Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-01-04 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-01-04 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletEgy milliárd forint támogatást kap Miskolc bulletA polgármester a strandról bulletNégymillió légzsákegységet gyártana jövőre a miskolci Takata bulletBécsi villamosok - már nem sokáig járnak bulletUltrák a számozott utcákban bulletJanuár 1-jétől megyei matricával is lehet közlekedni bulletTovább érvényesek a bérletek bulletTöbb pénz jut hűtőgépcserére bulletNincs influenza, de sok a beteg bulletÉvzáró madárgyűrűzés Miskolctapolcán bulletSzilveszter a belvárosban bulletSzilveszter utáni takarítás bulletÚjévi első babák Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletEgy milliárd forint támogatást kap Miskolc
68 önkormányzatot támogat a Kormány, a települések feladatainak biztonságos finanszírozása érdekében. Az erről szóló kormányrendelet a december 23-i Magyar Közlönyben jelent meg. Miskolc 1 milliárd forintot kap. Bár a támogatási szerződést még nem ír... (a47500 ::feltöltve: 2014-12-29 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA polgármester a strandról
A miniszterelnök tavasszal állami forrást ígért a diósgyőri stadionhoz és a tapolcai beruházáshoz és most megtartotta ígéretét - ezt Kriza Ákos polgármester mondta annak kapcsán, hogy a kormány még az idén egymilliárd forintot nyújt a tapolcai turisz... (a47518 ::feltöltve: 2014-12-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNégymillió légzsákegységet gyártana jövőre a miskolci Takata
Megkezdték a fröccsöntő gépek az első alkatrészek próbagyártását a Takata miskolci gyárában. Ma már több mint 300 munkavállalója van a cégnek. Folyamatosan keresik az új kollégákat a különböző területekre, így a mérnökségre, a logisztikához, a minősé... (a47491 ::feltöltve: 2014-12-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBécsi villamosok - már nem sokáig járnak
Hamarosan kivonják a forgalomból a piros bécsi villamosokat. A szerelvények 2002 és 2004 között érkeztek Miskolcra, a bengáliakat váltották. 18 bécsi villamos és 6 pótkocsi érkezett ekkor a városba. Az MVK átmeneti időszakra vásárolta a járműveket, ú... (a47503 ::feltöltve: 2015-01-01 :: megszólalók: Szalay Zoltán,,;Oprável János,,;Grencsné Erzsébet,, )
megnézem a videót  
  bulletUltrák a számozott utcákban
Vasvillákkal és kapákkal fenyegették meg a romák a futball szurkolókat a számozott utcákban. Erről felvétel is készült a helyszínen. A romák szerint viszont az ultrák félemlítették meg és szidalmazták őket. A szurkolók visszautasítják a vádakat. Sőt,... (a47493 ::feltöltve: 2014-12-29 :: megszólalók: Horváth Béla,,;forrás: Youtube,, )
megnézem a videót  
  bulletJanuár 1-jétől megyei matricával is lehet közlekedni
Január 1-jétől több útszakasz is fizetőssé válik; az autópálya díja pedig a megyén belül közlekedőknek jelentősen lecsökken. A megyei matricákat a hagyományos autópálya-matricák mellett holnaptól lehet majd megvásárolni. Akik januárban matrica nélkül... (a47516 ::feltöltve: 2015-01-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTovább érvényesek a bérletek
Meghosszabbította a bérletek érvényességét az MVK Zrt. Az ünnepekre való tekintettel a december havi és a 2014-es éves bérletek is tovább használhatóak. Utazni ezekkel a bérletekkel január 7-én éjfélig lehet. A januári és a 2015-ös éves szelvények má... (a47495 ::feltöltve: 2014-12-30 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTöbb pénz jut hűtőgépcserére
