Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-02-01 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-01 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletAz elsők között Miskolc - évértékelő a Művészetek Házában bulletNyolcmilliárd az új stadionra bulletÚjabb 5 Skoda forgalomban bulletElkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése bulletÚj helyen a Takata iroda bulletFélmilliárdos fejlesztés a Digép Hungary Kft.-nél bulletMár látványos a lovagi tornák tere bulletNyílt levelet írt a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete bulletNincs hepatitis járvány Miskolcon bulletTerjed az influenza bullet60 milliós kárt okozott az ónoseső az erdőben bulletNéhány héten belül átadják a Lillafüredi DVTK Szabadidőparkot bulletHalálos tűz Perecesen
megnézem a teljes műsort
  bulletAz elsők között Miskolc - évértékelő a Művészetek Házában
Miskolc ma már az elsők között van Győr és Kecskemét mellett. A kormányzat is erős bástyaként tekint a városra, ami 2013-ban kiemelt fejlesztési központ lett - mondta a nemzeti fejlesztési miniszter Miskolcon. Seszták Miklós azt is bejelentette, hogy... (a47926 ::feltöltve: 2015-01-28 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,; Seszták Miklós,nemzeti fejlesztési miniszter, )
megnézem a videót  
  bulletNyolcmilliárd az új stadionra
4 és fél helyett 8 milliárd forintot ad a kormány az új diósgyőri stadion felépítésére - ezt Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter jelentette be kedden este Miskolcon. A létesítmény építéséről még tavaly júniusban írták alá a szerződést. Ezzel... (a47925 ::feltöltve: 2015-01-28 :: megszólalók: Seszták Miklós,nemzeti fejlesztési miniszter,;Szabó Tamás,ügyvezető,DFC Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb 5 Skoda forgalomban
Újabb öt Skoda állt forgalomba Miskolcon. Így mától már 25 új, alacsonypadlós villamos szállítja az utasokat a városban. Ezekben a járművekben már benne van az a fedélzeti számítógép, ami 16 nagyobb kereszteződésben előnyben részesíti a szerelvényt. ... (a47905 ::feltöltve: 2015-01-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletElkezdődhet az M30-as folytatásán a nyomvonal kijelölése
Megkötötték a szerződést, kezdődhet a Miskolc és Tornyosnémeti közt húzódó 65 km-es új útszakasz nyomvonal-kijelölése. Ez csatlakozik majd az M30-as elkerülő úthoz. A környezeti hatástanulmány után kaphat engedélyt a kivitelező az építkezésre. A Torn... (a47909 ::feltöltve: 2015-01-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚj helyen a Takata iroda
Már az irodai dolgozók is kiköltöztek a Takatába. A Déli Ipari Parkban felépített komplexumban hétfő óta 600 négyzetméteren, csaknem 150-en dolgoznak a beszerzési, a pénzügyi és a toborzási területen. Közben folyamatos a munkafelvétel és egyre nő a g... (a47908 ::feltöltve: 2015-01-27 :: megszólalók: Vágó Judit,elemző,Kontrolling Osztály, Takata;Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák és Elektronika Üzletág, Takata )
megnézem a videót  
  bulletFélmilliárdos fejlesztés a Digép Hungary Kft.-nél
Ismét az ország vezető nehézipari központja lehet a DIGÉP. Több mint félmilliárd forint értékben fejlesztette miskolci gyárát a Digép Hungary Kft. A gépgyártó csarnokok és kiszolgáló épületek felújításához szükséges pénz csaknem felét uniós és állami... (a47959 ::feltöltve: 2015-01-30 :: megszólalók: Ács András,ügyvezető,Digép Hungary Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMár látványos a lovagi tornák tere
Falaznak, burkolnak és hamarosan az ajtókat és ablakokat is beépítik a lovagi tornák terén. A Diósgyőr-Lillafüred turisztikai attrakció harmadik eleme - csaknem 850 millió forintból – a nyár elejére épül meg. A vásártér építése 40 millióból fe... (a47946 ::feltöltve: 2015-01-29 :: megszólalók: Kolozsvári Zoltán,projektmenedzser,Zeron Zrt.;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Lovász Emese,régész, )
megnézem a videót  
