Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-05-03 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bullet2016 - az adócsökkentés költségvetése bulletHatósági ellenőrzés a Bábonyibércen bulletTakata és Miskolci Egyetem: Újabb megállapodás bulletAdózási határidők, szankciók bulletKárpátaljai magyaroknak segít az ország bulletSzakma Sztár Fesztivál bulletTestvérpár kilakoltatása bulletLezuhant egy sárkányrepülő Parasznyán
megnézem a teljes műsort
  bullet2016 - az adócsökkentés költségvetése
A kiszámíthatóságot és a tervezhetőséget erősíti. Az adócsökkentés költségvetése lesz a 2016-os büdzsé – Kriza Ákos szerint. A polgármester azt mondta: a kormány jövőre is folytatja a munkaalapú társadalom erősítését. Ezért az egykulcsos személ... (a49299 ::feltöltve: 2015-04-30 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHatósági ellenőrzés a Bábonyibércen
Utcákra szórják a szemetet a Bábonyibércen. A családok egy része ugyanis nem fizet a hulladékszállításért, sőt sokan szerződést sem kötöttek. Az is kiderült a szerdai ellenőrzésen, hogy virágzik a „lakásbiznisz”. A tulajdonosok sokszor la... (a49284 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletTakata és Miskolci Egyetem: Újabb megállapodás
Újabb stratégiai megállapodást kötött a Takata és a Miskolci Egyetem. A Gépészmérnöki és Informatikai Karral már korábban is együttműködtek, most pedig a Műszaki Anyagtudományi és a Műszaki Földtudományi Karral is megkötötték a megállapodást. A Takat... (a49276 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletAdózási határidők, szankciók
Borsodban csaknem 35 ezren kérték a NAV- tól az egyszerűsített adóbevallás elkészítését. A kitöltött ajánlatokat április 30-ig postázta vissza a hivatal az adózóknak. Akik maguknak készítik el a bevallást azoknak május 20-ig kell a nyomtatványt post... (a49253 ::feltöltve: 2015-04-29 :: megszólalók: Drahos Ferencné,,;Kiss Józsefné,,;Kiss Tiborné,bevallási osztályvezető,NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága;Körtvélyesi Zsuzsanna,főosztályvezető,NAV Észak-magyarországi Regionális Adó Főigazgatósága )
megnézem a videót  
  bulletKárpátaljai magyaroknak segít az ország
Kárpátaljai magyarokon segít az ország. A háborús helyzet miatt az elmúlt egy évben az Ukrajnában élő magyarok helyzete folyamatosan romlik. Ezért kérte a kormány korábban a megyei jogú városokat, hogy vállaljanak felelősséget a kisebb kárpátaljai kö... (a49259 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgámester,;Koczák Szilvia,szóvivő,Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletSzakma Sztár Fesztivál
A jó szakma felér egy diplomával. Ez a szlogenje az idei Szakma Sztár Fesztiválnak, amit Orbán Viktor nyitott meg hétfőn. A Budapesten megrendezett háromnapos vetélkedőn az ország legjobb szakmunkás tanulói mérték össze tudásukat, közülük a legjobbak... (a49262 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Bihall Tamás,elnök,BOKIK;Oláh Zsuzsanna,,Ózd;Parragh László,elnök,MKIK;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletTestvérpár kilakoltatása
Egyelőre a hajléktalanszállón marad az a testvérpár, akiket hétfőn délután költöztetett ki a végrehajtó a Győri kapuban. Évek óta nem fizettek. Több mint 400 ezer forint tartozást halmoztak fel. A szociális intézmény még a kilakoltatás előtt felajánl... (a49270 ::feltöltve: 2015-04-28 :: megszólalók: Schweichhardt Gyula,polgármesteri biztos,Polgármesteri Hivatal;Földessy Judit,igazgató,MESZEGYI;Szűcs Béla,,;Duberné Dunaveczky Éva,intézményvezető,Hajléktalanokat Gondozó Központ, Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete )
