Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-06-06 18:00
Szombat
Krónika ( )
bulletEllenőrzés-telepfelszámolás bulletSzemélyi riasztót kapnak a miskolci nyugdíjasok bulletBesurranó tolvaj bukott le a térfigyelő kamerák előtt bulletNemzeti Összetartozás Napja bulletBöjte Csaba: szeretettel és békével lehet Trrianont gyógyítani bulletA második világháború végére emlékeztek bulletKárpátaljáért báloztak a gráciák bulletÉlénkül a gazdaság bulletCementgyár- még idén elindulhat a termelés bulletTapolcai Strand - a vendégek örülnek a nyitásnak bulletNyári táborok bulletMiskolci zöldház innovációt díjaztak bulletSándor György humoralista Miskolcon bulletMiskolc is olimpiai helyszín lehet 2024-ben bulletEltemették Dobrossy Istvánt
megnézem a teljes műsort
  bulletEllenőrzés-telepfelszámolás
Évek óta tart a közterületi ellenőrzés Miskolcon. Azért járják a problémás területeket a rendészek, hogy megakadályozzák az illegális beköltözéseket és fenntartsák a közrendet. Nem először kritizálják elsősorban budapesti szervezetek a programot. A m... (a49857 ::feltöltve: 2015-06-05 :: megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;KORÁBBI Schweickhart Gyula,projektvezető,Miskolc Holding Zrt.;ATMO,,;ATMO,,;Váradi Gábor, elnök,Miskolci RNÖ )
megnézem a videót  
  bulletSzemélyi riasztót kapnak a miskolci nyugdíjasok
Személyi riasztót és biztonsági ajtóéket kapnak, a nyugdíjasokat támogató Salkaházi-programba tartozó miskolci nyugdíjasok. A több mint 45 ezer darab eszközre az önkormányzat 23 millió forintot költ – ezt Kriza Ákos jelentette be mai sajtótájék... (a49758 ::feltöltve: 2015-06-01 :: megszólalók: Dudás Péter,bűnmegelőzési osztályvezető,B.-A.-Z. Megyei Rendőrfőkapitányság; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBesurranó tolvaj bukott le a térfigyelő kamerák előtt
3 bűnözőt is lefüleltek az Önkormányzati Rendészet munkatársai egy héten belül Miskolcon. Mindhármukat a térfigyelő kamerák buktatták le. Legutóbb hétfőn délelőtt a Toronyalja utcában sikerült lencse végre kapni azt a besurranó tolvajt, aki a terepfe... (a49770 ::feltöltve: 2015-06-02 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletNemzeti Összetartozás Napja
A nemzetet szétszakítani igyekvő hatalmak legyőzhetők, ha hiszünk abban, hogy összetartozunk. Ezt mondta Kriza Ákos polgármester csütörtök este a Művészetek Házában tartott trianoni megemlékezésen. A rendezvény vendége volt Böjte Csaba ferences rendi... (a49847 ::feltöltve: 2015-06-05 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Böjte Csaba,ferences rendi szerzetes, )
megnézem a videót  
  bulletBöjte Csaba: szeretettel és békével lehet Trrianont gyógyítani
Böjte Csaba délelőtt iskolásoknak tartott előadást Miskolcon. Ezen a nemzeti összetartozás érzéséről, szerepéről beszélt,és közösen imádkozott a fiatalokkal a magyarságért a Kárpát-medence népeiért. ***... (a49822 ::feltöltve: 2015-06-04 :: megszólalók: Böjte Csaba,ferences rendi szerzetes, a Dévai Szent Ferenc Alapítvány alapítója, )
megnézem a videót  
  bulletA második világháború végére emlékeztek
A második világháború az emberiség történetének legnagyobb fegyveres összecsapása volt. A magyarországi városok közül Miskolc volt az egyik, amit legsúlyosabban érintett, hiszen ipari, sőt hadiipari központ is volt. Hetven éve lett vége. A Miskolci A... (a49824 ::feltöltve: 2015-06-06 :: megszólalók: Gyulai Éva,történész-muzeológus, egyetemi docens,;Balassa Zoltán,közíró,Kassa;Somorjai Lehel,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Levéltár )
