Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2014-11-09 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegalakult Miskolc Közgyűlése bulletAutomotive Szakkiállítás Budapesten bulletTelephelyfejlesztés, ipartelepítés a régióban bulletNőttek az adóbevételek bulletBüntetés is jár a jogosulatlanul felvett támogatásokért bulletLátogatási tilalom rühesség miatt bulletHatósági ellenőrzés Perecesen bulletKötelező biztosítások, közeleg a határidő bulletOlcsóbb lakáshitelek, javuló ingatlanpiac bulletSzmogriadó - a lakossági fűtés a legszennyezőbb bulletÚjra lehet pályázni a brikettált Erzsébet-utalványokra bulletÚjra indul a Mikulásvonat
megnézem a teljes műsort
  bulletMegalakult Miskolc Közgyűlése
A diósgyőri vár lovagtermében tartotta alakuló ülését Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése. A 28 tagú testületbe a Fidesz-KDNP 17, az MSZP-DK-Együtt Miskolc Lokálpatrióták 6, míg a Jobbik 5 jelöltje szerzett mandátumot. Megválasztották a város alpolg... (a46595 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAutomotive Szakkiállítás Budapesten
Miskolc felkerült Magyarország autóipari térképére - mondta Varga Mihály a budapesti Hungexpon rendezett Nemzetközi Járműipari Beszállítói Szakkiállítás nyitónapján. A nemzetgazdasági miniszter a Miskolci Egyetemet is külön megemlítette. A péntekig t... (a46672 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Uwe Mang,gazdasági igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák- és Elektronikai üzletág, Takata;Borbély Máté,,;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTelephelyfejlesztés, ipartelepítés a régióban
6 milliárd forintnál is több uniós támogatást nyert telephelyfejlesztésre és ipartelepítésre az Észak-magyarországi régió. 2014 szeptemberére 86 nyertes köthetett támogatási szerződést a támogatásra. Ez volt az eddigi legnépszerűbb operatív program.... (a46629 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Török Zoltán,ügyvezető,NORDA Észak-Magyarországi Regionális Fejlesztési Ügynökség;Török Dezső,elnök,Borsod Abaúj Zemplén Megyei Közgyűlés )
megnézem a videót  
  bulletNőttek az adóbevételek
Idén csaknem 50 millió forinttal több turizmusból származó adó folyt be Miskolcon. Ezzel a borsodi megyeszékhely adóbevételek tekintetében Eger után a 2. helyet szerezte meg országosan. 2014 első háromnegyed évében a vendégéjszakák száma csaknem 100 ... (a46618 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Kresák János,hotel-igazgató,Lillafüred Kapuja Mini Hotel és Étterem;Képes Lóránt,osztályvezető,Adó Osztály, Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletBüntetés is jár a jogosulatlanul felvett támogatásokért
Nemcsak a jogosulatlanul felvett támogatást kell visszafizetnie, de még büntetés is jár annak, aki nem jelenti be, ha megváltoztak a körülményei, és így már nem járna neki segély. Az önkormányzat rendszeresen ellenőriz, ha kell, behajt, és minden ese... (a46697 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Pásztor József,,;Krémer Mária,,;Hudákné Becse Ildikó,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal;A riporter: Kóródi Tímea,, )
megnézem a videót  
  bulletLátogatási tilalom rühesség miatt
Látogatási tilalmat rendeltek el a Diósgyőri Kórház ápolási osztályán, ahol több beteg és dolgozó is rühességgel fertőződött meg. Az élősködők okozta megbetegedés nem ritka a téli időszakban a kórházak egyes osztályain, ilyenkor ugyanis több hajlékta... (a46700 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Tiba Sándor,főigazgató,MISEK; Asztalos Ágnes,megyei tiszti főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletHatósági ellenőrzés Perecesen
