Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2014-12-07 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚj térfigyelő kamerák Miskolcon bulletFelmentették az avasi tűzben dolgozó tűzoltókat bulletElőzetesben az erőszaktevő bulletVeszélyes hulladékot égettek a belvárosban bulletÉjszaka is figyelnek a hajléktalanokra bulletTeljes hosszon jár a 15-ös busz ismét bulletNéhány tucat ember tüntetett a korrupció ellen bulletA közfoglalkoztatás tovább bővül bulletIpari parkok - a régió előnyös helyzetben van bulletSérült emberek dolgoznak Miskolc új éttermében bulletInfluenza elleni védőoltás - még érdemes beadatni bulletBefejeződött a korszerűsítés a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban bulletAdventi villamos Miskolcon bulletMár gyűjtik az adományokat
megnézem a teljes műsort
  bulletÚj térfigyelő kamerák Miskolcon
Véget ért a tesztüzem. Immár hét új kamera működik teljes kapacitással Miskolc különböző városrészein. A Győri kapu és a Békeszálló környékén elhelyezett újabb térfigyelőktől azt várják, hogy javítsák a terület közbiztonságát.... (a47152 ::feltöltve: 2014-12-05 :: megszólalók: Farkas Mária,,;Hubay György,önkormányzati képviselő,Fidesz;Kovács László Csaba,megbízott vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletFelmentették az avasi tűzben dolgozó tűzoltókat
Felmentette az öt évvel ezelőtti avasi paneltűz tűzoltóit a Miskolci Járásbíróság. A foglakozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatti pótmagánvádat az a férfi indította, akinek felesége és két gyermeke halt meg a tűzben.... (a47139 ::feltöltve: 2014-12-04 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletElőzetesben az erőszaktevő
Előzetesben van a két nőt megerőszakoló szendrőládi férfi. A 19 éves gyanúsított előzetes letartóztatását a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája ma rendelte el. A férfi a múlt hónap közepén a Bársony János utcában egy 20 éves lányt becstelenített m... (a47144 ::feltöltve: 2014-12-04 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVeszélyes hulladékot égettek a belvárosban
Ronggyal, gumival és más veszélyes hulladékkal fűtött egy lakó a Toronyalja utcai MIK-es lakásában. Ezt a környéken élők jelezték a terület képviselőjének. A bérlőre ma lecsaptak a Miskolci Önkormányzati Rendészet munkatársai és a polgárőrök. Az elkö... (a47098 ::feltöltve: 2014-12-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÉjszaka is figyelnek a hajléktalanokra
Az utcán élő hajléktalanoknak segítenek elsősorban a szociális munkások a teajárattal. Melegitalt és kenyeret visznek a rászorulóknak. Miskolcon nappali melegedő, népkonyha, éjjeli menedékhely és átmeneti szálló is várja a hajléktalan embereket, mégi... (a47122 ::feltöltve: 2014-12-03 :: megszólalók: Tóth Gábor,,;Csikász Árpád,utcai szociális munkás,Vöröskereszt;Boronkai József,utcai szociális munkás,Vöröskereszt )
megnézem a videót  
  bulletTeljes hosszon jár a 15-ös busz ismét
Ismét az ómassai végállomásig jár a 15-ös autóbusz. Az Ómassára vezető út kedd reggelre vált járhatatlanná az ónos esőtől kidőlt fák miatt. Szerdára sikerült annyira megtisztítani az utat, hogy autósok saját felelősségükre már használhatták, az autób... (a47163 ::feltöltve: 2014-12-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNéhány tucat ember tüntetett a korrupció ellen
A korábbi megmozduláshoz képest is jóval kevesebben, alig néhány tucat ember vett rész a tegnap esti korrupcióellenes tüntetésen Miskolcon. A demonstrálók a kormány mellett az ellenzéket is bírálták.... (a47154 ::feltöltve: 2014-12-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA közfoglalkoztatás tovább bővül
Miskolcon 5 ezren, a megyében pedig több mint 31 ezren vesznek részt a közfoglalkoztatásban. A téli közmunkaprogram hétfőn indult. Ezúttal a résztvevők nemcsak dolgozhatnak, hanem tanulhatnak is, így szakképesítést szerezhetnek tavaszra, ezzel is jav... (a47117 ::feltöltve: 2014-12-03 :: megszólalók: Péter János,,;Moczó János,,;Lórántné Orosz Edit,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Munkaügyi Központ )
megnézem a videót  
  bulletIpari parkok - a régió előnyös helyzetben van
A válság átrendezte az ipari-logisztikai ingatlanpiacot. Amíg a főváros régiójában 160 ezer négyzetméter fejlesztés történt négy év alatt, Kelet-Magyarországon csak idén több mint 230 ezer négyzetméterrel növekedett az ipari ingatlanállomány - közölt... (a47092 ::feltöltve: 2014-12-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSérült emberek dolgoznak Miskolc új éttermében
