Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1635 db. videó található  

2014-09-07 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-31 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-31 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-31 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése bulletÁtadták a megújult várat bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal bulletTűz az Árpád utcában bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le bulletA Tetemváron ellenőriztek bulletŐszi menetrend bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen bulletTankönyvosztás bulletMéhnyakrák megelőzési program
megnézem a teljes műsort
  bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet
Megjelent az áram árát csökkentő rendelet. A februárban elfogadott harmadik rezsicsökkentési törvény szerint az áram ára szeptembertől 5,7 százalékkal csökken. A Magyar Közlöny melléklete a négy áramszolgáltatóra külön tartalmazza a tarifák maximális... (a45402 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése
Gátként is funkcionál majd a Miskolc mellett épülő híd. Az északi elkerülő utat a tervek szerint jövő tavasszal adják át. Nem csak kisebb lesz az átmenő forgalom Miskolcon, de egy akkora árvíz is elkerülhető lesz, mint a 2010-es. Négy évvel ezelőtt ... (a45427 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Loppert Dániel,kommunikációs vezető,Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,(Fidesz) )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult várat
-... (a45441 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: )
 
  bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal
A kormány stratégiai megállapodás köthet a Takatával. A felhatalmazásról szóló határozat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. A miniszterelnök a márciusi alapkőletételen azt mondta, hogy a Takata-beruházás példa arra, hogy Miskolc újra ipari és g... (a45398 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTűz az Árpád utcában
Szinte teljesen kiégett egy panellakás Miskolcon. Egy Árpád utcai tízemeletes bérház második emeletén csaptak fel a lángok és a füst olyan gyorsan terjedt, hogy több embert csak az ablakon át sikerült kimenteni a tűzoltóknak. A mentők egy súlyos és ... (a45367 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z.Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;Kollár Tibor,részlegvezető-főorvos,Toxicológiai Osztály,B.-A.-Z.Megyei Kórház;Boncsér Árpádné,, )
megnézem a videót  
  bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály
Hétfőtől a Megyei Kórház Csillagpont épületébe kerül a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ezzel párhuzamosan megszűnik a MISEK Sürgősségi Osztálya. A Semmelweis Kórházban ősszel egy kétmilliárdos felújítás indul el, emiatt több osztály is ideiglenesen ú... (a45407 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le
Tizenkét fajta ásványvíz forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szennyezett italok már lekerültek a polcokról. Két anyagból találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget az ásványvizekben. A nitrition csecsemőknél a... (a45360 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csilek András,infektológus,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletA Tetemváron ellenőriztek
Újra visszatértek a Tetemvárra a rendészek, mezőőrök, rendőrök, a gyámügy, a szociális osztály, és az ÉMÁSZ munkatársai. A razzián mintegy harminc egyenruhás vizsgálta át a környéket. A Miskolci Önkormányzati Rendészet célja, hogy javuljon a közbizto... (a45359 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csörsz Erzsébet,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletŐszi menetrend
Szeptember elsejétől érvényes az őszi menetrend. Hétfőn elkezdődik a tanév és a befejeződnek a nyári szabadságolások, emiatt sűrűbben közlekednek majd a miskolci buszok és villamosok. Szeptember hetedikétől indul az egyetemet érintő, ME jelzésű járat... (a45426 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon
2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz a szakképző iskolák fenntartója - ezt mondta Varga Mihály a szakképzési és felnőttképzési intézmények országos tanévnyitóján, Miskolcon. A nemzetgazdasági miniszter azzal indokolta a döntést, hogy megfelel... (a45414 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Czomba Sándor,munkaerő-piaci és képzési államtitkár,Nemzetgazdasági Minisztérium;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon
Az iskolarendszer átalakításának és átszervezésének a legfontosabb célja volt, hogy a tanulók számára egyenlő feltételeket teremtsenek- mondta a köznevelési államtitkár a Miskolci Egyetemen megtartott Szakmai Tanévnyitó Konferencia második állomásán... (a45386 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Czunyiné Bertalan Judit,köznevelésért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Pölöskei Gáborné,helyettes államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma )
megnézem a videót  
  bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen
Több, mint 150 doktoranduszhallgató érkezett az ország minden tájáról a Miskolci Egyetemen megrendezett Doktorandusz Nyári Táborba. A hallgatók a szakmai előadások mellett megismerhetik Miskolc turisztikai látványosságait is. A tábor vasárnapig tart.... (a45419 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Zila Gábor,,;Gáspár Marcell,elnök,Doktorandusz Önkormányzat, Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletTankönyvosztás
Megérkeztek a névre szóló tankönyvek az iskolákba. Az első és második évfolyamosok ingyen kapják, de a többieknek is olcsóbb lett a tankönyv. Idén a legolcsóbb csomag 8 ezer, a legdrágább 16 ezer forintba került. A könyvek árát most is csekken ke... (a45361 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Atmo,,;Solymosi Emese,,;Révész Józsefné,gazdasági ügyintéző,Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába )
megnézem a videót  
  bulletMéhnyakrák megelőzési program
Ettől a tanévtől ingyen, állami támogatással kaphatják meg a 7-es lányok a HPV elleni vakcinát. A szülőknek szeptember 15-ig írásban kell nyilatkozniuk, hogy kérik-e a védőoltást. Az oltással megelőzhető a méhnyakrák, ami a fiatal nők körében az első... (a45405 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Lőkös Béla,osztályvezető főorvos,Szülészet - Nőgyógyászati Osztály, MISEK;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-08-24 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-24 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-24 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSzeptembertől újabb rezsicsökkentés bulletLejárt a határidő - Salkaházi Sára Program bulletÚjra használatban a Kandó tér bulletKöltözik a Miskolci Semmelweis Kórházból a sebészet bulletKilőtték a térfigyelő kamerát bulletFogyasztóvédelem: 86 esetből 30 szabálytalanság bulletVége a nyári szünetnek az óvodákban bulletTankönyvcsekkek utólagos fizetése bulletUtolsó roham a papírboltokban bulletDiplomamentő program - már lehet jelenkezni bulletPótfelvételi bulletFelszentelték a Várkápolnát bulletÉvadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban
megnézem a teljes műsort
  bulletSzeptembertől újabb rezsicsökkentés
Szeptembertől újabb rezsicsökkentés lép hatályba. A villanyszámlán a múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet. A rezsicsökkentésről szóló, februárban hozott törvény előírása szeptember 1-jén lép hatályba. A jogszabály szerin... (a45290 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletLejárt a határidő - Salkaházi Sára Program
Több mint 30 ezer nyugdíjas jelentkezett a Salkaházi Sára programba. A határidő múlt héten lejárt, de azok, akik nem tudták időben benyújtani a kérelmet, vagy ez után lesznek nyugdíjasok, azoknak december 31-éig még van idejük jelentkezni. A 10 ezer... (a45216 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Koczák Szilvia,sajtószóvivő,Polgármesteri Hivatal;Kriza Ákos,polgármester,;Salkaházi Sára program információ: 46/512-703, 46/512-700/4190,, )
megnézem a videót  
  bulletÚjra használatban a Kandó tér
Vége a villamospótlózásnak a Selyemrét és a Tiszai pályaudvar között. Augusztus 20-án hajnalban már a Kandó térről indul az első villamos. Mindkét vágányt felújították a végállomáson. Az elöregedett, kopott síneket kicserélték, így biztonsággal haszn... (a45252 ::feltöltve: 2014-08-19 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletKöltözik a Miskolci Semmelweis Kórházból a sebészet