Egy férfi késsel a kezében tagadta meg az igazoltatást, de betöréshez is riasztották az önkormányzat rendészeit ma Perecesen, ahol ellenőrzést tartottak. Az egyenruhások rendszeresen visszatérnek erre a területre is. Ma több, mint 400 ingatlant ellen... (a46675 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Takács János,osztályvezető-helyettes,Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály, Miskolci Önkormányzati Rendészet;Kovács László Csaba,osztályvezető,Közterület-felügyeleti és Rendészeti Osztály, Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletKötelező biztosítások, közeleg a határidő
A biztosítók már meghirdették a jövő évi kötelező biztosítások díjait. Az autósok a hónap végéig dönthetnek, váltanak, vagy maradnak a régi biztosítónál. Pár kattintással akár online, de személyesen is lehet szerződést kötni, érdemes azonban tájékoz... (a46663 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Szabó József,területi vezető,biztositasma.hu Alkusz Kft. )
megnézem a videót  
  bulletOlcsóbb lakáshitelek, javuló ingatlanpiac
Egy év alatt mintegy 60 százalékkal vettek fel többen hitelt. A szakemberek szerint ez az egyre kedvezőbb lakáscélú hiteleknek köszönhető. Egy most felvett hitel havi törlesztőrészlete akár 10-15 ezer forinttal is kevesebb lehet, mint 2-3 évvel ezelő... (a46684 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Kiss Csaba,ügyvezető,Imperial Ingatlan Szakértő és Forgalmazó Iroda;Bodnár Ágnes,aktív ágazatvezető,Felsőzsolca és Vidéke Takarékszövetkezet )
megnézem a videót  
  bulletSzmogriadó - a lakossági fűtés a legszennyezőbb
Nedves fával, kerti és háztartási hulladékkal, nem ritkán gépronggyal is fűtenek sokan, ezért gyakran rossz a levegő Miskolcon. A köd és a pára sem kedvez a szállópor koncentrációnak, ám a héten érkező enyhe napos idő ebben is változást hozhat.... (a46628 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Nagy Dezső,környezetvédelmi referens,Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Dezső Edit,tüdőgyógyász, allergológus,Szent Ferenc Kórház )
megnézem a videót  
  bulletÚjra lehet pályázni a brikettált Erzsébet-utalványokra
Ismét meghirdette brikett-pályázatát az Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. A felhívásra az ország leghátrányosabb helyzetű kistértségeinek alap- és középfokú oktatási intézményei pályázhatnak.... (a46642 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Elek János,kuratóriumi elnök,Miskolci Autista Alapítvány;Kocsmár Kornél,vezérigazgató,Erzsébet Utalványforgalmazó Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÚjra indul a Mikulásvonat
Újra a mese birodalmába vonatozhatnak a gyerekek. A Mikulásvonat 12. alkalommal szállítja Ludas Matyi és barátai, Gombóc Artúr és a Jégvarázs hősnőihez a gyerekeket. Már online és a jegyirodában is elindult a jegyértékesítés. A mesehősök mellett term... (a46685 ::feltöltve: 2014-11-09 :: megszólalók: Boda Péter,kuratóriumi elnök,Diósgyőrért Közhasznú Alapítvány;Mátrai Imre,üzemigazgató,Északerdő Zrt. LÁEV Üzemigazgatóság )
megnézem a videót  
2014-11-02 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2014-11-02 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-11-02 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSvájci nagykövet Miskolcon a romák ügyében bulletMiskolcon is tüntettek az internetadó ellen bulletEbben a formában nem lesz internetadó bulletÁllattetem és fenyegető üzenet az MSZP székháznál bulletFidesz reakció az MSZP székháznál történtekre bulletKöltözik a tüdőosztály a Semmelweis Kórházból bulletDeák Csaba lett a Miskolci Egyetem kancellárja bulletHalottak napja bulletMég lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre bulletTurisztikai rekordot döntött Miskolc
megnézem a teljes műsort
  bulletSvájci nagykövet Miskolcon a romák ügyében
Csekély az esély arra hogy menedékjogot kapjanak azok a miskolci romák, akik Svájcban nyújtottak be menedékkérelmet. Ezt Jean-Francois Paroz, az alpesi ország nagykövete mondta a borsodi megyeszékhelyen. A múlt héten 65 miskolci roma, köztük több min... (a46551 ::feltöltve: 2014-10-29 :: megszólalók: Reisz Krisztiánné,,; Váradi Gábor,elnök,Miskolci Roma Nemzetiségi Önkormányzat; Pfliegler Péter,alpolgármester,Miskolc; Jean-Francois Paroz,magyarországi svájci nagykövet, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon is tüntettek az internetadó ellen
