Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-09-21 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-14 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-14 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-14 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon bulletCsúcsszezonban a parlagfű bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
megnézem a teljes műsort
  bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás
Folytatódott a telepfelszámolási program Miskolcon. Egy négylakásos épületet bontottak le a Számozott utcákban. A lakók közül csak egynek volt érvényes bérleti szerződése. Vele megállapodott a város. A többi, jogcím nélküli lakónak a bírósági dönté... (a45644 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók
Újabb, ezúttal belvárosi fészakrakós lakásokat vett át az önkormányzat. Csütörtökön a Vörösmarty mellett a Király utcában is dolgoztak a Miskolci Ingatlankezelő munkatársai. Ezzel a 106. fészekrakós ingatlan is az önkormányzat tulajdonába került. A f... (a45658 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Faragó Sándor,,;Balog Istvánné,,;Molnár Péter,önkormányzati képviselő,KDNP )
megnézem a videót  
  bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen
Összeszedették a rendészek a hajléktalanokkal azt a szemetet, amit maguk után hagytak az Avas déli részén. Az akciót a Miskolci Önkormányzati Rendészet szervezte, ami délelőtt a Muszkás oldalon és környékén folytatódott, hatósági ellenőrzéssel. ... (a45613 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot
Gyorsabb segítségnyújtást és nagyobb biztonságot jelentenek az új segélyhívó központok - mondta Pintér Sándor Miskolcon, a hívásfogadó központ átadásán. A mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is egyetlen számon, a 112-őn érhető el. Az orszá... (a45622 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Hablicsek Nikoletta,főosztályvezető,Országos Rendőr-főkapitányság;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon
Csaknem 5 milliárd forintból fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert az észak-magyarországi régióban. A beruházás 11 egészségügyi intézményt érint. Ezekben a kórházakban jelentősen javul majd az ellátás színvonala is.... (a45650 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Pap Tibor,orvosigazgató,MISEK Kft.;Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs
Szeptember végéig ingyen lehet parkolni a Patak utcai mélygarázsban napközben, de ezt követően is lesznek kedvezmények. A környéken élők például féláron válthatnak bérletet. A kétszintes, korszerű földalatti parkolót több mint harminc kamera figyeli.... (a45645 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Perecsenyi Attila,ügyvezető,Régió Park Miskolc Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás
Hamarosan okostelefonokon is láthatjuk a járatok pontos érkezését Miskolcon. Az új utastájékoztató rendszer most még tesztüzemmódban működik. Év végétől azonban több, mint 100 busz- és villamosmegállóban már percre pontosan mutatja majd a kijelző a j... (a45638 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Kassai Miklósné,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme
Átadták Közép-Európa legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszerét. A Tatár utcai hőközpont látja el geotermikus hővel Miskolc belvárosát és az Egyetemvárost. Ez tízezer miskolci háztartást és több mint száz intézményt jelent. A fejlesztés az Új ... (a45617 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Tóth Péter,vezérigazgató,PannErgy Nyrt.;Nyíri László,ügyvezető,MIHŐ Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén
Pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye hétfőn a Miskolci Törvényszéken. M. Ferencet és társait több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja a tűzesetben elhunyt család hozzátartozója. Az édes... (a45600 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon
Este nyolc óra után költözhettek vissza otthonaikba az Iván utca környékén lakók. Tegnap délután a csatornahálózat tisztításakor a munkások egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezet miatt több tíz-, illetve... (a45614 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Molnár Lászlóné,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletCsúcsszezonban a parlagfű
Tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja. Harminc százalékkal többen keresik fel az orvost az allergia tünetei miatt. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet 4-es riasztást adott ki a 6 fokozatú skálán. Miskolc területeit az Önkormányzati Rendészet ... (a45607 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: Török Lajos,házi gyermekorvos,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Zsolnai Gábor,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
