasútállomásokon és a vonatokon, ezért a társaság folytatja a fejlesztést. Jelenleg 770 kocsiban, 3 budapesti pályaudvaron, valamint Debrece... (a46390 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMegnyílt az Avasi Közösségi Kávézó
Újabb közösségi tér nyílt az Avason. Az Avasi Közösségi Kávézó nem csak helyszínként szolgál különböző eseményekhez. Már a létrejötte is igazi csapatmunkát dicsér. Gyerekek, felnőttek együtt dolgoztak azért, hogy az Avason legyen a közösségnek egy új... (a46450 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Sélley Andrea,vezető,Dialóg Egyesület;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bullet15 éves a Szimbiózis
Lakóotthont akart működtetni, másfél évtized alatt azonban kinőtte magát és ma már egy komplett fenntartó hálózatot működtet a Szimbiózis Alapítvány, amely 6 telephelyen működik Miskolcon. Az időközben nemzetközi hírnévre szert tett szervezet jelenle... (a46411 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Koncz Zsuzsanna,sajtkészítő,;Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletA Miskolci Állatkert tevéi
Tevetámadásban halt meg egy férfi az Egyesült Államokban. A vadaspark tulajdonosára egy hatmázsás dromedár támadt, harapdálta, rugdosta, földre lökte, és teljes súlyával ráült. A szakemberek szerint az emberre támadó egypúpú stressz hatása alatt lehe... (a46386 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Krajnyák Zoltán,zoopedagógus,Miskolci Állatkert és Kultúrpark;Veress Tamás,gyűjteményi vezető,Miskolci Állatkert és Kultúrpark )
megnézem a videót  
2014-10-19 20:20
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-10-19 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚjraválasztották Kriza Ákost bulletA választásokat értékelte a baloldal bulletCsökkent a Jobbik támogatottsága Miskolcon bulletÁtadták az önkormányzati megbízóleveleket bulletSkoda villamosok és TAKATA busz Miskolcon bulletNonprofit cégeket támogat az önkormányzat bulletMásfél éves gyereket harapott meg egy kutya bulletCsaknem kész a paneltüzes lépcsőház felújítása bulletRoncsautók elszállítása bullet50 ezer látogató a Diósgyőri várban
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjraválasztották Kriza Ákost
Folytathatja a négy éve megkezdett munkát Kriza Ákos és a kormánypártok többsége is nőtt a miskolci közgyűlésben. A Fidesz-KDNP 17, még az MSZP és a DK 6, a Jobbik pedig 5 képviselőt küldhet az új közgyűlésbe. Pásztor Albert volt rendőrkapitány, a... (a46287 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA választásokat értékelte a baloldal
A továbbiakban semmilyen politikai szerepet nem kíván vállalni Pásztor Albert. A volt rendőrkapitány, akit a baloldali pártok támogattak, a vereség kapcsán azt is mondta: a politika győzött a miskolciak és a civilek felett. A győzteseknek Simon Gábor... (a46282 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Pásztor Albert,volt polgármesterjelölt, MSZP, DK, Együtt, Miskolc Lokálpatrióta Egyesület,;Simon Gábor,miskolci elnök,MSZP )
megnézem a videót  
  bulletCsökkent a Jobbik támogatottsága Miskolcon
Esélyesként indult végül a harmadik helyet szerezte meg a Jobbik polgármesterjelöltje Miskolcon. Jakab Péter csalódott, de mint mondta, tovább folytatják a munkát, ami szerinte könnyebb lehet, hiszen 5 képviselőjük került be az önkormányzatba. ... (a46281 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Jakab Péter,volt polgármesterjelölt,Jobbik;Pakusza Zoltán,miskolci elnök,Jobbik )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták az önkormányzati megbízóleveleket
Pénteken átvette megbízólevelét Miskolc újabb, öt évre megválasztott polgármestere Kriza Ákos és az egyéni választókörzetekben győztes önkormányzati képviselők is. Kivétel ez alól a 6-os számú körzet, ahol az eredmény ellen fellebbeztek. Az új közgyű... (a46366 ::feltöltve: 2014-10-17 :: megszólalók: Szécsényi Marianna,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Pakusza Zoltán,önkormányzati képviselő,Jobbik; Orosz Gábor,elnök,Helyi Választási Bizottság; Bartha György,önkormányzati képviselő,MSZP )
megnézem a videót  
  bulletSkoda villamosok és TAKATA busz Miskolcon