  bulletNyílt levelet írt a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete
Törvénytelenségek sorát követték el a devizahitelek kapcsán a bankok, a közjegyzők és a behajtó cégek - írja a kormánynak címzett nyílt levelében a Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete. Az érdekvédelmi szervezet válaszokat és törvényes megoldást sze... (a47907 ::feltöltve: 2015-01-27 :: megszólalók: Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete )
megnézem a videót  
  bulletNincs hepatitis járvány Miskolcon
Nincs hepatitisz járvány Miskolcon, illetve vonzáskörzetében az ÁNTSZ közlése szerint. 2014-ben azonban a hepatitisz nagy számban jelentkezett a megyében. Tavaly 800 ilyen megbetegedés volt a térségben, míg idén Miskolcon féltucatnál is kevesebb. A h... (a47880 ::feltöltve: 2015-01-26 :: megszólalók: Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve )
megnézem a videót  
  bulletTerjed az influenza
Magas láz, levertség, fejfájás és izomfájdalmak. Miskolcot is elérte az influenza. A Tisztiorvosi Szolgálat jelentése szerint az országban már járvány van, a megyei adatok szerint Borsodban viszont még nincs. A vírus főleg azért veszélyes, mert az i... (a47890 ::feltöltve: 2015-01-26 :: megszólalók: Dr. Daragó Ferenc,háziorvos,;Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve )
megnézem a videót  
  bullet60 milliós kárt okozott az ónoseső az erdőben
60 millió forintra becsülik a decemberi ónoseső okozta károkat az Északerdőnél. Mint arról korábban beszámoltunk, becslések szerint 8-10 ezer darab fa dőlt ki a fagy és a vihar miatt, hét településen áramkimaradások voltak, több út pedig járhatatlan ... (a47889 ::feltöltve: 2015-01-27 :: megszólalók: Balatoni Attiláné,,;Tajnai Róbert,erdészeti igazgató,Északerdő Zrt. Lillafüredi Erdészeti Igazgatósága )
megnézem a videót  
  bulletNéhány héten belül átadják a Lillafüredi DVTK Szabadidőparkot
Futsal pálya, focisuli, és télen-nyáron használható korcsolyapálya is lesz a DVTK Szabadidőparkban. A lillafüredi szórakoztató centrumban minden játék kicsit másabb lesz a megszokottól. A park több, mint 700 millió forintból épül. Ennek fele Európai ... (a47960 ::feltöltve: 2015-01-30 :: megszólalók: Makkai Orsolya,marketingigazgató,Lillafüredi DVTK Szabadidőpark;Szabó Tamás,ügyvezető,DFC Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHalálos tűz Perecesen
Halálos áldozatot követelt az a tűz, amely ma dél körül ütött ki egy perecesi családi ház pincéjében. A szomszédok még a tűzoltók kiérkezése előtt kihozták az áldozatot a kigyulladt helyiségből, ám az életét már nem lehetett megmenteni. A pince egyéb... (a47932 ::feltöltve: 2015-01-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-01-25 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-25 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-25 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSok a külföldi vásárló a gyenge forint miatt bulletEgyre több a panaszos autóhiteles az érdekvédőknél bulletBehajtják a jogosulatlanul felvett segélyeket bullet100 millióval több pénz jut közbiztonságra 2015-höz képest bulletGreen City workshop bulletHárom milliárd értékben kapnak tűzifát a települések bulletHalálos tűz a Nagyavason bulletEmbert is ölt a macsétás támadó bulletA hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek bulletMegidézett Kárpátalja, a Magyar Állami Népi Együttes előadása
megnézem a teljes műsort
  bulletSok a külföldi vásárló a gyenge forint miatt
Mmegélénkült a bevásárlóturizmus a határközeli településeken a forint gyengülése óta. De nemcsak a határhoz közeli magyar városokba, hanem még a hatvan kilométerre lévő Miskolc hipermarketjeiben is egyre több a külföldi vásárló. A legtöbben Szlovákiá... (a47763 ::feltöltve: 2015-01-19 :: megszólalók: Krivda Petra,,; Sznagyik Ildikó,pénztárvezető,Auchan Miskolc 1-es áruház; Kozusko Dusan,, )
megnézem a videót  
  bulletEgyre több a panaszos autóhiteles az érdekvédőknél