megnézem a videót  
  bulletLezuhant egy sárkányrepülő Parasznyán
Lezuhant egy sárkányrepülő egy hete Parasznyán. A motoros kisgép villanyoszlopnak ütközött, majd a szántóföldre zuhant. A pilóta súlyosabb, hölgy utasa könnyebb sérüléseket szenvedett. A kidöntött villanyoszlop miatt az ÉMÁSZ-nak is akadt dolga a he... (a49256 ::feltöltve: 2015-04-27 :: megszólalók: Lénárt Attila,,;Tréba Eszter,,;Dr. Kazacsay Ferenc,oszt.vez. főorvos,B.A.Z Megyei Kórház, Traumatológia )
megnézem a videót  
2015-04-26 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-04-26 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-04-26 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletOrbán Viktor: Miskolc mintaváros bulletOrbán Viktor a nyomortelepekről bullet5 milliárdból épülhet tovább a tapolcai strand bulletTöbb ezer új munkahely és új ipari park - Kriza Ákos a stúdióban bulletHátrányos helyzetűek kaptak munkát Miskolcon bulletÉpülhet az új diósgyőri acélmű bullet25 éves a Metalcontrol bulletEmelik a szociális bérlakások lakbérét bulletFeretizáló gépre gyűjt a GYEK Onkohaematológiai Osztálya bulletTérkép készül a folyómedrek állapotáról bulletFarkas Bertalan Miskolcon járt
megnézem a teljes műsort
  bulletOrbán Viktor: Miskolc mintaváros
Miskolc mintavárosként szerepel a kormány programjában- ezt Orbán Viktor mondta. A miniszterelnök azt is bejelentette, hogy 5 milliárd forinttal támogatja a kormány a miskolctapolcai strand második ütemét. Orbán Viktor és Kriza Ákos egy öt fejezetb... (a49173 ::feltöltve: 2015-04-21 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletOrbán Viktor a nyomortelepekről
„Ha a város eldöntötte, hogy mit akar, akkor azon az úton érdemes végigmenni és a magyar kormányra számíthat” - így fogalmazott Orbán Viktor a miskolci nyomortelepek felszámolásával kapcsolatban. A miniszterelnök azt mondta, ha a nyomorte... (a49181 ::feltöltve: 2015-04-21 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bullet5 milliárdból épülhet tovább a tapolcai strand
Elhúzható tetejű medence és tavirózsa fürdő is lehet a tapolcai élményfürdőben. A strand fejlesztésére újabb 5 milliárd forintot ad a kormány. Ezt Orbán Viktor jelentette be Miskolcon. A strand fejlesztés második üteme 2017-re készülhet el. Az erről ... (a49199 ::feltöltve: 2015-04-22 :: megszólalók: Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft.; Kriza Ákos,polgármester,; Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletTöbb ezer új munkahely és új ipari park - Kriza Ákos a stúdióban
Több ezer új munkahely létesülhet Miskolc új ipari parkjában. Létrehozását egy éve tervezi a város. A terület megvan, és végül mintegy 1000 hektárnyi lesz – mondta el Miskolc polgármestere. Kriza Ákos stúdiónk vendége volt. Beszélt arról is, ho... (a49212 ::feltöltve: 2015-04-23 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Orbán Viktor,miniszterelnök, )
megnézem a videót  
  bulletHátrányos helyzetűek kaptak munkát Miskolcon
Jövő februárig 50 hajléktalan kap munkát Miskolcon. A mintaprogramban a Vöröskereszt hajléktalanszállójának lakói vesznek részt. Ők jelenleg kenneleket építenek a Miskolci Állategészségügyi Telepen, valamint fákat gondoznak és építőipari, kivitelezés... (a49153 ::feltöltve: 2015-04-21 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÉpülhet az új diósgyőri acélmű
