Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2014-10-05 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletDéli Ipari Park Műszaki bejárása bulletÚjabb gyár épül Miskolcon bulletMár szolgálatban a 6. Skoda villamos bulletTovább csökken a távhő ára bulletGeotermikus energiát kap a Takata bullet300 milliós mentőöv az egyetemnek adósságrendezésre bulletÚjabb épületet bontottak a Békeszállón bulletNincs sárgaság-járvány Miskolcon bulletOktóber végétől költöznek az osztályok bulletÚj helyen a Diósgyőri Rendőrőrs bullet20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma bulletNívó díjas a Nagy Kunszt
megnézem a teljes műsort
  bulletDéli Ipari Park Műszaki bejárása
Csaknem kész a Miskolc Déli Ipari Park infrastruktúrája. A beruházás, amit az Európai Unió és a Magyar Állam is támogatott, 920 millió forintba került. A műszaki bejáráson Kriza Ákos azt mondta: Miskolc rajta van a nagybefektetők térképén, ennek kö... (a46098 ::feltöltve: 2014-10-02 :: megszólalók: Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kersten Bachmann,elektronika és légzsák üzletág, európai igazgató,Takata;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb gyár épül Miskolcon
Újabb gyár épül Miskolcon. A Toolstyle Kft. egy másfél hektáros területet vásárolt a Mechatronikai Ipari Parkban, ahol 600 millió forint értékben üzemcsarnokot épít és technológiai fejlesztéseket valósít meg. A francia tulajdonban lévő szerszámgyártó... (a46047 ::feltöltve: 2014-09-30 :: megszólalók: Filip Csaba,ügyvezető,Toolstyle Kft.; Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletMár szolgálatban a 6. Skoda villamos
Forgalomba állt a hatodik Skoda villamos is. Az 605-ös járat pontos menetrendje végig nyomon követhető és kommunikál is a közlekedési lámpákkal, így késés esetén a többi járművel szemben előnyt ad a villamosnak. Mindez az új integrált kommunikációs r... (a46096 ::feltöltve: 2014-10-02 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletTovább csökken a távhő ára
Folytatódik a rezsicsökkentés. Október elsejétől 3,3 százalékkal mérséklődik a távhő ára, 2013. január 1-je óta már harmadjára vagyis azóta összesen már csaknem 25 százalékkal fizetünk kevesebbet a távhőért. A MIHŐ ügyvezető igazgatója szerint ez is... (a46072 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Borsi Tivadarné,,;Nyíri László,ügyvezető igazgató,MIHŐ Kft. )
megnézem a videót  
  bulletGeotermikus energiát kap a Takata
Környezetbarát, geotermikus energiát használhat a Takata miskolci gyára. A PannErgy MIHŐ-vel közös leányvállalata, a Kuala Kft. 5+5 éves hőszállítási szerződést kötött a japán befektetővel. A társaság így a Miskolc mellett fúrt, forró gőzt kitermelő ... (a46057 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Tóth Péter,vezérigazgató,PannErgy Nyrt. )
megnézem a videót  
  bullet300 milliós mentőöv az egyetemnek adósságrendezésre
A Miskolci Egyetem főként közműtartozásainak rendezésére használja fel a Felsőoktatási Struktúraátalakítási Alap 300 milliós támogatását. A támogatásból tizenkét felsőoktatási intézmény részesül. A pénzt minden intézmény adósságcsökkentésre használha... (a46058 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb épületet bontottak a Békeszállón
A gettókultúra elleni harcot minden körülmények között megvívják, akkor is, ha politikai ellenfeleink ezt nem támogatják – ezt Kiss János mondta a Békeszállón, ahol egy újabb lepusztult épületet bontottak le. A Fidesz-KDNP szóvivője szerint a k... (a45994 ::feltöltve: 2014-09-29 :: megszólalók: Varga András,,; Kiss János,frakcióvezető,a Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja )
megnézem a videót  
  bulletNincs sárgaság-járvány Miskolcon
Sárgaság-járvány nincs, fertőző májgyulladásban szenvedő beteg viszont 10 éve nem volt annyi Miskolcon mint most. Az ÁNTSZ tájékoztatása szerint kilenc hónap alatt több mint 40 –en fordultak orvoshoz májgyulladásra utaló panaszokkal a városban... (a46045 ::feltöltve: 2014-09-30 :: megszólalók: Váradi Gábor,elnök,Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Földesi Norbert,frakcióvezető,Mszp miskolci szervezet;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletOktóber végétől költöznek az osztályok
