Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2015-03-01 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-03-01 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMa is többen keresték fel a DRB fiókjait bulletKözfoglalkoztatottak bulletSaját rendészeket kaphatnak a miskolci körzetek bulletÚj kamerák a miskolci bevezető utakon bulletÉvet értékelt a megyei rendőrfőkapitány bulletMárciustól változik a szociális ellátórendszer bulletRezsicsökkentési tájékoztató a társasházakban bulletOtthon Melege - a társasházak felújításra pályázhatnak bulletSzeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen bulletFakivágások a történelmi Avason bulletEgyedülálló műtét Miskolcon
megnézem a teljes műsort
  bulletMa is többen keresték fel a DRB fiókjait
Ma már nem volt a tegnapihoz hasonló tömegjelenet a Buda-Cash érdekeltségébe tartozó bankfiókoknál. Miskolcon időben kinyitottak, de a sajtót továbbra sem engedték be. A károsultaknak nem tudták megmondani pontosan, hogy mikor kapják meg a pénzüket. ... (a48404 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKözfoglalkoztatottak
Szombaton lezárul, vasárnap pedig már kezdődik is az újabb közfoglalkoztatási időszak. Június végéig 800 közfoglalkoztatott dolgozhat Miskolcon. A Városgazda közben mintaprogramokra is pályázik. Ilyen lesz többek között a hajléktalanok foglalkoztat... (a48402 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Váradi Alexandra,, )
megnézem a videót  
  bulletSaját rendészeket kaphatnak a miskolci körzetek
Minden választókerület saját közösségi rendészt kapna, amihez újabb 20 rendészt vennének fel. Erről és az újabb térfigyelő kamerákat kihelyezéséről is döntenek a március 5-i közgyűlésen. Mindezt Kiss János mondta a csütörtöki összevont ellenőrzésén.... (a48381 ::feltöltve: 2015-02-26 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÚj kamerák a miskolci bevezető utakon
Az autók rendszámát fotózzák a város bevezető útjai mentén telepített kamerák. Az önkormányzati rendészet így akár a körözött, vagy a nem biztosított autókat is ki tudja majd szűrni. A 40 milliós fejlesztés a Miskolc Digitális Város pályázat része. ... (a48321 ::feltöltve: 2015-02-23 :: megszólalók: Kovács László Csaba,közterület-felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet; Lengyel Katalin,ügyvezető,Miskolci Városfejlesztési Kft. )
megnézem a videót  
  bulletÉvet értékelt a megyei rendőrfőkapitány
20 százalékkal csökkent az ismertté vált bűncselekmények száma és javultak a felderítési mutatók is tavaly Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. Erről a megyei rendőrfőkapitány beszélt évértékelőjében. Vereckei Csaba hozzátette: az adatok szerint nem rossz... (a48374 ::feltöltve: 2015-02-25 :: megszólalók: Vereckei Csaba,rendőrfőkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság )
megnézem a videót  
  bulletMárciustól változik a szociális ellátórendszer
Megszűnik egy hét múlva a rendszeres szociális segély, de eltörölte a kormány az adósságkezelési szolgáltatást és a lakásfenntartási támogatást is. A szociálisan rászorulók támogatása március 1-jétől a járási hivatalokhoz kerül. A változás célja a se... (a48350 ::feltöltve: 2015-02-24 :: megszólalók: Szomorné Takács Tünde,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály, Polgármesteri Hivatal, Miskolc;Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletRezsicsökkentési tájékoztató a társasházakban
Több százezer forint maradt a társasházaknál a rezsicsökkentés óta. Van, ahol fejlesztenének ebből a pénzből, máshol azonban inkább tartalékolnak. Tavaly óta nemcsak a csekkeken kötelező feltüntetni, hogy a rezsicsökkentés óta mennyivel fizetünk keve... (a48360 ::feltöltve: 2015-02-26 :: megszólalók: Trestyánszky Anna,,;Dobó Dénes,,;Szemcsák Csaba,ügyvezető,Központi Társasházkezelő Kft. )
megnézem a videót  
  bulletOtthon Melege - a társasházak felújításra pályázhatnak
Lakásonként 650 ezer forint is juthat energetikai felújításra az Otthon Melege Programban résztvevő társasházaknak. Nemcsak panelházak pályázhatnak. Az 50 százalékos vissza nem térítendő támogatást minimum 5, de maximum 60 lakásos épületek igényelhet... (a48368 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Homonnai Zoltánné,, )
megnézem a videót  
  bulletSzeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen
Szeptembertől indul a duális képzés a Miskolci Egyetemen. A campus eddig csaknem 50 vállalattal és intézménnyel egyezett meg, köztük a Bosch-sal, és a Bay Zoltán Intézettel is, de megállapodást kötnének a Fux-szal is. A duális képzés legnagyobb előny... (a48408 ::feltöltve: 2015-02-28 :: megszólalók: Barkóczi Péter,kutatás-fejlesztési igazgató,Fux Zrt.;Grasselli Norbert,ügyvezetőigazgató-helyettes,Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft.;Gácsi Zoltán,duális képzésért felelős vezető,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletFakivágások a történelmi Avason