Hét év után újraindulhat az acélgyártás Diósgyőrben. A jövő héten kezdik építeni a Miskolc Steel Mills Kft. új acélművét a DIGÉP ipari parkban. A gyár évente 320 000 tonna acélt állít majd elő. Ez lesz az ország harmadik legnagyobb acélműve- mondta ... (a49217 ::feltöltve: 2015-04-23 :: megszólalók: Ács András,projektigazgató,Miskolc Steel Mills Kft.; Kiss János,alpolgármester,; Szabó László,miniszterhelyettes,Külgazdasági és Külügyminisztérium )
megnézem a videót  
  bullet25 éves a Metalcontrol
Új munkahelyeket is vár a Miskolc Steel Mills Diósgyőrbe tervezett új hengerművétől a Metalcontrol Kft. - többek között erről is szó volt a 25 éve működő anyagvizsgáló cég jubileumi rendezvényén. Az egykori LKM–ből létrehozott cégek közül mára... (a49152 ::feltöltve: 2015-04-20 :: megszólalók: Kovács Károly,ügyvezető igazgató,Metalcontrol Kft.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletEmelik a szociális bérlakások lakbérét
Az országos átlaghoz igazította a szociális bérlakások bérleti díjait a Miskolci Ingatlankezelő. Az április elsejével életbe lépett rendelet valamennyi miskolci, alacsony komfortfokozatú ingatlanra vonatkozik, így egy átlagos méretű, 45 négyzetmétere... (a49165 ::feltöltve: 2015-04-21 :: megszólalók: Váradi Géza,,;Pasztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletFeretizáló gépre gyűjt a GYEK Onkohaematológiai Osztálya
Még egy évig tudnak Miskolcon őssejteket kinyerni a GYEK haemato-onkológiai részlegén. Ha addig nem kap az osztály új berendezést, akkor nem tudnak saját, vagy testvérdonoros transzplantációhoz őssejteket levenni. Az Alapítvány a Rákos Gyermekekért v... (a49174 ::feltöltve: 2015-04-21 :: megszólalók: Dr. Simon Réka,osztályvezető főorvos,Onkohaematológiai és Csontvelőtranszplantációs Osztály, GYEK, B.-A.-Z. Megyei Kórház;Varga Áronné,elnök,Alapítvány a Rákos Gyermekekért;Számlaszám: 68800109-11037022 Adószám: 18805477-1-15,, )
megnézem a videót  
  bulletTérkép készül a folyómedrek állapotáról
Az elmúlt évek példátlanul gyors és rekord árvizei miatt új intézkedésekre van szükség a védekezésben – többek között erről is szó volt a vízügyi konferencián. Az árhullámok levonulását sok helyen nehezíti az elburjánzott növényzet és a terüle... (a49219 ::feltöltve: 2015-04-23 :: megszólalók: Rácz Miklós,igazgató,Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság; Láng István,műszaki főigazgató-helyettes,Országos Vízügyi Főigazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletFarkas Bertalan Miskolcon járt
Padtársa álma volt, ő váltotta valóra. Így mesélt űrhajós karrierjéről Magyarország máig egyetlen kozmonautája. Farkas Bertalan arról is beszélt, hogy hosszú út vezetett az űrutazásig. Előbb vadászpilóta lett, majd az interkozmosz programban űrkutat... (a49188 ::feltöltve: 2015-04-22 :: megszólalók: Farkas Bertalan,űrhajós, ny. dandártábornok,;Szabó Tibor,igazgató,Diósgyőr –Vasgyári Szakképző Iskola )
megnézem a videót  
2015-04-19 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-04-19 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-04-19 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletA városé lett az Avas Szálló bulletKorszerűbb hulladékgazdálkodás Miskolcon bulletEgyüttműködés az Egyetem és a MISEK között bulletVOSZ konferencia Lillafüreden bulletA top 10-ben van Miskolctapolca bullet230 ezerrel több gyerek ehet ingyen szeptembertől bulletHiányszakmákban képeznek ősztől állami támogatással bulletTöbbszörösére nőhet a törlesztőrészlet az elszámolások után bulletGyűrűsfarkú maki ikrek születtek