megnézem a videót  
  bulletKárpátaljáért báloztak a gráciák
A Kárpátaljai rászorultak megsegítésére szervezett jótékonysági estet pénteken a Miskolci Gráciák Egyesülete. Az eseményen miskolci tehetséges fiatalok léptek fel, népszerű operákat énekelt Eperjesi Erika és Kincses Károly, valamint köszöntötték az ú... (a49845 ::feltöltve: 2015-06-06 :: megszólalók: Pelczné Gáll Ildikó,elnök,Miskolci Gráciák Egyesülete;Kiss Ákos,főorvos,;Bocskor Andrea,európa parlamenti képviselő (Fidesz-KDNP), )
megnézem a videót  
  bulletÉlénkül a gazdaság
Négy év alatt 6 helyi beruházás és 2200 új miskolci munkahely létrejöttét segítette a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség. A szervezetnél jelenleg további 9 projekt van, ezek a jövőben akár újabb 2700 munkahelyet jelenthetnek – erről a Miskolci Egyet... (a49779 ::feltöltve: 2015-06-02 :: megszólalók: Szíjjártó Péter,külgazdasági és külügyminiszter,;Pana Petra,külgazdasági ügyekért felelős helyettes államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletCementgyár- még idén elindulhat a termelés
Már toborozzák a munkásokat az újrainduló cementgyárba. Augusztusban kezdődik a dolgozók felvétele. Márciusra 350-en állhatnak majd munkába a hejőcsabai üzemben. Az egyik gyártósort még idén elindítanák. A felújítást már megkezdték a gyárban. Jelenle... (a49771 ::feltöltve: 2015-06-02 :: megszólalók: Repei Ernő,gyárigazgató,HCM 1890 Kft.;Kálmán János,ügyvezető,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletTapolcai Strand - a vendégek örülnek a nyitásnak
A strandnyitás után a kánikula is megjött. Napsütéssel, és csaknem 30 fokos meleggel köszönt be a nyár. Tíz év után, szombattól ismét lehet strandolni Miskolctapolcán. A nyitás óta több száz vendég fordult meg a fürdőben. A város legújabb fürdőjével ... (a49775 ::feltöltve: 2015-06-02 :: megszólalók: Scott Carleton,,;Ujj Sándor,,;Beke Tibor,ügyvezető,Miskolci Turisztikai Kft. )
megnézem a videót  
  bulletNyári táborok
Kevesebb, mint két hét és több ezer miskolci kisiskolás számára kezdődik meg a vakáció. Sok szülőnek okoz gondot a gyerekek felügyelete, nekik lehet megoldás a nyári tábor. Nyelvi, sportos, vagy állatkerti, az érdeklődési körön túl, csak a pénztárca ... (a49809 ::feltöltve: 2015-06-03 :: megszólalók: Popovics Pál,táborvezető,Kemény Dénes Városi Sportuszoda és Sportliget;Ferencziné Barabás Emőke,angol nyelvtanár,Zengő Nyelvtanoda;Koczák Szilvia,szóvivő,Polgármesteri Hivatal, Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci zöldház innovációt díjaztak
Minőségi, prémium kategóriás házakat tervező és kivitelező cég nyerte el a 10 millió forintos fődíjat. 5 éve foglalkoznak energiatudatos építkezéssel. A miskolci zöldházat tervező vállalkozás egy hazai üzleti pályázaton nyert. Ebből a pénzből legújab... (a49795 ::feltöltve: 2015-06-03 :: megszólalók: Molnár Gábor,tulajdonos-ügyvezető,Unisignal Kft. )
megnézem a videót  
  bulletSándor György humoralista Miskolcon
A Salkaházi program keretében látogatott Miskolcra Sándor György pénteken. A humoralista a Miskolci Nemzeti Színházban tartotta meg önálló estjét válogatott rögtönzéseim címmel. Az ingyenes eseményen a miskolci nyugdíjasok vettek részt. A teltházas e... (a49858 ::feltöltve: 2015-06-06 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMiskolc is olimpiai helyszín lehet 2024-ben
A magyarok kétharmada támogatja a 2024-es magyarországi nyári olimpia ötletét - hangzott el a MOB országjárásának első vidéki állomásán, Miskolcon. A bizottság február 6-i közgyűlése úgy döntött, javasolja egy magyarországi olimpia és paralimpia megr... (a49813 ::feltöltve: 2015-06-03 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletEltemették Dobrossy Istvánt
