Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-03-29 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-29 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚj fűrészüzemet avattak Miskolcon bulletKezdődhet a partfal helyreállítása a Kisavason bulletSeriff-rendszert vezetne be a Fidesz-KDNP bulletTérkép készül a problémás ingatlanokról bulletKözmunkaprogram éves költségvetés bulletQuestor kártalanítás bulletÉlesben működnek az új traffipaxok bulletKamarai tagdíj befizetés bulletÚjraszentelték a Búza téri székesegyházat
megnézem a teljes műsort
  bulletÚj fűrészüzemet avattak Miskolcon
Hiánypótló a hazai iparban az az új miskolci fűrészüzem, amit pénteken avattak fel az Európa Centerben – erről Bitay Márton állami földekért felelős államtitkár beszélt az üzem átadóján. A WIS Holding Zrt. 2,6 milliárd forintos beruházása első ... (a48821 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Méhn Imre,projektvezető,WIS Holding Zrt.;Pfliegler Péter,alpolgármester,;Bitay Márton,állami földekért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletKezdődhet a partfal helyreállítása a Kisavason
Kezdődhetnek a partfal helyreállítási munkák a jövő héten a Kisavason. A kivitelezés várhatóan 32 millió forintba kerül. Ennek 70 százalékát a Belügyminisztérium vis maior kárelhárítási pályázatán nyerte a város. Miskolcon évek óta visszatérő problém... (a48780 ::feltöltve: 2015-03-24 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSeriff-rendszert vezetne be a Fidesz-KDNP
Miskolc lehet az első hazai nagyváros ahol seriff rendszer működik majd. A Fidesz-KDNP tervei szerint minden választókerület saját közösségi rendészt kapna, akit a lakosok gyorsabban érhetnek majd el, ezzel pedig tovább javulhatnak a bűnügyi statiszt... (a48773 ::feltöltve: 2015-03-24 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTérkép készül a problémás ingatlanokról
Minden lyukói ingatlant újraellenőriznek a rendészek. Feltérképezik a problémás telkeket és értesítik a tulajdonosokat. A cél hogy ne maradjanak illegális lakásfoglalók és szemétlerakók a városrészben. A Fidesz-KDNP tervei szerint a megemelt közbizto... (a48811 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Váradi Béla Markó,,; Korom Ferenc,,; Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Hollósy András,szóvivő,Fidesz-KDNP miskolci képviselőcsoportja )
megnézem a videót  
  bulletKözmunkaprogram éves költségvetés
10%-al több forrás jut idén a közfoglalkoztatásra mint tavaly. A megyébe 36,1 milliárd forint érkezik, ez több mint 33 ezer állástalan foglalkoztatására elég. A program célja továbbra is az, hogy segély helyett munkát kapjanak az emberek. ... (a48819 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Pozsgai Attila,Berente,;Demeter Ervin,kormánymegbízott,;Lórántné Orosz Edit,igazgató,B.A.Z Megyei Munkaügyi Központ )
megnézem a videót  
  bulletQuestor kártalanítás
A Befektető-védelmi Alap tudomásul vette a Magyar Nemzeti Bank álláspontját, miszerint kártalanítaniuk kellene a fiktív Quaestor-kötvénnyel rendelkező befektetőket. A Beva ügyvezető igazgatója azt mondta, hogy a Quaestor Értékpapír Zrt. ügyében még n... (a48786 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÉlesben működnek az új traffipaxok