Hosszabb lett a határidő és több pénz is jut a hűtő- és fagyasztócsere-programra. Az állam a régi gépek cseréjét további több mint 100 millió forinttal támogatja, így a pályázatra fordítható összeg majd 800 millió forintra nőtt. A beadási határidő fe... (a47508 ::feltöltve: 2014-12-30 :: megszólalók: Veres Péter,senior menedzser,Auchan Áruház;Balog Györgyné,, )
megnézem a videót  
  bulletNincs influenza, de sok a beteg
Nincs influenzajárvány, de egyre több a beteg. Főként felső légúti panaszokkal fordulnak orvoshoz, ami antibiotikum kúrával, ágynyugalommal és vitaminpótlással orvosolható. Influenzajárványt Európában eddig egyedül Hollandiában regisztráltak.... (a47506 ::feltöltve: 2015-01-01 :: megszólalók: Lenkovics László,,;Kázár Ágnes,háziorvos, )
megnézem a videót  
  bulletÉvzáró madárgyűrűzés Miskolctapolcán
Az év utolsó madárgyűrűzését tartotta a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Miskolcon. Ilyenkor minden madár egyedi jelölést kap, ami a madarak vonulásának megfigyelését segíti.... (a47528 ::feltöltve: 2015-01-04 :: megszólalók: Szabó Alexa,,;Somoskői Péter,alelnök,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bükki helyi csoport )
megnézem a videót  
  bulletSzilveszter a belvárosban
Tömegek az utcákon és kiváló hangulat a Hősök terén - így búcsúzott az óév és hasonlóan köszöntet be az új esztendő is Miskolcon. A hangulatról elsőként helyi együttesek gondoskodtak, de színpadra lépett a Kiscsillag is. Éjfél után video diszkó és ut... (a47538 ::feltöltve: 2015-01-02 :: megszólalók: Horváth Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletSzilveszter utáni takarítás
A szilveszteri buli után a belvárosból több mint 10 köbméter hulladékot takarított össze és szállított el a Városgazda Kft. Az összegyűjtött színes szalagok, trombiták, pezsgősüvegek és egyéb kellékek mennyisége a korábbi évekhez hasonló volt. Tegnap... (a47532 ::feltöltve: 2015-01-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚjévi első babák Miskolcon
Az idei borsodi első baba, Gulyás Áron, a Megyei Kórházban született császármetszéssel. A MISEK-ben Miskolc első újszülöttje, Varga Eszter január 1-én reggel negyed kilenckor jött világra. Tavaly született hosszú évek óta a legtöbb baba mindkét kórhá... (a47534 ::feltöltve: 2015-01-02 :: megszólalók: Botos Magdolna,,;Kocsis Norbert,főorvos,Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, B.-A.-Z. Megyei Kórház;Soltész Katalin,,;Vrecenár László,osztályvezető főorvos-helyettes,Szülészet-Nőgyógyászati Osztály, MISEK )
megnézem a videót  
2014-12-28 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-12-28 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegérkezett az utolsó új Skoda villamos bulletVonattal, biciklivel járt fosztogatni a takarékszövetkezeteteket bulletÓvintézkedéseket javasol a Katasztrófavédelem az ónos eső miatt ómassai vihar mi bulletTavasszal végeznek a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésével bulletKorszerűsítik a Deszka templom fűtési rendszerét bulletGumiabroncsok a Miskolci Mentőállomásnak bulletJanuár végére elkészül a futófolyosó bulletJanuártól megújulnak a KRESZ vizsgakérdések bulletJótékonysági gálát rendeztek a miskolci menhely javára bulletFebruárban ismét Kocsonya Farsang
megnézem a teljes műsort
  bulletMegérkezett az utolsó új Skoda villamos
Csendesebb, tágasabb, egyszerű rá felszállni, jobb kilátást biztosít és gazdaságosabban üzemeltethető mint a korábbi modellek - ilyen Miskolc új villamosa. A csehországi Pilsenben gyártott Skodák közül éjszaka érkezett meg Miskolcra a 31., egyben uto... (a47450 ::feltöltve: 2014-12-23 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.; Pfliegler Péter,alpolgármester,Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletVonattal, biciklivel járt fosztogatni a takarékszövetkezeteteket