Ismét tüntettek Miskolcon az internetadó bevezetése ellen. Kedden este a Szent István téren körülbelül 100 demonstráló gyűlt össze. A tüntetés szervezői azt mondták: nem kötődnek semmilyen párthoz vagy szervezethez, a távközlési adó kiterjesztése ell... (a46535 ::feltöltve: 2014-10-29 :: megszólalók: Heim Józsefné,,;Ónodi Ferenc,, )
megnézem a videót  
  bulletEbben a formában nem lesz internetadó
Ebben a formában nem lehet bevezetni az internetadót – ezt mondta péntek reggel Orbán Viktor a közrádió reggeli hírmagazinjában. A miniszterelnök szerint nem internetadóról volt szó, hanem a távközlési adó kiterjesztéséről. Orbán Viktor hozzáte... (a46582 ::feltöltve: 2014-10-31 :: megszólalók: Atmo felirat nélkül,,;Részlet a Helyzetkép c. magazinból,,;Atmo felirat nélkül,, )
megnézem a videót  
  bulletÁllattetem és fenyegető üzenet az MSZP székháznál
Egy megnyúzott borz tetemét találták kedd hajnalban az MSZP miskolci székházának bejárata előtt az arra járók, az ott parkoló autó szélvédőjére tett lapra pedig valakik azt írták-idézem-: „már csak a cigányok szavaznak az MSZP-re” és R... (a46530 ::feltöltve: 2014-10-28 :: megszólalók: forrás: videa.hu,,;az MTI fotója,,; Bartha György,irodavezető,miskolci MSZP frakció )
megnézem a videót  
  bulletFidesz reakció az MSZP székháznál történtekre
Visszautasítja a Fidesz Miskolci Szervezete, hogy az az MSZP vádaskodjon, amelynek egyik meghatározó alakjának, Gurmai Zitának a fia, Gulyás Balázs vandalizmusba és erőszakba torkolló rendezvényt szervezett két nappal ezelőtt –írják közleményük... (a46518 ::feltöltve: 2014-10-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKöltözik a tüdőosztály a Semmelweis Kórházból
Költözik a tüdőgyógyászati osztály a Semmelweisből a Szent Ferenc Kórházba. Kezdődhet az épülettömb 800 millió forintos korszerűsítése az elnyert rehabilitációs pályázati pénzből. Év végén a sebészeti tömb felújítása is megkezdődik, ebből később kors... (a46559 ::feltöltve: 2014-10-30 :: megszólalók: Veláczki Péter,,;Csánky Eszter,osztályvezető főorvos,Tüdőgyógyászati Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletDeák Csaba lett a Miskolci Egyetem kancellárja
Deák Csaba lett a Miskolci Egyetem kancellárja - Balog Zoltán pénteken ismertette 21 állami felsőoktatási intézmény leendő kancellárjainak nevét. Az emberi erőforrások minisztere azt mondta: a magyar felsőoktatásnak versenyképesnek, hatékonynak, fenn... (a46586 ::feltöltve: 2014-10-31 :: megszólalók: Balog Zoltán,az emberi erőforrások minisztere, )
megnézem a videót  
  bulletHalottak napja
... (a46592 ::feltöltve: 2014-11-03 :: megszólalók: Koltai Ferenc,,;Béres Ferencné,,;Józsa István,vezető,Temetőgondnokság Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.;Sűrű Károlyné,virágárus, )
megnézem a videót  
  bulletMég lehet jelentkezni a keresztféléves képzésekre
Csak elektronikusan lehet jelentkezni november közepéig az egyetemek, és főiskolák 2015. februárjában induló keresztféléves képzéseire. Alapképzésre érettségivel, mesterképzésre pedig felsőfokú végzettséggel lehet jelentkezni. Az országban 36 felsőo... (a46556 ::feltöltve: 2014-10-30 :: megszólalók: Ádám Enikő,,Miskolci Egyetem, Műszaki Anyagtudományi Kar;Óváriné Balajti Zsuzsanna,tanulmányi rektorhelyettes,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletTurisztikai rekordot döntött Miskolc
Kétszer több turista érkezett idén Miskolcra, mint tavaly, megelőzve ezzel Debrecent és Sopront, az adóhivatal statisztikái szerint. Miskolc a hosszú hétvégén is népszerű volt a pihenni vágyók körében: hétvégén a Diósgyőri várba csaknem nyolcezren, a... (a46553 ::feltöltve: 2014-10-30 :: megszólalók: Héring Istvánné,,;Bazsó György,turisztikai menedzser,Diósgyőri vár;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Juhász Gáborné,,;Ostorházi Imre,értékesítési igazgató,Calimbra Wellness Hotel )