Akár a lakásuk is rámehet a svájci frankban felvett autóhitelre azoknak, akik nem tudják fizetni a törlesztő részleteket. A Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete szerint a pénzintézetek az ingatlanra terhelhetik a kifizetetlen tartozást. Miután a Svá... (a47806 ::feltöltve: 2015-01-20 :: megszólalók: Strázsiné Rendik Katalin,,;Szűcs Zoltán,,; Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete )
megnézem a videót  
  bulletBehajtják a jogosulatlanul felvett segélyeket
Akár börtönbüntetést is kaphat az, aki jogosulatlanul vett fel segélyt. Miskolcon a szociális juttatásokat folyamatosan ellenőrzi az önkormányzat és mindenkitől behajtják a pénzt, aki jogtalanul vette fel. Eddig bejelentett esetek közel felében szüle... (a47859 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Hudákné Becse Ildikó,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály,Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bullet100 millióval több pénz jut közbiztonságra 2015-höz képest
Minden eddiginél több pénz jut közbiztonságra idén Miskolcon – jelentette be Soós Attila. A Fidesz-KDNP képviselőcsoport szóvivője elmondta: a város 2015-ös költségvetéséből 100 millió forinttal költenek többet a közrend biztosítására, mint egy... (a47796 ::feltöltve: 2015-01-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletGreen City workshop
Miskolctól Egerig kerekezhetünk majd, ha megépül a két várost összekötő kerékpárút. A 80 kilométer hosszú távot a Green City programban építenék meg. Az élhetőbb európai városokért létrehozott mozgalomhoz Magyarországról elsőként Miskolc csatlakozott... (a47824 ::feltöltve: 2015-01-21 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHárom milliárd értékben kapnak tűzifát a települések
Tűzifával segítik a rászorulókat. A kistelepüléseken élő nagycsaládosok, és nyugdíjasok kaphatnak az ingyen tüzelőből. A belügyminiszter döntése szerint 3 milliárd forint értékű tűzifát osztanak szét a szociális programban. Borsodban elsőként a Szirm... (a47818 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Levelekiné Balog Éva,,; Huszti Gábor,polgármester,Szirmabesenyő; Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
 
  bulletHalálos tűz a Nagyavason
Hatalmas tűz pusztított péntek hajnalban a Nagyavason. Egy ház szinte teljesen leégett, a romok között egy 47 éves nő holttestét találták meg. A tűzoltók azonnal a helyszínre értek, ennek ellenére a hétvégi ház tetejét és felső szintjét elpusztítottá... (a47856 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Lajhó Dezső,,;Lakomeczné Benőcs Judit,,;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.A.Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletEmbert is ölt a macsétás támadó
Gyilkolt is a macsétás támadó. Részletes beismerő vallomást tett az a mezőcsáti férfi, aki a múlt héten egy idős házaspárt támadt meg bozótvágó késsel. Kiderült, hogy ő ölte meg a 66 éves férfit január 10-én a Toronyalja utcában. Az előzetesben ülő t... (a47858 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Szabó Berdár Csilla,sajtóreferens,B.-A.-Z.Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletA hejcei légi katasztrófa áldozataira emlékeztek
Kegyeleti megemlékezést tartottak a borsod megyei Hejcén. A település melletti Borsó-hegyen kilenc éve, január 19-én zuhant le a szlovák légierő csapatszállító repülőgépe, fedélzetén a koszovói békemisszióból hazatérő katonákkal. Szlovákia történetén... (a47783 ::feltöltve: 2015-01-19 :: megszólalók: Andrej Kiska,köztársasági elnök,Szlovákia; Szőke László,külügyi igazgató,;Martin Farkas,, )
megnézem a videót  
  bulletMegidézett Kárpátalja, a Magyar Állami Népi Együttes előadása
Miskolc ismeri és fejleszti értékeit – ezt mondta Kriza Ákos a Magyar Kultúra Napján, a Művészetek Házában. A polgármester a Magyar Állami Népi Együttes gálája előtt tartott ünnepi beszédet. A Megidézett Kárpátalja, Hágókon innen és túl című e... (a47852 ::feltöltve: 2015-01-23 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