Új étterem nyílt Miskolcon. A Batyu-Téka azonban más, sőt több, mint az összes többi. A belvárosi vendéglőt a Szimbiózis Alapítvány üzemelteti és fogyatékkal élőket foglalkoztat. A szociális ügyekért felelős államtitkár azt mondta, ez az étterem is a... (a47123 ::feltöltve: 2014-12-03 :: megszólalók: Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány;Kiss Gábor,alpolgármester,;Czibere Károly,államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma )
megnézem a videót  
  bulletInfluenza elleni védőoltás - még érdemes beadatni
Az influenza szezon már elkezdődött, de járvány még nincs. A védőoltást így most érdemes beadni a szakemberek szerint, ugyanis így elkerülhetőek a későbbi megbetegedések. A veszélyeztetettek számára az állam továbbra is ingyen biztosítja a védőoltást... (a47076 ::feltöltve: 2014-12-01 :: megszólalók: Frikton Józsefné,,;Török Lajos,házi gyermekorvos,;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z.Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi szerve )
megnézem a videót  
  bulletBefejeződött a korszerűsítés a Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban
Befejeződött a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium energetikai korszerűsítése. Három évvel ezelőtt 130 millió forintból, idén pedig több mint 90 millióból fejlesztettek. A beruházásokhoz az unió is hozzájárult. A gimnázium épületeiben napelem biztosítja a... (a47120 ::feltöltve: 2014-12-09 :: megszólalók: Gilányi Gibárt,diák,;Szabó Zsolt,műszaki és gazdasági igazgató,Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium és Kollégium )
megnézem a videót  
  bulletAdventi villamos Miskolcon
Újra sínen az adventi villamos Miskolcon. Idén még szebb, még elegánsabb és még ünnepibb hangulatban várja az utasokat a miskolci tematikus villamos. Sokan kifejezetten csak ezt a villamost várják.... (a47100 ::feltöltve: 2014-12-02 :: megszólalók: Kovács Lászlóné,,;Kádár Bence,, )
megnézem a videót  
  bulletMár gyűjtik az adományokat
Megkezdték a karácsonyi adománygyűjtést a segítő szervezetek. Idén is főként tartós élelmiszereket, ruhaneműket, játékokat és könyveket várnak, amit rászoruló családokhoz juttatnak el. A felajánlásokat a nagyobb bevásárlóközpontokban gyűjtik. ... (a47095 ::feltöltve: 2014-12-02 :: megszólalók: Zupics Lászlóné,,;Tóthné Vladár Ildikó,munkatárs,Baptista Szeretetszolgálat;Grubert Roland,igazgató,Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete;Szabóné Diószegi Erzsébet,vezető,Nyilas Misi Adománybolt )
megnézem a videót  
2014-11-30 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-11-30 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-11-30 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegerőszakoltak egy fiatal nőt az utcán bulletEgymilliós nyomravezetői díj a nemi erőszak elkövetőjére bulletTakarékot raboltak ki a belvárosban bulletFotó és videó a takarékrablóról! bulletBíróság előtt: 19-szer szúrtak a lyukói gyilkosok bulletFidesz: Még több pénzt kell fordítani közbiztonságra bulletAgrártámogatások bulletKamatkedvezmény és részletfizetés a MIHŐ-nél bulletSmart City nemzetközi konferencia bulletKépzés is segíti a miskolci járműipari fejlődést bulletKampány az önkéntességért bulletAz első hó a Bükkben
megnézem a teljes műsort
  bulletMegerőszakoltak egy fiatal nőt az utcán
A nyíl utcán erőszakoltak meg egy fiatal nőt a Szent Anna térnél két hete. Az eset azonban csak a hét elején derült ki, a rendőrség nyomozást indított. A Jobbik kasztráltatná az ilyen bűncselekményeket elkövetőit, a Fidesz pedig a büntetési tételek s... (a46949 ::feltöltve: 2014-11-24 :: megszólalók: Csorba Ferenc,,; Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet; Jakab Péter,önkormányzati képviselő,Jobbik;A riporter: Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletEgymilliós nyomravezetői díj a nemi erőszak elkövetőjére
A nemi erőszak elkövetőjére egymillió forint nyomravezetői díjat tűzött ki a rendőrség. A Miskolci Rendőrkapitányság arra kéri a lakosságot, hogy aki a bűncselekménnyel vagy az elkövető személyével kapcsolatban információval rendelkezik, az hívja a ... (a47042 ::feltöltve: 2014-11-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTakarékot raboltak ki a belvárosban
Kiraboltak egy belvárosi takarékfiókot a déli órákban. A maszkos támadó fegyverével kényszerítette az alkalmazottakat a pénz átadására majd elmenekült. A rendőrség délután a városból kivezető utakat fokozottan ellenőrizte, a támadó felkutatásában a l... (a47009 ::feltöltve: 2014-11-26 :: megszólalók: Gaskó Bertalan,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletFotó és videó a takarékrablóról!