Lelassult a szőlő érése, nem cukrosodik. De a sok csapadék miatt elhúzódik az almaszüret is, a napraforgó betakarítása és az őszi búza vetése. A rendkívül szeszélyes nyár után az ősz is nehezíti a gazdák dolgát, akik nem tudnak dolgozni a teljesen át... (a45654 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Batári Sándorné,gazdálkodó,;Berta Béla,igazgató,Földművelésügyi Igazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-09-07 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-07 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-07 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÁtvette az önkormányzat a 100. fészekrakós lakást bulletHatósági ellenőrzés bulletA rokkantnyugdíjasokra is kiterjesztik a Salkaházi programot bulletTakata: Minden az eredeti ütemezés szerint bulletMár épül a lovagi tornák tere bullet4 évet kapott első fokon a paneltűz elsőrendű vádlottja bulletMegtámadtak egy nőt az Avason bulletMától olcsóbb az áram bulletÖnkormányzati adomány a MÁSÁ-nak bulletBecsengettek Miskolcon is bulletEgyetemi tanévnyitó bulletCsodamalom Bábszínház - megnyitották az új évadot bulletMegújult a minap.hu
megnézem a teljes műsort
  bulletÁtvette az önkormányzat a 100. fészekrakós lakást
Átvette a századik fészekrakós lakást a miskolci önkormányzat. A borsodi megyeszékhely vezetése tavaly áprilisban csaknem 200 lakás hitelkövetelését vásárolta meg az egyik pénzintézettől, több mint hatszáz millió forint értékben. A lelakott lakásokat... (a45539 ::feltöltve: 2014-09-04 :: megszólalók: (néni, név nélkül),,;Makó Judit,,; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHatósági ellenőrzés
A Csermőke és a Magashegy területét ellenőrizte újra a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Az itt lakók jelezték, hogy néhány család megkeseríti az életüket. Az ellenőrzések hatására azonban egyre kevesebb a betörés a környéken.... (a45515 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Román Róbert,ügyvéd,;id. Gembiczki Sándor,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletA rokkantnyugdíjasokra is kiterjesztik a Salkaházi programot
A miskolci rokkantnyugdíjasok is részt vehetnek a Salkaházi programban. Az erről szóló előterjesztést jövő héten csütörtökön tárgyalja majd a közgyűlés. Az évi 10 ezer forintot az önkormányzat szeptember 17. után kezdi folyósítani a hatvanadik életév... (a45570 ::feltöltve: 2014-09-05 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTakata: Minden az eredeti ütemezés szerint
Minden az eredeti ütemezés szerint halad, év végére elkészül a Takata miskolci gyára a japán befektető szerint. Az építési területen jelenleg 650 munkás dolgozik, a létszám viszont hamarosan 1200 fölé emelkedhet. Az új út és a Hejő-híd már elkészült,... (a45507 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák- és Elektronikai Üzletág, Takata )
megnézem a videót  
  bulletMár épül a lovagi tornák tere
Elkezdődtek az alapozási munkák a Diósgyőri Lovagi tornák tere és a Vásártér építésénél. A 3000 látogató befogadására alkalmas létesítmény jövő nyárra készül el. A 2,7 milliárd forint összköltségű projekt részeként készült el a Lillafüredi függőkert ... (a45530 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Lovász Emese,régész,;Pandúr Gábor,építésvezető,Zeron Zrt. )
megnézem a videót  
  bullet4 évet kapott első fokon a paneltűz elsőrendű vádlottja
4 év letöltendő börtönbüntetést kapott elsőfokon a halálos avasi paneltűz elsőrendű vádlottja. A Középszeren még 2009 augusztusában gyullad ki egy hatodik emeleti lakás. Több lakás kiégett, az egyikben egy anya és két gyermeke füstmérgezésben meghalt... (a45514 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Török Zsolt,a sértett ügyvédje, )
megnézem a videót  
  bulletMegtámadtak egy nőt az Avason
Szúrt sebekkel, sokkos állapotban szállították a Megyei Kórházba azt a nőt, akit az Avason támadtak meg péntek délután. Úgy tudjuk a középkorú nő az egyik Felsőruzsin körúti boltba menekült be, ott azt mondta: meg akarják erőszakolni. Elmondása szeri... (a45508 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kazacsay Ferenc,osztályvezető főorvos,Traumatológiai Osztály, B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletMától olcsóbb az áram
Mától a tavaly őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebbe kerül az áram. A rezsicsökkentésről szóló, februári törvény vasárnap lépett hatályba. A rendelet melléklete az áramszolgáltatókra külön tartalmazza a tarifák maximális árait. Az ÉMÁSZ ügyfelei p... (a45451 ::feltöltve: 2014-09-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÖnkormányzati adomány a MÁSÁ-nak