Vége a tesztidőnek, csütörtöktől élesben működnek a rendőrség új traffipaxjai. A mobileszközök egyelőre csak a sebességet mérik, de ettől sokkal többre is képesek. Ősztől azt is dokumentálják, ha például valaki átlépte a záróvonalat vagy tilos jelzés... (a48815 ::feltöltve: 2015-03-27 :: megszólalók: Szilágyi István,,;Tóth István,, )
megnézem a videót  
  bulletKamarai tagdíj befizetés
A jövő hét keddig kell befizetni a kötelező kamarai tagság díját. 2012-óta törvény írja elő, hogy a kamarához regisztrálni kell a vállalkozásnak és évente 5 ezer forint, úgynevezett hozzájárulási díjat kell fizetni. ... (a48771 ::feltöltve: 2015-03-26 :: megszólalók: Tóth József,vállalkozó,;Bihall Tamás,elnök,BOKIK )
megnézem a videót  
  bulletÚjraszentelték a Búza téri székesegyházat
Ünnepélyes keretek között újraszentelték a Nagyboldogasszonyról elnevezett Búza téri, több mint 100 éves görög katolikus székesegyházat. A templom mintegy százmillió forintos állami forrásból újult meg. A székesegyházat magas rangú egyházi méltóságok... (a48792 ::feltöltve: 2015-03-25 :: megszólalók: Szentesi Istvánné,,;Erdő Péter,bíboros,esztergom-budapesti érsek;Kriza Ákos,polgármester,;Balog Zoltán,miniszter,EMMI )
megnézem a videót  
2015-03-22 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-03-22 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-22 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletAz év ipari parkja a Déli Ipari Park bulletFolytatódik a telepfelszámolás Miskolcon bullet20 új rendésszel bővül az állomány bulletHamarosan elkészül a tapolcai strand bulletFelmondtak Kiss Csabának bulletTöbb útszakasz is megújulhat Miskolcon bulletAusztriából érkezett személykocsik járnak majd Miskolcról bulletIparvárosból fesztiválváros bulletMenjünk világgá! bulletRészleges napfogyatkozás
megnézem a teljes műsort
  bulletAz év ipari parkja a Déli Ipari Park
Az év befektetőbarát ipari parkja lett a miskolci Déli Ipari Park. A díjat a budapesti Vigadóban a Külgazdasági és Külügyminisztérium, valamint a Nemzeti Befektetési Ügynökség adta át. A Déli Ipari Park fejlesztését rekordidő alatt végezték el. A ter... (a48729 ::feltöltve: 2015-03-20 :: megszólalók: Pfliegler Péter,alpolgármester,;Vécsi György,igazgatósági elnök,Miskolc Holding Zrt.;Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák és Elektronikai Üzletág, Takata;Szijjártó Péter,külgazdasági és külügyminiszter, )
megnézem a videót  
  bulletFolytatódik a telepfelszámolás Miskolcon
Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása, amit 35 ezer miskolci aláírásával támogatott. A számozott utcákban 30 lakást már kiürítettek. Két lépés előre, egy hátra – így jellemezte a szegregáció elleni küzdelmet Balog Zoltán, az Európ... (a48695 ::feltöltve: 2015-03-18 :: megszólalók: Váradi Gábor,elnök,Cigány Nemzetiségi Önkormányzat;Horváth Aladár,elnök,Roma Mozgalom a Köztársaságért;Tompa Sándor,önkormányzati képviselő,Demokratikus Koalíció;Szűcs Erika,megyei önkormányzati képviselő,Demokratikus Koalíció;Molnár Péter,frakcióvezető,KDNP;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bullet20 új rendésszel bővül az állomány
Több mint 40%-al csökkent a közterületi bűncselekmények száma az elmúlt 4 évben Miskolcon- ami köszönhető a rendőr és rendész járőrpárosoknak is. Az önkormányzati rendészet újabb, 20 embert vesz fel. Ők járőröznek majd a város választókerületeiben. ... (a48694 ::feltöltve: 2015-03-18 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHamarosan elkészül a tapolcai strand