Több mint százan vettek végső búcsút ma délután Dobrossy Istvántól. A Megyei Levéltár volt igazgatója, Miskolc díszpolgára május 26-án súlyos betegség után, 69 éves korában hunyt el. Dobrossy István nevéhez számos helytörténeti könyv, cikk, tanulmány... (a49843 ::feltöltve: 2015-06-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-05-24 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-05-24 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-05-24 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletKözgyűlés: zárszámadás, területfejlesztés bulletNincs pardon.Tovább halad a telepfelszámolás bulletJövőhéten nyit a Tapolcai strand bulletErős a Takata pénzügyi helyzete bulletBrüsszeli díj a miskolci Bosch-nak bulletTovább bővül a gyed extra bulletCédrus-net program bulletMár irtják a szúnyogot Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletKözgyűlés: zárszámadás, területfejlesztés
Míg az ellenzék szerint feléli vagyonát, és adósságot halmoz fel, addig a várost vezető Fidesz és KDNP úgy látja 2,5 évtized után Miskolc végre saját útját járja. A látványberuházások helyett pedig olyan fejlesztésekre költenek, melyek megtérülnek. M... (a49617 ::feltöltve: 2015-05-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNincs pardon.Tovább halad a telepfelszámolás
Nincs pardon. Folytatják a nyomortelepek felszámolását Miskolcon. A Kúria döntése után sem állnak le a buldózerek, mondta el a Fidesz frakció szóvivője. Hollósy András szerint független roma szakértők nyilatkozataiból is kiderült, hogy a nyomort fel ... (a49574 ::feltöltve: 2015-05-19 :: megszólalók: Dorogházi László,,;Béres Péterné,,;Palota István,,;Hollósy András,szóvivő,Fidesz-KDNP képviselőcsoport )
megnézem a videót  
  bulletJövőhéten nyit a Tapolcai strand
Rakják a gyeptéglákat, fugázzák a családi medencét. Az újjáépített úszómedencét pedig már megtöltötték vízzel. Több, mint 10 év után újra lesz strand Miskolctapolcán. Már csak egy hetet kell várni a nyitásig. Jövő szombattól új wellness rész is várja... (a49572 ::feltöltve: 2015-05-19 :: megszólalók: Magyariné Gyetvai Ágnes,ügyvezető,Gerixon Kft.;Beke Tibor,ügyvezető,Miskolci Turisztikai Kft. )
megnézem a videót  
  bulletErős a Takata pénzügyi helyzete
A tervek szerint halad a Takata miskolci gyárában a termelés. A dolgozói létszám a 2015 májusára vállalt 200 helyett, már most 450. A vállalat szerint a Takata pénzügyi helyzete erős, és teljes mértékben képes kezelni a jelenlegi helyzetet. A hibás ... (a49638 ::feltöltve: 2015-05-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBrüsszeli díj a miskolci Bosch-nak
Minden idők legjobb magyar helyezését érte el a miskolci Bosch kéziszerszámgyára egy nemzetközi versenyen. Áprilisban Brüsszelben rendezték az Európai Logisztikai Szövetség kongresszusát, ahonnan a miskolci csoport a 2. helyezéssel tért haza. Egy új ... (a49554 ::feltöltve: 2015-05-18 :: megszólalók: Kiss Rita,lean osztályvezető,Bosch;Kóródi Tímea,, )
megnézem a videót  
  bulletTovább bővül a gyed extra
Tovább bővül jövőre a gyed extra. Így már fél évvel a szülés után munkába állhatnak a kismamák. Ugyanúgy járna a gyermekgondozási díj is. Novák Katalin, családügyi államtitkár szerint, ez a döntés 500-600 ezer forint többletet is jelenthet a családok... (a49573 ::feltöltve: 2015-05-19 :: megszólalók: Péter Nikolett,,;Barta Mária Viola,,;Novák Katalin,családügyi államtitkár,EMMI )
