Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1637 db. videó található  

2015-03-08 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-01 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-03-01 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-01 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMa is többen keresték fel a DRB fiókjait bulletKözfoglalkoztatottak bulletSaját rendészeket kaphatnak a miskolci körzetek bulletÚj kamerák a miskolci bevezető utakon bulletÉvet értékelt a megyei rendőrfőkapitány bulletMárciustól változik a szociális ellátórendszer bulletRezsicsökkentési tájékoztató a társasházakban bulletOtthon Melege - a társasházak felújításra pályázhatnak bulletSzeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen bulletFakivágások a történelmi Avason bulletEgyedülálló műtét Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletMa is többen keresték fel a DRB fiókjait
Ma már nem volt a tegnapihoz hasonló tömegjelenet a Buda-Cash érdekeltségébe tartozó bankfiókoknál. Miskolcon időben kinyitottak, de a sajtót továbbra sem engedték be. A károsultaknak nem tudták megmondani pontosan, hogy mikor kapják meg a pénzüket. ... (a48404 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatottak
Szombaton lezárul, vasárnap pedig már kezdődik is az újabb közfoglalkoztatási időszak. Június végéig 800 közfoglalkoztatott dolgozhat Miskolcon. A Városgazda közben mintaprogramokra is pályázik. Ilyen lesz többek között a hajléktalanok foglalkoztat... (a48402 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Váradi Alexandra,, )
megnézem a videót  
  bulletSaját rendészeket kaphatnak a miskolci körzetek
Minden választókerület saját közösségi rendészt kapna, amihez újabb 20 rendészt vennének fel. Erről és az újabb térfigyelő kamerákat kihelyezéséről is döntenek a március 5-i közgyűlésen. Mindezt Kiss János mondta a csütörtöki összevont ellenőrzésén.... (a48381 ::feltöltve: 2015-02-26 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚj kamerák a miskolci bevezető utakon
Az autók rendszámát fotózzák a város bevezető útjai mentén telepített kamerák. Az önkormányzati rendészet így akár a körözött, vagy a nem biztosított autókat is ki tudja majd szűrni. A 40 milliós fejlesztés a Miskolc Digitális Város pályázat része. ... (a48321 ::feltöltve: 2015-02-23 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet; Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÉvet értékelt a megyei rendőrfőkapitány
20 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma és javultak a felderítési mutatók is tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Erről a megyei rendőrfőkapitány beszélt évértékelőjében. Vereckei Csaba hozzátette: az adatok szerint nem rossz... (a48374 ::feltöltve: 2015-02-25 :: megszólalók: Vereckei Csaba,rendőrfőkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletMárciustól változik a szociális ellátórendszer
Megszűnik egy hét múlva a rendszeres szociális segély, de eltörölte a kormány az adósságkezelési szolgáltatást és a lakásfenntartási támogatást is. A szociálisan rászorulók támogatása március 1-jétől a járási hivatalokhoz kerül. A változás célja a se... (a48350 ::feltöltve: 2015-02-24 :: megszólalók: Szomorné Takács Tünde,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletRezsicsökkentési tájékoztató a társasházakban
Több százezer forint maradt a társasházaknál a rezsicsökkentés óta. Van, ahol fejlesztenének ebből a pénzből, máshol azonban inkább tartalékolnak. Tavaly óta nemcsak a csekkeken kötelező feltüntetni, hogy a rezsicsökkentés óta mennyivel fizetünk keve... (a48360 ::feltöltve: 2015-02-26 :: megszólalók: Trestyánszky Anna,,;Dobó Dénes,,;Szemcsák Csaba,ügyvezető,Központi Társasházkezelő Kft. )
megnézem a videót  
  bulletOtthon Melege - a társasházak felújításra pályázhatnak
Lakásonként 650 ezer forint is juthat energetikai felújításra az Otthon Melege Programban résztvevő társasházaknak. Nemcsak panelházak pályázhatnak. Az 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást minimum 5, de maximum 60 lakásos épületek igényelhet... (a48368 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Homonnai Zoltánné,, )
megnézem a videót  
  bulletSzeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen
Szeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen. A campus eddig csaknem 50 vállalattal és intézménnyel egyezett meg, köztük a Bosch-sal, és a Bay Zoltán Intézettel is, de megállapodást kötnének a Fux-szal is. A duális képzés legnagyobb előny... (a48408 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Barkóczi Péter,kutatás-fejlesztési igazgató,Fux Zrt.;Grasselli Norbert,ügyvezetőigazgató-helyettes,Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.;Gácsi Zoltán,duális képzésért felelős vezető,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletFakivágások a történelmi Avason
Fakivágásokkal és gallyazással folytatódik a történelmi Avas rehabilitációja. A tájidegen, a környezetre vagy a történelmi pincékre veszélyes növényzetet kivágják. A Kisavas rehabilitációjára idén 250 millió forintot költ a város. A cél a városrész ... (a48335 ::feltöltve: 2015-02-23 :: megszólalók: Hudák Katalin,ügyintéző,Beruházási és Városüzemeltetési Osztály, Polgármesteri Hivatal;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletEgyedülálló műtét Miskolcon