A szezon elejére elkészül a Tapolcai Strandfürdő első üteme. A medence felújítását és a terület rendezését a miskolci székhelyű Gerixon Kft. nyerte el. A közbeszerzés után meg is kezdték a hátsó gyermekmedence felújítását is. A versenymedence már elk... (a48719 ::feltöltve: 2015-03-19 :: megszólalók: Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bulletFelmondtak Kiss Csabának
Felmentették Kiss Csabát, a Miskolci Nemzeti Színház igazgatóját. Erről tegnap délután zárt ülésen döntött a közgyűlés. Kriza Ákos polgármester azt mondta: a színház művészeti, szakmai tevékenysége nem összehangolt, a társulat részéről az ügyvezető f... (a48705 ::feltöltve: 2015-03-19 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Kiss Csaba,igazgató,Miskolci Nemzeti Színház )
megnézem a videót  
  bulletTöbb útszakasz is megújulhat Miskolcon
A Magyar Közút útjain is megkezdték a kátyúzást. Először ott javítanak, ahol a legnagyobb a balesetveszély. A borsod-abaúj-zempléni utakra mintegy 500 millió forintot fordít idén a közút. Közben a miskolci Városgazda is javítja a hozzájuk tartozó uta... (a48671 ::feltöltve: 2015-03-17 :: megszólalók: Szilvai József Attila,igazgató,Magyar Közút Nonprofit Zrt. B.-A.-Z.Megyei Igazgatóság;Pásztor Imre,PR és kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletAusztriából érkezett személykocsik járnak majd Miskolcról
Száznegyven kilométer per órás sebességre is képesek azok a személyvonatok, amikből ötvenötöt vásárolt a MÁV az Osztrák Vasúttársaságtól. Ebből hat teljesen akadálymentesített. A kocsik egy része kívül-belül már megújult, és hamarosan sínre is ker... (a48696 ::feltöltve: 2015-03-18 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Dávid Ilona,elnök-vezérigazgató,MÁV Zrt. elnök-vezérigazgatója;Tasó László,közlekedéspolitikáért felelős államtitkár,Nemzeti Fejlesztési Minisztérium )
megnézem a videót  
  bulletIparvárosból fesztiválváros
Miskolcból fesztiválváros lett. Kiváló minősítést kapott az Operafesztivál és a Cinefest is a Magyar Fesztiválszövetségtől - jelentették be a szakmai napon Miskolcon. A szálláshelyek bevétele is nőtt, csaknem fél milliárd forinttal, ami a turisztika... (a48676 ::feltöltve: 2015-03-17 :: megszólalók: Bíró Tibor,igazgató,Cine-Mis Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMenjünk világgá!
Belföldi és külföldi úti célokat egyaránt kínálnak a miskolci utazási kiállításon. Menjünk világgá - idén is ez a mottója a rendezvénynek, ahol az érdeklődők szombatig válogathatnak az ajánlatok közül. Jelentősen nőtt a külföldi turisták száma a régi... (a48714 ::feltöltve: 2015-03-19 :: megszólalók: Kiss-Lévai Kármen,,;Csavdar Petkov,kereskedelmi hivatal,Bolgár Köztársaság Nagykövete;Nagy Julianna,ügyvezető,MIDMAR Nonprofit Kft.;Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletRészleges napfogyatkozás
Rengeteg érdeklődőt vonzott az utcákra ma délelőtt a részleges napfogyatkozás. Mindenki az eget kémlelte: volt, aki speciális védőszemüveggel, mások házilag készített eszközzel nézték a Napot. A Szabó Gyula Csillagvizsgáló speciális távcsöveket állít... (a48727 ::feltöltve: 2015-03-20 :: megszólalók: Horváth Gábor,,;Papp Sándorné,,;Szegediné Gasparics Viktória,tanár,Alternatíva Általános Iskola, Gimnázium és Szakképző Iskola, Sajóecseg;Leitner Zsolt,szakkörvezető,Dr. Szabó Gyula Bemutató Csillagvizsgáló )
megnézem a videót  