Szeptembertől a Megyei Kórházba működik a sürgősségi osztály. A Miskolci Semmelweis Kórházból felújítás miatt kell költöznie - a sürgősségi mellett - a sebészetnek, az urológiának és a belgyógyászati részlegnek is. Az áttelepülés csak ideiglenes, elő... (a45276 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Csollák István,megbízott osztályvezető,Sürgősségi Betegellátó Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletKilőtték a térfigyelő kamerát
Belelőttek az egyik térfigyelő kamerába Miskolcon. Az eset abban az utcában történt ahonnan korábban két családot kitelepítettek azért, mert nem fizették a lakbért. A szerződésüket pedig évekkel ezelőtt felmondta az önkormányzat. Hatodik utcai esethe... (a45270 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Lajhó János,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletFogyasztóvédelem: 86 esetből 30 szabálytalanság
Működési engedély nélkül dolgozó taxis, drágábban mért ital és problémás mérőeszközök – többek között ilyen esetekkel is találkoztak a Kormányhivatal ellenőrei. A fogyasztóvédők nyár eleje óta fokozottan ellenőrzik a turisták által kedvelt vend... (a45232 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Jónás Gergely,tulajdonos,Frei Café Miskolc; Horváthné Szendrei Szilvia,felügyelőségvezető,Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletVége a nyári szünetnek az óvodákban
Véget ért az óvodákban a nyári szünet. Négy hétig voltak zárva az intézmények, ez alatt a legtöbb helyen elvégezték a szokásos évi karbantartási munkákat. Az iskolákban ugyan még tart a nyári szünet, de sok helyen a tanárok már dolgoznak, elkezdtek k... (a45295 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Zsiros Tünde,vezető,Százszorszép Óvoda;Mikitáné Újjobbágy Erzsébet,igazgató,Szabó Lőrinc Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletTankönyvcsekkek utólagos fizetése
Pénteken ugyan lejárt a tankönyvcsomagok árának befizetési határideje, ám a szülők akár a tankönyvek átvételéig várhatnak a befizetést igazoló csekk bemutatásával. Aki azért mulasztotta el a pénteki határidőt, mert nem kapott csekket, az az iskolában... (a45237 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Czunyiné Bertalan Judit,köznevelési államtitkár,;Sellei János,tankönyvfelelős,Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletUtolsó roham a papírboltokban
Több tízezer forintba is kerülhet az iskolakezdés. Iskolatáskából, füzetekből is bőséges a kínálat a boltokban. Az áraknál ugyanakkor határ a csillagos ég. A papírboltokban duplájára nőtt a forgalom. Sokan idén is az utolsó pillanatokban rohannak a t... (a45292 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Tóthné Varga Krisztina,,;Podhajeczky Anett,boltvezető,Franco Kisáruház;Bonyhai Attila,ügyvezető,Városház téri Papírbolt )
megnézem a videót  
  bulletDiplomamentő program - már lehet jelenkezni
Hétfő délutántól lehet regisztrálni a diplomamentő program tanfolyamaira. A programmal a kormány azoknak a fiataloknak a nyelvtanulását támogatja, akik már államvizsgáztak, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Megyénkben eddig 690-en regisz... (a45245 ::feltöltve: 2014-08-19 :: megszólalók: Mátyás Anikó,vezető,Favorit Nyelviiskola;Fekete Sándor,tanulmányi referens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletPótfelvételi
Egy hét múlva hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban a felsőoktatási intézménytől kapják meg a leendő hallgatók. A pótfelvételin csak egy intézmény egy, ... (a45268 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Fekete Sándor,tanulmányi referens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletFelszentelték a Várkápolnát
Szent István ünnepén szentelték fel a megújuló Diósgyőri Vár kápolnáját. A kegyhely Nagy Lajos király lányáról, Szent Hedvig lengyel királynéról kapta a nevét, aki élete során sokat tett a katolizációért. Palánki Ferenc püspök szentelte fel 16. száza... (a45262 ::feltöltve: 2014-08-20 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Palánki Ferenc,egri segédpüspök,;Rostás László,főépítész,;Lovász Emese,régész, )
megnézem a videót  
  bulletÉvadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban
Kilenc hónap, kilenc dráma – Shakespeare így lesz jelen egész évben Miskolcon. Megnyitotta idei évadát a Miskolci Nemzeti Színház. A Szentivánéji álom, a IV. Henrik és a Rómeó és Júlia is színpadra kerül. Shakespearen kívül pedig itt lesz a Víg... (a45278 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Brassai Tóth János,színművész,;Jancsó Dóra,színművész,;Kiss Csaba,igazgató,Miskolci Nemzeti Színház )
megnézem a videót  
2014-08-17 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-17 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-17 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚjabb fészekrakót lakoltattak ki bulletÚjabb munkahelyek a Rendészetnél bullet400 új embert vesz fel a Waberer’s bulletFizetési problémák a tejgyárban bulletTapolcai építkezés bullet12 milliárd kellene a Holcim elindításához bulletTávhővezeték építés a Szentpáli utcában bulletFakivágások Miskolcon - minden esetben pótolják bulletHelyreállították a bencés monostort bulletIdegenforgalmi szezon értékelés bulletGyümölcsöstermés eső után bulletBúzaszentelés a Magyarok Kenyeréhez bulletMiskolcon is elkészül az országtorta
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjabb fészekrakót lakoltattak ki
Újabb fészekrakókat költöztettek ki Miskolcon. Most nem az Avason, hanem Diósgyőrben vett át egy újabb lakást az önkormányzat, miután a végrehajtó kilakoltatta a családot. Év végére az összes fészekrakós lakás jogi eljárását lezárják, így jövőre pont... (a45101 ::feltöltve: 2014-08-11 :: megszólalók: Tyukodi Imréné,,;Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásszövetkezet;Schweickhart Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb munkahelyek a Rendészetnél
Hajléktalan tanyát számolt fel az önkormányzati rendészet az Avas Ruzsin felőli oldalán. Olyan fiatalokat is találtak itt, akik a Gyermekvárosból szöktek meg. A rendészek éjjel nappal járőröznek Miskolcon, létszámuk folyamatosan bővül. Jelenleg több ... (a45183 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Vincze Csaba,igazgató,Miskokci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bullet400 új embert vesz fel a Waberer’s
Négyszáz sofőrrel bővíti létszámát, ezáltal növeli a pilóták pihenési idejét a Waberer’s. A munkahelyteremtés 1300 új szerelvény beszerzésével valósul meg. A fejlesztés a miskolci székhelyű Waberer’s-Szemerey Kft.-nél 50-60 új munkatárs a... (a45190 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFizetési problémák a tejgyárban
Hónapok óta késnek a fizetésekkel a miskolci tejgyárban. A cég egyik dolgozója azt mondja, semmilyen tájékoztatást nem kapnak az üzem vezetőitől, hogy miért csak egy részét utalják át a havi béreknek. Arról sem mondanak semmit az alkalmazottaknak, h... (a45131 ::feltöltve: 2014-08-12 :: megszólalók: Budai László,,;Kereki Gergely,, )
megnézem a videót  
  bulletTapolcai építkezés
A tapolcaiak türelmét kéri a Városháza a régi strand melletti építkezés és útszűkületek miatt. A területen az új uszodához vezető távhővezetéket fektetik, ezért nehezebb most közlekedni Miskolctapolcán.... (a45164 ::feltöltve: 2014-08-14 :: megszólalók: Lukács Barnabás,,; Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bullet12 milliárd kellene a Holcim elindításához
Már négyszáz munkás jelentkezett eddig a Hejőcsabai Cementgyárba. A jelentkezők fele korábban is ott dolgozott. A termelés beindításához, és a folyamatos működéshez 340 főre van szükség. A HCM 1890 Kft. ügyvezetője szerint még idén megindulhatnak a g... (a45149 ::feltöltve: 2014-08-13 :: megszólalók: Kálmán János,ügyvezető,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletTávhővezeték építés a Szentpáli utcában
A Magyar Posta és a Magyar Telekom épülete is rákapcsolódik a távhőre Miskolc belvárosában. A beruházás csaknem 140 millió forint pályázati támogatásból valósul meg. A munkálatok idejére a Horváth Lajos utcát teljesen lezárják, a Szentpálin és a Kazi... (a45155 ::feltöltve: 2014-08-13 :: megszólalók: Kovács Tamás,szolgáltatási igazgató,MIHŐ Kft.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletFakivágások Miskolcon - minden esetben pótolják
Egyre több az elöregedett fa Miskolcon. Ezek mind veszélyesek, ezért ki kell vágni azokat. Naponta mintegy 10-20 ilyen fát vágnak ki, amelyeket minden esetben szakemberek jelölnek ki. A Városgazda Kft. a társasházas övezetekben a lakók írásos beleegy... (a45159 ::feltöltve: 2014-08-14 :: megszólalók: Szőke Mária,,;Csorba Zoltán,zöldterület-gondozási vezető,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHelyreállították a bencés monostort