megnézem a videót  
2014-10-26 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-10-26 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-10-26 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletOtthonvédelmi alap - kezdődnek a felújítások bulletSalkaházi program - a rokkantnyugdíjasok is megkapták a támogatást bulletDIGÉP - egymilliárdos szerszámgépet gyártottak a Vasgyárban bulletMegalakult a megyei közgyűlés bulletA vasgyári térség közbiztonságról tanácskoztak bulletDiplomamentő program - kevés a jelentkező bulletEgy hete úton a Takata járat bulletMódosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje bulletDecemberre lesz WiFi a Tiszain bulletMegnyílt az Avasi Közösségi Kávézó bullet15 éves a Szimbiózis bulletA Miskolci Állatkert tevéi
megnézem a teljes műsort
  bulletOtthonvédelmi alap - kezdődnek a felújítások
Megkezdték a fészekrakós lépcsőházak felújítását. A közgyűlés 110 millió forintot különített el erre a munkára. A pénzhez pályázaton lehet hozzájutni. Azok a társasházak kaphatnak támogatást az otthonvédelmi alaptól, ahol a végrehajtás alá vont fésze... (a46451 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásszövetkezet;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletSalkaházi program - a rokkantnyugdíjasok is megkapták a támogatást
Idáig mintegy 34 ezer nyugdíjas adta be jelentkezését a Salkaházi Sára programra és 33 ezer nyugdíjas már meg is kapta a 10 ezer forintos támogatást Miskolcon. A kifizetések folyamatosak. A programot szeptember közepétől a rokkantnyugdíjasokra is kit... (a46399 ::feltöltve: 2014-10-21 :: megszólalók: Szabó Vincéné,,;Szabó Jánosné,,;Miklós Béláné,aljegyző,;Kublik Ferencné,csoportvezető,Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletDIGÉP - egymilliárdos szerszámgépet gyártottak a Vasgyárban
Egymilliárd forintos szerszámgéppel tért vissza a kovácsüzemi berendezések gyártásának világpiacára a Digép Hungary Kft. Az ellenütésű kalapács 1,5 évig készült Miskolcon. Kedden pedig megérkezett a dél-koreai megrendelő, hogy tesztelje, majd átvegye... (a46452 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Woo-Soon Byun,Director of Technology R.C,Sammi Metal Ltd.;Ács András,ügyvezető,DIGÉP Hungary Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegalakult a megyei közgyűlés
Szerdán megtartotta alakuló ülését a megyei közgyűlés. Az eseményen átadták a képviselői megbízóleveket, és megválasztották a közgyűlés új elnökét is. Török Dezső a megye gazdaságának élénkítését és a foglalkoztatás bővítését nevezte meg kiemelt fela... (a46441 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA vasgyári térség közbiztonságról tanácskoztak
A közbiztonság javításáról és a bűnmegelőzésről tartottak kerekasztal beszélgetést a vasgyári szakiskola kollégiumában. A térségben szeptember óta dolgoznak közösségi rendőrök, akik az eddigi tapasztalataikat osztották meg azoknak az intézményeknek a... (a46416 ::feltöltve: 2014-10-21 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDiplomamentő program - kevés a jelentkező
A vártnál kevesebb a jelentkező a diplomamentő programra, ezért újra megnyílt a regisztrációs lehetőség. Az első kurzusok Miskolcon már elindultak, ezekre még most is be lehet csatlakozni. A 3 milliárd forintból megvalósuló programmal a kormány azokn... (a46398 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Demján Szabolcs,,;Mátyás Anikó,vezető,Favorit Nyelviskola;Fekete Sándor,tanulmányi szakreferens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletEgy hete úton a Takata járat