2015-01-18 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-18 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-18 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA bérből és fizetésből élőkre koncentrál a Fidesz 2015-ben bulletSajtóreggeli a Megyeházán bulletMegszüntették a nyomozást a MIK és a MIVÍZ ellen bulletÁtfogó ellenőrzés a Jónás dűlőben bulletJön az új szocpol bulletEgyszerűbb az ügyintézés az Adó Osztályon bulletMISEK - befejeződött a költözés bulletCsökkennek a várólisták a nagyobb műtéteknél bulletA veseátültetések száma a legmagasabb bulletÚjraindult a diplomamentő-program bulletŐsztől energetikai címke lesz a fűtőkészülékeken bullet10 százalékkal bővült a belföldi turizmus bulletMűtő fejlesztés a kutyamenhelyen
megnézem a teljes műsort
  bulletA bérből és fizetésből élőkre koncentrál a Fidesz 2015-ben
A bérből és fizetésből élők helyzetének erősítése a kormány fő célja az idei évben - erről Tuzson Bence beszélt Miskolcon. A frakciószóvivő a Fidesz Zenepalotában rendezett évnyitó rendezvényén azt mondta: ezt a célt szolgálja a bankok elszámoltatása... (a47676 ::feltöltve: 2015-01-12 :: megszólalók: Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletSajtóreggeli a Megyeházán
93 milliárd forint Európai Uniós támogatásra számíthat Borsod-Abaúj-Zemplén megye 2014 és 2020 között. Ez csaknem 20 milliárddal több, mint az előző ciklusban. A pénzt a foglalkoztatás bővítésére, gazdaságfejlesztésre költik majd a megyében lévő tele... (a47717 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Török Dezső,elnök,B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletMegszüntették a nyomozást a MIK és a MIVÍZ ellen
Megszüntette a nyomozást a rendőrség a Miskolci Ingatlangazdálkodó Zrt.-vel és a Miskolci Vízművel szemben. Jobbikos képviselők jelentették fel a két céget. Azt állították, hogy nem tesznek meg mindent az önkormányzati bérlakásokban tapasztalt szabál... (a47733 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÁtfogó ellenőrzés a Jónás dűlőben
Bontotta a házat, pedig nem is az övé volt. Engedély nélkül költözött be egy férfi a Jónás dűlőben lévő épületbe. Az illegális lakásfoglalót a Miskolci Önkormányzat rendészei fülelték le és átadták a rendőröknek. Négy családnál áramlopás miatt kellet... (a47727 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletJön az új szocpol
Július 1-jétől már használt lakás vásárlására is igénybe lehet venni a Családi Otthonteremtési Kedvezményt, azaz a CSOK-ot. A korábban szocpolként emlegetett támogatás idén nyártól már egy gyermek után is igényelhető, sőt, a 4 éven belül születendő g... (a47694 ::feltöltve: 2015-01-13 :: megszólalók: Kiss Csaba,ügyvezető,Imperial Group Kft. )
megnézem a videót  
  bulletEgyszerűbb az ügyintézés az Adó Osztályon
Gyorsabb és egyszerűbb lesz adót fizetni a miskolci önkormányzatnál. Szerdától bankkártyával is ki lehet egyenlíteni a közterheket. Adóügyeikről pedig egy új elektronikus rendszer segítségével kaphatnak naprakész információkat az itt élők. Használatá... (a47720 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Baliné Ocsenás Ildikó,,;Rozsák Andrea,osztályvezető-helyettes,Adó Osztály, Miskolci Önkormányzat;Tóth László,számítástechnikai referens,Adó Osztály, Miskolci Önkormányzat )
megnézem a videót  
  bulletMISEK - befejeződött a költözés
Zökkenőmentesen befejeződött a költözés a MISEK kórházain belül. Más helyen gyógyulnak a sürgősségi, a tüdőosztály, a pszichiátria, valamint a sebészet és az urológia betegei is. Pár héten belül kezdődnek a kiürített épületekben a felújítások. A munk... (a47702 ::feltöltve: 2015-01-13 :: megszólalók: Tóth Imre,osztályvezető főorvos,Mellkassebészeti Osztály, MISEK;Breitenbach Sándor,beruházási és üzemeltetési főosztályvezető,MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletCsökkennek a várólisták a nagyobb műtéteknél