Közlekedéstörténeti pillanat volt az önkormányzati választás napja Miskolcon. Egy héttel ezelőtt kizárólag új villamosok szállították az utasokat a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. Vasárnaponként ezentúl csak Skodák járnak majd, ilyenkor ug... (a46274 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Csendes Józsefné,,;Varga Edit,, )
megnézem a videót  
  bulletNonprofit cégeket támogat az önkormányzat
20 millió forinttal támogatja az önkormányzat azokat a miskolci nonprofit szervezeteket, amelyek vállalták, hogy az Avas déli részén élőknek szerveznek programokat. Mindez része az avasi városrész szociális rehabilitációjának. Vagyis az épületek felú... (a46348 ::feltöltve: 2014-10-16 :: megszólalók: Bernáth Anett,társelnök,holdam Egyesület;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMásfél éves gyereket harapott meg egy kutya
Életveszélyesen megsérült egy másfél éves miskolci kislány, akinek megharapta fejét a család staffordshire terrierje. A kislányt megműtötték, de a szemébe fúródott csontszilánk miatt újabb műtét vár rá. A gyerekre 44 éves nagymamája vigyázott amikor ... (a46314 ::feltöltve: 2014-10-14 :: megszólalók: Mózsik Sándorné,,; Csiba Gábor,főigazgató-főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház; Gaskó Bertalan,szóvivő,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem kész a paneltüzes lépcsőház felújítása
Részben befejeződött az augusztus végi, Árpád úti paneltüzes lépcsőház felújítása. Több lakás vált lakhatatlanná, de már ezekbe is visszaköltöztek a lakók. A bérházban mintegy 2,5 millió forintos kár keletkezett a második emeleti lakás kigyulladásako... (a46350 ::feltöltve: 2014-10-16 :: megszólalók: Flosznik László,, )
megnézem a videót  
  bulletRoncsautók elszállítása
Csaknem harminc roncsautót szállított el április óta az Önkormányzati Rendészet. A jogszabály szerint közterületen maximum harminc napig lehet forgalomból kivont autót tárolni. A tulajdonost először csak figyelmeztetik, ezt követően el is szállítják ... (a46323 ::feltöltve: 2014-10-15 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bullet50 ezer látogató a Diósgyőri várban
Már 50 ezren látták a felújított Diósgyőri várat. Miskolci lakcímkártyával még a hónap végéig ingyen látogatható Nagy Lajos király vára. A felújítás előtt évi 4-5 ezer látogatója volt a várnak, a felújítás után a szakemberek évi 100- 150 ezer látog... (a46329 ::feltöltve: 2014-10-15 :: megszólalók: Tamás Zoltán,,;Nagy Júlia,TDM menedzser,Midmar Nonprofit Kft.;Kádár Sándorné,, )
megnézem a videót  
2014-10-12 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bullet400 embert foglalkoztat majd a PATEC miskolci gyára bulletMegérkeztek az első gépek a Takata miskolci telephelyére bulletÚjabb nyomortelep szűnt meg bullet3 milliárdos kórházfejlesztés indul bulletBiogáz üzem átadó bulletÁtadták a Vöröskereszt Hajléktalanszállójának új épületét bullet100 millióból újult meg a Mesemalom Bölcsőde bulletÁtadták a felújított Napraforgó Bölcsödét bulletÁtadták a Diósgyőri Bölcsődét bulletKorszerűbb lett a Katowice Sport Tagóvoda bulletÁtadták a Latorca utcai orvosi rendelőt bulletA Fábián utcai orvosi rendelő is elkészült bulletÁtadták a Testvérvárosok úti rendelőt bulletFelújították a Győri kapui gyermekorvosi rendelőt bulletAnyás kórterem a GYEK-ben bulletFűtési rendszerek felülvizsgálata
megnézem a teljes műsort
  bullet400 embert foglalkoztat majd a PATEC miskolci gyára
Miskolcon építi fel első európai gyárát a járműipari alkatrészeket gyártó Patec-konszern. A szingapúri székhelyű vállalat a tervek szerint 400 embert foglalkoztat majd. A cég ügyvezetője azt mondta: több közép-európai ország közül választották Miskol... (a46209 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Andy Wong,ügyvezető igazgató,PATEC Precision Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegérkeztek az első gépek a Takata miskolci telephelyére
Megérkezett az első két fröccsöntő gép pénteken a miskolci Takata-gyárba. Összesen hat ilyen berendezést szállítanak le a következő hetekben, és október második felében várhatóan elkezdődik a tesztüzem is. ... (a46233 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Martin Haupt,épületüzemeltetési,,Takata )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb nyomortelep szűnt meg