Vonattal, biciklivel járt rabolni a takarékszövetkezetekbe a 37 éves férfi, mert nem volt jogosítványa. A rendőrség újabb információkat árult el a Miskolcon is fosztogató rablóról. Kiderült az is, hogy hat év alatt 23- szor rabolt ki pénzintézeteket,... (a47420 ::feltöltve: 2014-12-22 :: megszólalók: Korpás Lajos,bűnügyi osztályvezető- helyettes,B.-A.-Z. Megyei Rfk.;Gaskó Bertalan,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Rfk. )
megnézem a videót  
  bulletÓvintézkedéseket javasol a Katasztrófavédelem az ónos eső miatt ómassai vihar mi
30 éve nem okozott akkora pusztítást ónoseső a megye erdőiben mint a december eleji. A katasztrófavédők több mint ezer kidőlt fát számoltak össze. Hét településen áramkimaradások voltak, több út pedig járhatatlan volt. A történtek miatt a szakemberek... (a47438 ::feltöltve: 2014-12-22 :: megszólalók: Lipták Attila,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletTavasszal végeznek a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésével
Az utak helyreállításával folytatódnak tavasszal a szennyvízcsatorna-hálózat bővítésének munkálatai, Miskolcon. A rendszer csaknem kész, de a talajsüllyedés elkerülése érdekében az utakat végleg csak jövőre lehet helyreállítani. A kivitelező a lakos... (a47456 ::feltöltve: 2014-12-23 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKorszerűsítik a Deszka templom fűtési rendszerét
Felújítják a miskolci Deszkatemplom fűtési rendszerét. A gyülekezet adakozásából eddig egymillió forint gyűlt össze erre. A Deszkatemplomot 1997-ben felgyújtották, a mai épület közadakozásból és állami támogatásból épült újjá. Almási Ferenc, a templ... (a47471 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: )
 
  bulletGumiabroncsok a Miskolci Mentőállomásnak
Nyolc darab téli gumit kapott a Miskolci Mentőállomás a Háromkő Egyesülettől. A telephelyen hétköznap általában 13 mentőautó van szolgálatban, az adomány nagy segítség, ezek a járművek ugyanis egész évben, így télen is sokat futnak. Az új gumikat még... (a47453 ::feltöltve: 2014-12-23 :: megszólalók: Jernei Péter,elnök,Háromkő Egyesület;Papp Zsolt,vezető mentőtiszt,B.-A.-Z. Megyei Mentőszervezet )
megnézem a videót  
  bulletJanuár végére elkészül a futófolyosó
Évtizedek óta várt, hiánypótló beruházás lesz az egyetemvárosi Atlétikai Centrum fedett futófolyosója, ha elkészül. Várhatóan január végétől használhatják majd a sportolók. Az ünnepek idején a kivitelező nem dolgozik, de év elején folytatódik a 80 mé... (a47403 ::feltöltve: 2014-12-23 :: megszólalók: Dányi Gábor,ügyvezető,D-Gesztor Bau Kft;Illyés Miklós,ügyvezető,Miskolc Városi Sportiskola )
megnézem a videót  
  bulletJanuártól megújulnak a KRESZ vizsgakérdések
Megújulnak a KRESZ-vizsga kérdései januártól. A korábbinál több, tartalmilag is megújult kérdésekre kell majd válaszolniuk a vizsgázóknak. A Közúti Gépjármű-közlekedési Hivatal ezzel azt szeretné elérni, hogy a vizsgázók felkészülten kerüljenek ki a ... (a47467 ::feltöltve: 2014-12-27 :: megszólalók: Tóth Tibor,vezető,Tóth Autósiskola )
megnézem a videót  
  bulletJótékonysági gálát rendeztek a miskolci menhely javára
Jótékonysági gálát rendezett a Miskolci Nemzeti Színház társulata a városban működő állatsegítő alapítvány javára. A jótékonysági gálából befolyt összegből egy műtőt alakítanak ki a MÁSA menhelyén.... (a47451 ::feltöltve: 2014-12-24 :: megszólalók: Vida Zsuzsanna,mentőkutya vezető,; Jancsó Dóra,színművész,Miskolci Nemzeti Színház; Kisfalvi Nyina,alelnök,Miskolci Állatsegítő Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletFebruárban ismét Kocsonya Farsang