Egy hete indult el a Takata járat. A 43-as jelzésű busz a Búza tér és a Déli Ipari Park között közlekedik. A buszt elsősorban a takata dolgozói miatt állították be a menetrendbe, de bárki más is utazhat a 43-as busszal.... (a46389 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: Béres Istvánné,,;Csüriné Ficsura Andrea,marketing munkatárs,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletMódosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje
Módosul a homlokzati nyílászárócsere-pályázat benyújtási határideje. A támogatás legfeljebb az elfogadott elszámolható költség 40 százaléka lehet. A nagy érdeklődésre való tekintettel a tárca régiónként eltérő beadási határidőket jelölt meg. Észak... (a46393 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletDecemberre lesz WiFi a Tiszain
A Tiszai pályaudvaron is kiépül az WiFi hálózat. A MÁV ingyenes szolgáltatását egyre több helyen használják a vasútállomásokon és a vonatokon, ezért a társaság folytatja a fejlesztést. Jelenleg 770 kocsiban, 3 budapesti pályaudvaron, valamint Debrece... (a46390 ::feltöltve: 2014-10-20 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMegnyílt az Avasi Közösségi Kávézó
Újabb közösségi tér nyílt az Avason. Az Avasi Közösségi Kávézó nem csak helyszínként szolgál különböző eseményekhez. Már a létrejötte is igazi csapatmunkát dicsér. Gyerekek, felnőttek együtt dolgoztak azért, hogy az Avason legyen a közösségnek egy új... (a46450 ::feltöltve: 2014-10-22 :: megszólalók: Sélley Andrea,vezető,Dialóg Egyesület;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bullet15 éves a Szimbiózis
Lakóotthont akart működtetni, másfél évtized alatt azonban kinőtte magát és ma már egy komplett fenntartó hálózatot működtet a Szimbiózis Alapítvány, amely 6 telephelyen működik Miskolcon. Az időközben nemzetközi hírnévre szert tett szervezet jelenle... (a46411 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Koncz Zsuzsanna,sajtkészítő,;Jakubinyi László,elnök,Szimbiózis Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletA Miskolci Állatkert tevéi
Tevetámadásban halt meg egy férfi az Egyesült Államokban. A vadaspark tulajdonosára egy hatmázsás dromedár támadt, harapdálta, rugdosta, földre lökte, és teljes súlyával ráült. A szakemberek szerint az emberre támadó egypúpú stressz hatása alatt lehe... (a46386 ::feltöltve: 2014-10-25 :: megszólalók: Krajnyák Zoltán,zoopedagógus,Miskolci Állatkert és Kultúrpark;Veress Tamás,gyűjteményi vezető,Miskolci Állatkert és Kultúrpark )
megnézem a videót  
2014-10-19 20:20
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-10-19 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚjraválasztották Kriza Ákost bulletA választásokat értékelte a baloldal bulletCsökkent a Jobbik támogatottsága Miskolcon bulletÁtadták az önkormányzati megbízóleveleket bulletSkoda villamosok és TAKATA busz Miskolcon bulletNonprofit cégeket támogat az önkormányzat bulletMásfél éves gyereket harapott meg egy kutya bulletCsaknem kész a paneltüzes lépcsőház felújítása bulletRoncsautók elszállítása bullet50 ezer látogató a Diósgyőri várban
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjraválasztották Kriza Ákost
Folytathatja a négy éve megkezdett munkát Kriza Ákos és a kormánypártok többsége is nőtt a miskolci közgyűlésben. A Fidesz-KDNP 17, még az MSZP és a DK 6, a Jobbik pedig 5 képviselőt küldhet az új közgyűlésbe. Pásztor Albert volt rendőrkapitány, a... (a46287 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA választásokat értékelte a baloldal
A továbbiakban semmilyen politikai szerepet nem kíván vállalni Pásztor Albert. A volt rendőrkapitány, akit a baloldali pártok támogattak, a vereség kapcsán azt is mondta: a politika győzött a miskolciak és a civilek felett. A győzteseknek Simon Gábor... (a46282 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Pásztor Albert,volt polgármesterjelölt, MSZP, DK, Együtt, Miskolc Lokálpatrióta Egyesület,;Simon Gábor,miskolci elnök,MSZP )
megnézem a videót  