Idén kétszer annyi beteg kaphat csípő és térd protézist a megyei kórházban mint a korábbi években. A kormány ugyanis 6 milliárd forintos plusz forrást ad azokra a műtétekre, amelyekre eddig éveket kellett várniuk a betegeknek. Azt szeretnék, hogy egy... (a47721 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Gál Istvánné,,;Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletA veseátültetések száma a legmagasabb
Évről évre nő a transzplantációk száma Európában. Legnagyobb szükség vesére van, de folyamatosan nő a máj, a szív és a tüdő transzplantációk száma is. Magyarországon Miskolcon, a megyei kórházban végzik a legtöbb szervkivételt.... (a47681 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Ökrös Ilona,vezető főorvos,Sürgősségi Aneszteziologiai és Intenziv Terápiás Intézet, B.- A. – Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletÚjraindult a diplomamentő-program
Nem késő menteni a diplomát. Februárban újraindulnak a tanfolyamok, ahol megszerezhetik a nyelvvizsgát azok, akik ennek hiányában nem kaphattak diplomát. A diplomamentő-programra mától lehet regisztrálni az ofa.hu weboldalon. Tavaly három nyelviskola... (a47672 ::feltöltve: 2015-01-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletŐsztől energetikai címke lesz a fűtőkészülékeken
Energetikai címkék kerülnek a gázkazánokra ősztől. Szeptember 26-án lép hatályba az az uniós rendelet, ami előírja, hogy csak energiatakarékos, úgynevezett A és B kategóriába tartozó vízmelegítőket, és kazánokat lehet forgalmazni, beépíteni.... (a47692 ::feltöltve: 2015-01-14 :: megszólalók: Stefán Sándor,,;Körmöczy Zsuzsanna,ügyvezető,BRS Klíma és Gázcentrum )
megnézem a videót  
  bullet10 százalékkal bővült a belföldi turizmus
Barlangfürdő, Lillafüredi kisvasút és a Diósgyőri vár - többek között ezek voltak 2014-ben a legkedveltebb úti célok Miskolcon. A külföldi vendégéjszakák száma 2013-hoz képes 10 százalékkal, a belföldi pedig 25 százalékkal nőtt. A Szallas.hu évértéke... (a47718 ::feltöltve: 2015-01-16 :: megszólalók: Csoltkó Józsefné,,;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Dombovári Tibor,ügyvezető,Mibob Kft.;Poncsák Pál,értékesítési menedzser,City Hotel Miskolc és Drót Bisztró Étterem;Nagy Júlia,TDM menedzser, )
megnézem a videót  
  bulletMűtő fejlesztés a kutyamenhelyen
Több mint 840 ezer forintot hozott a Kutyaszorítóban. A Miskolci Nemzeti Színház decemberi gáláján az állatmenhely műtőjére gyűjtöttek. A jótékonysági estet Jancsó Dóra és Varga Andrea, a színház két művésze hozta tető alá, hogy segítsék az Állatsegí... (a47708 ::feltöltve: 2015-01-15 :: megszólalók: Jancsó Dóra,színész,Miskolci Nemzeti Színház;Kisfalvi Nyina,elnök,Miskolci Állatsegítő Alapítvány )
megnézem a videót  
2015-01-11 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-01-11 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-11 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletNem kell fizetni a miskolci elkerülő úton bulletElmaradt a demonstráció a MiReHuKöz-nél bulletEgymilliárd a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére bulletÚj bűnmegelőzési stratégia indul bulletNőtt a foglalkoztatottak száma a megyében bulletKötelező a szelektív hulladékgyűjtés bulletMég mindig sok fát lopnak az erdőkből bulletKéménytűz - idén már tizenegyszer riasztották a tűzoltókat bulletÚjra megnyílik a Diplomamentő programra a jelentkezés bulletHamarosan átadják a DVTK Szabadidőparkot
megnézem a teljes műsort
  bulletNem kell fizetni a miskolci elkerülő úton
Nem kell fizetni az M30-as Miskolcot elkerülő szakaszáért - erősítette meg a Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. A Borsod-Abaúj Zemplén megyei térképen eredetileg helytelenül jelölték díjkötelesnek az M30-as, Szirma és Felsőzsolca közti szakaszát... (a47574 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Nagy Csilla,, )
megnézem a videót  
  bulletElmaradt a demonstráció a MiReHuKöz-nél