Egy teljes gégét, egy nyaki átétet és egy nyelőcső tumort távolítottak el, és felhúzták egy 52 éves férfi gyomrát a megyei kórházban. Az országban egyedülálló műtétet hat órásra tervezték, végül négy órán át tartott.... (a48364 ::feltöltve: 2015-02-25 :: megszólalók: Dr. Karosi Tamás,osztályvezető főorvos,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Fül-Orr-Gégészeti Osztály;Dr. Sikorszki László,sebész-főorvos,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Sebészeti Osztály )
megnézem a videót  
2015-02-22 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-22 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-22 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMárciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás bulletItt az idei költségvetési tervezet bulletBemutatták a stadion új látványterveit bulletBővítést tervez Miskolcon az Éltex bulletÚj gazdára vár az Avas Szálló bulletCélegyenesben az elkerülő építése bulletÚj rendőrautók álltak szolgálatba a megyében bulletJelenlét Program- lassú, de észrevehető a változás bulletHalott gyereke után vett fel családi pótlékot bulletHét ember ellen emeltek vádat
megnézem a teljes műsort
  bulletMárciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás
Márciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás Miskolcon – erről a februári közgyűlés döntött. A támogatás eddig azoknak járt, akik elmaradtak a rezsivel, lakbérrel vagy a hiteltörlesztéssel. Az önkormányzat szerint sokan visszaéltek a s... (a48209 ::feltöltve: 2015-02-16 :: megszólalók: Móricz József,stratégiai igazgató,MIHŐ Kft.);Kublik Ferencné Ildikó,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály;Kiss János, alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletItt az idei költségvetési tervezet
Több pénz juthat az oktatásra, a kultúrára és a közbiztonságra az idei költségvetési tervezet szerint. Az előterjesztésben olyan új feladatokról is szó van. Ilyen a Selyemréti, illetve a Miskolc-Tapolcai Strandfürdő működési támogatása és a tavaly be... (a48239 ::feltöltve: 2015-02-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBemutatták a stadion új látványterveit
Egyedi alumíniumhab borítás, piros kültéri világítás, 500 parkolóhely, a lelátó sarkaiban lévő büfékből pedig a teljes pályát belátni majd – ilyen lesz a DVTK új stadionja, amin jelenleg 60 mérnök dolgozik. Az aktuális látványterveket Kiss Jáno... (a48238 ::feltöltve: 2015-02-17 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBővítést tervez Miskolcon az Éltex
Bővíti miskolci gyárát az Éltex Kft. Az újrahasznosítást végző cég két éve van Miskolcon. A megnövekedett igény miatt növelnék a gyár kapacitását és újabb embereket is felvesznek. ... (a48267 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚj gazdára vár az Avas Szálló
Március 10-től újra lehet pályázni az Avas szállóra. Hamarosan kiírják a harmadik értékesítési eljárást is. A felszámoló szerint most 300 millió körül lesz az épület ára. A város főépítésze szerint az Avas Szállóra 2 - 3 milliárd forintot kellene köl... (a48260 ::feltöltve: 2015-02-18 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Simon Péter,felszámolóbiztos, )
megnézem a videót  
  bulletCélegyenesben az elkerülő építése
Leaszfaltozták az M30 - as és a 26-os főút összekötő szakaszát. A miskolci elkerülővel nem csak a belvárosban lesz kisebb a forgalom, de az árvíztől is megvédi Felsőzsolcát. Az utat várhatóan tavasszal adják át. ... (a48297 ::feltöltve: 2015-02-20 :: megszólalók: Nemkin Béla,,;Barcsák Attila,, )
megnézem a videót  
  bulletÚj rendőrautók álltak szolgálatba a megyében
28 új rendőrautó már megérkezett Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, és a következő hónapokban még 45 érkezik. A megyei rendőr-főkapitányságnak jelenleg csaknem 400 gépjárműve van. Az újakkal az autók csaknem negyedét tudják lecserélni.... (a48266 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: Vereckei Csaba,rendőrfőkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletJelenlét Program- lassú, de észrevehető a változás
Lassú ugyan, de észrevehető a változás Lyukóban, ami a Telepprogramnak és a tavaly elindult Jelenlét Programnak is köszönhető. Ez utóbbinál a Máltai Szeretetszolgálat segíti a kilátástalan szociális, és anyagi helyzetbe került családokat. ... (a48220 ::feltöltve: 2015-02-16 :: megszólalók: Bartus Júlia,,;Deák-Bárdos Mihály,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletHalott gyereke után vett fel családi pótlékot
Halott gyereke után vette fel a családi pótlékot 12 éven át egy miskolci nő. Az asszony gyereke 2002-ben két hetet élt. Az anya a gyerek halálát nem jelentette be. Így 2014-ig csaknem 2 millió forintot vett fel jogtalanul. A nőt költségvetési csalás... (a48255 ::feltöltve: 2015-02-18 :: megszólalók: Martossy György,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Főügyészség;Spilman Nóra,, )
megnézem a videót  
  bulletHét ember ellen emeltek vádat
Majdnem újra megismétlődött az olaszliszkai eset. Hét ember ellen emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség a felsőzsolcai baleset miatt. Egy kétéves kisfiút sodort el egy autó októberben. A gyerek hirtelen futott a kocsi elé és horzsolásokon kívül pe... (a48275 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: Martossy György,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Főügyészség )
megnézem a videót  
