Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1636 db. videó található  

2015-02-01 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-25 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-25 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-25 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSok a külföldi vásárló a gyenge forint miatt bulletEgyre több a panaszos autóhiteles az érdekvédőknél bulletBehajtják a jogosulatlanul felvett segélyeket bullet100 millióval több pénz jut közbiztonságra 2015-höz képest bulletGreen City workshop bulletHárom milliárd értékben kapnak tűzifát a települések bulletHalálos tűz a Nagyavason bulletEmbert is ölt a macsétás támadó bulletA hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek bulletMegidézett Kárpátalja, a Magyar Állami Népi Együttes előadása
megnézem a teljes műsort
  bulletSok a külföldi vásárló a gyenge forint miatt
Mmegélénkült a bevásárlóturizmus a határközeli településeken a forint gyengülése óta. De nemcsak a határhoz közeli magyar városokba, hanem még a hatvan kilométerre lévő Miskolc hipermarketjeiben is egyre több a külföldi vásárló. A legtöbben Szlovákiá... (a47763 ::feltöltve: 2015-01-19 :: megszólalók: Krivda Petra,,; Sznagyik Ildikó,pénztárvezető,Auchan Miskolc 1-es áruház; Kozusko Dusan,, )
megnézem a videót  
  bulletEgyre több a panaszos autóhiteles az érdekvédőknél
Akár a lakásuk is rámehet a svájci frankban felvett autóhitelre azoknak, akik nem tudják fizetni a törlesztő részleteket. A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete szerint a pénzintézetek az ingatlanra terhelhetik a kifizetetlen tartozást. Miután a Svá... (a47806 ::feltöltve: 2015-01-20 :: megszólalók: Strázsiné Rendik Katalin,,;Szűcs Zoltán,,; Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete )
megnézem a videót  
  bulletBehajtják a jogosulatlanul felvett segélyeket
Akár börtönbüntetést is kaphat az, aki jogosulatlanul vett fel segélyt. Miskolcon a szociális juttatásokat folyamatosan ellenőrzi az önkormányzat és mindenkitől behajtják a pénzt, aki jogtalanul vette fel. Eddig bejelentett esetek közel felében szüle... (a47859 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Hudákné Becse Ildikó,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály,Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bullet100 millióval több pénz jut közbiztonságra 2015-höz képest
Minden eddiginél több pénz jut közbiztonságra idén Miskolcon – jelentette be Soós Attila. A Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője elmondta: a város 2015-ös költségvetéséből 100 millió forinttal költenek többet a közrend biztosítására, mint egy... (a47796 ::feltöltve: 2015-01-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletGreen City workshop
Miskolctól Egerig kerekezhetünk majd, ha megépül a két várost összekötő kerékpárút. A 80 kilométer hosszú távot a Green City programban építenék meg. Az élhetőbb európai városokért létrehozott mozgalomhoz Magyarországról elsőként Miskolc csatlakozott... (a47824 ::feltöltve: 2015-01-21 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHárom milliárd értékben kapnak tűzifát a települések
Tűzifával segítik a rászorulókat. A kistelepüléseken élő nagycsaládosok, és nyugdíjasok kaphatnak az ingyen tüzelőből. A belügyminiszter döntése szerint 3 milliárd forint értékű tűzifát osztanak szét a szociális programban. Borsodban elsőként a Szirm... (a47818 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Levelekiné Balog Éva,,; Huszti Gábor,polgármester,Szirmabesenyő; Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
 
  bulletHalálos tűz a Nagyavason
Hatalmas tűz pusztított péntek hajnalban a Nagyavason. Egy ház szinte teljesen leégett, a romok között egy 47 éves nő holttestét találták meg. A tűzoltók azonnal a helyszínre értek, ennek ellenére a hétvégi ház tetejét és felső szintjét elpusztítottá... (a47856 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Lajhó Dezső,,;Lakomeczné Benőcs Judit,,;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.A.Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletEmbert is ölt a macsétás támadó