Elmaradt a hétfő hajnalra hirdetett demonstráció a MiReHuKöz telepénél, reggel pedig rendben megkezdődött a hulladékszállítás. A minap.hu még vasárnap írt arról, hogy több alkalmazott szemetes autóval állná el a cég bejáratát, mert nem értenek egyet ... (a47565 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Ladányi Roland,műszaki igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletEgymilliárd a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére
Megérkezett december 31-én a Kormány egymilliárd forintos támogatása, amit a városvezetés a Miskolctapolcai Strandfürdő fejlesztésére költ. A korábbi segítséggel együtt kétmilliárd forinttal járult hozzá az állam a fejlesztéshez, így az idei strandsz... (a47567 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚj bűnmegelőzési stratégia indul
Folytatják a nyomortelepek felszámolását Miskolcon, de új, szoftveres térfigyelőrendszert is kialakítanak és a rendészet létszámát is bővítik. A város bűnmegelőzési stratégiáját az önkormányzat a rendészettel, a rendőrséggel és más társszervek együtt... (a47627 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: Kovács László Csaba,vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Dudás Péter,osztályvezető,Bűnmegelőzési Osztály, B.A.Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletNőtt a foglalkoztatottak száma a megyében
Csaknem 20 ezerrel kevesebb volt a munkanélküli tavaly, mint az előző években Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Takata és a Bosch mellett a többi, Miskolcra települt vállalkozás is több száz embert vett fel. ... (a47630 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKötelező a szelektív hulladékgyűjtés
A különválogatott műanyag-, fém- és papírhulladékot is el kell szállítani január 1-jétől a családi házas övezetekből a szolgáltatóknak. Miskolcon és a megye 36 településén a ’’házhoz menő’’ gyűjtés már nem újdonság, hiszen már... (a47598 ::feltöltve: 2015-01-07 :: megszólalók: Szilágyi Sándorné,,; Ladányi Roland,műszaki igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMég mindig sok fát lopnak az erdőkből
A hideg, téli idő beköszöntével rendszeresen megszaporodnak az erdőkben a falopások. A tolvajok becslések szerint minden évben milliárdos károkat okoznak. Az erdészek szerint a probléma nemcsak szociális kérdés, ha ugyanis a fával fűtők nem vásárolná... (a47628 ::feltöltve: 2015-01-08 :: megszólalók: Gaskó Bertalan,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Istenes Zsolt,,; Tóth Zoltán,biztonsági osztályvezető,Északerdő Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletKéménytűz - idén már tizenegyszer riasztották a tűzoltókat
Nem egészen egy hét alatt tizenegy kéménytűzhöz riasztották a tűzoltókat Borsod- Abaúj-Zemplén megyében. A katasztrófavédelem a fűtőberendezések rendszeres ellenőrzésére hívja fel a figyelmet. A lerakódott korom égése nem jelent komolyabb veszélyt... (a47585 ::feltöltve: 2015-01-06 :: megszólalók: Cziáky Zoltán,ügyvezető,Borsodi Kéményseprő Kft.;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletÚjra megnyílik a Diplomamentő programra a jelentkezés
Hétfőtől ismét lehet regisztrálni a diplomamentő program tanfolyamaira. A kormány azoknak a fiataloknak a nyelvtanulását támogatja ezzel, akik már leállamvizsgáztak, nincs hallgatói jogviszonyuk, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Miskolc... (a47643 ::feltöltve: 2015-01-09 :: megszólalók: Mátyás Anikó (11"),vezető,Favorit Nyelviskola;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem;Pákozdi Szabolcs,ügyvezető,OFA Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHamarosan átadják a DVTK Szabadidőparkot
Legkésőbb nyár elején adják át a DVTK Szabadidőparkot Lillafüreden, az egykori Zalka Máté laktanya helyén. Magyarország első futball tematikájú szabadidős létesítménye csaknem egymilliárd forintból épül fel. Magyarországon egyedülálló módon a DVTK j... (a47600 ::feltöltve: 2015-01-07 :: megszólalók: Makkai Orsolya, értékesítési- és marketingigazgató,Lillafüredi DVTK Szabadidőpark;Makkai Orsolya,,;Szabó Tamás, ügyvezető, DFC Kft. )
megnézem a videót  
2015-01-04 20:30
Vasárnap
Krónika ( )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!