megnézem a teljes műsort
  bulletA városé lett az Avas Szálló
Vége a 18 éve tartó kálváriának. Újra a városé az Avas Szálló. Az önkormányzat féláron, 155 millió Ft-ért vásárolta vissza az épületet-jelentette be Kriza Ákos. Miskolc polgármestere azt mondta: ezzel egy újabb, a szocialisták által elherdált vagyon... (a49087 ::feltöltve: 2015-04-15 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKorszerűbb hulladékgazdálkodás Miskolcon
Mintaprojektnek nevezte a miskolci hulladékgazdálkodást az államtitkár. Szabó Zsolt a megyeszékhelyen azt mondta: a kormány feltett szándéka, hogy átszervezi a teljes magyar hulladékgazdálkodást, úgy, hogy az ne terhelje többletköltséggel a lakosságo... (a49129 ::feltöltve: 2015-04-17 :: megszólalók: Majoros Róbert,ügyvezető igazgató,MiReHuKöz Nonprofit Kft.;Kriza Ákos,polgármester,;Szabó Zsolt,államtitkár,NFM )
megnézem a videót  
  bulletEgyüttműködés az Egyetem és a MISEK között
Az akut ellátástól a rehabilitáción át az ápolásig, minden szakterületen gyakorlatot szerezhetnek a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának hallgatói a MISEK kórházaiban. Több mint egy évtizede nyolcszáznál is több diák gyakorolja a gyógyítást a ... (a49088 ::feltöltve: 2015-04-16 :: megszólalók: Kiss -Tóth Emőke,dékán,Egészségügyi Kar, Miskolci Egyetem;Tiba Sándor,főigazgató,Miskolci Semmelweis Kórház és Egyetemi Oktatókórház )
megnézem a videót  
  bulletVOSZ konferencia Lillafüreden
Az export lehet a régió vállalkozásainak a jövője. Ehhez nyújthat segítséget az unió a következő 7 évben. A források 60%-át fordítják ugyanis gazdaság- , innováció és kutatásfejlesztésre- hangzott el a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségéne... (a49077 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Ádám Imre,megyei elnök,VOSZ )
megnézem a videót  
  bulletA top 10-ben van Miskolctapolca
Top 10-ben Miskolc. Tapolca az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a szállás.hu összesítése szerint. A ranglistán olyan népszerű fürdőhelyeket utasított maga mögé Miskolctapolca mint Hévíz, Zalakaros vagy Sárvár. De nemcsak Tapolca népszerű. A v... (a49095 ::feltöltve: 2015-04-15 :: megszólalók: Egerszegi Zoltán,marketing és értékesítési munkatárs,Miskolci Turisztikai Kft.;Ostorházi Imre,értékesítési igazgató,Calimbra Wellness és Konferencia Hotel;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bullet230 ezerrel több gyerek ehet ingyen szeptembertől
230 ezerrel több gyerek ehet ingyen a bölcsődékben és az óvodákban. Az ingyenes étkeztetés eddig csak a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülőket érintette. Szeptembertől azonban ezt a kedvezményt a nagycsaládosok, a tartósan fogyatékkal ... (a49055 ::feltöltve: 2015-04-13 :: megszólalók: Rögler Gáborné,óvodavezető,Vörösmarty Mihály Katolikus Általános Iskola és Óvoda;Zsóka Roland,élelmezési igazgató,MKMK )
megnézem a videót  
  bulletHiányszakmákban képeznek ősztől állami támogatással
A hiányszakmák tanulói akár havi 30 ezer forintos ösztöndíjat is kaphatnak. Borsod –Abaúj-Zemplén megyében 12 hiányszakma van a hivatalos listán. Szeptembertől ezekre a képzésekre is lehet jelentkezni, és az állam is támogatja. Hiányszakma az á... (a49065 ::feltöltve: 2015-04-14 :: megszólalók: Szűcs Bernadett Mária,,;Szegedi Judit,szakmai igazgatóhelyettes,Sándor Egészségügyi Szakközépiskola;Német Zsolt,szakképzési vezető,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletTöbbszörösére nőhet a törlesztőrészlet az elszámolások után