  bulletCsökkent a Jobbik támogatottsága Miskolcon
Esélyesként indult végül a harmadik helyet szerezte meg a Jobbik polgármesterjelöltje Miskolcon. Jakab Péter csalódott, de mint mondta, tovább folytatják a munkát, ami szerinte könnyebb lehet, hiszen 5 képviselőjük került be az önkormányzatba. ... (a46281 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Jakab Péter,volt polgármesterjelölt,Jobbik;Pakusza Zoltán,miskolci elnök,Jobbik )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták az önkormányzati megbízóleveleket
Pénteken átvette megbízólevelét Miskolc újabb, öt évre megválasztott polgármestere Kriza Ákos és az egyéni választókörzetekben győztes önkormányzati képviselők is. Kivétel ez alól a 6-os számú körzet, ahol az eredmény ellen fellebbeztek. Az új közgyű... (a46366 ::feltöltve: 2014-10-17 :: megszólalók: Szécsényi Marianna,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Pakusza Zoltán,önkormányzati képviselő,Jobbik; Orosz Gábor,elnök,Helyi Választási Bizottság; Bartha György,önkormányzati képviselő,MSZP )
megnézem a videót  
  bulletSkoda villamosok és TAKATA busz Miskolcon
Közlekedéstörténeti pillanat volt az önkormányzati választás napja Miskolcon. Egy héttel ezelőtt kizárólag új villamosok szállították az utasokat a Tiszai pályaudvar és Felső-Majláth között. Vasárnaponként ezentúl csak Skodák járnak majd, ilyenkor ug... (a46274 ::feltöltve: 2014-10-13 :: megszólalók: Csendes Józsefné,,;Varga Edit,, )
megnézem a videót  
  bulletNonprofit cégeket támogat az önkormányzat
20 millió forinttal támogatja az önkormányzat azokat a miskolci nonprofit szervezeteket, amelyek vállalták, hogy az Avas déli részén élőknek szerveznek programokat. Mindez része az avasi városrész szociális rehabilitációjának. Vagyis az épületek felú... (a46348 ::feltöltve: 2014-10-16 :: megszólalók: Bernáth Anett,társelnök,holdam Egyesület;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMásfél éves gyereket harapott meg egy kutya
Életveszélyesen megsérült egy másfél éves miskolci kislány, akinek megharapta fejét a család staffordshire terrierje. A kislányt megműtötték, de a szemébe fúródott csontszilánk miatt újabb műtét vár rá. A gyerekre 44 éves nagymamája vigyázott amikor ... (a46314 ::feltöltve: 2014-10-14 :: megszólalók: Mózsik Sándorné,,; Csiba Gábor,főigazgató-főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház; Gaskó Bertalan,szóvivő,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem kész a paneltüzes lépcsőház felújítása
Részben befejeződött az augusztus végi, Árpád úti paneltüzes lépcsőház felújítása. Több lakás vált lakhatatlanná, de már ezekbe is visszaköltöztek a lakók. A bérházban mintegy 2,5 millió forintos kár keletkezett a második emeleti lakás kigyulladásako... (a46350 ::feltöltve: 2014-10-16 :: megszólalók: Flosznik László,, )
megnézem a videót  
  bulletRoncsautók elszállítása
Csaknem harminc roncsautót szállított el április óta az Önkormányzati Rendészet. A jogszabály szerint közterületen maximum harminc napig lehet forgalomból kivont autót tárolni. A tulajdonost először csak figyelmeztetik, ezt követően el is szállítják ... (a46323 ::feltöltve: 2014-10-15 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bullet50 ezer látogató a Diósgyőri várban
Már 50 ezren látták a felújított Diósgyőri várat. Miskolci lakcímkártyával még a hónap végéig ingyen látogatható Nagy Lajos király vára. A felújítás előtt évi 4-5 ezer látogatója volt a várnak, a felújítás után a szakemberek évi 100- 150 ezer látog... (a46329 ::feltöltve: 2014-10-15 :: megszólalók: Tamás Zoltán,,;Nagy Júlia,TDM menedzser,Midmar Nonprofit Kft.;Kádár Sándorné,, )
megnézem a videót  