Két pályázatból, csaknem három milliárdos felújítás kezdődik a jövő hónaptól a Semmelweis Kórházban. Korszerűsítik a tüdőgyógyászatot, a sebészeti tömböt és a pszichiátriát. A szocialisták szerint ez a betegellátás színvonalának romlásához vezet. A... (a46102 ::feltöltve: 2014-10-03 :: megszólalók: Varga Andrea,önkormányzati képviselőjelölt,MSZP-DK-Együtt;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletÚj helyen a Diósgyőri Rendőrőrs
Átadták a Diósgyőri Rendőrőrs új épületét. A városrész járőrei több mint húsz évet vártak arra, hogy korszerű körülmények között végezhessék munkájukat. A miskolci önkormányzat 40 millió forintot biztosított az őrs kialakítására.... (a46071 ::feltöltve: 2014-10-01 :: megszólalók: Molnár József,parancsnok,Diósgyőri Rendőrőrs;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma
20 százalékkal csökkenhet a Szentpéteri kapu forgalma az északi elkerülő út megépítésével, ami tehermentesíti a jelenleg elkerülő útként használt Sajószigeti út forgalmát és segíti a város árvízvédelmét is.... (a46105 ::feltöltve: 2014-10-03 :: megszólalók: Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletNívó díjas a Nagy Kunszt
Múzeumpedagógiai Nívó díjat kapott a miskolci Herman Ottó Múzeum Nagy Kunszt programsorozata. A Miskolci Galéria tanulmányi múzeuma 2008 őszén indította a kortárs képzőművészetet népszerűsítő kezdeményezését. A program célja, hogy csoportos foglalkoz... (a46000 ::feltöltve: 2014-09-29 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2014-09-28 20:22
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-28 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-28 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer bulletLemondott Dávid Enikő bulletPolice Coffee bulletKözfoglalkoztatási kiállítás bullet65 éve Miskolcon bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen bulletCritical Mass 18. alkalommal
megnézem a teljes műsort
  bulletBemutatták Miskolc város fejlesztési terveit
Az ipar és az informatika mellett az egészségügyi rendszert, valamint a közlekedést és a turizmust is továbbfejlesztik a következő években Miskolcon. Az állam ehhez 33 milliárd forintot biztosít, de a speciális operatív programokkal további támogatás... (a45904 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocziszky György,szakértő,;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKészen áll a Déli Ipari Park a befektetők fogadására
Elkészült a Déli Ipari Park infrastrukturális fejlesztése. A 92 hektáros terület megfelelő helyszínt biztosít majd a multinacionális cégek mellett a kis- és középvállalkozások számára is, amelyek így saját maguk tudnak majd pályázni. Az uniós támogat... (a45939 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletJól haladnak a hulladékfeldolgozó munkálatai Hejőpapiban
Nem egészen négy hónappal az alapkőletétel után már a gépeket szerelik a Hejőpapiban épülő Mechanikai Hulladék-előkezelő műben. A csarnokban 37 település - köztük Miskolc - kommunális hulladékának utószelektálását végzik majd. A környezetbarát hullad... (a45966 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Majoros Róbert,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Hercsik Dávid,kivitelezési konzorciumvezető,MGH Miskolc Konzorcium;Kriza Ákos,elnök,Konzorciumi Tanács, Miskolc Térségi Konzorcium )
megnézem a videót  
  bulletIsmét sikeresen pályázott Miskolc és térsége
Ismét sikeresen pályázott Miskolc és térsége. A hulladékgazdálkodás előkészítésére több mint 176 millió forint támogatást nyert. A terv az, hogy a lehető legtöbb hulladékot újrahasznosítsák. A régióban ezzel az újabb fejlesztéssel akár 45 milliárd f... (a45888 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Majoros Róbert,,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletCsaknem 2 milliárd forintból újult meg az onkológiai ellátórendszer
Az ország második legnagyobb onkológiai fejlesztése történt meg a Megyei Kórházban, az új eszközpark a daganatos betegek gyógyulási esélyét növeli. Csaknem két milliárd forintból fejlesztették az onkológiai ellátást az Észak-magyarországi régió öt kó... (a45914 ::feltöltve: 0000-00-00 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Mészáros János,kabinetfőnök,Egészségügyért Felelős Államtitkárság;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
 
