Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-10-05 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-28 20:22
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-28 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-28 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer bulletLemondott Dávid Enikő bulletPolice Coffee bulletKözfoglalkoztatási kiállítás bullet65 éve Miskolcon bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen bulletCritical Mass 18. alkalommal
megnézem a teljes műsort
  bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit
Az ipar és az informatika mellett az egészségügyi rendszert, valamint a közlekedést és a turizmust is továbbfejlesztik a következő években Miskolcon. Az állam ehhez 33 milliárd forintot biztosít, de a speciális operatív programokkal további támogatás... (a45904 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocziszky György,szakértő,;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására
Elkészült a Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése. A 92 hektáros terület megfelelő helyszínt biztosít majd a multinacionális cégek mellett a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így saját maguk tudnak majd pályázni. Az uniós támogat... (a45939 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban
Nem egészen négy hónappal az alapkőletétel után már a gépeket szerelik a Hejőpapiban épülő Mechanikai Hulladék-előkezelő műben. A csarnokban 37 település - köztük Miskolc - kommunális hulladékának utószelektálását végzik majd. A környezetbarát hullad... (a45966 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Majoros Róbert,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Hercsik Dávid,kivitelezési konzorciumvezető,MGH Miskolc Konzorcium;Kriza Ákos,elnök,Konzorciumi Tanács, Miskolc Térségi Konzorcium )
megnézem a videót  
  bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége
Ismét sikeresen pályázott Miskolc és térsége. A hulladékgazdálkodás előkészítésére több mint 176 millió forint támogatást nyert. A terv az, hogy a lehető legtöbb hulladékot újrahasznosítsák. A régióban ezzel az újabb fejlesztéssel akár 45 milliárd f... (a45888 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Majoros Róbert,,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer
Az ország második legnagyobb onkológiai fejlesztése történt meg a Megyei Kórházban, az új eszközpark a daganatos betegek gyógyulási esélyét növeli. Csaknem két milliárd forintból fejlesztették az onkológiai ellátást az Észak-magyarországi régió öt kó... (a45914 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Mészáros János,kabinetfőnök,Egészségügyért Felelős Államtitkárság;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
 