A Gizella utcán folytatódott a nyomortelepek felszámolása. Itt egy komfort nélküli társasházat ürítettek ki. A területet értékesíteni fogják, kereskedelmi egységet alakítanak majd ki.... (a46193 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet3 milliárdos kórházfejlesztés indul
3 milliárd forintos fejlesztés kezdődik idén a MISEK-ben és a Megyei Kórházban. Korszerűsítik a tüdőgyógyászatot, a pszichiátriát és a sebészeti tömböt. A munkák mindkét kórházban 2015 novemberére fejeződnek be. A polgármester szerint a fejlesztés ut... (a46229 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Tóth Imre,osztályvezető főorvos,Általános és Mellkassebészeti Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletBiogáz üzem átadó
Több mint 2 milliárd forintból készült el Mivíz szennyvíztelepének biogáz üzeme. Az iszapkezelő és energiatermelő rendszerrel önállósodik a telep áramellátása, hő- és elektromos fogyasztása pedig akár 30 százalékkal is csökkenhet. A biogáz üzem fákly... (a46190 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Egri Zoltán,ügyvezető,Biogas-Miskolc Kft.;Üszögh lajos,ügyvezető,MIVÍZ Miskolc Vízmű Kft )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Vöröskereszt Hajléktalanszállójának új épületét
Komfortosabbá vált és egy új épületszárnnyal bővült a Vöröskereszt Hajléktalangondozó Központja. 120 millió forintos uniós támogatásból lett élhetőbbé a szálló, amely mintegy 700 hajléktalannak nyújt nappali, vagy éjjeli menedéket. ... (a46239 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Nyitrai Imre,szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet100 millióból újult meg a Mesemalom Bölcsőde
100 millió forintból újították fel a Mesemalom Bölcsődét. A negyven éves épületbe több mint 50 gyerek jár. A kormány 350 millió forintot adott a bölcsődék felújítására. Miskolc 10 bölcsődéjéből eddig hatot újítottak fel.... (a46143 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Csapó Györgyné,vezető,Mesemalom Bölcsőde;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a felújított Napraforgó Bölcsödét
Újabb, felújított bölcsődét adtak át Miskolcon. Az avasi Napraforgó Bölcsődét 130 millió forintos uniós támogatásból újították fel. Napelemeket, műanyag ajtókat, ablakokat és külső szigetelést kapott az intézmény.... (a46184 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Simkó Tiborné,vezető,Napraforgó Bölcsőde;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Családsegítő Központ;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Diósgyőri Bölcsődét
Újabb, felújított bölcsődét adtak át. A diósgyőri intézményt több mint 100 millió forintból korszerűsítették. A kormány 350 millió forintot adott bölcsődék felújítására. Ebből az összegből Miskolcon három intézmény szépült meg. ... (a46221 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Tóth Sándorné,vezető,Diósgyőri Bölcsőde )
megnézem a videót  
  bulletKorszerűbb lett a Katowice Sport Tagóvoda
60 millió forint uniós támogatásból felújították a Katowice Úti Óvodát. Az intézményben kicserélték az ablakokat, a radiátorokat, szigetelték a tetőt és külső festést is kapott az épület. A munkálatok nyáron kezdődtek, a megújult óvodát pedig most ad... (a46183 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Hajdusikné Cselényi Marianna,tagóvoda vezető,Katowice Sport Tagóvoda;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Latorca utcai orvosi rendelőt
60 millió forintból újították fel a Latorca utcai orvosi rendelőt. Akadálymentesítettek, kicserélték az ajtókat, ablakokat, a villamos kábeleket és hőszigetelték a Martin-kertvárosi épületet. A felújítás teljes összegét az Európai Unió és a Magyar Á... (a46138 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Kéri Zoltán,projektmenedzser,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Poncsák Csaba,háziorvos, )
megnézem a videót  
  bulletA Fábián utcai orvosi rendelő is elkészült
60 millió forintból felújították a Fábián utcai orvosi rendelőt. Akadálymentesítettek, kicserélték az ajtókat, az ablakokat, a villamos kábeleket és hőszigetelték az épületet. Pályázati támogatásból összesen öt rendelőt újul meg Miskolcon.... (a46186 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Török Lajos,házi gyermekorvos,;Kiss János,önkormányzati képviselőjelölt,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Testvérvárosok úti rendelőt