Februárban ismét Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang. 5. és 8. között várja a látogatókat a rendezvény új helyszínekkel, gasztronómiai élvezetekkel és olyan fellépőkkel, mint Majka & Curtis, Ganxsta Zolee és a Kartel, vagy az Irie Maffia. Az előző K... (a47418 ::feltöltve: 2014-12-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2014-12-21 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-12-21 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-12-21 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bullet31 új Skoda és 75 új busz jövőre Miskolcon bullet500 millióból korszerűsítik a közvilágítást bulletDiósgyőrbe költözik az Urológia bulletRendelő- és óvodafelújítás bulletElkapták a bankrablót bulletForgalomlassító demonstráció Miskolcon is bulletIsmét tüntettek Miskolcon bulletBoltbezárások vasárnap bulletSzámlatartozások az ünnepek alatt bulletArgentínában versenyeztek a Földes diákjai bulletSikeres nemzetközi feladat az Egyetemen bulletEgyre több vad húzódik be lakóövezetekbe
megnézem a teljes műsort
  bullet31 új Skoda és 75 új busz jövőre Miskolcon
Újabb 5 Skoda állt forgalomba, így mától 20 új villamos szállítja az utasokat. Hétfőn az utolsó is megérkezik, így már az idén teljes lesz a 31 darabos villamosflotta. A miskolci közgyűlés új buszokkal kapcsolatban is döntött tegnap. 1,6 milliárd for... (a47375 ::feltöltve: 2014-12-19 :: megszólalók: Juhász Krisztián,,;Gratzl Ferencné,,;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bullet500 millióból korszerűsítik a közvilágítást
Csaknem fél milliárd forintot nyert pályázaton a közvilágítás korszerűsítésre Miskolc. Az összegből energiatakarékos, led -es izzókra cserélik a régieket. Több helyen a térvilágítás is megújul. Miskolcon 21 ezer lámpatest található, közülük több meg... (a47379 ::feltöltve: 2014-12-19 :: megszólalók: Szegedi Zoltán,beruházási csoportvezető,Polgármesteri Hivatal, Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletDiósgyőrbe költözik az Urológia
Az utolsó osztály is elköltözik a Semmelweis Kórház sebészeti tömbjéből. Az urológiai fekvőbeteg-ellátást még két napig a megyei kórház látja el. Csütörtöktől azonban már Diósgyőrben fogadják a betegeket. Az átalakításra azért volt szükség, mert a se... (a47292 ::feltöltve: 2014-12-15 :: megszólalók: Pintér József,osztályvezető főorvos,Urológiai Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletRendelő- és óvodafelújítás
Nyolc iskolai, óvodai és hivatali épületet újítottak fel csaknem kétmilliárd forintból Miskolcon július és november vége között. Száz százalékos támogatással öt orvosi rendelő is megújult. Ezekre 300 millió forintot nyertek el egy pályázaton, így egy... (a47348 ::feltöltve: 2014-12-17 :: megszólalók: Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletElkapták a bankrablót
Véget ért a hajsza. Elfogták a miskolci takarék kirablóját. A férfit Budapesten verték bilincsbe a terror elhárítók. Kihallgatásakor kiderült, hogy korábbi bűncselekményekkel is kapcsolatba hozható.... (a47366 ::feltöltve: 2014-12-18 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletForgalomlassító demonstráció Miskolcon is
Több száz méteres torlódás alakult ki Miskolc be- és kivezető útjain. A demonstrálók a 3-as számú főút Felsőzsolca felőli bevezető szakaszán, illetve a Pesti út mindkét oldalán autókkal és zászlókkal vonultak fel. A forgalomlassító demonstrációt a Li... (a47288 ::feltöltve: 2014-12-15 :: megszólalók: Bodnár József,alelnök,Vasutasok Szakszervezete )