Helyrehozták a Miskolc nemzetség temetkezési helyét és nemzetségi templomát Tapolcán. A Barlangfürdő mellett megtalált monostor falait - az eredetihez hasonlóan - faragott bogácsi kövekkel pótolták. Erre azért volt szükség, mert régen a tapolcaiak kő... (a45174 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletIdegenforgalmi szezon értékelés
Kedvelt turisztikai célpont Miskolc. A szállodákban egyre több a belföldi vendég, a fürdőket pedig a miskolciakon kívül sok külföldi keresik fel. Az év első felében csaknem 22 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Miskolcon.... (a45123 ::feltöltve: 2014-08-12 :: megszólalók: Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Ostorházi Imre,értékesítési igazgató,Calimbra Wellness Hotel;Nagy Júlia,TDM menedzser,Midmar Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletGyümölcsöstermés eső után
Nem tesz jót a sok eső a mezőgazdaságnak. Korábban az aratást nehezítette a szeszélyes nyári időjárás, de a gyümölcsösökben is sok a kár. A csapadékos idő miatt nehéz permetezni pedig nagy szükség lenne rá, mivel az enyhe telet túlélték a kártevők. ... (a45163 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Batári Sándorné,gazdálkodó,;Berta Béla,igazgató, Földművelésügyi Igazgatóság, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletBúzaszentelés a Magyarok Kenyeréhez
A Magyarok Kenyerének alapanyaga lesz Miskolc búzája is. A kenyér, amelyet augusztus 20-ra sütnek meg Mohácson, a nemzeti összetartozást, a szolidaritást jelképezi. Miskolc város búzáját ma ünnepségen szentelték meg a történelmi egyházak képviselői.... (a45187 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Atmo: egyházi áldás,,;Molnár Attila,ügyvezető,Miskolci Agrokultúra Kft.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon is elkészül az országtorta
Idén is elkészítik Miskolcon augusztus 20-ra az országtortát. A Somlói revolúció torta díjnyertes receptjét egy székesfehérvári cukrászmester álmodta meg. Az ország tortájának 2007 óta van hagyománya.... (a45148 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Horváth Tamás,,;Deme Tímea,eladó,Kisgergely Cukrászda;Körmöci Attila,cukrász,Kisgergely Cukrászda )
megnézem a videót  
2014-08-10 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-10 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Szeptember elsején éjfélkor lezárult az átigazolási piac a labdarúgásban, ezt követően már csak, szerződéssel nem rendelkező játékosok szerződtetésére van lehetőségük a kluboknak. Nemzetközi gyakorlat,de hazánkban sincs ez másként, hogy a záráshoz közeledve felpörögnek az események. Miután ezekben a folyamatokban a DVTK is érintett, így a klub sportigazgatóját kértük összegzésre.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:29:20
megszólalók: Árki Gábor,sportigazgató,DVTK

Sporthíreinket pedig egy szomorú történéssel zárjuk. Augusztus utolsó napján, fájdalmas veszteség érte a miskolci és a magyar sportéletet. Életének 81. évében, régóta tartó súlyos egészségi problémák miatt elhunyt Kiss Lajos. Az 1956-os melbourni olimpiai játékokon bronzérmet szerző kajakozó halálhíréről a család tájékoztatta a Magyar Távírati Irodát. A DVTK egykori olimpikonját szeptember 8-án kisérik utolsó útjára Miskolcon, a Mindszenty temetőben.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:28:34
Csütörtökön kezdődik a Sörfesztivál
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:01:17)
Csütörtökön kezdődik a Sörfesztivál. A Népkert és környéke ismét fesztiváltérré változik. Szeptember 4-e és 7-e között 2 színpadon csaknem 30 fellépő várja a közönséget, köztük olyan világsztárok is, mint a Bonie M, Dr Alban és az Alphaville.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:27:07
Földrajz Konferencia Miskolcon
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:02:02)
20 évvel ezelőtt indult a geográfus képzés a Miskolci Egyetemen. A jubileumról is megemlékeztek a 7. Magyar Földrajzi Konferencián, amelyre Erdélyből, a Felvidékről és a Kárpátaljáról is érkeztek geográfusok, hogy megismerjék a magyar földrajzkutatás legfrissebb eredményeit.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:26:42