  bulletLemondott Dávid Enikő
Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az igazgatónőt a KLIK szeptember 1-jén nevezte ki. Dávid Enikő kinevezése miatt a szülők és a pedagóg... (a45856 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPolice Coffee
Helyi problémákat helyben megoldani - ez a lényege a Police Coffee elnevezésű programnak. A lakossági fórumokat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az egyik élelmiszerüzlet közösen szervezi. A kitelepült standokon a rendőrség és a lakosság közötti párb... (a45964 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Szabó Károlyné,,;Hatala József,elnök,Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács;Fodor Attila,kommunikációs igazgató,CBA Kereskedelmi Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatási kiállítás
A startmunka mintaprogramban előállított termékeket mutatták be Miskolcon. A belvárosban megrendezett közfoglalkoztatási kiállításon Borsod-Abaúj-Zemplén 125 települése képviseltette magát.... (a45960 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bullet65 éve Miskolcon
Selmecbánya, Sopron, végül Miskolc. A bánya- és kohómérnöki kar tanszékei 1949 és ’59 között fokozatosan települtek át a borsodi megyeszékhelyre. Az akkor még Nehézipari Műszaki Egyetem nevet viselő intézményt 65 éve alapították meg, ezt ünnepe... (a45932 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Szendi Attila,főigazgató-helyettes,Könyvtár, Levéltár, Múzeum, Miskolci Egyetem;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen
Új mesterképzési szakirány indul a Miskolci Egyetemen. Erről állapodott meg az intézmény valamint a Bosch vezetése Miskolcon. Az együttműködéssel az eddig csak a középfokú oktatásra jellemző gyakorlatorientált képzést a felsőoktatásban résztvevő h... (a45854 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Max Nitzsche,ügyvezető igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.Miskolc;Uwe Mang,gazdasági igazgató,,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány
A szellemi kulturális örökség részévé választották a Selmeci diákhagyományokat. Az UNESCO legfontosabb célja az, hogy megvédje a kulturális sokszínűséget. A Selmeci diákhagyományok mellett a nemzeti jegyzék része például a Matyó-örökség is.... (a45910 ::feltöltve: 2014-09-27 :: megszólalók: Horváth Zita,általános rektorhelyettes,Miskolci Egyetem;Nagy Dávid,, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát
Átadták a felújított Bársony János Úti Óvodát. A polgármester az ünnepségen elmondta: 4 évvel ezelőtt dolgozták ki a miskolci óvodák 2020-ig szóló felújítási ütemtervét. Eddig 8-at korszerűsítettek, összesen 600 millióból. A Bársony János Úti Óvoda 1... (a45892 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocsis Edina,,;Zsiros Tünde,óvodavezető,Bársony János Úti Tagóvoda;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon
Egy évig ingyenes zöldség és gyümölcscsomagot kaphatnak Miskolcon a 10 és 16 év közötti fiatalok, a várandós nők és a 65 év felettiek. A zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti az az európai uniós program, amely Magyarország két régiójában, Észa... (a45889 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Béres Alexandra,nagykövet,Az egészséges család program;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen
A kecskesajt készítés mellett a Baráthegyi Majorság működését és az ellátottak mindennapjait is megismerhették a látogatók a Szimbiózis Alapítvány nyílt napján. A majorság első alkalommal csatlakozott a Falu a városban című nemzetközi programhoz.... (a45950 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Molnár Csaba,,;Venczelné Bartha Ildikó,elnök,Nyírteleki Civil Centrum;Kovácsné Ferencsák Zita,vezető,Baráthegyi Majorság )
megnézem a videót  
  bulletCritical Mass 18. alkalommal
Kerékpárok a fejek felett. Több száz kétkerekű emelkedett tegnap a levegőbe Miskolcon. Kora este rendezték a Critical Mass-t. A több száz fős kritikus tömeg tizennyolcadszor tekert együtt.... (a45882 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Sasvári Gyula,,;Orosz Péter,főszervező,Critical Mass, Miskolc )
megnézem a videót  
2014-09-21 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-21 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-21 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletStratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány és a Takata bulletBemutatták az új diósgyőri stadion terveit bulletY-híd: a lakók többségével már megegyeztek bulletTelepfelszámolás - Béke telep bulletCsökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon bulletTöbb városrészben építik a szennyvízcsatorna hálózatot bulletA megyei tetején száll le mostantól a helikopter bulletKazincy Iskola: a város nem dönthet bulletCikluszáró Közgyűlés bulletA tanítőnő a legjobb darab bulletMobilitási Hét bulletIngyenes bankkártyahasználat a postákon is
megnézem a teljes műsort
  bulletStratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány és a Takata
Csúcstechnológiát képviselő vállalat telepít egy teljes gyártófolyamatot Miskolcra - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, ahol a magyar kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodás... (a45753 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Szijjártó Péter,külgazdasági és külügyminiszter-helyettes,;Stefan Stocker,elnök,Takata Corporation;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBemutatták az új diósgyőri stadion terveit
Az új stadion mellett egy utánpótlás centrum is épül majd Diósgyőrben. A miskolci közgyűlés ma döntött a projekt bővítésének támogatásáról. Az eredetileg 4 és fél milliárdos beruházás költségvetését 6 és fél milliárdra emelték, amihez a város további... (a45796 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Vígh László,kormánybiztos,; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletY-híd: a lakók többségével már megegyeztek
A lakók 90 százalékával már megegyezett az önkormányzat az Y-híd építése kapcsán. Jövőre egy új közlekedési csomópontot alakítanak ki a Kandó Kálmán tér és Martin-kertváros között. Az építkezés miatt több lakóházat lebontanak, az érintett lakók magas... (a45820 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Juhász Tibor,,;Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletTelepfelszámolás - Béke telep
A Béketelepen, egy 8 lakásos ház bontásával folytatódott a nyomortelepek felszámolása Miskolcon. A lakók közül többen elfogadták az ingatlankezelőtől a felajánlott, jobb komfort fokozatú lakást, de kilakoltatás is történt az épületben. A Béketelepen ... (a45745 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Soós Attila,elnök,Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság;Schweickhart Gyula,projektvezető,Miskolc Holding Zrt.;Hubay György,önkormányzati képviselő-jelölt,Fidesz-KDNP, 13.vk )
megnézem a videót  
  bulletCsökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon
27 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon az elmúlt négy évben a KSH adatai szerint. A foglalkoztatottság alakulása az országoshoz képest is kedvezőbb Borsod –Abaúj- Zemplén megyében. A legtöbb embert a Miskolcra telep... (a45711 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: atm,,;Lóránthné Orosz Edit,munkaügyi igazgató,BAZ Megyei Kormányhivatal;atm,,;Losó József,igazgatási elnök,Mirelite Mirsa Zrt )
megnézem a videót  
  bulletTöbb városrészben építik a szennyvízcsatorna hálózatot
Építik a szennyvízcsatorna hálózatot Miskolc több városrészében. A bontási és építési munkák zajjal járnak, autós és gyalogos forgalomkorlátozásokat is bevezettek. A miskolciak telefonos információs vonalon tájékozódhatnak a beruházásról.... (a45774 ::feltöltve: 2014-09-17 :: megszólalók: Margitai Endre,,;Pintér Zoltán,főosztályvezető,Városfejlesztési és Városüzemeltetési Főosztály, Polgármesteri Hivatal;Dobos Gábor,PR megbízott,Transdowell Plusz Kft. )
megnézem a videót  
  bulletA megyei tetején száll le mostantól a helikopter