2015-02-15 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-15 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-15 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletNyomortelep felszámolás bulletÁtadták a Hejőpapiban épült hulladékválogatót bulletÚj stadion és utánpótlás centrum 10 milliárdért bullet50 százalékkal több turista érkezett tavaly bulletLillafüred- több száz milliós fejlesztés bulletÁtmeneti vérhiány van az influenza járvány miatt bulletKirálynéi portrék a diósgyőri várban bulletVéget ért a kocsonya farsang bulletPéntek 13. babonái
megnézem a teljes műsort
  bulletNyomortelep felszámolás
Hiába szólította fel Sátoraljaújhelyt a borsodi kormányhivatal, nem vonják vissza rendeletüket. E-szerint nem kapnak segélyt, támogatást, de közmunkát sem azok, akik más önkormányzat támogatásával vásárolnának ingatlant Sátoraljaújhelyen. Miskolcon e... (a48169 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester,;Soós Attila,frakció-szóvivő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Hejőpapiban épült hulladékválogatót
Minél kevesebb hulladékot lerakni és minél többet hasznosítani, közben a lakosság anyagi terheit csökkenteni- ezt a közszolgáltatásokért felelős államtitkár mondta Hejőpapiban. Szabó Zsolt az új hulladékfeldolgozó üzem átadásán a MiReHuKöz működését... (a48178 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,; Szabó Zsolt,fejlesztés- és klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletÚj stadion és utánpótlás centrum 10 milliárdért
Az új stadionnal együtt a diósgyőri utánpótláscentrum építése is megkezdődhet idén. Így több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a városrészben. A stadiont a kormány kiemelt beruházássá minősítette, ezzel felgyorsulhat a kivitele... (a48154 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,; Szabó Tamás,ügyvezető,DFC Kft. )
megnézem a videót  
  bullet50 százalékkal több turista érkezett tavaly
Turista dömping Miskolcon. A fesztiválok, a felújított Diósgyőri vár, és a Barlangfürdő is mágnesként vonzza a vendégeket. Tavaly 50 százalékkal több turista érkezett a városba, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakák száma pedig 150 ezerrel nőtt. ... (a48144 ::feltöltve: 2015-02-10 :: megszólalók: Spilman Nóra,,;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Ostroházi István,tulajdonos-igazgató,Alfa Hotel Miskolctapolca;Képes Lóránt,osztályvezető,Adó Osztály, Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletLillafüred- több száz milliós fejlesztés
A Zsófia-kilátó újjáépítése, túra út a Szeleta-barlanghoz, a Hámori tó körüli sétány felújítása és parkoló a Szent István barlangnál. Miskolc több száz millió forintot költene Lillafüred fejlesztésére. A gyógyhelyek fejlesztésére szánt Európai Uniós ... (a48170 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtmeneti vérhiány van az influenza járvány miatt
Az influenza járvány miatt vérhiány alakult ki, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban műtéteket kell elhalasztani. Főként a negatív vérből van kevés a vérdepóban. Az átmeneti hiány egyik oka az influenzajárvány. Egy hét alatt duplájára nőtt ... (a48174 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: atmóval kezd,,;Tóth Erika,,;Dr. Ökrös Ilona,intézetvezető, főorvos,Sürgősségi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, B.A.Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletKirálynéi portrék a diósgyőri várban
Újabb kiállítással gazdagodott a hétvégén a Diósgyőri vár. 8 királyné és egy uralkodónő acéllemez képe is felkerült a rondella falára. A tárlat azért egyedülálló, mert szinte semmilyen hiteles portré nem ábrázolta őket korábban. Nagy S. József grafik... (a48130 ::feltöltve: 2015-02-09 :: megszólalók: Nyíri Dóra,,;Nyíriné Horváth Rita,,;Lovász Emese,régész,Diósgyőri vár )
megnézem a videót  
  bulletVéget ért a kocsonya farsang
A legek fesztiválja volt az idei kocsonyafarsang. Ezerkétszázan kóstolhattak bele Magyarország legnagyobb, 3 dimenziós kocsonyájába. A Széchenyi utcán folyamatosan hömpölygött a tömeg. Az elmúlt négy napban -bár pontos számok még nincsenek- biztos, h... (a48123 ::feltöltve: 2015-02-09 :: megszólalók: Makranczi Viktor,,;Bíró Tibor,ügyvezető igazgató,Cine-Mis Kft. )
megnézem a videót  
  bulletPéntek 13. babonái
Péntek van, ráadásul 13-a. Egyesek szerint ez egy szerencsés nap, míg mások inkább bezárkóznának biztonságosnak hitt lakásukba. Ha a mait szerencsésen megúsznánk se nagyon lélegezzünk fel. Idén még két ilyen hónap lesz. Ráadásul a következő márciusb... (a48183 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Nagy Zoltán,,;Taskó Márta,, )
megnézem a videót  
2015-02-08 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-08 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Hétvégi összefoglaló
Sporthírek 2015-03-02 (00:02:28)
Kadet Európa bajnoki ezüstérmet nyert a magyar válogatott tagjaként, a Diósgyőri Vívó Egyesület versenyzője, Nagy Kinga. Harmadik helyen zárták az NB 1 alapszakaszát a DVTK női kosárlabdázói és a MEAFC első csapata nyerte a miskolci házi rangadót a férfi kosárlabda NB 2 Keleti csoportjában. Hétvégi sportösszefoglalónk következik.
videó feltöltve: 2015-03-02 19:03:47
Haladás - DVTK 1-1
Sporthírek 2015-03-02 (00:02:32)
Pontszerzéssel zárta szombathelyi fellépését, a labdarúgó NB1, 18. fordulójában, a DVTK. A 2015-ös esztendő első bajnoki 90 percét a DVTK kezdte jobban, de a kimaradt diósgyőri lehetőségek mellett, a szünet után egyenlíteni tudott a házigazda, a nehéz talajon játszott találkozón.
videó feltöltve: 2015-03-02 19:01:03
megszólalók: Tomislav Sivic,vezetőedző,DVTK