megnézem a videót  
  bulletCédrus-net program
Magyarországon minden negyedik ember 60 év feletti. A szenior korúak 70 százaléka felső vagy középfokú végzettségű, foglalkoztatottságuk mégsem éri el az 5 százalékot. Az idősödő szakemberek tapasztalatát, tudását hasznosítaná külföldi mintára a Cédr... (a49625 ::feltöltve: 2015-05-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMár irtják a szúnyogot Miskolcon
Megkezdték a szúnyoglárvák irtását Miskolcon. A szakemberek most a vizes területeknél irtanak. Miskolcon ilyen például az egyetemvárosi tó, a miskolctapolcai Csónakázó tó valamint a Görömböly, Pece, Lyukó és Pereces patak. A hétvégén összesen 171 he... (a49637 ::feltöltve: 2015-05-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-05-17 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-05-17 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-05-17 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÜnnepi közgyűlés Miskolc város napján bulletÜnnepi koszorúzások bulletVárosnap - koncertek a Szent István téren bulletElkaszálta a kúria a telepfelszámolás egyik passzusát bulletNyomortelep felszámolás - Kúria bulletFelszámolás-közeli helyzetben a Miskolci Piac Zrt. bulletTakata bulletPályázatok naprakészen - konferencia Széchenyi 2020 bulletRendkívüli megyei közgyűlés bulletNAV - 7 gyakori hiba az adóbevallásban bulletElkészült az arnóti körgát bulletÚj csatornatisztító jármű a régióban bulletMiskolcon is több a turista bulletMegalakult az Esélyegyenlőségi Tanács bulletMegkezdődött a tornaterem építése a Hunyadiban
megnézem a teljes műsort
  bulletÜnnepi közgyűlés Miskolc város napján
Május 11-e Miskolc város napja. A fennmaradt dokumentumok szerint ezen a napon, 1909-ben I. Ferenc József aláírásával hitelesítette a város címeres kiváltságlevelét. 1992 óta ezen a napon adják át Miskolc város kitüntető címeit. Idén 38 díjat osztott... (a49462 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Alakszainé Dr. Oláh Annamária,,;Dr. Nagy Kálmán,, )
megnézem a videót  
  bulletÜnnepi koszorúzások
A város ünnepe alkalmából Miskolc korábbi polgármestereinek és kiemelkedő polgárainak sírját koszorúzta meg Kriza Ákos polgármester, Somorjai Lehel, a megyei levéltár igazgatója és Papp Ferenc, a Kulturális és Idegenforgalmi Osztály vezetője. A Deszk... (a49458 ::feltöltve: 2015-05-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVárosnap - koncertek a Szent István téren
Koncertekkel, kirakodóvásárral ünnepelte Miskolc a város napját. Estére több ezres tömeg töltötte meg a Szent István teret, ahol az idén 40 éves EDDA köszöntötte a 650 éves Miskolcot. ... (a49466 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Pásztor Ferenc,,;Pataky Attila,, )
megnézem a videót  
  bulletElkaszálta a kúria a telepfelszámolás egyik passzusát
Pénzért sem költöztetheti el a városból azokat a miskolci önkormányzat, akiknek a gettók felszámolása miatt mondják fel a bérleti szerződését. A Kúria elkaszálta a nyomortelep felszámolási program erre vonatkozó passzusát. A testület önkormányzati ta... (a49513 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNyomortelep felszámolás - Kúria
A nyomortelepek felszámolásáról szóló rendeletet tavaly májusban fogadta el a miskolci közgyűlés. Ennek egyik passzusában szerepel, hogy 1,5 – 2 millió forintot kaphat az a bérlő, aki vállalja, hogy a pénzért cserébe elköltözik Miskolcról, és a... (a49516 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFelszámolás-közeli helyzetben a Miskolci Piac Zrt.