60 millió forintból újították fel a Testvérvárosok úti orvosi rendelőt. Az épület akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése mellett új bútorokat is beszereztek. A felújítás teljes költségét az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozta. ... (a46196 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Feckó Gábor,házi gyermekorvos,;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletFelújították a Győri kapui gyermekorvosi rendelőt
Elkészült a Győri kapui gyermekorvosi rendelő is. Az épületben 60 millió forintból kicserélték az ablakokat, a villamos vezetékeket, a bútorokat és akadálymentesítettek is. Idén 5 önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőt újítanak fel pályázati pénzből... (a46208 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Kovács Éva,gyermekorvos,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletAnyás kórterem a GYEK-ben
Csaknem 6 millió forintból egy 8 ágyas, ún. anyás kórtermet alakítottak ki a GYEK-ben. Ebben mostantól az éjszakát is együtt tölthetik beteg gyermekeikkel a szülők. Az átalakítás megkezdéséhez az egyik gyógyszeripai cég dolgozói gyűjtést szerveztek, ... (a46165 ::feltöltve: 2014-10-07 :: megszólalók: Barkai László,intézetvezető,GYEK, B.-A.-Z. Megyei Kórház;Pierre Faury,vezérigazgató,Sanofi Magyarország;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFűtési rendszerek felülvizsgálata
Hamarosan fűteni kell, közeledik a fűtési idény. A kazánok, fűtőtestek ellenőrzésével elkerülhető a tragédia, a szénmonoxid mérgezés megelőzhető. Érdemes legalább évente egyszer kéményseprőt és gázszerelőt hívni a készülékek felülvizsgálatához.... (a46137 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Majoros Györgyné,,;Cziáky Zoltán,ügyvezető igazgató,Borsodi Kéményseprő Kft. )
megnézem a videót  
2014-10-05 20:20
Vasárnap
Krónika ( )
2014-10-05 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-10-05 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletDéli Ipari Park Műszaki bejárása bulletÚjabb gyár épül Miskolcon bulletMár szolgálatban a 6. Skoda villamos bulletTovább csökken a távhő ára bulletGeotermikus energiát kap a Takata bullet300 milliós mentőöv az egyetemnek adósságrendezésre bulletÚjabb épületet bontottak a Békeszállón bulletNincs sárgaság-járvány Miskolcon bulletOktóber végétől költöznek az osztályok bulletÚj helyen a Diósgyőri Rendőrőrs bullet20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma bulletNívó díjas a Nagy Kunszt
megnézem a teljes műsort
  bulletDéli Ipari Park Műszaki bejárása
Csaknem kész a Miskolc Déli Ipari Park infrastruktúrája. A beruházás, amit az Európai Unió és a Magyar Állam is támogatott, 920 millió forintba került. A műszaki bejáráson Kriza Ákos azt mondta: Miskolc rajta van a nagybefektetők térképén, ennek kö... (a46098 ::feltöltve: 2014-10-02 :: megszólalók: Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kersten Bachmann,elektronika és légzsák üzletág, európai igazgató,Takata;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb gyár épül Miskolcon
Újabb gyár épül Miskolcon. A Toolstyle Kft. egy másfél hektáros területet vásárolt a Mechatronikai Ipari Parkban, ahol 600 millió forint értékben üzemcsarnokot épít és technológiai fejlesztéseket valósít meg. A francia tulajdonban lévő szerszámgyártó... (a46047 ::feltöltve: 2014-09-30 :: megszólalók: Filip Csaba,ügyvezető,Toolstyle Kft.; Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletMár szolgálatban a 6. Skoda villamos
Forgalomba állt a hatodik Skoda villamos is. Az 605-ös járat pontos menetrendje végig nyomon követhető és kommunikál is a közlekedési lámpákkal, így késés esetén a többi járművel szemben előnyt ad a villamosnak. Mindez az új integrált kommunikációs r... (a46096 ::feltöltve: 2014-10-02 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletTovább csökken a távhő ára