Gyilkolt is a macsétás támadó. Részletes beismerő vallomást tett az a mezőcsáti férfi, aki a múlt héten egy idős házaspárt támadt meg bozótvágó késsel. Kiderült, hogy ő ölte meg a 66 éves férfit január 10-én a Toronyalja utcában. Az előzetesben ülő t... (a47858 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Szabó Berdár Csilla,sajtóreferens,B.-A.-Z.Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletA hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek
Kegyeleti megemlékezést tartottak a borsod megyei Hejcén. A település melletti Borsó-hegyen kilenc éve, január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe, fedélzetén a koszovói békemisszióból hazatérő katonákkal. Szlovákia történetén... (a47783 ::feltöltve: 2015-01-19 :: megszólalók: Andrej Kiska,köztársasági elnök,Szlovákia; Szőke László,külügyi igazgató,;Martin Farkas,, )
megnézem a videót  
  bulletMegidézett Kárpátalja, a Magyar Állami Népi Együttes előadása
Miskolc ismeri és fejleszti értékeit – ezt mondta Kriza Ákos a Magyar Kultúra Napján, a Művészetek Házában. A polgármester a Magyar Állami Népi Együttes gálája előtt tartott ünnepi beszédet. A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című e... (a47852 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
2015-01-18 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-18 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-18 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA bérből és fizetésből élőkre koncentrál a Fidesz 2015-ben bulletSajtóreggeli a Megyeházán bulletMegszüntették a nyomozást a MIK és a MIVÍZ ellen bulletÁtfogó ellenőrzés a Jónás dűlőben bulletJön az új szocpol bulletEgyszerűbb az ügyintézés az Adó Osztályon bulletMISEK - befejeződött a költözés bulletCsökkennek a várólisták a nagyobb műtéteknél bulletA veseátültetések száma a legmagasabb bulletÚjraindult a diplomamentő-program bulletŐsztől energetikai címke lesz a fűtőkészülékeken bullet10 százalékkal bővült a belföldi turizmus bulletMűtő fejlesztés a kutyamenhelyen
megnézem a teljes műsort
  bulletA bérből és fizetésből élőkre koncentrál a Fidesz 2015-ben
A bérből és fizetésből élők helyzetének erősítése a kormány fő célja az idei évben - erről Tuzson Bence beszélt Miskolcon. A frakciószóvivő a Fidesz Zenepalotában rendezett évnyitó rendezvényén azt mondta: ezt a célt szolgálja a bankok elszámoltatása... (a47676 ::feltöltve: 2015-01-12 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletSajtóreggeli a Megyeházán
93 milliárd forint Európai Uniós támogatásra számíthat Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014 és 2020 között. Ez csaknem 20 milliárddal több, mint az előző ciklusban. A pénzt a foglalkoztatás bővítésére, gazdaságfejlesztésre költik majd a megyében lévő tele... (a47717 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Török Dezső,elnök,B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletMegszüntették a nyomozást a MIK és a MIVÍZ ellen
Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.-vel és a Miskolci Vízművel szemben. Jobbikos képviselők jelentették fel a két céget. Azt állították, hogy nem tesznek meg mindent az önkormányzati bérlakásokban tapasztalt szabál... (a47733 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÁtfogó ellenőrzés a Jónás dűlőben
Bontotta a házat, pedig nem is az övé volt. Engedély nélkül költözött be egy férfi a Jónás dűlőben lévő épületbe. Az illegális lakásfoglalót a Miskolci Önkormányzat rendészei fülelték le és átadták a rendőröknek. Négy családnál áramlopás miatt kellet... (a47727 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletJön az új szocpol