Önkormányzati adományt kapott a Miskolci Állatsegítő Alapítvány. A város polgármestere 200 ezer forintot, a terület önkormányzati képviselője pedig 150 ezret adott a menhelynek. ... (a45547 ::feltöltve: 2014-09-04 :: megszólalók: Katona Ferenc,önkormányzati képviselő,(Fidesz);Kisfalvi Nyina,elnök,Miskolci Állatsegítő Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletBecsengettek Miskolcon is
Szeptember 1-jén elkezdődött a tanév Miskolc valamennyi iskolájában. A tankönyveket már minden tanuló kézhez kapta. Több mint 1600 óvodás lett iskolás szeptembertől. A tanév június 15-ig tart, az általános iskolások 181 napot töltenek majd az iskolap... (a45472 ::feltöltve: 2014-09-01 :: megszólalók: felirat nélkül,,;Cseke Gábor,igazgató,Fazekas utcai Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletEgyetemi tanévnyitó
Megkezdődött a 280. tanév a Miskolci Egyetemen. Az intézményben idén mintegy 2000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait. Az ünnepséges tanévnyitón átadták a miniszteri, egyetemi kitüntetéseket, a PhD okleveleket, délután pedig az aranyokleveleket ... (a45577 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Csoma Orsolya,, )
megnézem a videót  
  bulletCsodamalom Bábszínház - megnyitották az új évadot
Lúdas Matyival, Walterral, a falra festett sárkánnyal és Holle anyóval is találkozhatnak a gyerekek a Csodamalom Bábszínházban – megnyílt az idei évad. Az új előadások mellett a régiek is ismét színpadra kerülnek, előtte azonban szerdán a hagyo... (a45490 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Lukács Gábor,bábszínész,;Klim Zsolt,bábszínész,;Szabó Attila,igazgató,Csodamalom Bábszínház )
megnézem a videót  
  bulletMegújult a minap.hu
Megújult a minap.hu. Hírportálunk a korábbinál is gyorsabban igyekszik tájékoztatni olvasóit a helyi történésekről. Az eddigieknél több országos, és külföldi hírt is olvashatnak rajta. Megjelenésében átláthatóbb és szellősebb lett, a honlap. Könnyebb... (a45531 ::feltöltve: 2014-09-06 :: megszólalók: Molnár Péter,főszerkesztő,MIKOM )
megnézem a videót  
2014-08-31 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-31 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-31 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése bulletÁtadták a megújult várat bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal bulletTűz az Árpád utcában bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le bulletA Tetemváron ellenőriztek bulletŐszi menetrend bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen bulletTankönyvosztás bulletMéhnyakrák megelőzési program
megnézem a teljes műsort
  bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet
Megjelent az áram árát csökkentő rendelet. A februárban elfogadott harmadik rezsicsökkentési törvény szerint az áram ára szeptembertől 5,7 százalékkal csökken. A Magyar Közlöny melléklete a négy áramszolgáltatóra külön tartalmazza a tarifák maximális... (a45402 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése
Gátként is funkcionál majd a Miskolc mellett épülő híd. Az északi elkerülő utat a tervek szerint jövő tavasszal adják át. Nem csak kisebb lesz az átmenő forgalom Miskolcon, de egy akkora árvíz is elkerülhető lesz, mint a 2010-es. Négy évvel ezelőtt ... (a45427 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Loppert Dániel,kommunikációs vezető,Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,(Fidesz) )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult várat
-... (a45441 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: )
 
  bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal
A kormány stratégiai megállapodás köthet a Takatával. A felhatalmazásról szóló határozat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. A miniszterelnök a márciusi alapkőletételen azt mondta, hogy a Takata-beruházás példa arra, hogy Miskolc újra ipari és g... (a45398 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTűz az Árpád utcában
Szinte teljesen kiégett egy panellakás Miskolcon. Egy Árpád utcai tízemeletes bérház második emeletén csaptak fel a lángok és a füst olyan gyorsan terjedt, hogy több embert csak az ablakon át sikerült kimenteni a tűzoltóknak. A mentők egy súlyos és ... (a45367 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z.Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;Kollár Tibor,részlegvezető-főorvos,Toxicológiai Osztály,B.-A.-Z.Megyei Kórház;Boncsér Árpádné,, )
megnézem a videót  
  bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály
Hétfőtől a Megyei Kórház Csillagpont épületébe kerül a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ezzel párhuzamosan megszűnik a MISEK Sürgősségi Osztálya. A Semmelweis Kórházban ősszel egy kétmilliárdos felújítás indul el, emiatt több osztály is ideiglenesen ú... (a45407 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le