Hideg zuhanyként érték az autóhiteleseket a banki elszámoló levelek. Van olyan adós, akinek az eddigi részlet tízszeresét kellene befizetnie a futamidő végén. A Magyar Nemzeti Bank szerint a növekvő törlesztés azokat érinti, akik eddig fix törlesztő... (a49066 ::feltöltve: 2015-04-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletGyűrűsfarkú maki ikrek születtek
Gyűrűsfarkú maki ikrek születtek a Miskolci Állatkertben. A kicsik egyelőre még nagyon félénkek, a legtöbb időt anyjuk vagy apjuk hasára és hátára csimpaszkodva töltik. Az állatkertben most már hat gyűrűsfarkú maki van, a dolgozók szerint a látogatók... (a49080 ::feltöltve: 2015-04-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-04-12 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-04-12 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-04-12 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletBotrányba fulladt ételosztás bulletHajléktalanok közfoglalkoztatása bulletA Kamara szerepe a gazdaságfejlesztésben bulletLassan érkeznek a devizahiteles értesítők bulletSzázmilliós támogatás a Megyei Kórháznak bulletEllenőrzés bulletHadrendben az új traffipaxok bulletSZÉP kártya - lejár a határidő bulletUtcafórum Hejőcsabán bulletHullócsillag bulletLovag
megnézem a teljes műsort
  bulletBotrányba fulladt ételosztás
Bármikor partner az ételosztásban, ha azt felelősséggel valósítják meg. Maga is részt vett már több jótékonysági akcióban. Ezt mondta Kriza Ákos. Miskolc polgármestere hozzátette: a szegénység nem lehet média akció tárgya. Ezért ellenezte a botrányos... (a49012 ::feltöltve: 2015-04-09 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Suga István,,;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHajléktalanok közfoglalkoztatása
50 hajléktalan dolgozik Miskolcon március végétől közfoglalkoztatásban. Többek között kenneleket építenek az Állategészségügyi telepen, fákat gondoznak és építőipari kivitelezési munkákat végeznek Komlóstetőn és a Nádasréten. A Belügyminisztérium mi... (a48977 ::feltöltve: 2015-04-08 :: megszólalók: Simkó László,,;Schweickhardt Gyula,ügyvezető,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletA Kamara szerepe a gazdaságfejlesztésben
A kamara szerepe megkerülhetetlen a képzésekben is - ezt a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke mondta Miskolcon. Parragh László szerint a duális képzésnek köszönhetően ma már munkahelyeken szerezhetnek tapasztalatot a felsőoktatásban tanulók is.... (a49006 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Parragh László,elnök,Magyar Kereskedelmi és Iparkamara;Bihall Tamás,oktatási és képzési alelnök,Magyar Kereskedelmi és Iparkamara )
megnézem a videót  
  bulletLassan érkeznek a devizahiteles értesítők
A devizahiteleseknek eddig mintegy 7 százaléka kapta meg pénzintézetétől az elszámolót. Ez mintegy 150 ezer devizahitelest jelent a több, mint kétmillióból. A Magyar Nemzeti Bank szerint nincs ok az aggodalomra, aki jogosult, az időben megfogja kapn... (a49018 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultjainak Egyesülete;Fülöp Zsuzsanna,szóvivő-helyettes,MNB )
megnézem a videót  
  bulletSzázmilliós támogatás a Megyei Kórháznak
Százhúszmillió forintnál is többet költött a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház a nővérek, ápolók, szakorvosok képzésére. A három évig tartó programban 250 dolgozó vett részt. A pénzt az Európai Uniótól pályázaton nyerték. 3 szakorvos ösztöndíj progr... (a48954 ::feltöltve: 2015-04-07 :: megszólalók: Dr. Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzés
Lakossági bejelentésekre is kimennek ellenőrizni a Miskolci Önkormányzati Rendészek illetve a társhatóságok munkatársai. Ma Lyukó térségét ellenőrizték újra. Illegális szemétlerakókat, áramlopást és be nem jelentett lakókat is találtak. A rendészek ... (a48987 ::feltöltve: 2015-04-08 :: megszólalók: ATMO-szinkron (név nélkül),,;ATMO-szinkron (név nélkül),,;Kovács László Csaba,közterületi és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;06-80-46-00-46, ugyfelszolgalat@mior.hu,, )
megnézem a videót  
  bulletHadrendben az új traffipaxok
Mostantól élesben vadászik az új szuper-lézer. Az autósok rémének is titulát traffipaxokból 11 került Borsod-Abaúj-Zemplén Megyébe. Az új kamerák nem csak a gyorshajtókról készítenek drága fotókat. Rögzítik például azt is, ha valaki áthajt a záróvona... (a49008 ::feltöltve: 2015-04-09 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSZÉP kártya - lejár a határidő
Telt házra számítanak a szállodákban a közelgő május elsejei és a pünkösdi hosszú hétvégén a lejáró SZÉP-kártya összegek miatt. Május végéig kell elkölteni a Széchenyi Pihenő Kártyára 2013-ban feltöltött összeget. Ha mégsem sikerül pihenésre váltani,... (a49015 ::feltöltve: 2015-04-10 :: megszólalók: Németh Ádám,felszolgáló,Calypso Kisvendéglő;Nagy Júlia,ügyvezető,MIDMAR Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletUtcafórum Hejőcsabán
Kivágják az elöregedett, korhadt fákat. Megmetszik és ahol kell ritkítják is a bokrokat Hejőcsabán. A terület önkormányzati képviselője az itt élőkkel egyeztetett a munkákról. A lakók mondhatták el, hogy melyik fákat szeretnék kivágatni. A munkát a V... (a48996 ::feltöltve: 2015-04-09 :: megszólalók: Kovács Gáborné,,;Barta Gábor,önkormányzati képviselő,(Fidesz-KDNP) )
megnézem a videót  
  bulletHullócsillag
Tűzlabdaként robbant fel egy meteor Miskolc felett. A telehold fényességű jelenséget dörgő hang követte. Ezt fél perccel a robbanás után lehetett hallani. Csillagászok szerint ez arra utal, hogy a futball labda nagyságú tűzgömb 10 kilométeres magassá... (a48970 ::feltöltve: 2015-04-07 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletLovag
És végül : A Diósgyőré a legjobb kabalafigura - A voksok 41 százalékát gyűjtötte be a lovag. A csakfoci.hu felhívására csaknem 9 ezer szavazat érkezett. A diósgyőri lovag fölényesen nyert. A második a Videoton rókája lett a voksok 25 százalékával, a... (a48990 ::feltöltve: 2015-04-08 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
2015-04-05 18:05
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSzociális pályázat a számozott utcákat elhagyó, fizető családoknak bulletOtthon Melege Program bulletTapolcai strand - Facebookon posztolt a polgármester bulletNem épül tehermentesítő út bulletBölcsődék felújítása bulletFöldrengés - Miskolcon és környékén is érezték bulletFelborult egy tartálykocsi bulletMiskolci találmány a hamisítók ellen bulletHúsvét a szállodákban
megnézem a teljes műsort
  bulletSzociális pályázat a számozott utcákat elhagyó, fizető családoknak
Bérlakásokra pályázhatnak azok, akiknek a MIK nem hosszabbítja meg a szerződését a telepfelszámolási program miatt. Akik rendesen fizették a számlákat és betartották a társadalmi együttélés szabályait, magasabb komfortfokozatú ingatlanba költözhetnek... (a48860 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Drótos János,,;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletOtthon Melege Program