Mostantól a megyei kórház tetején, a Csillagpont központban kialakított repülőtéren szállhat le a mentőhelikopter. Ezzel gyorsabban szállíthatják a sérülteket és az átültetésre váró szerveket a kórházba. A kórház igazgatója szerint ezzel tovább rövid... (a45727 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: Kavesánszki Gábor,védelmi egység vezető,Heliport B.-A.-Z. Megyei Kórház; Dr. Zámbó Szilvia,műszakvezető főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletKazincy Iskola: a város nem dönthet
A Kazinczy Ferenc Általános Iskola szülői munkaközösségének képviselőivel találkozott Kriza Ákos tegnap este. A polgármester a beszélgetés elején leszögezte, hogy az iskolák élén álló intézményvezetők megbízásával, kinevezésével kapcsolatban Misko... (a45797 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletCikluszáró Közgyűlés
A ciklus utolsó közgyűlését tartotta Miskolc képviselő testülete. Elhangzott: adósságkonszolidációnak köszönhetően az önkormányzat gazdaságilag megerősödött, jelentős többletfeladatokat tudott vállalni, mint például a Salkaházi Sára-program. A telep... (a45786 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA tanítőnő a legjobb darab
A Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című darabja nyerte el a legjobb előadásnak járó elismerést a Vidéki Színházak Fesztiválján. A díjat Rusznyák Gábor rendező vette át a Thália Színházban kedden. A 8 napos rendezvényre 11 vidéki társulatot, nyolc ... (a45773 ::feltöltve: 2014-09-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMobilitási Hét
Kerékpáros eljutási versennyel kezdődött a Mobilitási Hét Miskolcon. Most is, mint eddig minden évben, egy bringás volt a leggyorsabb. Az egyhetes rendezvény célja a kerékpározás és a tömegközlekedés népszerűsítése. Hétfőn az Autómentes Nappal zárják... (a45748 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Szőcs Péter,,;Egri Zsuzsa,szervező,Mobilitási Hét;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletIngyenes bankkártyahasználat a postákon is
Ingyenes lesz a bankkártyahasználat a Postán. Három befizetésből kettőt még mindig a postán keresztül bonyolítanak a szolgáltatók felé a lakosok. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan jövő év elejétől fizethetik be csekkjeiket kártyával i... (a45795 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Hajdúné Csótai Erzsébet,,;Temesvári Lászlóné,, )
megnézem a videót  
2014-09-14 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-14 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-14 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon bulletCsúcsszezonban a parlagfű bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
megnézem a teljes műsort
  bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás
Folytatódott a telepfelszámolási program Miskolcon. Egy négylakásos épületet bontottak le a Számozott utcákban. A lakók közül csak egynek volt érvényes bérleti szerződése. Vele megállapodott a város. A többi, jogcím nélküli lakónak a bírósági dönté... (a45644 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók
Újabb, ezúttal belvárosi fészakrakós lakásokat vett át az önkormányzat. Csütörtökön a Vörösmarty mellett a Király utcában is dolgoztak a Miskolci Ingatlankezelő munkatársai. Ezzel a 106. fészekrakós ingatlan is az önkormányzat tulajdonába került. A f... (a45658 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Faragó Sándor,,;Balog Istvánné,,;Molnár Péter,önkormányzati képviselő,KDNP )
megnézem a videót  
  bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen
Összeszedették a rendészek a hajléktalanokkal azt a szemetet, amit maguk után hagytak az Avas déli részén. Az akciót a Miskolci Önkormányzati Rendészet szervezte, ami délelőtt a Muszkás oldalon és környékén folytatódott, hatósági ellenőrzéssel. ... (a45613 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot
Gyorsabb segítségnyújtást és nagyobb biztonságot jelentenek az új segélyhívó központok - mondta Pintér Sándor Miskolcon, a hívásfogadó központ átadásán. A mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is egyetlen számon, a 112-őn érhető el. Az orszá... (a45622 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Hablicsek Nikoletta,főosztályvezető,Országos Rendőr-főkapitányság;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon
Csaknem 5 milliárd forintból fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert az észak-magyarországi régióban. A beruházás 11 egészségügyi intézményt érint. Ezekben a kórházakban jelentősen javul majd az ellátás színvonala is.... (a45650 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Pap Tibor,orvosigazgató,MISEK Kft.;Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs
Szeptember végéig ingyen lehet parkolni a Patak utcai mélygarázsban napközben, de ezt követően is lesznek kedvezmények. A környéken élők például féláron válthatnak bérletet. A kétszintes, korszerű földalatti parkolót több mint harminc kamera figyeli.... (a45645 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Perecsenyi Attila,ügyvezető,Régió Park Miskolc Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás
Hamarosan okostelefonokon is láthatjuk a járatok pontos érkezését Miskolcon. Az új utastájékoztató rendszer most még tesztüzemmódban működik. Év végétől azonban több, mint 100 busz- és villamosmegállóban már percre pontosan mutatja majd a kijelző a j... (a45638 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Kassai Miklósné,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme
Átadták Közép-Európa legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszerét. A Tatár utcai hőközpont látja el geotermikus hővel Miskolc belvárosát és az Egyetemvárost. Ez tízezer miskolci háztartást és több mint száz intézményt jelent. A fejlesztés az Új ... (a45617 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Tóth Péter,vezérigazgató,PannErgy Nyrt.;Nyíri László,ügyvezető,MIHŐ Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén
Pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye hétfőn a Miskolci Törvényszéken. M. Ferencet és társait több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja a tűzesetben elhunyt család hozzátartozója. Az édes... (a45600 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon
Este nyolc óra után költözhettek vissza otthonaikba az Iván utca környékén lakók. Tegnap délután a csatornahálózat tisztításakor a munkások egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezet miatt több tíz-, illetve... (a45614 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Molnár Lászlóné,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletCsúcsszezonban a parlagfű
Tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja. Harminc százalékkal többen keresik fel az orvost az allergia tünetei miatt. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet 4-es riasztást adott ki a 6 fokozatú skálán. Miskolc területeit az Önkormányzati Rendészet ... (a45607 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: Török Lajos,házi gyermekorvos,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Zsolnai Gábor,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
Lelassult a szőlő érése, nem cukrosodik. De a sok csapadék miatt elhúzódik az almaszüret is, a napraforgó betakarítása és az őszi búza vetése. A rendkívül szeszélyes nyár után az ősz is nehezíti a gazdák dolgát, akik nem tudnak dolgozni a teljesen át... (a45654 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Batári Sándorné,gazdálkodó,;Berta Béla,igazgató,Földművelésügyi Igazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-09-07 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-07 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Kiss Pál Tamás: a VB 2. hely megszerzése a cél
Sporthírek 2014-10-01 (00:00:00)
Két hónapos szünet után október 19-én áll ismét rajthoz Kiss Pál Tamás az AUTO GP sorozatban. A hosszú pihenőt felkészüléssel tölti a miskolci versenyző, akinek a legjobb formáját kell hoznia a szezonzáró futamon. Ha ugyanis nyer Estorilban, Portugáliában, megszerezheti a világbajnoki összetett második helyét.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:44:58
megszólalók: Kiss Pál Tamás,Virtousi UK,;Kiss Pál Tamás,Virtousi UK,