Fotót és videót tett közzé a rendőrség a szerdai miskolci takarékrablásról. A felvételen egy fegyveres, maszkos támadó látható, aki belép a pénzintézetbe és a nála lévő fegyverrel az alkalmazottakat fenyegeti. Egy ideig hadonászik a pisztollyal, azt... (a47033 ::feltöltve: 2014-11-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBíróság előtt: 19-szer szúrtak a lyukói gyilkosok
Társa csicskának nevezte ezért szúrt- vallotta az a 17 éves, aki tavaly márciusban egy 60 éves férfi hátába dobta a kést. A banda többi tagja összesen 19-szer szúrta meg az idős férfit. A tettüket azzal indokolták, hogy egyikük összeveszett élettársá... (a47019 ::feltöltve: 2014-11-27 :: megszólalók: 2013. március,, )
megnézem a videót  
  bulletFidesz: Még több pénzt kell fordítani közbiztonságra
A Szent Anna téren történtek és a tegnapi pénzintézeti rablás miatt is szeretne még több pénzt fordítani a közbiztonságra az önkormányzat 2015-ben - erről Soós Attila a Fidesz miskolci frakcióvezetője beszélt. A konkrét számokról még tart a vita, de... (a47035 ::feltöltve: 2014-11-27 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAgrártámogatások
Az 1240 milliárd forint uniós forrás nagy része a mezőgazdaságban tevékenykedő kis és közepes vállalkozásokhoz kerülhet a 2014-től 2020-ig tartó időszakban – erről Kis Miklós Zsolt beszélt Miskolcon. Az agrár és vidékfejlesztésért felelős állam... (a47051 ::feltöltve: 2014-11-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKamatkedvezmény és részletfizetés a MIHŐ-nél
Egy hónapig kamatmentesen rendezhető Miskolcon a fűtés tartozás. Akik több, mint három havi számlával tartoznak a Miskolci Hőszolgáltatónak, de november 20 és december 20 között egy összegben kifizetik tartozásukat, azoknak a kamatot elengedik. Van l... (a46953 ::feltöltve: 2014-11-24 :: megszólalók: Gáspár Istvánné,, )
megnézem a videót  
  bulletSmart City nemzetközi konferencia
Miskolc az elsők között lépett be a Digitális Közösség programba, és a közlekedési eszközökön is hamarosan ingyenes lesz az internet. Ezekkel a fejlesztésekkel is csatlakozott a megyeszékhely az okos városokhoz. Ma Lillafüreden hazai és nemzetközi sz... (a47016 ::feltöltve: 2014-11-27 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKépzés is segíti a miskolci járműipari fejlődést
Járműipari alapképzést indít a Miskolci Egyetem. A gépészmérnöki kar új alapszakjának elindítását egy kutatási projekt előzte meg, amiben a járműipari anyagfejlesztések területén értek el eredményeket a szakemberek. Ennek egyik következménye a 2015 s... (a47030 ::feltöltve: 2014-11-27 :: megszólalók: Tisza Miklós,szakmai vezető, tanszékvezető,Miskolci Egyetem Anyagszerkezettani és Anyagtechnológiai Intézet;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKampány az önkéntességért
Az önkéntes munkát és az önzetlen segítséget népszerűsíti az Emberi Erőforrások Minisztériumának legújabb kampánya. Az állami vezetők személyesen vesznek részt az akcióban és vállalnak munkát az önkénteseket foglalkoztató szervezeteknél, felhívva a f... (a46962 ::feltöltve: 2014-11-24 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAz első hó a Bükkben
Kedden érkezett meg az első hó a Bükkbe. Hétfőn éjjel kezdett el havazni, másnap délelőttre pedig már 5-7 centiméternyi hullott a magasabban fekvő területekre. a sícentrum pályáira. Bánkúton már felkészültek a síszezonra.... (a46972 ::feltöltve: 2014-11-25 :: megszólalók: Stand Up: Tréba Eszter,,;Varga József,elnök,Bánkúti Síklub )
megnézem a videót  