Július 1-jétől már használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, azaz a CSOK-ot. A korábban szocpolként emlegetett támogatás idén nyártól már egy gyermek után is igényelhető, sőt, a 4 éven belül születendő g... (a47694 ::feltöltve: 2015-01-13 :: megszólalók: Kiss Csaba,ügyvezető,Imperial Group Kft. )
megnézem a videót  
  bulletEgyszerűbb az ügyintézés az Adó Osztályon
Gyorsabb és egyszerűbb lesz adót fizetni a miskolci önkormányzatnál. Szerdától bankkártyával is ki lehet egyenlíteni a közterheket. Adóügyeikről pedig egy új elektronikus rendszer segítségével kaphatnak naprakész információkat az itt élők. Használatá... (a47720 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Baliné Ocsenás Ildikó,,;Rozsák Andrea,osztályvezető-helyettes,Adó Osztály, Miskolci Önkormányzat;Tóth László,számítástechnikai referens,Adó Osztály, Miskolci Önkormányzat )
megnézem a videót  
  bulletMISEK - befejeződött a költözés
Zökkenőmentesen befejeződött a költözés a MISEK kórházain belül. Más helyen gyógyulnak a sürgősségi, a tüdőosztály, a pszichiátria, valamint a sebészet és az urológia betegei is. Pár héten belül kezdődnek a kiürített épületekben a felújítások. A munk... (a47702 ::feltöltve: 2015-01-13 :: megszólalók: Tóth Imre,osztályvezető főorvos,Mellkassebészeti Osztály, MISEK;Breitenbach Sándor,beruházási és üzemeltetési főosztályvezető,MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletCsökkennek a várólisták a nagyobb műtéteknél
Idén kétszer annyi beteg kaphat csípő és térd protézist a megyei kórházban mint a korábbi években. A kormány ugyanis 6 milliárd forintos plusz forrást ad azokra a műtétekre, amelyekre eddig éveket kellett várniuk a betegeknek. Azt szeretnék, hogy egy... (a47721 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Gál Istvánné,,;Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletA veseátültetések száma a legmagasabb
Évről évre nő a transzplantációk száma Európában. Legnagyobb szükség vesére van, de folyamatosan nő a máj, a szív és a tüdő transzplantációk száma is. Magyarországon Miskolcon, a megyei kórházban végzik a legtöbb szervkivételt.... (a47681 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Ökrös Ilona,vezető főorvos,Sürgősségi Aneszteziologiai és Intenziv Terápiás Intézet, B.- A. – Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletÚjraindult a diplomamentő-program
Nem késő menteni a diplomát. Februárban újraindulnak a tanfolyamok, ahol megszerezhetik a nyelvvizsgát azok, akik ennek hiányában nem kaphattak diplomát. A diplomamentő-programra mától lehet regisztrálni az ofa.hu weboldalon. Tavaly három nyelviskola... (a47672 ::feltöltve: 2015-01-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletŐsztől energetikai címke lesz a fűtőkészülékeken
Energetikai címkék kerülnek a gázkazánokra ősztől. Szeptember 26-án lép hatályba az az uniós rendelet, ami előírja, hogy csak energiatakarékos, úgynevezett A és B kategóriába tartozó vízmelegítőket, és kazánokat lehet forgalmazni, beépíteni.... (a47692 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Stefán Sándor,,;Körmöczy Zsuzsanna,ügyvezető,BRS Klíma és Gázcentrum )
megnézem a videót  
  bullet10 százalékkal bővült a belföldi turizmus
Barlangfürdő, Lillafüredi kisvasút és a Diósgyőri vár - többek között ezek voltak 2014-ben a legkedveltebb úti célok Miskolcon. A külföldi vendégéjszakák száma 2013-hoz képes 10 százalékkal, a belföldi pedig 25 százalékkal nőtt. A Szallas.hu évértéke... (a47718 ::feltöltve: 2015-01-16 :: megszólalók: Csoltkó Józsefné,,;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Dombovári Tibor,ügyvezető,Mibob Kft.;Poncsák Pál,értékesítési menedzser,City Hotel Miskolc és Drót Bisztró Étterem;Nagy Júlia,TDM menedzser, )
megnézem a videót  
  bulletMűtő fejlesztés a kutyamenhelyen
Több mint 840 ezer forintot hozott a Kutyaszorítóban. A Miskolci Nemzeti Színház decemberi gáláján az állatmenhely műtőjére gyűjtöttek. A jótékonysági estet Jancsó Dóra és Varga Andrea, a színház két művésze hozta tető alá, hogy segítsék az Állatsegí... (a47708 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Jancsó Dóra,színész,Miskolci Nemzeti Színház;Kisfalvi Nyina,elnök,Miskolci Állatsegítő Alapítvány )