2015-03-15 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-03-15 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-15 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÜnnepség március 15-én bulletKözgyűlés - költségvetés bulletLakásrendelet bulletIpari-fejlesztési régió lehet Miskolc és Kassa környéke bulletKönnyítések a Buda-Cash károsultjainak bulletBrókerbotrány – a Questor is becsődölt bulletIllegális szemétlerakás bulletBetiltották a hulladék szabadtéri égetését bulletLovagi tornák tere - jól halad az építkezés bulletElőjelző táblák figyelmeztetik majd az autósokat a Lévay utcában
megnézem a teljes műsort
  bulletÜnnepség március 15-én
Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc 167. évfordulóját ünnepelték ma Miskolcon is. Napközben, ahogy már évek óta hagyományosan családi nap várta a miskolciakat a Szent István téren, délután pedig a Petőfi téren mondott ünnepi beszédet Kriza Ákos... (a48628 ::feltöltve: 2015-03-16 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKözgyűlés - költségvetés
Több mint 25 milliárd forintból gazdálkodhat idén Miskolc. Több pénz jut oktatásra, kultúrára, közbiztonságra. Megépülhet egy tudás park, kinyit a tapolcai strand. Jönnek az új buszok és bővül a Salkaházi program is. A város közgyűlése igent mondott ... (a48604 ::feltöltve: 2015-03-12 :: megszólalók: Simon Gábor,frakcióvezető,MSZP;Jakab Péter,frakcióvezető,Jobbik;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletLakásrendelet
Mostantól nem lehet eladni, és új bérleti szerződéseket sem köthetnek a nyomortelepeken lévő lakásokra. Erről is döntött a közgyűlés. Folytatják a nyomortelepek felszámolását Miskolcon. Az önkormányzat segít új lakáshoz jutni az itt élőknek, de csak ... (a48599 ::feltöltve: 2015-03-12 :: megszólalók: Váradi Gábor,Cigány Nemzetiségi Önkormányzat,elnök;Szélyes Domokos,MIK Zrt.,vezérigazgató )
megnézem a videót  
  bulletIpari-fejlesztési régió lehet Miskolc és Kassa környéke
Egy nagy ipari-fejlesztési régióvá kell tenni Miskolc és Kassa térségét, amit egyébként az EU is támogat - mondta a rendkívüli nagyköveti értekezleten ma Orbán Viktor. A miniszterelnök hozzátette: a határon átnyúló együttműködés Győr és Pozsony eset... (a48548 ::feltöltve: 2015-03-09 :: megszólalók: Orbán Viktor,miniszterelnök,;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletKönnyítések a Buda-Cash károsultjainak
Segítenek a Buda-Cash károsultjain a közüzemi szolgáltatók. Az áram és a gázszolgáltatók sem hagyták magukra a pórul járt embereket. A brókerház és a tulajdonosi köréhez tartozó pénzintézetek még február végén váltak fizetésképtelenné, ezzel több eze... (a48551 ::feltöltve: 2015-03-10 :: megszólalók: Miskolc Ma 2015.02.26.,,;Száraz Gábor,sajtószóvivő,Tigáz Zrt.;Istenes Zsolt,, )
megnézem a videót  
  bulletBrókerbotrány – a Questor is becsődölt
Tovább dagad a bróker-botrány, csődöt jelentett Quaestor is. A Nemzeti Bank felfüggesztette az Értékpapír-kereskedelmi és Befektetési Zrt. tevékenységét és felügyeleti biztost jelölt ki a cég élére. Kiderült, a jegybank vizsgálói szabálytalanságokat ... (a48562 ::feltöltve: 2015-03-10 :: megszólalók: Romenda Ferencné,,;Takács Béla,,;Tréba Eszter,, )
megnézem a videót  
  bulletIllegális szemétlerakás
Illegális hulladéklerakókat fogtak a Miskolci Rendészek. A város csaknem 300 közterületi kameráinak egyike segített a tettenérésben, egy másik esetben pedig a terület önkormányzati képviselőjének gyors reagálása. A városban folyamatos gondot okoz az... (a48541 ::feltöltve: 2015-03-10 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet;A riporter: Tréba Eszter,, )