II. Miskolci Pálinkamustra
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:02:06)
Kiválasztották az év pálinkáit, de a város legfinomabb pogácsáját is díjazták a II. Miskolci Pálinkamustrán. A zsűritagok csaknem 160 féle pálinka és párlat közül választották ki a legjobbat. A verseny célja idén is a kulturált pálinkafogyasztás népszerűsítése volt.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:54:36
megszólalók: Sipos Tibor,a Szabolcsi Pálinka Lovagrend nagymestere,;Kovács László Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Honti Zoltánné,,;Orbán Gyula,,;Kiss Gábor,alpolgármester,

Itt a tavasz
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:00:25)
Március a meteorológiai évszakváltások szerint az első tavaszi hónap. Elseje, vagyis vasárnap volt a meteorológiai tavasz kezdete. A dátum azonban - ahogy azt a tegnap és a mai nap is mutatta - nem jelenti azt, hogy gyökeresen átalakul az időjárás, hiszen esővel, havazással, viharos széllel érkezett meg az idei tavasz. Vagyis a téli kabátokat még nem érdemes eltenni.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:54:08
megszólalók: Erdődiné Molnár Zsófia,meteorológus,Országos Meteorológiai Szolgálat

Kupakgyűjtés Zsófi műtétjéhez
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:02:07)
Egy kamionnyi kupakra lenne szüksége Mátyás Zsófinak ahhoz, hogy járni tudjon. A két és féléves hejőcsabai kislány csecsemőkori agybénulás miatt lett mozgáskorlátozott. Műtétjét Barcelonában el is vállalta egy orvos, az operáció azonban másfélmillió forintba kerül. A kislányért mozgalom indult az interneten.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:52:08
megszólalók: Kolozsvári Katalin,Zsófi édesanyja,;Királyháziné Marsovszki Erika,,