megnézem a videót  
2015-01-11 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-11 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-11 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletNem kell fizetni a miskolci elkerülő úton bulletElmaradt a demonstráció a MiReHuKöz-nél bulletEgymilliárd a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére bulletÚj bűnmegelőzési stratégia indul bulletNőtt a foglalkoztatottak száma a megyében bulletKötelező a szelektív hulladékgyűjtés bulletMég mindig sok fát lopnak az erdőkből bulletKéménytűz - idén már tizenegyszer riasztották a tűzoltókat bulletÚjra megnyílik a Diplomamentő programra a jelentkezés bulletHamarosan átadják a DVTK Szabadidőparkot
megnézem a teljes műsort
  bulletNem kell fizetni a miskolci elkerülő úton
Nem kell fizetni az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszáért - erősítette meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A Borsod-Abaúj Zemplén megyei térképen eredetileg helytelenül jelölték díjkötelesnek az M30-as, Szirma és Felsőzsolca közti szakaszát... (a47574 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Nagy Csilla,, )
megnézem a videót  
  bulletElmaradt a demonstráció a MiReHuKöz-nél
Elmaradt a hétfő hajnalra hirdetett demonstráció a MiReHuKöz telepénél, reggel pedig rendben megkezdődött a hulladékszállítás. A minap.hu még vasárnap írt arról, hogy több alkalmazott szemetes autóval állná el a cég bejáratát, mert nem értenek egyet ... (a47565 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Ladányi Roland,műszaki igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletEgymilliárd a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére
Megérkezett december 31-én a Kormány egymilliárd forintos támogatása, amit a városvezetés a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére költ. A korábbi segítséggel együtt kétmilliárd forinttal járult hozzá az állam a fejlesztéshez, így az idei strandsz... (a47567 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚj bűnmegelőzési stratégia indul
Folytatják a nyomortelepek felszámolását Miskolcon, de új, szoftveres térfigyelőrendszert is kialakítanak és a rendészet létszámát is bővítik. A város bűnmegelőzési stratégiáját az önkormányzat a rendészettel, a rendőrséggel és más társszervek együtt... (a47627 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: Kovács László Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Dudás Péter,osztályvezető,Bűnmegelőzési Osztály, B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletNőtt a foglalkoztatottak száma a megyében
Csaknem 20 ezerrel kevesebb volt a munkanélküli tavaly, mint az előző években Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Takata és a Bosch mellett a többi, Miskolcra települt vállalkozás is több száz embert vett fel. ... (a47630 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKötelező a szelektív hulladékgyűjtés
A különválogatott műanyag-, fém- és papírhulladékot is el kell szállítani január 1-jétől a családi házas övezetekből a szolgáltatóknak. Miskolcon és a megye 36 településén a ’’házhoz menő’’ gyűjtés már nem újdonság, hiszen már... (a47598 ::feltöltve: 2015-01-07 :: megszólalók: Szilágyi Sándorné,,; Ladányi Roland,műszaki igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMég mindig sok fát lopnak az erdőkből
A hideg, téli idő beköszöntével rendszeresen megszaporodnak az erdőkben a falopások. A tolvajok becslések szerint minden évben milliárdos károkat okoznak. Az erdészek szerint a probléma nemcsak szociális kérdés, ha ugyanis a fával fűtők nem vásárolná... (a47628 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: Gaskó Bertalan,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Istenes Zsolt,,; Tóth Zoltán,biztonsági osztályvezető,Északerdő Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletKéménytűz - idén már tizenegyszer riasztották a tűzoltókat