megnézem a videót  
  bulletBetiltották a hulladék szabadtéri égetését
Tilos a hulladékok szabadtéri égetése Miskolcon. A múlt héten életbe lépett az új tűzrendelet. Korábban csak az év bizonyos napjain engedélyezték a szabadtéri égetést, mostantól viszont nem adnak rá egyáltalán engedélyt. A változással javulhat a leve... (a48550 ::feltöltve: 2015-03-11 :: megszólalók: Angyal Lászlóné,,;Dr. Csánky Eszter,osztályvezető főorvos,Tüdőgyógyászati Osztály, MISEK;Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság )
megnézem a videót  
  bulletLovagi tornák tere - jól halad az építkezés
Jó ütemben, a terveknek megfelelően halad a Diósgyőri Várhoz kapcsolódó Lovagi tornák terének építése. Elkészültek a lelátók és a lépcsőzet, de az ajtók és ablakok is a helyükön vannak. A kivitelező 150 embere folyamatosan dolgozik a helyszínen. A Lo... (a48582 ::feltöltve: 2015-03-11 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletElőjelző táblák figyelmeztetik majd az autósokat a Lévay utcában
Hiába a tábla a legtöbb autóst hidegen hagyja a 40 kilométeres sebességkorlátozás. De sokan a telezöldre vonatkozó kanyarodási szabályokkal sincsenek tisztában. A környékbeliek szerint ezért történik a legtöbb baleset a Lévay és a Szilágyi Dezső utcá... (a48574 ::feltöltve: 2015-03-16 :: megszólalók: Fenyvesi Attila,,;Somogyi Csaba,,;Eperjesi Erika,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
2015-03-08 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-03-08 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-08 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletVarga Mihály: Fenntartható a gazdasági növekedés bulletFolytatják a telepfelszámolást bulletMegújul a MISEK Rehabilitációs ellátórendszere bulletPostázzák az elszámolókat a bankok bulletDRB Bank - kezdődhet a kártalanítás bulletGyorssegély az önkormányzatoknak bulletOrosz export az embargó ellenére is bulletVéralavadásgátló gépet kapott a megyei kórház bulletKupakgyűjtés Zsófi műtétjéhez
megnézem a teljes műsort
  bulletVarga Mihály: Fenntartható a gazdasági növekedés
Újabb munkahelyeket teremt a Bosch Miskolcon- 2016 végéig csaknem 350 munkahely létesül majd a borsodi megyeszékhelyen - jelentette be a nemzetgazdasági miniszter. Varga Mihály azt is mondta Miskolcon: fenntartható a hazai gazdasági növekedés, ami a... (a48484 ::feltöltve: 2015-03-04 :: megszólalók: Javier González Pareja,a magyarországi Bosch csoport vezetője,;Varga Mihály,nemzetgazdasági miniszter, )
megnézem a videót  
  bulletFolytatják a telepfelszámolást
Nem állnak meg félúton, hanem tovább folytatják a nyomortelepek felszámolását- mondta a miskolci Fidesz- KDNP frakciószóvivője. Soós Attila hozzátette: harminc önkormányzati lakást már kiürítettek a számozott utcákban, a márciusi közgyűlésen pedig ja... (a48507 ::feltöltve: 2015-03-06 :: megszólalók: Korábbi felvételek,,;Soós Attila,szóvivő,Fidesz-KDNP, Miskolc,;Korábbi felvételek,,;Szamkó Attila,,;Leskovics Sándorné,,;Soós Attila:nincs felirat,,;Korábbi felvételek,, )
megnézem a videót  
  bulletMegújul a MISEK Rehabilitációs ellátórendszere