megnézem a videót  
  bulletIsmét tüntettek Miskolcon
Ezreket vártak, végül alig százan vettek részt a kormány elleni tüntetésen Miskolcon. A forgatókönyv sem változott a hónap elején megrendezetthez képest. A jelenlévők az érdektelenségre panaszkodtak, míg a szónokok összefogásra biztatták az embereket... (a47343 ::feltöltve: 2014-12-17 :: megszólalók: Sipos Lászlóné,,;Kiss Petra Sára,,Nem Némulunk El csoport;Tyetyák Zoltán,szervező,Miskolcnak Hangja Van csoport )
megnézem a videót  
  bulletBoltbezárások vasárnap
Lakat kerül az üzletek ajtajára a hét utolsó napján. Az Országgyűlés megszavazta a vasárnapi zárva tartást. A javaslatot benyújtó kisebbik kormánypárt szerint nem lesznek elbocsátások a kereskedelemben, mivel az ágazatban jelenleg is munkaerőhiány va... (a47345 ::feltöltve: 2014-12-17 :: megszólalók: Hatvani Jánosné,,;Budai Mária,boltvezető,;Moldván Krisztina,,;Magyar Judit,,;Molnár Péter,frakcióvezető,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletSzámlatartozások az ünnepek alatt
Senki sem marad fűtés vagy áram nélkül az ünnepi időszakban. Valamennyi szolgáltató tekintettel van a nehéz sorsú családokra, így a 60 napnál régebbi számlatartozások miatt sem szüneteltetik a szolgáltatást karácsony és az újév napjaiban. Takarékosko... (a47324 ::feltöltve: 2014-12-16 :: megszólalók: Erdődiné Molnár Zsófia,meteorológus, )
megnézem a videót  
  bulletArgentínában versenyeztek a Földes diákjai
Argentínában járt két miskolci diák. Novák Márk és Sajgó Mátyás, a természettudományi diákolimpián mérethették meg magukat és dobogós helyeket szereztek. A Földes Ferenc Gimnázium diákjai azt mondják: hatalmas élmény volt a verseny, sok tapasztalatot... (a47354 ::feltöltve: 2014-12-17 :: megszólalók: Sajgó Mátyás,,;Novák Márk,,;Veres Pál,igazgató,Földes Ferenc Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletSikeres nemzetközi feladat az Egyetemen
A Go-kart után multifunkciós kertiszerszámot terveztek a Miskolci Egyetem hallgatói. A feladatot a Bosch adta miskolci és finn diákoknak. A csoportban dolgozó magyar egyetemistáknak a vállalat gyakornoki állást ajánl majd.... (a47320 ::feltöltve: 2014-12-16 :: megszólalók: Kublik Beáta,Gépészmérnöki és Informatikai Kar,Miskolci Egyetem;Vadászné Bognár Gabriella,intézetigazgató,Gépészmérnöki és Informatikai Kar, Miskolci Egyetem;Kakuk József,fejlesztési osztályvezető,Bosch Power Tool )
megnézem a videót  
  bulletEgyre több vad húzódik be lakóövezetekbe
A családi házak udvarát is tönkretehetik, de az autósokra is veszélyt jelentenek a városokba behúzódó vadak. A téli időszak beköszöntével egyre több erdei állat kutat élelem után a lakott területeken.... (a47314 ::feltöltve: 2014-12-17 :: megszólalók: Varró Zoltán,vadászati főfelügyelő,B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága )
megnézem a videót  
2014-12-14 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-12-14 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-12-14 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletDecember 20-ig kamatmentes az adósságrendezés bullet100 százalékos betétgarancia a Takarékszövetkezeti hálózatban bulletKözmeghallgatást tartottak a városházán bulletŐzugró környékén ellenőrzött a Rendészet bulletNyomravezető díjat tűztek ki a rablóra bulletKigyulladt egy Neoplan autóbusz bulletÚjabb öt skoda a forgalomban bulletEurópa center logisztikai központ átadója bulletBefejeződtek az energetikai korszerűsítések bulletZöld energiával a zöld Magyarországért bulletNegyvenegy milliós adomány a GYEK-nek bulletFogyasztóbarát település lett Miskolc bulletFogyasztóvédelmi ellenőrzések karácsony előtt bulletTéli szünet a Miskolci Egyetemen bulletKarácsony a Református Kismamaházban