2014-10-12 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bullet400 embert foglalkoztat majd a PATEC miskolci gyára bulletMegérkeztek az első gépek a Takata miskolci telephelyére bulletÚjabb nyomortelep szűnt meg bullet3 milliárdos kórházfejlesztés indul bulletBiogáz üzem átadó bulletÁtadták a Vöröskereszt Hajléktalanszállójának új épületét bullet100 millióból újult meg a Mesemalom Bölcsőde bulletÁtadták a felújított Napraforgó Bölcsödét bulletÁtadták a Diósgyőri Bölcsődét bulletKorszerűbb lett a Katowice Sport Tagóvoda bulletÁtadták a Latorca utcai orvosi rendelőt bulletA Fábián utcai orvosi rendelő is elkészült bulletÁtadták a Testvérvárosok úti rendelőt bulletFelújították a Győri kapui gyermekorvosi rendelőt bulletAnyás kórterem a GYEK-ben bulletFűtési rendszerek felülvizsgálata
megnézem a teljes műsort
  bullet400 embert foglalkoztat majd a PATEC miskolci gyára
Miskolcon építi fel első európai gyárát a járműipari alkatrészeket gyártó Patec-konszern. A szingapúri székhelyű vállalat a tervek szerint 400 embert foglalkoztat majd. A cég ügyvezetője azt mondta: több közép-európai ország közül választották Miskol... (a46209 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Andy Wong,ügyvezető igazgató,PATEC Precision Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMegérkeztek az első gépek a Takata miskolci telephelyére
Megérkezett az első két fröccsöntő gép pénteken a miskolci Takata-gyárba. Összesen hat ilyen berendezést szállítanak le a következő hetekben, és október második felében várhatóan elkezdődik a tesztüzem is. ... (a46233 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Martin Haupt,épületüzemeltetési,,Takata )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb nyomortelep szűnt meg
A Gizella utcán folytatódott a nyomortelepek felszámolása. Itt egy komfort nélküli társasházat ürítettek ki. A területet értékesíteni fogják, kereskedelmi egységet alakítanak majd ki.... (a46193 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet3 milliárdos kórházfejlesztés indul
3 milliárd forintos fejlesztés kezdődik idén a MISEK-ben és a Megyei Kórházban. Korszerűsítik a tüdőgyógyászatot, a pszichiátriát és a sebészeti tömböt. A munkák mindkét kórházban 2015 novemberére fejeződnek be. A polgármester szerint a fejlesztés ut... (a46229 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Tóth Imre,osztályvezető főorvos,Általános és Mellkassebészeti Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletBiogáz üzem átadó
Több mint 2 milliárd forintból készült el Mivíz szennyvíztelepének biogáz üzeme. Az iszapkezelő és energiatermelő rendszerrel önállósodik a telep áramellátása, hő- és elektromos fogyasztása pedig akár 30 százalékkal is csökkenhet. A biogáz üzem fákly... (a46190 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Egri Zoltán,ügyvezető,Biogas-Miskolc Kft.;Üszögh lajos,ügyvezető,MIVÍZ Miskolc Vízmű Kft )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Vöröskereszt Hajléktalanszállójának új épületét
Komfortosabbá vált és egy új épületszárnnyal bővült a Vöröskereszt Hajléktalangondozó Központja. 120 millió forintos uniós támogatásból lett élhetőbbé a szálló, amely mintegy 700 hajléktalannak nyújt nappali, vagy éjjeli menedéket. ... (a46239 ::feltöltve: 2014-10-10 :: megszólalók: Nyitrai Imre,szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkár,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet100 millióból újult meg a Mesemalom Bölcsőde
100 millió forintból újították fel a Mesemalom Bölcsődét. A negyven éves épületbe több mint 50 gyerek jár. A kormány 350 millió forintot adott a bölcsődék felújítására. Miskolc 10 bölcsődéjéből eddig hatot újítottak fel.... (a46143 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Csapó Györgyné,vezető,Mesemalom Bölcsőde;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a felújított Napraforgó Bölcsödét
Újabb, felújított bölcsődét adtak át Miskolcon. Az avasi Napraforgó Bölcsődét 130 millió forintos uniós támogatásból újították fel. Napelemeket, műanyag ajtókat, ablakokat és külső szigetelést kapott az intézmény.... (a46184 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Simkó Tiborné,vezető,Napraforgó Bölcsőde;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Családsegítő Központ;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Diósgyőri Bölcsődét