Nem egészen egy hét alatt tizenegy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat Borsod- Abaúj-Zemplén megyében. A katasztrófavédelem a fűtőberendezések rendszeres ellenőrzésére hívja fel a figyelmet. A lerakódott korom égése nem jelent komolyabb veszélyt... (a47585 ::feltöltve: 2015-01-06 :: megszólalók: Cziáky Zoltán,ügyvezető,Borsodi Kéményseprő Kft.;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletÚjra megnyílik a Diplomamentő programra a jelentkezés
Hétfőtől ismét lehet regisztrálni a diplomamentő program tanfolyamaira. A kormány azoknak a fiataloknak a nyelvtanulását támogatja ezzel, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Miskolc... (a47643 ::feltöltve: 2015-01-09 :: megszólalók: Mátyás Anikó (11"),vezető,Favorit Nyelviskola;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem;Pákozdi Szabolcs,ügyvezető,OFA Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHamarosan átadják a DVTK Szabadidőparkot
Legkésőbb nyár elején adják át a DVTK Szabadidőparkot Lillafüreden, az egykori Zalka Máté laktanya helyén. Magyarország első futball tematikájú szabadidős létesítménye csaknem egymilliárd forintból épül fel. Magyarországon egyedülálló módon a DVTK j... (a47600 ::feltöltve: 2015-01-07 :: megszólalók: Makkai Orsolya, értékesítési- és marketingigazgató,Lillafüredi DVTK Szabadidőpark;Makkai Orsolya,,;Szabó Tamás, ügyvezető, DFC Kft. )
megnézem a videót  
2015-01-04 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-04 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Miskolci Múzsa Díj
Misklolci Napló 2015-01-26 (00:00:00)
Kabdebó Lóránt, a Miskolci Egyetem professzora és Szegedi Dezső, a Miskolci Nemzeti Színház Jászai-díjas színművésze kapta idén a miskolci Múzsa Díjat. A 13 éve alapított elismerés díjátadó gáláját a Nagyszínházban tartották.
videó feltöltve: 2015-01-26 20:00:58
Rakaczki emléknap 20 csapattal
Sporthírek 2015-01-26 (00:01:29)
Egész napos mérkőzéssorozattal emlékeztek meg a Diósgyőr szurkolók, Rakaczki Bencéről, a DVTK labdarúgócsapatának 1 évvel ezelőtt, tragikusan fiatalon elhunyt kapusáról. Az Avasi gimnázium tornacsarnokában 20 csapat lépet pályára. A szervezők gyűjtést is hirdettek és az így befolyó összegből a DVTK stadionban egy bronztáblát helyeznek majd el Rakaczki Bence emlékére.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:51:46
megszólalók: Emődi Zoltán,szervező,;Rakaczki Tamás,,;Gosztonyi András,,DVTK

Már a fellépők is várják a kocsonyafarsangot
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:00:41)
Négy színpadon, az egész belvárosban tart majd a farsangi kavalkád jövő héten. Közeleg a miskolci kocsonyafarsang. Idén február 5-8. között rendezik a szabadtéri fesztivált. Lesz olyan fellépő is, aki bár sokáig élt Miskolcon, de most először lép fel a városban.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:49:24
Pálinka Verseny
Miskolc Ma 2015-01-25 (00:02:11)
Tíz magyar pálinkából 2-3 üti meg a nemzetközi szintet. Az Ongai Pálinka Versenynek az a célja, hogy ez az arány mielőbb változzon, hiszen rengeteg jó alapanyag és gyümölcs van országszerte. A megmérettetés 2010-ben indult és mára a határokon túl is elismeréssel beszélnek róla.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:49:14
megszólalók: Lovassy György,zsűri elnök,;Vasas Beáta,okleveles pálinkabíráló,Schiszler Pálinkafőzde;Takács László,versenyigazgató, elnök,Ongai Kulturális Egyesület

Az elhurcolt áldozatokra emlékeztek
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:01:31)
A málenkij robotra elhurcolt, mintegy négyszáz diósgyőriről emlékeztek meg vasárnap a Diósgyőri vár melletti emléktáblánál. A Vitézi Rend Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Törzskapitánysága a tragikus esemény 70. évfordulója alkalmából szervezett megemlékezést.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:47:01
megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,

Épületgépészeti siker Miskolcon
Misklolci Napló 2015-01-26 (00:04:41)
Csövekből készült, fűthető emberi test, hárfa és líra alakú fűtőtestek. Ezek mind a Kós Károly Szakközépiskola diákjainak alkotásai. A kreatív munkákat az Épületgépészet Képzőművészeti országos szakmai versenyre készítették. Emberi torzót mintázó művük első helyezett lett. Az oklevél mellé 150 ezer forintos pénzjutalmat is kaptak. Ebből az iskola épületgépészeti felszereléseket vásárolhat. A miskolci diákok 21 iskola 42 csapata közül végeztek az első helyen.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:46:51
megszólalók: Tóth Gábor,műszaki szakoktató,;Orbán Mátyás,,;Fazekas Norbert,,;Kocsis István,igazgató,Kós Károly Építőipari Szakközépiskola és Szakiskola

Véget ért az Ökumenikus imahét
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:00:01)
A Minorita templomban rendezett közös imádsággal ért véget az ökumenikus imahét Miskolcon. A záró istentiszteleten Szuhánszky István minorita szerzetes tartott igeolvasást és Csomós József református püspök hirdetett igét. Az ökumenikus imahetet 1908-tól tartják világszerte. Célja a keresztény egyházak és a hívek összetartása. Január 18. és 25. között a különböző felekezetek tagjai együtt imádkoztak a város templomaiban.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:46:37
Eredmények és tervek a Szimbiózisnál
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:01:31)
A Batyu téka megnyitása után csaknem kétszáz millió forint értékű újabb fejlesztéseket tervez a Szimbiózis Alapítvány. Az egyik ebből egy újabb lakóotthon kialakítása. Az eredményekről és a tervekről a tavaly megnyílt étteremben számoltak be.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:45:41
megszólalók: Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány

Javult a szórakozóhelyek tűzvédelmi helyzete
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:01:38)
Tavaly csaknem százszor ellenőrizte a katasztrófavédelem a vendéglátóhelyeket Miskolcon és környékén. Tűzvédelmi bírságot hétszer szabtak ki, több mint 7 millió forintos összegben. A katasztrófavédelem szerint a gyakori ellenőrzések miatt is javult a szórakozóhelyek tűz- és balesetvédelmi helyzete.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:45:03
megszólalók: Hankó Béla,tulajdonos,Helynekem;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság

Terjed az influenza
Miskolc Ma 2015-01-26 (00:02:08)
Magas láz, levertség, fejfájás és izomfájdalmak. Miskolcot is elérte az influenza. A Tisztiorvosi Szolgálat jelentése szerint az országban már járvány van, a megyei adatok szerint Borsodban viszont még nincs. A vírus főleg azért veszélyes, mert az influenza által legyengített szervezet könnyebben felülfertőződik egy nehezebben kezelhető betegséggel. Az influenza terjedése miatt a GYEK-ben továbbra is látogatási tilalom van.
videó feltöltve: 2015-01-26 18:44:13
megszólalók: Dr. Daragó Ferenc,háziorvos,;Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2015-01-26 Hétfő
 v
      Az előző esti adás ismétlése (Ismétlés) >>>
      Képújság >>>
      Időjárásjelentés >>>
      Programpont >>>
a Miskolc Televízió programajánlója
ProgramPont 2015. január 26. hétfő
      Műsorajánló (műsorajánló) >>>
      Miskolc Ma (híradó :: Ismétlés) >>>
      Időjárásjelentés (Ismétlés) >>>
      Sporthírek (sport :: Ismétlés) >>>
      Programpont (Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló :: Ismétlés) >>>
      megnézem a műsort Misklolci Napló (közéleti magazin) >>>
Miskolci Napló Extra: Múzsa-díj átadó
Miskolci Múzsa Díj
   
 
      Időjárásjelentés (Ismétlés) >>>
      Sporthírek (sport :: Ismétlés) >>>
      Programpont (Ismétlés) >>>
      Műsorajánló (műsorajánló :: Ismétlés) >>>
      Képújság >>>