Egy hónap múlva kezdődhet az Otthon Melege energetikai korszerűsítést segítő Program. A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium 10 millió forintot biztosít a pályázathoz. Az 50%-os vissza nem térítendő támogatást minimum 5, de maximum 60 lakásos társasházak... (a48868 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: Kiss Gábor,ügyvezető,Lizzy London Kft.;Schweickhardt Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletTapolcai strand - Facebookon posztolt a polgármester
Nyáron újra fürdőzhetünk a tapolcai strandon. Ezt ígéri Kriza Ákos. A polgármester Facebook oldalán tett közzé egy bejegyzést: „Nem áprilisi tréfa” címmel. A poszthoz három fotót is mellékelt és ezt írta: „Májusban hosszú évek után ... (a48892 ::feltöltve: 2015-04-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletNem épül tehermentesítő út
A lakosság nem akarja, ezért nem épül út a Szentpéteri kapu és a Besenyő út között. Egy uniós szabály miatt azonban kötelessége a városvezetésnek elkészítenie a hatástanulmányt. A témában közmeghallgatást is tartottak, de a Keleti elkerülőt nem épí... (a48939 ::feltöltve: 2015-04-03 :: megszólalók: Csoma Sándor,,;Varga László,országgyűlési képviselő,MSZP;Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletBölcsődék felújítása
Öt éven belül Miskolc összes bölcsődéjét felújítják. Tavaly a város önkormányzata 350 milliós uniós forrásból, kormányzati támogatással a Mesemalom, a Napraforgó és Diósgyőri Bölcsődéket újíttatta fel. Az épületek korszerűsítése mellett a férőhelyek ... (a48866 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: Tóth Sándorné,bölcsőde vezető,Diósgyőri Bölcsőde;Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális és Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény )
megnézem a videót  
  bulletFöldrengés - Miskolcon és környékén is érezték
Több ház fala is megrepedt, és egy kémény is ledőlt az egy héttel ezelőtti földrengés miatt. A 3,2-es erősségű rengést délután fél hat körül érezték Miskolcon és környékén. A legtöbben azt mondták, hogy morajlást hallottak, majd megmozdultak a tárgy... (a48848 ::feltöltve: 2015-03-30 :: megszólalók: Budai Tamás,,;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletFelborult egy tartálykocsi
Felborult egy izobutánt szállító vasúti tartálykocsi csütörtökön. A baleset kora reggel történt a miskolci rendező pályaudvaron. A tartály nem sérült meg és a feltöltő csonkjai is épek maradtak, így veszélyes anyag nem szivárgott ki a levegőbe. A kat... (a48915 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletMiskolci találmány a hamisítók ellen
Újabb száz munkahelyet teremthet egy miskolci találmány. A világban évente mintegy 80 milliárd forintnyi összeget költenek a gyártók a hamisítás elleni harcra. Ennek a harcnak vethet véget a forradalmian új eszköz, a szmark. A biztonsági címke előáll... (a48861 ::feltöltve: 2015-03-31 :: megszólalók: Barta György,ügyvezető,Vasbeta Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHúsvét a szállodákban
Nyuszi ül a gőzfürdőben. Így is kezdődhetne idén a locsolóvers. A húsvétot egyre többen töltik wellness-pihenéssel. A legtöbb miskolci hotelben telt ház lesz az ünnep alatt, van, ahol már egy hónappal ezelőtt elfogytak a szobák a hosszúhétvégére. A h... (a48920 ::feltöltve: 2015-04-02 :: megszólalók: Lázár Éva,,;Rácz Anett,szállodaigazgató,Calimbra Wellness és Konferencia Hotel )
megnézem a videót  
2015-03-29 20:30
Vasárnap
Krónika ( )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!