2014-11-23 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-11-23 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-11-23 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletCélegyenesben a Takata gyár építése bulletRozsdaövezetből gazdasági, autóipari centrum bulletSajóbábonyi cég kapta a megye gazdasági díját bulletCitromsavgyár épül a megyében bulletMéhésztelep alapkőletétel bulletTüntetés Miskolcon bulletFidesz: Riogat és álhíreket kelt a Jobbik bulletSzociális szövetkezetek bulletJavított a Miskolci Egyetem bulletMég nincs influenzavírus a levegőben bulletOkosPont - konferencia az utastájékoztató rendszerről bulletVáltozik a vasúti menetrend bulletKözeleg a 2. Miskolci Kocsonyafarsang
megnézem a teljes műsort
  bulletCélegyenesben a Takata gyár építése
Célegyenesbe érkezett a TAKATA Miskolci gyárának építése. Elkészült a legnagyobb csarnok. Több gép is megérkezett, ezeket most tesztelik. A tervek szerint decemberre minden épület elkészül, a tesztüzem megkezdődött, így a termelés is elindulhat ham... (a46854 ::feltöltve: 2014-11-18 :: megszólalók: Vargay Balázs,építési mérnök,Takata;Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák és Elektronika Üzletág,Takata )
megnézem a videót  
  bulletRozsdaövezetből gazdasági, autóipari centrum
Rozsdaövezetből gazdasági, autóipari centrum lett Miskolc - mondta a Fidesz miskolci képviselőcsoportjának vezetője. A Takata-beruházás bejelentésekor Orbán Viktor újra ipari-gazdasági központként jellemezte a várost, és kiemelt fejlesztési központtá... (a46850 ::feltöltve: 2014-11-18 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSajóbábonyi cég kapta a megye gazdasági díját
Pozitív irányba mozdult el a megye gazdasága, amely azt jelenti, hogy kilábaltak a cégek a gazdasági válságból. Hangzott el azon a gazdasági fórumon, amelyen a megyek legjobb 100 vállalkozásáról szólo kiadványt mutatták be illetve kiosztották a top10... (a46878 ::feltöltve: 2014-11-19 :: megszólalók: Bihall Tamás,elnök,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletCitromsavgyár épül a megyében
A világ citromsav termelésének 5 %-át végzi majd a Sajó völgyében felépülő, új kínai üzem. A gyár 2018-ra készül a tervek szerint és 165 embernek ad majd munkát. A tervezett beruházás 31 milliárd forintba kerül. ... (a46864 ::feltöltve: 2014-11-18 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMéhésztelep alapkőletétel
50 millió forintból épül fel az Észak-Magyarországi Méhész Szövetkezet raktára. A beruházást 40%-ban az Európai Unió és a magyar állam támogatja. A több mint 300 méhészt tömörítő szövetkezet csaknem 500 négyzetméteres új telephelyéről, gyorsabb lehet... (a46895 ::feltöltve: 2014-11-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTüntetés Miskolcon
Mintegy háromszázan demonstráltak a kormány intézkedései, és az adók emelése ellen Miskolcon a Hősök terén. A tüntetők a NAV székházhoz is átvonultak, ahol nemzetközi átvilágítását és egy szakértői kormány felállítását követelték. Bayer Zsolt public... (a46855 ::feltöltve: 2014-11-18 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFidesz: Riogat és álhíreket kelt a Jobbik
Egyenlőtlen küzdelmet folytat az igazsággal a miskolci Jobbik és ezzel remél némi politikai hasznot. Így reagált Soós Attila, a Fidesz képviselőcsoportjának vezetője a Jobbik tegnapi sajtótájékoztatójára. Jakab Péter csütörtökön azt mondta, a gettó... (a46924 ::feltöltve: 2014-11-21 :: megszólalók: Atmo felirat nélkül,, )
megnézem a videót  
  bulletSzociális szövetkezetek
Több, mint 1800 szociális szövetkezet alakult Magyarországon, ebből 30 Miskolcon. Ez a szám az európai uniós pályázatoknak köszönhetően nőtt ekkorára tavaly óta. Az Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft. most előadást tartott az új vállalk... (a46835 ::feltöltve: 2014-11-17 :: megszólalók: Bakos István,elnök-igazgató,MISKÉP Szociális Szövetkezet;Csáky Gyopár,projektmenedzser,OFA hálózat Kooperáció projekt )
megnézem a videót  
  bulletJavított a Miskolci Egyetem