A város nem felelős a Miskolci Piac Zrt. hitelválságáért, de elkötelezett a Búza téri piac működtetése mellett. Kriza Ákos egy fórumon beszélt erről a Búza téri árusoknak. A polgármester azt ígérte senkinek sem kell aggódni. A piacot üzemeltető cég ... (a49517 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: Latesz Ágnes,kereskedő,;Koczák Szilvia,sajtószóvivő,Polgármesteri Hivatal, Miskolc;A riporter: Kóródi Tímea,, )
megnézem a videót  
  bulletTakata
Jelenleg 450 ember dolgozik a Takatában, év végére azonban ez a szám elérheti a 7-800 főt is. Ez is elhangzott azon a bejáráson, ahol a cég vezetője mutatta meg a most folyó termelést a város vezetőinek. ... (a49485 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Kersten Bachmann,ügyvezető,Takata Safety System Hungary Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletPályázatok naprakészen - konferencia Széchenyi 2020
Akár a napokban megjelenhetnek a gazdaságfejlesztésre kiírt pályázatok. A következő 6 évben 34 milliárd eurós uniós támogatás érkezik hazánkba. Ennek a 60%-át gazdaságfejlesztésre, munkahelyteremtésre fordítják majd. Borsod-Abaúj-Zemplén megye várha... (a49494 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Tóth Anett Krisztina,tanácsadó,Borsod Megyei Gazdaságfejlesztő Kft.;Vitályos Eszter,Európai uniós fejlesztésekért felelős államtitkár,;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő, )
megnézem a videót  
  bulletRendkívüli megyei közgyűlés
93 milliárd forint uniós forrásból fejleszthetik Borsod-Abaúj-Zemplén 15 járásának településeit. A területfejlesztési programot április végén fogadta el a megyei közgyűlés. Egy apró módosítás után a stratégiai terveket a napokban küldik meg az irányí... (a49477 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Török Dezső,elnök,B.A.Z Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletNAV - 7 gyakori hiba az adóbevallásban
Lekéssük a határidőt, nem írjuk, alá, rossz helyre kerülnek az adatok, vagy rosszul számoljuk ki a gyermekek után járó kedvezményeket. Négy hiba a leggyakoribb 7 közül, amit a személyi jövedelemadó bevallásnál elkövetünk. Videót készített a NAV arró... (a49520 ::feltöltve: 2015-05-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletElkészült az arnóti körgát
Elkészült az arnóti körgát, és hamarosan az északi elkerülő utat is befejezik. Arnóton a 3 km-es körgát mellett vízelvezető árok és zsilipek is épültek. Ezzel a térség települései biztonságban lesznek árvíz idején. A komplex árvízvédelmi beruházás, ... (a49530 ::feltöltve: 2015-05-15 :: megszólalók: Üveges István,polgármester,Arnót;Loppert Dániel,kommunikációs vezető,NIF Zrt.;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÚj csatornatisztító jármű a régióban
Új csatornatisztító autót vásárolt a miskolci közműszolgáltató. A speciális jármű és a hozzá való eszközök csaknem 50 millió forintba kerültek. A korszerű autóval a nehezen megközelíthető, szűk utcákban is könnyebb lesz a csatornatisztítás és a vízhá... (a49489 ::feltöltve: 2015-05-13 :: megszólalók: Kiszela Gergő,szolgáltatási vezető,MIVIKÖ Kft.;Schweickhardt Gyula,ügyvezető,MIVIKÖ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon is több a turista
Megduplázódott a román vendégéjszakák száma, de Ukrajnából is csaknem kétszer annyi vendég jött Miskolcra idén, mint tavaly. A legnagyobb vonzerőt továbbra is a Barlangfürdő jelenti. Az idegenforgalmi főszezonban új attrakciók nyílnak a városban, így... (a49465 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Lantos Zsuzsa,fürdővezető,Barlangfürdő;Mészáros László,társtulajdonos,Lévay Villa Hotel;Nagy Júlia,TDM menedzser,MIDMAR Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegalakult az Esélyegyenlőségi Tanács
Megalakult az Esélyegyenlőségi Tanács Miskolcon. 10 ezer fogyatékkal élő érdekeit képviseli majd a városban. Utcafórum, interaktív kiállítás és parabike felvonulás hívta fel a figyelmet a fogyatékkal élőkre a szakmai napon. ... (a49476 ::feltöltve: 2015-05-12 :: megszólalók: Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány;Kiss Gábor,alpolgármester,;Kósa Ádám,Európa Parlamenti képviselő, )
megnézem a videót  
  bulletMegkezdődött a tornaterem építése a Hunyadiban
A háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó Gyarmati Dezső nevét viseli ősztől a Bársony-Hunyadi Általános Iskola. Az intézmény a jövőben ugyanis a Magyar Olimpiai Akadémia tagiskolájaként várja a diákokat, vagyis ez lesz Miskolc első olyan közoktatási... (a49527 ::feltöltve: 2015-05-15 :: megszólalók: Gecsei László,dzsúdó szakosztályvezető,Miskolc Városi Sportiskola;Kegyes Jenő,igazgató,Bársony-Hunyadi Általános Iskola )
megnézem a videót  
2015-05-10 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-05-10 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-05-10 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletFészekrakók bulletEllenőrzés Lyukóban bulletPanaszos adósok-16 pénzintézet ellen indított pert az MNB bulletHamarosan meghirdetik az új uniós pályázatokat bulletNem kötelező a fólia a trafikokon bullet Aláírásgyűjtés a cementgyár ellen bulletÉpül a lillafüredi libegő bulletFolyamatosan kátyúznak
megnézem a teljes műsort
  bulletFészekrakók
15 millió forint közüzemi, és 9 millió hiteltartozást halmozott fel az a fészekrakós család, akiket kedden költöztettek ki a Klapka György utcából. Beköltözésük óta a vízért, és a fűtésért, egyetlen fillért nem fizettek, de a közös költséggel és a fe... (a49412 ::feltöltve: 2015-05-07 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzés Lyukóban
Visszatértek Lyukóvölgybe a rendészek. Legutóbb egy hónapja ellenőrizték a környéket. Akkor több illegális szemétlerakót és áramlopást is felderítettek. Ezúttal ilyen gondok nem voltak, de be nem jelentett lakóból hetet is találtak. Egy háznál a gyám... (a49384 ::feltöltve: 2015-05-07 :: megszólalók: Kecskésné Fenyvesi Mariann,,;Kovács László Csaba,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR )
megnézem a videót  
  bulletPanaszos adósok-16 pénzintézet ellen indított pert az MNB
Csalódtak a devizahitelesek a banki elszámolásban. Az értesítőkben szereplőnél jóval nagyobb összegre számítottak és a tartozásuk sem lesz kevesebb a forintosítás után. Egyre több a panaszos levél a Banki Hitelkárosultak Egyesületénél. Sok bíróságon ... (a49424 ::feltöltve: 2015-05-07 :: megszólalók: Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete )
megnézem a videót  
  bulletHamarosan meghirdetik az új uniós pályázatokat
830 milliárd forint. Ennyi pénzt jelenthet az a csaknem 70 uniós pályázat, amit idén hirdetnek majd meg – erről is szó volt egy miskolci konferencián. A Nemzetgazdasági Minisztérium szerint az egyik fő cél, hogy olyan fejlesztéseket támogassana... (a49420 ::feltöltve: 2015-05-07 :: megszólalók: Barkóczy Péter,kutatás-fejlesztési igazgató,Fux Zrt.;Milos Katalin,pályázatkezelési főosztályvezető,Nemzetgazdasági Minisztérium; Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletNem kötelező a fólia a trafikokon
... (a49350 ::feltöltve: 2015-05-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bullet Aláírásgyűjtés a cementgyár ellen
Több hátrányt jelentene, mint előnyt a hejőcsabai cementgyár működése az egyik civil munkacsoport szerint. Aláírásgyűjtést is kezdtek az üzem újraindítása ellen. A csoport tagjai szerint a cementgyártással járó hulladékégetéssel tovább nőne a légszen... (a49439 ::feltöltve: 2015-05-08 :: megszólalók: Ambrus Gyöngyi,polgármester,Kistokaj;Kálmán János,tulajdonos,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÉpül a lillafüredi libegő
Épül a Lillafüredi libegő. Az új turista attrakció júliusra készül el és a 606 méter magas Jávorhegyet köti majd össze az üdülőövezettel. Egy kilométer hosszan szállíthatja az utasokat, akik 11 percig élvezhetik majd a panorámát a két végállomás közö... (a49427 ::feltöltve: 2015-05-07 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFolyamatosan kátyúznak
Több, mint 1600 kátyút tömtek be februártól a Városgazda munkatársai Miskolcon. Elsősorban a nagyobb forgalmú, így balesetveszélyes szakaszokat javítják. A város idén is 200 millió forintot költ az utak javítására. Ennek része a hamarosan kezdődő nyá... (a49428 ::feltöltve: 2015-05-08 :: megszólalók: szinkron:(autós)nincs felirat,,;szinkron:(autós)nincs felirat,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
2015-05-03 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-05-03 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!