Az év művészeti vezetői
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:00:21)
A Szinvavölgyi vezetői a legjobbak. Kiss Anita és Maródi Attila lett Az év művészeti vezetője. A lassan harminc éve együtt dolgozó páros munkáját a Néptánc-antológián értékelték a legjobbnak. A Martin György Néptáncszövetség az elmúlt év tevékenységeit vette figyelembe.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:52:02
megszólalók: Maródi Attila,művészeti vezető,Szinvavölgyi Néptáncműhely

Március 14-én érkezik Miskolcra a kegykép. A máriapócsi istenszülő ikont csaknem 10 évvel láthatták a hívek a miskolci székesegyházban. Akkor több ezren voltak rá kíváncsiak. A mostani országjáró körút alkalmával csak a megyében több tízezer ember láthatja majd az Istenszülő ikonját.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:49:54
megszólalók: Orosz Atanáz,püspök exarcha,Miskolci Apostoli Exarchátus;Tóth Ferenc,ökonómus,Miskolci Apostoli Exarchátus

Inlfuenza-helyzet Borsodban
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:00:20)
Az influenza-járvány az országban már tetőzött, Borsod-Abaúj-Zemplén megyében azonban még emelkedik a megbetegedések száma és a következő 1-2 hétben is erre lehet számítani. Asztalos Ágnes megyei tiszti főorvos televíziónk stúdióvendégeként azt mondta: a fiatal, 24 év alatti korosztály a legérintettebb a mostani járványban. Az országban az influenza vírus többféle típusa is megtalálható, a legtöbb megbetegedést azonban a H3 típus okozza, ami kis mértékben ugyan, de változott ez elmúlt évek vírustípusához képest.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:49:43
megszólalók: Dr. Asztalos Ágnes,tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerv

Változik a szociális ellátórendszer
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:00:26)
E héttől megszűnik a rendszeres szociális segély. A csökkent munkaképességűeket és az állástalanokat érintő támogatási forma a járási hivatalokhoz kerül. Az alanyi ápolási díj, az időskorúak járadéka, a közgyógyellátás, és az egészségügyi ellátásra való jogosultság is a járási hivatalok hatáskörében marad. Az önkormányzati támogatások között marad a babakötvény, a gyógyszer- és a lakhatási támogatás, a gyermekétkeztetés, az ifjúságvédelmi támogatás, de folytatódik a szépkorúakat támogató Salkaházi-program is.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:48:13
megszólalók: Lupkovics Beáta,hivatalvezető,Szociális és Gyámhivatal, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal

Újraindult a közfoglalkoztatás
Miskolc Ma 2015-03-02 (00:00:26)
Újraindult a közfoglalkoztatási program Miskolcon. Schweickhardt Gyula, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. ügyvezetője a Miskolci Naplónak azt mondta: a szombaton lezárult előző közfoglalkoztatási ciklusban 650-en dolgoztak, 176 embernek pedig március 31-ig még szerződése van. Az új programban összesen 900-an kapnak munkát, köztük olyanok is, akik már korábban is dolgoztak közfoglalkoztatottként - tehát a munkaviszonyuk folyamatos lesz. Ők elsősorban a közfeladatok ellátásban vesznek majd részt: vagyis a temetők, piacok, vadaspark működtetésében, valamint a köztisztasági feladatok ellátásában, illegális hulladéklerakók felszámolásában.
videó feltöltve: 2015-03-02 18:47:51
megszólalók: Schweickhardt Gyula,ügyvezető,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2015-03-03 Kedd
 v
      megnézem az online adást Képújság >>>
      Miskolc Ma (híradó) >>>
      Időjárásjelentés >>>
      Sporthírek (sport) >>>
      Programpont >>>
a Miskolc Televízió programajánlója
      Műsorajánló (műsorajánló) >>>
      Sportpercek (sport) >>>
a Miskolc Televízió sportműsora
      Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés) >>>
      Időjárásjelentés (Ismétlés) >>>
      Sporthírek (sport :: Ismétlés) >>>
      Programpont (Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló :: Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló) >>>
      Reklám >>>
      Miskolc Ma (híradó) >>>
      Reklám >>>
      Időjárásjelentés >>>
      Sporthírek (sport) >>>
      Programpont >>>
      Képújság >>>