A bölcsész és a jogi oktatás a Miskolci Egyetemen a legjobb. Ez derül ki egy a felsőoktatási intézményekről készült rangsorból. A listát a HVG készítette. 44 egyetemet és főiskolát vettek górcső alá. A miskolci kampusz 7 helyet javított és idén a 12.... (a46881 ::feltöltve: 2014-11-19 :: megszólalók: Nagy Tamás,,;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletMég nincs influenzavírus a levegőben
Még nincs influenzajárvány, de az orvosok szerint már most érdemes beadatni a védőoltást. Krónikus betegek, várandósok és 65 éven felüliek továbbra is ingyenesen kérhetik a védőoltást háziorvosuktól.... (a46834 ::feltöltve: 2014-11-17 :: megszólalók: Tímár Imre,,;Simay Attila,háziorvos,;Menszátor T. Ádám,gyógyszerész,Szent Rókus Gyógyszertár;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.A.Z. Megyei Kormányhivatala Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve )
megnézem a videót  
  bulletOkosPont - konferencia az utastájékoztató rendszerről
Szinte 100%-os sikerrel vette az akadályokat a tesztüzem alatt Miskolc új integrált utastájékoztatási rendszere. A város több mint 100 pontján találkozhatnak az utasok azokkal a kijelzőkkel, melyek valós idejű információkkal szolgálnak a járatok érke... (a46896 ::feltöltve: 2014-11-20 :: megszólalók: Siglár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.;Balogh Attila,rendszerintegrációs igazgató,TIGRA Kft. )
megnézem a videót  
  bulletVáltozik a vasúti menetrend
Utasbarátabb és gyorsabb lesz az utazás a decembertől életbelépő vasúti menetrenddel a MÁV szerint. A miskolci régióban például diákjáratot indítanak és korszerűbb motorvonatok is segítik majd a mindennapi közlekedést.... (a46876 ::feltöltve: 2014-11-20 :: megszólalók: Végh Ádám,, )
megnézem a videót  
  bulletKözeleg a 2. Miskolci Kocsonyafarsang
Új helyszínnel, új programokkal és új időponttal közeleg a Miskolci Kocsonyafarsang. Február végén több mint 200 ezren szórakoztak a fesztivál négy napján. A szervezők ezúttal is hasonló látogatószámra készülnek. Sőt még többre, hiszen kivették a koc... (a46908 ::feltöltve: 2014-11-20 :: megszólalók: Bíró Tibor,ügyvezető,, Cine-Mis Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
2014-11-16 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-11-16 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-11-16 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletNyomortelepek, fészekrakók, közbiztonság bulletMiskolc az élmezőnyben bulletÚjabb területeket vásárolt meg a Gustav Wolf bulletRendkívüli közgyűlés bulletEllenőrzés a Vasgyár környékén bulletHepatitis - emelkedett a betegek száma bulletMegújult az Andrássy úti rendelő bulletHárom miskolci gimnázium a top 100-ban bulletPályaválasztási kiállítást szervezett a Munkaügyi Központ bulletHazatért a királynői képmás a várba bulletIfjúsági Világtalálkozók keresztje
megnézem a teljes műsort
  bulletNyomortelepek, fészekrakók, közbiztonság
Folytatódik a fészekrakók kilakoltatása és a nyomortelepek felszámolása - erről is döntöttek a rendkívüli közgyűlésen. Eddig a 173 fészekrakós lakásból 112-t vett át a város. A nyomortelepek felszámolását sem függesztik fel. Mostanáig az Álmos utcába... (a46790 ::feltöltve: 2014-11-13 :: megszólalók: Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolc az élmezőnyben
Miskolc mindenütt az élmezőnyben a városok versenyében. A megyei jogú városok között a borsodi megyeszékhelynek van a második legnagyobb vagyoni típusú adóbevétele, míg idegenforgalmi adóból itt folyt be a legtöbb. Szakemberek számításai szerint Misk... (a46729 ::feltöltve: 2014-11-10 :: megszólalók: Képes Lóránt,osztályvezető,Adó Osztály, Polgármesteri Hivatal;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb területeket vásárolt meg a Gustav Wolf
Tovább terjeszkedik a 2011-ben Miskolcra települt Gustav Wolf Miskolci Drótgyár Kft. A cég a Miskolci Mechatronikai Ipari Park területén 2015 közepétől 1,9 hektáros területen közel 1 milliárd forintos beruházást valósít meg. A fejlesztéssel bővítik a... (a46715 ::feltöltve: 2014-11-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletRendkívüli közgyűlés