Tizenkét fajta ásványvíz forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szennyezett italok már lekerültek a polcokról. Két anyagból találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget az ásványvizekben. A nitrition csecsemőknél a... (a45360 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csilek András,infektológus,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletA Tetemváron ellenőriztek
Újra visszatértek a Tetemvárra a rendészek, mezőőrök, rendőrök, a gyámügy, a szociális osztály, és az ÉMÁSZ munkatársai. A razzián mintegy harminc egyenruhás vizsgálta át a környéket. A Miskolci Önkormányzati Rendészet célja, hogy javuljon a közbizto... (a45359 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csörsz Erzsébet,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletŐszi menetrend
Szeptember elsejétől érvényes az őszi menetrend. Hétfőn elkezdődik a tanév és a befejeződnek a nyári szabadságolások, emiatt sűrűbben közlekednek majd a miskolci buszok és villamosok. Szeptember hetedikétől indul az egyetemet érintő, ME jelzésű járat... (a45426 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon
2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz a szakképző iskolák fenntartója - ezt mondta Varga Mihály a szakképzési és felnőttképzési intézmények országos tanévnyitóján, Miskolcon. A nemzetgazdasági miniszter azzal indokolta a döntést, hogy megfelel... (a45414 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Czomba Sándor,munkaerő-piaci és képzési államtitkár,Nemzetgazdasági Minisztérium;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon
Az iskolarendszer átalakításának és átszervezésének a legfontosabb célja volt, hogy a tanulók számára egyenlő feltételeket teremtsenek- mondta a köznevelési államtitkár a Miskolci Egyetemen megtartott Szakmai Tanévnyitó Konferencia második állomásán... (a45386 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Czunyiné Bertalan Judit,köznevelésért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Pölöskei Gáborné,helyettes államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma )
megnézem a videót  
  bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen
Több, mint 150 doktoranduszhallgató érkezett az ország minden tájáról a Miskolci Egyetemen megrendezett Doktorandusz Nyári Táborba. A hallgatók a szakmai előadások mellett megismerhetik Miskolc turisztikai látványosságait is. A tábor vasárnapig tart.... (a45419 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Zila Gábor,,;Gáspár Marcell,elnök,Doktorandusz Önkormányzat, Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletTankönyvosztás
Megérkeztek a névre szóló tankönyvek az iskolákba. Az első és második évfolyamosok ingyen kapják, de a többieknek is olcsóbb lett a tankönyv. Idén a legolcsóbb csomag 8 ezer, a legdrágább 16 ezer forintba került. A könyvek árát most is csekken ke... (a45361 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Atmo,,;Solymosi Emese,,;Révész Józsefné,gazdasági ügyintéző,Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába )
megnézem a videót  
  bulletMéhnyakrák megelőzési program
Ettől a tanévtől ingyen, állami támogatással kaphatják meg a 7-es lányok a HPV elleni vakcinát. A szülőknek szeptember 15-ig írásban kell nyilatkozniuk, hogy kérik-e a védőoltást. Az oltással megelőzhető a méhnyakrák, ami a fiatal nők körében az első... (a45405 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Lőkös Béla,osztályvezető főorvos,Szülészet - Nőgyógyászati Osztály, MISEK;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-08-24 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-24 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Kazár Miklós a Kassa Rallyról
Sporthírek 2014-09-16 (00:02:08)
Tökéletes döntést hoztak azok a rajongók, akik a helyszínben tekintették meg a 40. Kassa Rally, nem kis izgalmakat hozó versenyét. A hihetetlen száguldást hozó gyorsasági szakaszok után, a Kazár Miklós – Szőke Tamás páros a második helyen végzett, de az Országos Rally Bajnokságban, 18 pontos előnnyel, még mindig a miskolci duó a listavezető.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:27:27
megszólalók: felirat: a versenyzőpáros felvétele,,;Kazár Miklós,,Maximmun Racing Team

Miskolci éremeső a parasport találkozón
Sporthírek 2014-09-16 (00:00:01)
Miskolci éremesőt hozott a testvérvárosi PARA-SPORT találkozó. A Szimbiózis Alapítvány para-sportolói, testvérvárosi paralimpián vettek részt a múlt héten Katowicében, ahol Lengyelország, Szlovákia és Magyarország parasportolói versenyeztek. A Szimbiózis alapítvány versenyzői boccia – aranyéremmel, egy bowling – ezüst és bronzéremmel és egy negyedik helyezéssel tértek haza. Az alapítvány a Miskolci Önkormányzat támogatásával tudott részt venni a paraolimpián.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:27:16