  bulletLemondott Dávid Enikő
Lemondott Dávid Enikő, a Kazinczy Ferenc Általános Iskola igazgatója - tájékoztatta Miskolc polgármesterét a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ. Az igazgatónőt a KLIK szeptember 1-jén nevezte ki. Dávid Enikő kinevezése miatt a szülők és a pedagóg... (a45856 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletPolice Coffee
Helyi problémákat helyben megoldani - ez a lényege a Police Coffee elnevezésű programnak. A lakossági fórumokat a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács és az egyik élelmiszerüzlet közösen szervezi. A kitelepült standokon a rendőrség és a lakosság közötti párb... (a45964 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Szabó Károlyné,,;Hatala József,elnök,Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács;Fodor Attila,kommunikációs igazgató,CBA Kereskedelmi Kft. )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatási kiállítás
A startmunka mintaprogramban előállított termékeket mutatták be Miskolcon. A belvárosban megrendezett közfoglalkoztatási kiállításon Borsod-Abaúj-Zemplén 125 települése képviseltette magát.... (a45960 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bullet65 éve Miskolcon
Selmecbánya, Sopron, végül Miskolc. A bánya- és kohómérnöki kar tanszékei 1949 és ’59 között fokozatosan települtek át a borsodi megyeszékhelyre. Az akkor még Nehézipari Műszaki Egyetem nevet viselő intézményt 65 éve alapították meg, ezt ünnepe... (a45932 ::feltöltve: 2014-09-25 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Szendi Attila,főigazgató-helyettes,Könyvtár, Levéltár, Múzeum, Miskolci Egyetem;Torma András,rektor,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletBosch Akadémia alakult a Miskolci Egyetemen
Új mesterképzési szakirány indul a Miskolci Egyetemen. Erről állapodott meg az intézmény valamint a Bosch vezetése Miskolcon. Az együttműködéssel az eddig csak a középfokú oktatásra jellemző gyakorlatorientált képzést a felsőoktatásban résztvevő h... (a45854 ::feltöltve: 2014-09-22 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Max Nitzsche,ügyvezető igazgató,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.Miskolc;Uwe Mang,gazdasági igazgató,,Robert Bosch Energy and Body Systems Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA szellemi kulturális örökség része lett a Selmeci diákhagyomány
A szellemi kulturális örökség részévé választották a Selmeci diákhagyományokat. Az UNESCO legfontosabb célja az, hogy megvédje a kulturális sokszínűséget. A Selmeci diákhagyományok mellett a nemzeti jegyzék része például a Matyó-örökség is.... (a45910 ::feltöltve: 2014-09-27 :: megszólalók: Horváth Zita,általános rektorhelyettes,Miskolci Egyetem;Nagy Dávid,, )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult, 40 éves Bársony Óvodát
Átadták a felújított Bársony János Úti Óvodát. A polgármester az ünnepségen elmondta: 4 évvel ezelőtt dolgozták ki a miskolci óvodák 2020-ig szóló felújítási ütemtervét. Eddig 8-at korszerűsítettek, összesen 600 millióból. A Bársony János Úti Óvoda 1... (a45892 ::feltöltve: 2014-09-24 :: megszólalók: Kocsis Edina,,;Zsiros Tünde,óvodavezető,Bársony János Úti Tagóvoda;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bullet Zöldség és gyümölcscsomag Miskolcon
Egy évig ingyenes zöldség és gyümölcscsomagot kaphatnak Miskolcon a 10 és 16 év közötti fiatalok, a várandós nők és a 65 év felettiek. A zöldség- és gyümölcsfogyasztást népszerűsíti az az európai uniós program, amely Magyarország két régiójában, Észa... (a45889 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Béres Alexandra,nagykövet,Az egészséges család program;Zsiga Marcell,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFalu a városban fesztivál a Baráthegyen
A kecskesajt készítés mellett a Baráthegyi Majorság működését és az ellátottak mindennapjait is megismerhették a látogatók a Szimbiózis Alapítvány nyílt napján. A majorság első alkalommal csatlakozott a Falu a városban című nemzetközi programhoz.... (a45950 ::feltöltve: 2014-09-26 :: megszólalók: Molnár Csaba,,;Venczelné Bartha Ildikó,elnök,Nyírteleki Civil Centrum;Kovácsné Ferencsák Zita,vezető,Baráthegyi Majorság )