megnézem a teljes műsort
  bulletDecember 20-ig kamatmentes az adósságrendezés
Az elmúlt két és fél hétben 18 millió forint értékben 104 részletfizetési kérelmet kötött a Miskolci hőszolgáltató, 55 adós pedig be is fizette tartozását, több mint 5 millió forint értékben. A MIHŐ-nél még december 20-ig kamatmentesen lehet kifizetn... (a47237 ::feltöltve: 2014-12-11 :: megszólalók: Gáspár Istvánné,,;Nyíri László,ügyvezető igazgató,MIHŐ Kft. )
megnézem a videót  
  bullet100 százalékos betétgarancia a Takarékszövetkezeti hálózatban
100 %-os a betétgarancia a Takarék szövetkezeti hálózatban. 117 magyar takarékszövetkezet, illetve takarékszövetkezetből alakult kisbank betéteseinek védelmére már nem csak az Országos Betétbiztosítási Alap, hanem a 136 milliárd Ft állami hozzájárul... (a47250 ::feltöltve: 2014-12-11 :: megszólalók: Alakszainé Oláh Annamária,elnök-ügyvezető,Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet )
megnézem a videót  
  bulletKözmeghallgatást tartottak a városházán
Közbiztonság, közmunkások és az utak javítása, csapadékvíz-elvezetés a Martin-kertvárosban valamint kerékpárút fejlesztés- többek között ezekről is szó volt a közmeghallgatáson. A város lakói és a helyi szervezetek képviselői közérdekű ügyekben szól... (a47241 ::feltöltve: 2014-12-11 :: megszólalók: Fenyvesi Gyula,,;Kovács László,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletŐzugró környékén ellenőrzött a Rendészet
Egy szökött gyereket és egy kerítés tolvajt is elfogtak a mai hatósági ellenőrzésen. Őzugróban 113 ingatlant ellenőrzött az Önkormányzati rendészet, a Szociális osztály, az ÉMÁSZ, a Rendőrség és a Polgárőrség. A szemétszállítási szerződéseket, az áll... (a47240 ::feltöltve: 2014-12-11 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterületi és rendészeti vezető,MÖR )
megnézem a videót  
  bulletNyomravezető díjat tűztek ki a rablóra
Félmillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség a miskolci takarékrablóra. A 170-180 centiméter magas, 35-40 év körüli férfi november 26-án arcát eltakarva ment be az egyik miskolci takarékszövetkezetbe, ahol fegyverrel megfenyegette és a... (a47264 ::feltöltve: 2014-12-12 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKigyulladt egy Neoplan autóbusz
Kigyulladt az MVK 14 H-s járata szombaton Hejőcsabán. A Neoplan gyártmányú, modern, alacsonypadlós buszon senki sem sérült meg. A tüzet nem karbantartási hiba okozta. A meghibásodást igazságügyi műszaki szakértő bevonásával vizsgálják. ... (a47223 ::feltöltve: 2014-12-10 :: megszólalók: forrás: internet,,; Jálics Károly,igazságügyi műszaki szakértő,;Taksás József,autóbusz forgalmi osztályvezető,MVK Zrt.; Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb öt skoda a forgalomban
Újabb öt skoda villamos állt forgalomba, így összesen már 15 szállít utasokat a városban. Az MVK Zrt. telephelyén pedig 14 vár az üzembe helyezési engedélyre. Az első villamos július másodikán érkezett és az év végéig pedig megérkezik az utolsó skoda... (a47265 ::feltöltve: 2014-12-12 :: megszólalók: Barta Eszter,PR munkatárs,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletEurópa center logisztikai központ átadója