MVSI atlétikai sikerek
Sporthírek 2014-09-16 (00:00:01)
Budapesten, a Wizz Air Fél-maratoni Országos Bajnokságon folytatódott az őszi nagyüzem a Miskolc Városi Sport Iskola atlétái számára. Az elmúlt hétvégén rendezett viadalon Hencz Gergő képviselte a klubot és az U23-as kategóriában bronzérmet szerzett eredményével. A serdülők 13-14-15 évesek a székesfehérvári Csapatbajnokságon álltak rajthoz. A 23 induló csapat közül a miskolciak a 8. helyezést érték el. Ketten dobogós helyen végeztek, Bacsa Fanni és Világi Marcell egyaránt egy-egy arany és bronzérmet szerzett. Teljesítményükkel mindketten meghívást kaptak az U16-os magyar válogatottba. A csapat Szlovéniában, a házigazdák mellett a horvát, cseh és szlovák korosztályos válogatottal küzd meg.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:26:39
Az őszi idényben a Diósgyőr szurkolóinak nem kell kiváltani a klub kártyát a hazai mérkőzésekre. A DVTK halasztást kért, amit a Magyar Labdarúgó Szövetség elfogadott. Azok viszont, akik idegenbe is szeretnék elkísérni csapatukat, be kell szerezniük a klubkártyát, amit december 31-ig ingyen állít ki a DVTK.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:24:26
Roma-Kép a CineFesten
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:01:44)
Roma tematikájú programmal folytatódott a CineFest. A moziünnepen sikeres cigány emberekről mutattak be filmeket. A rendezők kerekasztal-beszélgetésen meséltek a forgatás körülményeiről, és itt derült ki az is, hogy egyetemi órákon merült fel, kikkel készítsenek portréfilmet. Az alkotások mindegyike miskolci fiatalok munkája.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:24:04
megszólalók: Horváth Zsolt,elnök,Romano Teatro Kulturális Egyesület;Méhi Borbála,rendező, egyetemi hallgató,

VizesKEDDj!
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:00:01)
A Barlangfürdő is csatlakozott a VizesKEDDj akcióhoz. Ebben a hónapban keddenként féláron lehet fürdőzni. A többi őszi hónapban is számos akcióval és programmal készül a fürdő: október 4-től például éjszakai szaunázásra várják az érdeklődőket.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:23:19
Parlagfű újra csúcson
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:00:01)
Az eső nélküli, meleg napok nem kedveznek az allergiásoknak. A parlagfű pollenkoncentrációja egyenes arányban nő az idő javulásával. Bár az ország nagy részén valószínűleg közepesen magas tartományban marad, a Tiszántúlon elérheti akár a nagyon magas szintet. A héten a csalánfélék és a pázsitfüvek virágpora is gondot okoz az arra érzékenyeknek. A gombák spórái kiemelten magas szintet érhetnek el vasárnapig.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:22:24
Szűrési staféta
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:01:52)
Kevés nő megy el önszántából emlőszűrésre, szervezett akció keretében viszont annál többen. Legalábbis ez a tapasztalat a szakállamtitkárság kezdeményezésére meghirdetett vizsgálatokon. Negyven hölgyet értesítettek ki Borsod megyében és a behívottak több mint fele el is ment a szűrésre. Az ingyenes programsorozat első, hétfői állomása a megyei kórház volt, a következő pedig a Semmelweis Kórház lesz holnap.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:22:12
megszólalók: Kazai Jánosné,,;Kerekes Mária,főorvos,Radiológiai Osztály, MISEK;Virág Judit,vezető,Magyar Rákellenes Liga Miskolci Alapszervezete

Veszélyes gyermekjátékok
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:01:27)
Tömegével talált a gyermekek egészségére ártalmas vagy balesetveszélyes játékokat a Fogyasztóvédelem. A vizsgált játékbabák 64 százaléka tartalmaz tiltott vegyszert, a lövedékes játékok és a játék babakocsik pedig mintegy 40 százaléka nem kerülhetne gyerek kezébe. A hatóság minden esetben eljárást indít a gyártó és a forgalmazó ellen, a veszélyes játékot pedig kivonja a forgalomból.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:20:58
megszólalók: Bodnár Péterné,,;Horváthné Szendrei Szilvia,vezető,BAZ Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelőség

Mobilitási Hét
Miskolc Ma 2014-09-16 (00:02:05)
Kerékpáros eljutási versennyel kezdődött a Mobilitási Hét Miskolcon. Most is, mint eddig minden évben, egy bringás volt a leggyorsabb. Az egyhetes rendezvény célja a kerékpározás és a tömegközlekedés népszerűsítése. Hétfőn az Autómentes Nappal zárják a programsorozatot.
videó feltöltve: 2014-09-16 19:19:53
megszólalók: Szőcs Péter,,;Egri Zsuzsa,szervező,Mobilitási Hét;Pfliegler Péter,alpolgármester,


még több videohír...