megnézem a videót  
  bulletCritical Mass 18. alkalommal
Kerékpárok a fejek felett. Több száz kétkerekű emelkedett tegnap a levegőbe Miskolcon. Kora este rendezték a Critical Mass-t. A több száz fős kritikus tömeg tizennyolcadszor tekert együtt.... (a45882 ::feltöltve: 2014-09-23 :: megszólalók: Sasvári Gyula,,;Orosz Péter,főszervező,Critical Mass, Miskolc )
megnézem a videót  
2014-09-21 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-21 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-21 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletStratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány és a Takata bulletBemutatták az új diósgyőri stadion terveit bulletY-híd: a lakók többségével már megegyeztek bulletTelepfelszámolás - Béke telep bulletCsökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon bulletTöbb városrészben építik a szennyvízcsatorna hálózatot bulletA megyei tetején száll le mostantól a helikopter bulletKazincy Iskola: a város nem dönthet bulletCikluszáró Közgyűlés bulletA tanítőnő a legjobb darab bulletMobilitási Hét bulletIngyenes bankkártyahasználat a postákon is
megnézem a teljes műsort
  bulletStratégiai együttműködési megállapodást kötött a Kormány és a Takata
Csúcstechnológiát képviselő vállalat telepít egy teljes gyártófolyamatot Miskolcra - mondta Szijjártó Péter, a Külgazdasági és Külügyminisztérium parlamenti államtitkára Budapesten, ahol a magyar kormány nevében stratégiai együttműködési megállapodás... (a45753 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Szijjártó Péter,külgazdasági és külügyminiszter-helyettes,;Stefan Stocker,elnök,Takata Corporation;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBemutatták az új diósgyőri stadion terveit
Az új stadion mellett egy utánpótlás centrum is épül majd Diósgyőrben. A miskolci közgyűlés ma döntött a projekt bővítésének támogatásáról. Az eredetileg 4 és fél milliárdos beruházás költségvetését 6 és fél milliárdra emelték, amihez a város további... (a45796 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Vígh László,kormánybiztos,; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletY-híd: a lakók többségével már megegyeztek
A lakók 90 százalékával már megegyezett az önkormányzat az Y-híd építése kapcsán. Jövőre egy új közlekedési csomópontot alakítanak ki a Kandó Kálmán tér és Martin-kertváros között. Az építkezés miatt több lakóházat lebontanak, az érintett lakók magas... (a45820 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Juhász Tibor,,;Szélyes Domokos,vezérigazgató,MIK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletTelepfelszámolás - Béke telep
A Béketelepen, egy 8 lakásos ház bontásával folytatódott a nyomortelepek felszámolása Miskolcon. A lakók közül többen elfogadták az ingatlankezelőtől a felajánlott, jobb komfort fokozatú lakást, de kilakoltatás is történt az épületben. A Béketelepen ... (a45745 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Soós Attila,elnök,Városgazdálkodási és Üzemeltetési Bizottság;Schweickhart Gyula,projektvezető,Miskolc Holding Zrt.;Hubay György,önkormányzati képviselő-jelölt,Fidesz-KDNP, 13.vk )
megnézem a videót  
  bulletCsökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon
27 százalékkal csökkent a regisztrált álláskeresők száma Miskolcon az elmúlt négy évben a KSH adatai szerint. A foglalkoztatottság alakulása az országoshoz képest is kedvezőbb Borsod –Abaúj- Zemplén megyében. A legtöbb embert a Miskolcra telep... (a45711 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: atm,,;Lóránthné Orosz Edit,munkaügyi igazgató,BAZ Megyei Kormányhivatal;atm,,;Losó József,igazgatási elnök,Mirelite Mirsa Zrt )
megnézem a videót  
  bulletTöbb városrészben építik a szennyvízcsatorna hálózatot
Építik a szennyvízcsatorna hálózatot Miskolc több városrészében. A bontási és építési munkák zajjal járnak, autós és gyalogos forgalomkorlátozásokat is bevezettek. A miskolciak telefonos információs vonalon tájékozódhatnak a beruházásról.... (a45774 ::feltöltve: 2014-09-17 :: megszólalók: Margitai Endre,,;Pintér Zoltán,főosztályvezető,Városfejlesztési és Városüzemeltetési Főosztály, Polgármesteri Hivatal;Dobos Gábor,PR megbízott,Transdowell Plusz Kft. )