A fészekrakókról, a közbiztonságról, a turizmusról és a DVTK akadémiáról is szó volt Miskolc új képviselő-testületének rendkívüli közgyűlésén. A 18 napirendi pontot a településfejlesztés, az ingatlangazdálkodás, a városüzemeltetés és az önkormányzati... (a46788 ::feltöltve: 2014-11-13 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzés a Vasgyár környékén
A Vasgyár környékén razziázott a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Több mint 200 házat, illetve a benne lakókat ellenőrizték. A korábbiakhoz képest most kevesebb volt a probléma. A rendészet igazgatója szerint ez annak is köszönhető, hogy rendszerese... (a46745 ::feltöltve: 2014-11-11 :: megszólalók: Nemes Gyula,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletHepatitis - emelkedett a betegek száma
20-30 százalékkal nőtt a "Hepatitis A" megbetegedések száma az elmúlt egy évben Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Idén 466 beteget, főleg 14 év alatti gyerekeket kezeltek kórházban, tavaly hatvanat. A betegség ellen a legbiztosabb védekezés a gyakori ké... (a46798 ::feltöltve: 2014-11-14 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMegújult az Andrássy úti rendelő
Újabb, felújított orvosi rendelőt adtak át. Az Andrássy útit 60 millió forintból újították fel. A miskolci önkormányzat öt rendelő korszerűsítésére nyert el 100 százalékos támogatást, összesen 300 millió forint értékben. Jövőre további 10 orvosi rend... (a46774 ::feltöltve: 2014-11-12 :: megszólalók: Szűcs Mariann,,;Lukács Patrícia,belgyógyász, háziorvos, )
megnézem a videót  
  bulletHárom miskolci gimnázium a top 100-ban
A Herman Ottó, a Fényi Gyula Jezsuita és a Földes Ferenc Gimnázium is szerepel a legjobb magyar középiskolák százas rangsorában. Mindhárom intézmény a tavalyihoz képest hátrébb került a listán. Az eredmények egy gazdasági hetilapban jelentek meg. Az ... (a46723 ::feltöltve: 2014-11-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPályaválasztási kiállítást szervezett a Munkaügyi Központ
A fémipari szakmák az egész országban keresettek, de kevés van a jól képzett szabókból, ápolókból és kőművesekből is. A sportcsarnokban ma megnyílt, kétnapos pályaválasztási kiállításon középiskolák és cégek várták a diákokat. A programot szervező mu... (a46760 ::feltöltve: 2014-11-12 :: megszólalók: Tátrai István,képzési igazgatóhelyettes,Andrássy Gyula Szakközépiskola;Kazai Diána,,;Kolompár Zoltán,,;Takács Róbertné,,; Lórántné Orosz Edit,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Munkaügyi Központ )
megnézem a videót  
  bulletHazatért a királynői képmás a várba
Hazatért a királynő a diósgyőri várba. Az uralkodónő képmásával díszített zárókövet két másikkal hosszú évtizedek után láthatja ismét a miskolci közönség. A napokban megnyíló Rondella-kiállításon a várban előkerült korabeli használati tárgyakat és eg... (a46789 ::feltöltve: 2014-11-13 :: megszólalók: Lovász Emese,régész,;Bazsó György,turisztikai menedzser,diósgyőri vár )
megnézem a videót  
  bulletIfjúsági Világtalálkozók keresztje
Nyomortelepeken és fényes katedrálisokban is járt már az a kereszt, amit II. János Pál pápa adott a keresztény fiataloknak. Pénteken Miskolcon hirdette a hit és a közösség erejét.... (a46792 ::feltöltve: 2014-11-14 :: megszólalók: Pintér Ádám,,;Fedor Péter,igazgatóhelyettes,Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola;Kondás Miklós,igazgató,Fáy András Görög Katolikus Közgazdasági Szakközépiskola )
megnézem a videót  
2014-11-09 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-11-09 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-04-04 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!