Szombaton megkezdődött a bajnoki pontvadászat az OB I B osztályú férfi vízilabda bajnokságban. A PANNERGY Miskolci VLC együttese hazai környezetben kezdte az idényt és remek játékkal, fölényes győzelmet aratott a Debrecen ellene
videó feltöltve: 2014-10-01 19:43:09
megszólalók: Bíró Attila,vezetőedző,PannErgy-MVLC;Bíró Attila,vezetőedző,PannErgy-MVLC

Bronzérmet és negyedik helyet szerzett a kazahsztani Rádiós Tájfutó Világbajnokságon a magyar csapat, amelynek tagja volt a miskolci Kovács Attila is. A sportoló egyéniben is szép eredményeket ért el, hiszen 31 induló közül végzett a hatodik illetve a tizenharmadik helyen. A szeptember 6 –tól 13-ig tartó eseménynek a Bükkhöz hasonló természeti adottságokkal rendelkező Nemzeti Park adott otthont. A Rádiós Tájfutók 17. Világbajnokságán 24 ország 300 indulója küzdött meg egymással és a tereppel.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:42:45
Tóték és a IV. Henrik a színházban
Miskolc Ma 2014-10-01 (00:01:32)
A IV. Henrik királydrámával indul a Shakespeare évad a Nagyszínházban. Örkény István Tóték tragikomédiájával pedig elkezdődik a prózai évad a Kamarában. Mindkét darabot már ezen a héten láthatja a közönség.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:42:00
megszólalók: Márkos Albert,zeneszerző,Miskolci Nemzeti Színház;Kiss Csaba,igazgató, rendező,Miskolci Nemzeti Színház