megnézem a videót  
  bulletA megyei tetején száll le mostantól a helikopter
Mostantól a megyei kórház tetején, a Csillagpont központban kialakított repülőtéren szállhat le a mentőhelikopter. Ezzel gyorsabban szállíthatják a sérülteket és az átültetésre váró szerveket a kórházba. A kórház igazgatója szerint ezzel tovább rövid... (a45727 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: Kavesánszki Gábor,védelmi egység vezető,Heliport B.-A.-Z. Megyei Kórház; Dr. Zámbó Szilvia,műszakvezető főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletKazincy Iskola: a város nem dönthet
A Kazinczy Ferenc Általános Iskola szülői munkaközösségének képviselőivel találkozott Kriza Ákos tegnap este. A polgármester a beszélgetés elején leszögezte, hogy az iskolák élén álló intézményvezetők megbízásával, kinevezésével kapcsolatban Misko... (a45797 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletCikluszáró Közgyűlés
A ciklus utolsó közgyűlését tartotta Miskolc képviselő testülete. Elhangzott: adósságkonszolidációnak köszönhetően az önkormányzat gazdaságilag megerősödött, jelentős többletfeladatokat tudott vállalni, mint például a Salkaházi Sára-program. A telep... (a45786 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA tanítőnő a legjobb darab
A Miskolci Nemzeti Színház A tanítónő című darabja nyerte el a legjobb előadásnak járó elismerést a Vidéki Színházak Fesztiválján. A díjat Rusznyák Gábor rendező vette át a Thália Színházban kedden. A 8 napos rendezvényre 11 vidéki társulatot, nyolc ... (a45773 ::feltöltve: 2014-09-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMobilitási Hét
Kerékpáros eljutási versennyel kezdődött a Mobilitási Hét Miskolcon. Most is, mint eddig minden évben, egy bringás volt a leggyorsabb. Az egyhetes rendezvény célja a kerékpározás és a tömegközlekedés népszerűsítése. Hétfőn az Autómentes Nappal zárják... (a45748 ::feltöltve: 2014-09-16 :: megszólalók: Szőcs Péter,,;Egri Zsuzsa,szervező,Mobilitási Hét;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletIngyenes bankkártyahasználat a postákon is
Ingyenes lesz a bankkártyahasználat a Postán. Három befizetésből kettőt még mindig a postán keresztül bonyolítanak a szolgáltatók felé a lakosok. A legújabb fejlesztéseknek köszönhetően várhatóan jövő év elejétől fizethetik be csekkjeiket kártyával i... (a45795 ::feltöltve: 2014-09-19 :: megszólalók: Hajdúné Csótai Erzsébet,,;Temesvári Lászlóné,, )
megnézem a videót  
2014-09-14 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-14 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-09-14 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon bulletCsúcsszezonban a parlagfű bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
megnézem a teljes műsort
  bulletA számozott utcákon folytatódott a telepfelszámolás
Folytatódott a telepfelszámolási program Miskolcon. Egy négylakásos épületet bontottak le a Számozott utcákban. A lakók közül csak egynek volt érvényes bérleti szerződése. Vele megállapodott a város. A többi, jogcím nélküli lakónak a bírósági dönté... (a45644 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletA belvárosból is mennek a fészekrakók
Újabb, ezúttal belvárosi fészakrakós lakásokat vett át az önkormányzat. Csütörtökön a Vörösmarty mellett a Király utcában is dolgoztak a Miskolci Ingatlankezelő munkatársai. Ezzel a 106. fészekrakós ingatlan is az önkormányzat tulajdonába került. A f... (a45658 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Faragó Sándor,,;Balog Istvánné,,;Molnár Péter,önkormányzati képviselő,KDNP )
megnézem a videót  
  bulletHajléktalanok takarítottak maguk után az Avas délen
Összeszedették a rendészek a hajléktalanokkal azt a szemetet, amit maguk után hagytak az Avas déli részén. Az akciót a Miskolci Önkormányzati Rendészet szervezte, ami délelőtt a Muszkás oldalon és környékén folytatódott, hatósági ellenőrzéssel. ... (a45613 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Hívásfogadó Központot