940 millió forintból újítják meg a rehabilitációs ellátást a Semmelweis Kórházban. Uniós forrásból Borsod-Abaúj-Zemplén megye legnagyobb pszichiátriai osztálya épül meg több mint 3000 négyzetméteren, de a tüdőgyógyászati és mozgásszervi rehabilitáció... (a48451 ::feltöltve: 2015-03-03 :: megszólalók: Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletPostázzák az elszámolókat a bankok
Postázzák a banki elszámolókat. A pénzintézetek arról tájékoztatják a devizahiteleseket, hogy az egyoldalú szerződésmódosítás illetve az árfolyamrés után mennyi pénz jár vissza. A deviza- és forinthitelekkel kapcsolatos elszámolás a hitelintézeteknél... (a48433 ::feltöltve: 2015-03-02 :: megszólalók: Atmo:Papp Csaba(nincs felirat),,;Papp Csaba,,;Atmo:Stoff László(nincs felirat),,;Stoff László,képviselő,Banki Hitel Károsultak Egyesülete,,;Korábbi felvételek,, )
megnézem a videót  
  bulletDRB Bank - kezdődhet a kártalanítás
Visszavonta a DRB bankcsoport működési engedélyét a Magyar Nemzeti Bank. A Buda Cash brókerház bankonként 10 milliárd forinttal nem tud elszámolni. A lakossági és a vállalati ügyfeleket az OBA 20 napon belül kárpótolja 30 millió forintig, azonban 84 ... (a48450 ::feltöltve: 2015-03-03 :: megszólalók: Kiss Gábor,ügyvezető,Lizzy London Kft.;Furdi Lilla,elnök,Miskolci Társasházkezelők Közhasznú Egyesület;Horváth Jánosné,polgármester,Parasznya )
megnézem a videót  
  bulletGyorssegély az önkormányzatoknak
A kormány mintegy 245 millió forintos rendkívüli támogatást nyújt a Buda-Cash ügy miatt bajba jutott önkormányzatok megsegítésére – írja a Magyar Közlöny. A DRB bankcsoportnál vezette számláját a parasznyai is. Az önkormányzat számláin összesen... (a48500 ::feltöltve: 2015-03-05 :: megszólalók: Horváth Jánosné,polgármester,Parasznya )
megnézem a videót  
  bulletOrosz export az embargó ellenére is
Oroszországi export az embargó ellenére is – ez volt a témája a BOKIK-ban rendezett előadásnak. Bár az élelmiszerek importját tiltják az oroszok, az agráripari technológiák beszállítását nem- így most ebben rejlik a kis- és középvállalkozások l... (a48480 ::feltöltve: 2015-03-04 :: megszólalók: Mészáros Tibor,értékesítési igazgató,Kischemicals Gyártó és Kereskedelmi Kft., Sajóbábony;Bihall Tamás,elnök,BOKIK;Tóth Imre,tiszteletbeli elnök,Magyar-Orosz Tagozat, Magyar Kereskedelmi és Iparkamara )
megnézem a videót  
  bulletVéralavadásgátló gépet kapott a megyei kórház
Több mint 10 millió forintos véralvadást analizáló gépet kapott a megyei Kórház a TEST-VÉR Egészségpénztártól. Az országban negyedikként átadott eszköz újdonság az egészségügyben. Használatával jelentős vérkészletet és terápiás költséget spórolhat me... (a48498 ::feltöltve: 2015-03-05 :: megszólalók: Dr Ökrös Ilona,intézetvezető, főorvos,(Sürgősségi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, B.A.Z. Megyei Kórház;Ruttkay M Géza,igazgatósági elnök,TEST-VÉR Egészségpénztár )
megnézem a videót  
  bulletKupakgyűjtés Zsófi műtétjéhez
Egy kamionnyi kupakra lenne szüksége Mátyás Zsófinak ahhoz, hogy járni tudjon. A két és féléves hejőcsabai kislány csecsemőkori agybénulás miatt lett mozgáskorlátozott. Műtétjét Barcelonában el is vállalta egy orvos, az operáció azonban másfélmillió ... (a48415 ::feltöltve: 2015-03-02 :: megszólalók: Kolozsvári Katalin,Zsófi édesanyja,;Királyháziné Marsovszki Erika,, )
megnézem a videót  
2015-03-01 20:30
Vasárnap
Krónika ( )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-07-09 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!