6 milliárd forintból, uniós és hazai támogatásból üzleti és logisztikai park épült fel egy salak halna helyén. A több ütemben készült, 32 ezer négyzetméteres ipari park első bérlője a Bosch, ám további kis-és középvállalkozásnak is helyet ad majd az ... (a47252 ::feltöltve: 2014-12-12 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Lengyel Attila,ügyvezető,Európa Center Miskolc Kft.;Rozsák Andrea,csoportvezető,Adóosztály )
megnézem a videót  
  bulletBefejeződtek az energetikai korszerűsítések
Befejezték az önkormányzati tulajdonú épületek energetikai korszerűsítését. Csaknem 500 millió forint nagyrészt uniós támogatásból felújítottak hat óvodát, egy általános iskolát és a Polgármesteri Hivatalt. Az épületekben hőszigeteltek, nyílászárokat... (a47198 ::feltöltve: 2014-12-09 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletZöld energiával a zöld Magyarországért
Nagyságrendekkel magasabb összeg áll majd rendelkezésre környezetbarát energetikai beruházások támogatására uniós forrásokból, mint a korábbi fejlesztési időszakban. Csak az önkormányzatoknak 180 milliárd forintot osztanak majd szét ezekre a célokra.... (a47203 ::feltöltve: 2014-12-09 :: megszólalók: Ártim László,ügyvezető-helyettes,NORDA Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletNegyvenegy milliós adomány a GYEK-nek
Negyvenegy millió forint értékben laparoszkópos és endoszkópos tornyot kapott a GYEK Gyermeksebészeti Osztálya, de kicserélték a harminc éves, elavult műtőlámpát is. A Gyermekrák Alapítvány elnöke azt mondta: mindig odafigyelnek arra, hogy mire van ... (a47201 ::feltöltve: 2014-12-09 :: megszólalók: Balogh István,elnök,Gyermekrák Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletFogyasztóbarát település lett Miskolc
Fogyasztóbarát település lett Miskolc. Az elismerését olyan városok kaphatják, ahol sok pozitív listás vállalkozás működik, sokat tesznek a fogyasztóvédelmi szabályok betartásáért és népszerűsítik a tudatos vásárlást. A fogyasztóvédelmi hatóság stati... (a47180 ::feltöltve: 2014-12-08 :: megszólalók: Bus Jenő,ügyvezető,Döner King Kft.;Kriza Ákos,polgármester,;Koszorús László Gáspár,fogyasztóvédelemért felelős helyettes-államtitkár,Nemzeti Fejlesztési Minisztérium )
megnézem a videót  
  bulletFogyasztóvédelmi ellenőrzések karácsony előtt
A fényfüzéreket és elektromos karácsonyi díszeket vizsgálja a fogyasztóvédelem. Eddig minden harmadik kereskedőnél találtak valamilyen szabálytalanságot. A tapasztalatok ennek ellenére azt mutatják, a kereskedők egyre jogkövetőbbek. A fogyasztóvédel... (a47202 ::feltöltve: 2014-12-09 :: megszólalók: Pásztor Magdolna,,;Képes Zoltánné,,;Horváthné Szendrei Szilvia,felügyelőségvezető,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kormányhivatal Fogyasztóvédelmi Felügyelősége )
megnézem a videót  
  bulletTéli szünet a Miskolci Egyetemen
Téli szünet lesz december 23-a és január 5-e között a Miskolci Egyetemen. Az egyetem tanulmányi rektorhelyettese azt mondta, hogy ez nem szénszünet, hiszen a fűtés nem áll le. Ha leállítanák, az épületek annyira lehűlnének, hogy a felfűtésük sokkal... (a47230 ::feltöltve: 2014-12-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKarácsony a Református Kismamaházban
Már a karácsonyra készülnek a Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaházban, ahol jelenleg 11 édesanya és 20 kisgyermek él. A kismamaház 18 éve segít azokon a krízishelyzetbe került édesanyákon és gyermekeiken, vagy várandós nőkön, akiknek otthonukból... (a47193 ::feltöltve: 2014-12-11 :: megszólalók: Bari Szilárd,,;Gálné Ács Mária,vezető,Lorántffy Zsuzsanna Református Kismamaház )
megnézem a videót  
2014-12-07 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-12-07 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!