Gyorsabb segítségnyújtást és nagyobb biztonságot jelentenek az új segélyhívó központok - mondta Pintér Sándor Miskolcon, a hívásfogadó központ átadásán. A mentők, a katasztrófavédelem és a rendőrség is egyetlen számon, a 112-őn érhető el. Az orszá... (a45622 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Hablicsek Nikoletta,főosztályvezető,Országos Rendőr-főkapitányság;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletFejlesztik a rehabilitációs ellátást Észak-Magyarországon
Csaknem 5 milliárd forintból fejlesztik a rehabilitációs ellátórendszert az észak-magyarországi régióban. A beruházás 11 egészségügyi intézményt érint. Ezekben a kórházakban jelentősen javul majd az ellátás színvonala is.... (a45650 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Pap Tibor,orvosigazgató,MISEK Kft.;Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMár használható a Patak utcai mélygarázs
Szeptember végéig ingyen lehet parkolni a Patak utcai mélygarázsban napközben, de ezt követően is lesznek kedvezmények. A környéken élők például féláron válthatnak bérletet. A kétszintes, korszerű földalatti parkolót több mint harminc kamera figyeli.... (a45645 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Perecsenyi Attila,ügyvezető,Régió Park Miskolc Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMegújult a megállókban az utastájékoztatás
Hamarosan okostelefonokon is láthatjuk a járatok pontos érkezését Miskolcon. Az új utastájékoztató rendszer most még tesztüzemmódban működik. Év végétől azonban több, mint 100 busz- és villamosmegállóban már percre pontosan mutatja majd a kijelző a j... (a45638 ::feltöltve: 2014-09-10 :: megszólalók: Kassai Miklósné,,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletLezárult a geotermikus projekt második üteme
Átadták Közép-Európa legnagyobb geotermikus hőt hasznosító rendszerét. A Tatár utcai hőközpont látja el geotermikus hővel Miskolc belvárosát és az Egyetemvárost. Ez tízezer miskolci háztartást és több mint száz intézményt jelent. A fejlesztés az Új ... (a45617 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Tóth Péter,vezérigazgató,PannErgy Nyrt.;Nyíri László,ügyvezető,MIHŐ Kft.;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletA pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye a Miskolci Törvén
Pótmagánvádas eljárással folytatódott az Avasi paneltűz ügye hétfőn a Miskolci Törvényszéken. M. Ferencet és társait több ember halálát okozó foglalkozás körében elkövetett veszélyeztetéssel vádolja a tűzesetben elhunyt család hozzátartozója. Az édes... (a45600 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVilágháborús aknát találtak Miskolcon
Este nyolc óra után költözhettek vissza otthonaikba az Iván utca környékén lakók. Tegnap délután a csatornahálózat tisztításakor a munkások egy 82 milliméteres, szovjet gyártmányú aknavetőgránátot találtak. A robbanószerkezet miatt több tíz-, illetve... (a45614 ::feltöltve: 2014-09-09 :: megszólalók: Molnár Lászlóné,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletCsúcsszezonban a parlagfű
Tetőzik a parlagfű pollenkoncentrációja. Harminc százalékkal többen keresik fel az orvost az allergia tünetei miatt. Az Országos Környezetegészségügyi Intézet 4-es riasztást adott ki a 6 fokozatú skálán. Miskolc területeit az Önkormányzati Rendészet ... (a45607 ::feltöltve: 2014-09-08 :: megszólalók: Török Lajos,házi gyermekorvos,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Zsolnai Gábor,igazgató,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Növény- és Talajvédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletLassan haladnak az őszi mezőgazdasági munkákkal
Lelassult a szőlő érése, nem cukrosodik. De a sok csapadék miatt elhúzódik az almaszüret is, a napraforgó betakarítása és az őszi búza vetése. A rendkívül szeszélyes nyár után az ősz is nehezíti a gazdák dolgát, akik nem tudnak dolgozni a teljesen át... (a45654 ::feltöltve: 2014-09-11 :: megszólalók: Batári Sándorné,gazdálkodó,;Berta Béla,igazgató,Földművelésügyi Igazgatóság B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-09-07 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-09-07 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!