Folytatódik a rezsicsökkentés. Október elsejétől 3,3 százalékkal mérséklődik a távhő ára, 2013. január 1-je óta már harmadjára vagyis azóta összesen már csaknem 25 százalékkal fizetünk kevesebbet a távhőért. A MIHŐ ügyvezető igazgatója szerint ez is... (a46072 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Borsi Tivadarné,,;Nyíri László,ügyvezető igazgató,MIHŐ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletGeotermikus energiát kap a Takata
Környezetbarát, geotermikus energiát használhat a Takata miskolci gyára. A PannErgy MIHŐ-vel közös leányvállalata, a Kuala Kft. 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a japán befektetővel. A társaság így a Miskolc mellett fúrt, forró gőzt kitermelő ... (a46057 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Tóth Péter,vezérigazgató,PannErgy Nyrt. )
megnézem a videót  
  bullet300 milliós mentőöv az egyetemnek adósságrendezésre
A Miskolci Egyetem főként közműtartozásainak rendezésére használja fel a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap 300 milliós támogatását. A támogatásból tizenkét felsőoktatási intézmény részesül. A pénzt minden intézmény adósságcsökkentésre használha... (a46058 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb épületet bontottak a Békeszállón
A gettókultúra elleni harcot minden körülmények között megvívják, akkor is, ha politikai ellenfeleink ezt nem támogatják – ezt Kiss János mondta a Békeszállón, ahol egy újabb lepusztult épületet bontottak le. A Fidesz-KDNP szóvivője szerint a k... (a45994 ::feltöltve: 2014-09-29 :: megszólalók: Varga András,,; Kiss János,frakcióvezető,a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja )
megnézem a videót  
  bulletNincs sárgaság-járvány Miskolcon
Sárgaság-járvány nincs, fertőző májgyulladásban szenvedő beteg viszont 10 éve nem volt annyi Miskolcon mint most. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint kilenc hónap alatt több mint 40 –en fordultak orvoshoz májgyulladásra utaló panaszokkal a városban... (a46045 ::feltöltve: 2014-09-30 :: megszólalók: Váradi Gábor,elnök,Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Földesi Norbert,frakcióvezető,Mszp miskolci szervezet;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletOktóber végétől költöznek az osztályok
Két pályázatból, csaknem három milliárdos felújítás kezdődik a jövő hónaptól a Semmelweis Kórházban. Korszerűsítik a tüdőgyógyászatot, a sebészeti tömböt és a pszichiátriát. A szocialisták szerint ez a betegellátás színvonalának romlásához vezet. A... (a46102 ::feltöltve: 2014-10-03 :: megszólalók: Varga Andrea,önkormányzati képviselőjelölt,MSZP-DK-Együtt;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletÚj helyen a Diósgyőri Rendőrőrs
Átadták a Diósgyőri Rendőrőrs új épületét. A városrész járőrei több mint húsz évet vártak arra, hogy korszerű körülmények között végezhessék munkájukat. A miskolci önkormányzat 40 millió forintot biztosított az őrs kialakítására.... (a46071 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Molnár József,parancsnok,Diósgyőri Rendőrőrs;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma
20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma az északi elkerülő út megépítésével, ami tehermentesíti a jelenleg elkerülő útként használt Sajószigeti út forgalmát és segíti a város árvízvédelmét is.... (a46105 ::feltöltve: 2014-10-03 :: megszólalók: Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletNívó díjas a Nagy Kunszt
Múzeumpedagógiai Nívó díjat kapott a miskolci Herman Ottó Múzeum Nagy Kunszt programsorozata. A Miskolci Galéria tanulmányi múzeuma 2008 őszén indította a kortárs képzőművészetet népszerűsítő kezdeményezését. A program célja, hogy csoportos foglalkoz... (a46000 ::feltöltve: 2014-09-29 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2014-09-28 20:22
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-28 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-28 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer bulletLemondott Dávid Enikő bulletPolice Coffee bulletKözfoglalkoztatási kiállítás bullet65 éve Miskolcon bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen bulletCritical Mass 18. alkalommal
megnézem a teljes műsort
  bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit
Az ipar és az informatika mellett az egészségügyi rendszert, valamint a közlekedést és a turizmust is továbbfejlesztik a következő években Miskolcon. Az állam ehhez 33 milliárd forintot biztosít, de a speciális operatív programokkal további támogatás... (a45904 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocziszky György,szakértő,;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására
Elkészült a Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése. A 92 hektáros terület megfelelő helyszínt biztosít majd a multinacionális cégek mellett a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így saját maguk tudnak majd pályázni. Az uniós támogat... (a45939 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban
Nem egészen négy hónappal az alapkőletétel után már a gépeket szerelik a Hejőpapiban épülő Mechanikai Hulladék-előkezelő műben. A csarnokban 37 település - köztük Miskolc - kommunális hulladékának utószelektálását végzik majd. A környezetbarát hullad... (a45966 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Majoros Róbert,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Hercsik Dávid,kivitelezési konzorciumvezető,MGH Miskolc Konzorcium;Kriza Ákos,elnök,Konzorciumi Tanács, Miskolc Térségi Konzorcium )
megnézem a videót  
  bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége
Ismét sikeresen pályázott Miskolc és térsége. A hulladékgazdálkodás előkészítésére több mint 176 millió forint támogatást nyert. A terv az, hogy a lehető legtöbb hulladékot újrahasznosítsák. A régióban ezzel az újabb fejlesztéssel akár 45 milliárd f... (a45888 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Majoros Róbert,,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer
Az ország második legnagyobb onkológiai fejlesztése történt meg a Megyei Kórházban, az új eszközpark a daganatos betegek gyógyulási esélyét növeli. Csaknem két milliárd forintból fejlesztették az onkológiai ellátást az Észak-magyarországi régió öt kó... (a45914 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Mészáros János,kabinetfőnök,Egészségügyért Felelős Államtitkárság;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
 
  bulletLemondott Dávid Enikő
Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az igazgatónőt a KLIK szeptember 1-jén nevezte ki. Dávid Enikő kinevezése miatt a szülők és a pedagóg... (a45856 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPolice Coffee
Helyi problémákat helyben megoldani - ez a lényege a Police Coffee elnevezésű programnak. A lakossági fórumokat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az egyik élelmiszerüzlet közösen szervezi. A kitelepült standokon a rendőrség és a lakosság közötti párb... (a45964 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Szabó Károlyné,,;Hatala József,elnök,Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács;Fodor Attila,kommunikációs igazgató,CBA Kereskedelmi Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatási kiállítás
A startmunka mintaprogramban előállított termékeket mutatták be Miskolcon. A belvárosban megrendezett közfoglalkoztatási kiállításon Borsod-Abaúj-Zemplén 125 települése képviseltette magát.... (a45960 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bullet65 éve Miskolcon
Selmecbánya, Sopron, végül Miskolc. A bánya- és kohómérnöki kar tanszékei 1949 és ’59 között fokozatosan települtek át a borsodi megyeszékhelyre. Az akkor még Nehézipari Műszaki Egyetem nevet viselő intézményt 65 éve alapították meg, ezt ünnepe... (a45932 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Szendi Attila,főigazgató-helyettes,Könyvtár, Levéltár, Múzeum, Miskolci Egyetem;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen
Új mesterképzési szakirány indul a Miskolci Egyetemen. Erről állapodott meg az intézmény valamint a Bosch vezetése Miskolcon. Az együttműködéssel az eddig csak a középfokú oktatásra jellemző gyakorlatorientált képzést a felsőoktatásban résztvevő h... (a45854 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Max Nitzsche,ügyvezető igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.Miskolc;Uwe Mang,gazdasági igazgató,,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány
A szellemi kulturális örökség részévé választották a Selmeci diákhagyományokat. Az UNESCO legfontosabb célja az, hogy megvédje a kulturális sokszínűséget. A Selmeci diákhagyományok mellett a nemzeti jegyzék része például a Matyó-örökség is.... (a45910 ::feltöltve: 2014-09-27 :: megszólalók: Horváth Zita,általános rektorhelyettes,Miskolci Egyetem;Nagy Dávid,, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát
Átadták a felújított Bársony János Úti Óvodát. A polgármester az ünnepségen elmondta: 4 évvel ezelőtt dolgozták ki a miskolci óvodák 2020-ig szóló felújítási ütemtervét. Eddig 8-at korszerűsítettek, összesen 600 millióból. A Bársony János Úti Óvoda 1... (a45892 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocsis Edina,,;Zsiros Tünde,óvodavezető,Bársony János Úti Tagóvoda;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon
Egy évig ingyenes zöldség és gyümölcscsomagot kaphatnak Miskolcon a 10 és 16 év közötti fiatalok, a várandós nők és a 65 év felettiek. A zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti az az európai uniós program, amely Magyarország két régiójában, Észa... (a45889 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Béres Alexandra,nagykövet,Az egészséges család program;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen
A kecskesajt készítés mellett a Baráthegyi Majorság működését és az ellátottak mindennapjait is megismerhették a látogatók a Szimbiózis Alapítvány nyílt napján. A majorság első alkalommal csatlakozott a Falu a városban című nemzetközi programhoz.... (a45950 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Molnár Csaba,,;Venczelné Bartha Ildikó,elnök,Nyírteleki Civil Centrum;Kovácsné Ferencsák Zita,vezető,Baráthegyi Majorság )
megnézem a videót  
  bulletCritical Mass 18. alkalommal
Kerékpárok a fejek felett. Több száz kétkerekű emelkedett tegnap a levegőbe Miskolcon. Kora este rendezték a Critical Mass-t. A több száz fős kritikus tömeg tizennyolcadszor tekert együtt.... (a45882 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Sasvári Gyula,,;Orosz Péter,főszervező,Critical Mass, Miskolc )
megnézem a videót  
2014-09-21 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-21 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Kunt Ernő, az Utazó
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:01:43)
Halálának 20 évfordulóján nyílt kiállítás id. Kunt Ernő festményeiből. A művész Tunéziától Peruig számos helyen járt, a képek ezeket az utazásokat mutatják be. Az alkotásokat a megnyitón a festőművész özvegye felajánlotta a városnak, ezzel gazdagítva a miskolci Kunt Ernő hagyatékot. A kiállítás november 22-ig tekinthető meg a Miskolci Galériában.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:47:41
megszólalók: Kunt Gergely,(Kunt Ernő unokája),;Dusza Éva,volt intézményvezető,Miskolci Galéria;Kákóczki András,intézményvezető,Miskolci Galéria

A Kis herceg nyomában
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:00:58)
Öngyilkosság, vagy egy német gép lövése, esetleg műszaki hiba, vagy rosszullét. Néhány teória, hogyan halhatott meg a Kis herceg írója, 1944-ben. Antoine de Saint-Exupéry halála máig rejtély. A repülésről, a Kis hercegről, az író halálának körülményeiről a Petőfi Sándor Könyvtárban rendeztek előadást.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:47:30
megszólalók: Kositzky Attila,nyugállományú repülőaltábornagy,

15 éves a Szimbiózis
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:01:32)
Lakóotthont akart működtetni, másfél évtized alatt azonban kinőtte magát és ma már egy komplett fenntartó hálózatot működtet a Szimbiózis Alapítvány, amely 6 telephelyen működik Miskolcon. Az időközben nemzetközi hírnévre szert tett szervezet jelenleg 160 embert foglalkoztat és közel 3 milliárd forintnyi fejlesztést valósított meg az elmúlt 15 évben. A sérült emberek igényeit szem előtt tartó civil szervezet munkáját mára az egész országban elismerik.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:46:37
megszólalók: Koncz Zsuzsanna,sajtkészítő,;Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány

Méhnyakrák-vetélkedő
Miskolc Ma 2014-10-24 (00:00:17)