Átadták a mobilitási hét díjait
Miskolc Ma 2014-10-01 (00:01:26)
Átadták az Európai Mobilitási Hét és Autómentes Nap díjait. Mivel az eső a rendezvényt követően elmosta az eredetileg két héttel ezelőttre tervezett eredményhirdetést ezért a szervezők tegnap délután jutalmazták a miskolci iskolásokat. A város polgármestere is értékes nyereményt ajánlott fel, ami sorsolás útján talált gazdára.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:40:30
megszólalók: Ujj Balázs Máté,tanuló,Avasi Gimnázium;Kriza Ákos,polgármester,

Feljelentést tett Pásztor Albert az őt örömlányokkal ábrázoló fotó miatt. A volt rendőrkapitány azt állítja a felvétel hamisítvány. A magát függetlennek tartó, de a helyi választási bizottság határozata szerint baloldali politikusról a fotón és egy cikken kívül egy hanganyag is felkerült a pestisracok.hu internetes oldalra. A felvételen Pásztor többek között arról beszél, hogy a képen nagy valószínűséggel örömlányok láthatók és ezt sose tagadta.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:39:19
megszólalók: Pásztor Albert,polgármesterjelölt,MSZP-DK-Miskolc Lokálpatrióta Egyesület; Csontos Róbert,polgármesterjelölt,LMP; Rózsa Edit,polgármesterjelölt,Magyar Liberális Párt

A Bükkben kezdődött a MIKOR rendezvénye
Miskolc Ma 2014-10-01 (00:00:52)
A miskolci családsegítő szervezet kirándulást szervezett a szépkorúaknak, az Idősek hava alkalmából. A város nyugdíjasai számára MIKOR elnevezéssel két hetes programsorozat kezdődik. A nyitórendezvényt ma tartották meg a Csanyikvölgyben.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:39:14
megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester,

Koncert a Salkaházi program résztvevőinek
Miskolc Ma 2014-10-01 (00:01:35)
Ismert fellépőkkel, népszerű énekesekkel érkezik a Fásy mulató szombaton Miskolcra. A Generali Arénában többek közt fellép a Bíborszél és az Apostol együttes. A koncertekre a Salkaházi Program résztvevőinek a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött. A Salkaházi programban egyébként 32 ezer 60 év feletti miskolci nyugdíjas és 3000 rokkantnyugdíjas kaphat 10 ezer forintos támogatást.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:38:56
megszólalók: Forrás: YOUTUBE,,;Liebmann Katalin,kommunikációs vezető,Polgármesteri Hivatal, Miskolc

Illegális beköltözésekhez asszisztál a város vezetése Perecesen – jelentett ki Pakusza Zoltán önkormányzati képviselőjelölt, aki Jakab Péter polgármesterjelölttel tartott egy bejárást a városrészen. A Jobbikos politikusok véleménye szerint évek óta semmilyen pozitív változás nem történik Perecesen.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:37:13
megszólalók: Pakusza Zoltán,önkormányzati képviselőjelölt,Jobbik

Aszfaltozzák a Báthory utcát
Miskolc Ma 2014-10-01 (00:00:42)
Hétvégére befejeződik a Báthory utca aszfaltozása. A város költségvetéséből 25 millió forintot különítettek el a 300 méter hosszú utca útburkolatának teljes megújítására.
videó feltöltve: 2014-10-01 19:33:56
megszólalók: Zsiga Marcell,önkormányzati képviselő,(Fidesz-KDNP)


még több videohír...