megszólalók: Szűcs Péter,dékán,Műszaki Földtudományi Kar, Miskolci Egyetem;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Pfliegler Péter,alpolgármester,

Megtámadtak egy nőt az Avason
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:00:21)
Szúrt sebekkel, sokkos állapotban szállították a Megyei Kórházba azt a nőt, akit az Avason támadtak meg péntek délután. Úgy tudjuk a középkorú nő az egyik Felsőruzsin körúti boltba menekült be, ott azt mondta: meg akarják erőszakolni. Elmondása szerint: a támadó először kést szorított a nyakához, ezután hátba szúrta. A sérülések ellenére a nőnek sikerült elmenekülnie, aztán segítséget kérnie. A rendőrség az elkövetővel szemben testi sértés miatt indított eljárást.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:25:05
megszólalók: Kazacsay Ferenc,osztályvezető főorvos,Traumatológiai Osztály, B.-A.-Z. Megyei Kórház

A Magyarországi Evangélikus Egyház fenntartásában működik tovább szeptembertől a Reményi úti óvoda. Az intézmény tanévnyitóját hétfőn tartották a belvárosi evangélikus templomban. Fabiny Tamás, az északi egyházkerület püspöke azt mondta: szeretnék átadni a gyermekeknek azt a szellemiséget, amit az egyház évszázadok óta képvisel.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:24:18
megszólalók: Havasi Zsoltné,tagóvoda vezető,Reményi úti Óvoda; Fellegvári Zoltán,igazgató,Kossuth Lajos Gimnázium; Kriza Ákos,polgármester,

Egyedül bolyongott Lyukóban egy hároméves kislány. A Miskolci Önkormányzati Rendészet járőrei vittek haza. Mint kiderült a nagymamája vigyázott rá, aki vízért ment a közeli kúthoz. A kislány pedig elindult utána. A nagymama közben betért az egyik szomszédhoz, így elkerülték egymást. A kislány pedig eltévedt, és végül a lyukói úton kötött ki. A rendészek a buszról vették észre, és hazavitték a kóborló gyereket.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:23:47
Nem indult jól a tanév a Kazinczyban
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:00:01)
Nem indult jól a tanév a miskolci Kazinczy Ferenc Általános Iskolában. A hir 24 értesülései szerint: az igazgatói poszt betöltésére korábban pályázatot írtak ki. Erre ketten jelentkeztek, de végül a korábbi igazgató, és az új külsős aspiráns dolgozatát is érvénytelennek nyilvánították. A tantestület tudomásul vette a döntést, és az általános igazgatóhelyettes vezetésével kezdték meg az új tanévet. A meglepetés akkor érte a pedagógusokat, amikor az évnyitón megjelent a külsős pályázó, és közölte, hogy augusztus 15-től ő az iskola megbízott vezetője. Az iskola dolgozói értetlenül állnak a történtek előtt, ezért nyílt levélben várnak választ az Emberi Erőforrások Miniszterétől.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:22:26
LMP – Pásztor Albertről
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:00:01)
Az LMP polgármesterjelöltje szerint, Pásztor, a miskolci Don Quijote. Csontos Róbert közleményében felidézi az MSZP és Gyurcsány Ferenc pártjának támogatásával induló egykori rendőrkapitány nyílt levelében foglaltakat, majd ezt írja: „Pásztor Albert, így az önkormányzati választási kampány finisébe fordulva, valószínűleg végletesen kimerült. Esetleg vesztét érzi, hisz már a talpa is ökölbe szorult. Ahogy egy magyar író írta: „Középeurópaiak vagyunk: az idegrendszerünk elrongyolt, a vécépapírunk kemény.” – zárja közleményét Csontos Róbert, az LMP polgármester jelöltje.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:21:25
Pásztor Albert nyílt levele
Miskolc Ma 2014-09-02 (00:00:01)
„Szakemberek” kutakodnak utána, és ismeretlenek „a zsarolás határait súroló” ajánlatokat tettek neki. Ezt állítja nyílt levelében Pásztor Albert. Az MSZP és a DK támogatásával induló, de magát továbbra is függetlennek valló polgármester jelölt azt állítja: több alkalommal is megkeresték ismeretlenek és ajánlatokat tettek, hogy milyen feltételekkel, miben tudnának neki „segíteni”. Egymástól független forrásokból pedig úgy értesült, hogy „szakemberek” politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla. Ahogy fogalmaz: „dolgoznak rám”. Pásztor közleményében végül úgy fogalmaz: ne üzengessenek, hanem „jöjjenek elő a farbával!”.
videó feltöltve: 2014-09-02 19:20:57

még több videohír...