A Szűrési-staféta országos program részeként rendezték meg a megye 7. osztályos diákjai részére azt az internetes vetélkedőt, mely a méhnyakrák elleni védőoltásra hívja fel a figyelmet. A vakcinát ez a korosztály térítésmentesen kaphatja meg. A jogosult 46 ezer gyermekből 38 ezren kérték az ingyenes védőoltást. Az internetes tesztet egyébként a Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve indította. A versenyben 12 iskola csapata mérte össze tudását. A téma a HPV vírus, a megelőzés és a védőoltás fontossága volt.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:46:18
megszólalók: Batári Eszter,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve

Diplomamentő program - kevés a jelentkező
Miskolc Ma 2014-10-21 (00:01:48)
A vártnál kevesebb a jelentkező a diplomamentő programra, ezért újra megnyílt a regisztrációs lehetőség. Az első kurzusok Miskolcon már elindultak, ezekre még most is be lehet csatlakozni. A 3 milliárd forintból megvalósuló programmal a kormány azoknak a fiataloknak a nyelvtanulását támogatja, akik abszolútoriummal rendelkeznek, nincs hallgatói jogviszonyuk és nyelvvizsgájuk sem.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:45:07
megszólalók: Demján Szabolcs,,;Mátyás Anikó,vezető,Favorit Nyelviskola;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem

Vasárnap óraátállítás
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:00:01)
Vasárnap kezdődik a téli időszámítás, vagyis hajnali 3 órakor egy órával vissza kell állítani az órákat. Az Európában egységesen alkalmazott óraállítási módszer lényege, hogy a lakosság szokásos ébrenléti időszaka – reggel 7 és este 10 óra között – jobban egybeessen a természetes nappali világosság idejével. Így ugyanis csökken a villamosenergia-fogyasztás. A Mavir adatai szerint Magyarország évente 30-40 ezer háztartás éves villamosenergia-fogyasztását takarítja meg az óraátállítással. A téli időszámítás március 29-ig tart.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:45:02
Marad a vágányzár
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:00:01)
Marad a vágányzár a Tiszai pályaudvar és a Selyemrét között. A Kandó tér ki- és bejárati kitérőjének, valamint a külső-belső peronsáv újraaszfaltozásának és szegélykövezésének munkálataival ugyanis a rossz időjárás miatt a kivitelező nem tudott ütemterv szerint haladni. Emiatt a Tiszai és a Selyemrét között továbbra is villamospótló autóbuszok szállítják az utasokat, a 2-es villamos pedig a következő napokban sem jár. Az utasok a Vasgyárba az Újgyőri főtérről induló 0-s villamossal juthatnak el.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:44:28
Kitüntetések október 23-án
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:00:00)
A Katasztrófavédelem és a Rendőrkapitányság munkatársai is kitüntetéseket vehettek át október 23. alkalmából. A Bátorságért érdemjelet kapott két miskolci tűzoltó: Gergely Attila és Kassai Péter. Mindketten az augusztusi Árpád úti paneltűzben segítettek időseket és gyerekeket kimenekíteni. Kontrát Károly belügyminiszter-helyettes emellett Szent György érdemjelet adott Benőcs Lászlónak, a Miskolci Rendőrkapitányság igazgatásrendészeti osztályvezetőjének.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:43:25
Foglalkoztatási adok szeptemberre
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:00:01)
Tovább nőtt a foglalkoztatás és csökkent az álláskeresők száma. Észak-magyarországon szeptemberen 75 ezer volt a nyilvántartott álláskeresők száma. Ebből Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 45500-an szerepeltek a munkaügyi központ rendszerében. Ez a népességhez viszonyítva a régióban 16,1 százalékos, a megyében pedig 17,5 százalékos a gazdaságilag aktív népességhez viszonyítva. A régióban 4300-zal volt kevesebb az álláskeresők száma szeptemberben augusztushoz képest és 16 ezerrel kevesebb tavaly szeptemberhez képest. A megyében pedig 2700-zal csökkent az álláskeresők száma augusztushoz képest és majd 10 ezerrel kevesebb tavaly szeptemberhez képest.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:43:09
Lovagi párbaj a diósgyőri várban
Miskolc Ma 2014-10-25 (00:01:16)
Az esős idő sem félemlítette meg Nagy Lajos király kóborlovagjait, akik ezúttal a lovagteremben mutatták be vívótudásukat . A újjáépült vár egyre népszerűbb a látogatók körében, amit jelez, hogy a hosszú hétvégén eddig több ezren tekintették meg a programokat.
videó feltöltve: 2014-10-25 18:41:27
megszólalók: Szántói Csilla,,;Ribicska Attila,,


még több videohír...