Újabb, felújított bölcsődét adtak át. A diósgyőri intézményt több mint 100 millió forintból korszerűsítették. A kormány 350 millió forintot adott bölcsődék felújítására. Ebből az összegből Miskolcon három intézmény szépült meg. ... (a46221 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Tóth Sándorné,vezető,Diósgyőri Bölcsőde )
megnézem a videót  
  bulletKorszerűbb lett a Katowice Sport Tagóvoda
60 millió forint uniós támogatásból felújították a Katowice Úti Óvodát. Az intézményben kicserélték az ablakokat, a radiátorokat, szigetelték a tetőt és külső festést is kapott az épület. A munkálatok nyáron kezdődtek, a megújult óvodát pedig most ad... (a46183 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Hajdusikné Cselényi Marianna,tagóvoda vezető,Katowice Sport Tagóvoda;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Latorca utcai orvosi rendelőt
60 millió forintból újították fel a Latorca utcai orvosi rendelőt. Akadálymentesítettek, kicserélték az ajtókat, ablakokat, a villamos kábeleket és hőszigetelték a Martin-kertvárosi épületet. A felújítás teljes összegét az Európai Unió és a Magyar Á... (a46138 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Kéri Zoltán,projektmenedzser,Miskolci Városfejlesztési Kft.;Poncsák Csaba,háziorvos, )
megnézem a videót  
  bulletA Fábián utcai orvosi rendelő is elkészült
60 millió forintból felújították a Fábián utcai orvosi rendelőt. Akadálymentesítettek, kicserélték az ajtókat, az ablakokat, a villamos kábeleket és hőszigetelték az épületet. Pályázati támogatásból összesen öt rendelőt újul meg Miskolcon.... (a46186 ::feltöltve: 2014-10-08 :: megszólalók: Török Lajos,házi gyermekorvos,;Kiss János,önkormányzati képviselőjelölt,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Testvérvárosok úti rendelőt
60 millió forintból újították fel a Testvérvárosok úti orvosi rendelőt. Az épület akadálymentesítése és energetikai korszerűsítése mellett új bútorokat is beszereztek. A felújítás teljes költségét az Európai Unió és a Magyar Állam finanszírozta. ... (a46196 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Feckó Gábor,házi gyermekorvos,;Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletFelújították a Győri kapui gyermekorvosi rendelőt
Elkészült a Győri kapui gyermekorvosi rendelő is. Az épületben 60 millió forintból kicserélték az ablakokat, a villamos vezetékeket, a bútorokat és akadálymentesítettek is. Idén 5 önkormányzati tulajdonú orvosi rendelőt újítanak fel pályázati pénzből... (a46208 ::feltöltve: 2014-10-09 :: megszólalók: Kovács Éva,gyermekorvos,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletAnyás kórterem a GYEK-ben
Csaknem 6 millió forintból egy 8 ágyas, ún. anyás kórtermet alakítottak ki a GYEK-ben. Ebben mostantól az éjszakát is együtt tölthetik beteg gyermekeikkel a szülők. Az átalakítás megkezdéséhez az egyik gyógyszeripai cég dolgozói gyűjtést szerveztek, ... (a46165 ::feltöltve: 2014-10-07 :: megszólalók: Barkai László,intézetvezető,GYEK, B.-A.-Z. Megyei Kórház;Pierre Faury,vezérigazgató,Sanofi Magyarország;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFűtési rendszerek felülvizsgálata
Hamarosan fűteni kell, közeledik a fűtési idény. A kazánok, fűtőtestek ellenőrzésével elkerülhető a tragédia, a szénmonoxid mérgezés megelőzhető. Érdemes legalább évente egyszer kéményseprőt és gázszerelőt hívni a készülékek felülvizsgálatához.... (a46137 ::feltöltve: 2014-10-06 :: megszólalók: Majoros Györgyné,,;Cziáky Zoltán,ügyvezető igazgató,Borsodi Kéményseprő Kft. )
megnézem a videót  
2014-10-05 20:20
Vasárnap
Krónika ( )
2014-10-05 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!