Fakivágásokkal és gallyazással folytatódik a történelmi Avas rehabilitációja. A tájidegen, a környezetre vagy a történelmi pincékre veszélyes növényzetet kivágják. A Kisavas rehabilitációjára idén 250 millió forintot költ a város. A cél a városrész ... (a48335 ::feltöltve: 2015-02-23 :: megszólalók: Hudák Katalin,ügyintéző,Beruházási és Városüzemeltetési Osztály, Polgármesteri Hivatal;Soós Attila,frakcióvezető,Fidesz )
megnézem a videót  
  bulletEgyedülálló műtét Miskolcon
Egy teljes gégét, egy nyaki átétet és egy nyelőcső tumort távolítottak el, és felhúzták egy 52 éves férfi gyomrát a megyei kórházban. Az országban egyedülálló műtétet hat órásra tervezték, végül négy órán át tartott.... (a48364 ::feltöltve: 2015-02-25 :: megszólalók: Dr. Karosi Tamás,osztályvezető főorvos,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Fül-Orr-Gégészeti Osztály;Dr. Sikorszki László,sebész-főorvos,Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház, Sebészeti Osztály )
megnézem a videót  
2015-02-22 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-22 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-22 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMárciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás bulletItt az idei költségvetési tervezet bulletBemutatták a stadion új látványterveit bulletBővítést tervez Miskolcon az Éltex bulletÚj gazdára vár az Avas Szálló bulletCélegyenesben az elkerülő építése bulletÚj rendőrautók álltak szolgálatba a megyében bulletJelenlét Program- lassú, de észrevehető a változás bulletHalott gyereke után vett fel családi pótlékot bulletHét ember ellen emeltek vádat
megnézem a teljes műsort
  bulletMárciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás
Márciustól megszűnik az adósságkezelési szolgáltatás Miskolcon – erről a februári közgyűlés döntött. A támogatás eddig azoknak járt, akik elmaradtak a rezsivel, lakbérrel vagy a hiteltörlesztéssel. Az önkormányzat szerint sokan visszaéltek a s... (a48209 ::feltöltve: 2015-02-16 :: megszólalók: Móricz József,stratégiai igazgató,MIHŐ Kft.);Kublik Ferencné Ildikó,csoportvezető,Egészségügyi és Szociális Osztály;Kiss János, alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletItt az idei költségvetési tervezet
Több pénz juthat az oktatásra, a kultúrára és a közbiztonságra az idei költségvetési tervezet szerint. Az előterjesztésben olyan új feladatokról is szó van. Ilyen a Selyemréti, illetve a Miskolc-Tapolcai Strandfürdő működési támogatása és a tavaly be... (a48239 ::feltöltve: 2015-02-17 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletBemutatták a stadion új látványterveit
Egyedi alumíniumhab borítás, piros kültéri világítás, 500 parkolóhely, a lelátó sarkaiban lévő büfékből pedig a teljes pályát belátni majd – ilyen lesz a DVTK új stadionja, amin jelenleg 60 mérnök dolgozik. Az aktuális látványterveket Kiss Jáno... (a48238 ::feltöltve: 2015-02-17 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletBővítést tervez Miskolcon az Éltex
Bővíti miskolci gyárát az Éltex Kft. Az újrahasznosítást végző cég két éve van Miskolcon. A megnövekedett igény miatt növelnék a gyár kapacitását és újabb embereket is felvesznek. ... (a48267 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÚj gazdára vár az Avas Szálló
Március 10-től újra lehet pályázni az Avas szállóra. Hamarosan kiírják a harmadik értékesítési eljárást is. A felszámoló szerint most 300 millió körül lesz az épület ára. A város főépítésze szerint az Avas Szállóra 2 - 3 milliárd forintot kellene köl... (a48260 ::feltöltve: 2015-02-18 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Simon Péter,felszámolóbiztos, )
megnézem a videót  
  bulletCélegyenesben az elkerülő építése
Leaszfaltozták az M30 - as és a 26-os főút összekötő szakaszát. A miskolci elkerülővel nem csak a belvárosban lesz kisebb a forgalom, de az árvíztől is megvédi Felsőzsolcát. Az utat várhatóan tavasszal adják át. ... (a48297 ::feltöltve: 2015-02-20 :: megszólalók: Nemkin Béla,,;Barcsák Attila,, )
megnézem a videót  
  bulletÚj rendőrautók álltak szolgálatba a megyében
28 új rendőrautó már megérkezett Borsod-Abaúj-Zemplén megyébe, és a következő hónapokban még 45 érkezik. A megyei rendőr-főkapitányságnak jelenleg csaknem 400 gépjárműve van. Az újakkal az autók csaknem negyedét tudják lecserélni.... (a48266 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: Vereckei Csaba,rendőrfőkapitány,B.-A.-Z. Megyei Rendőr-főkapitányság;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletJelenlét Program- lassú, de észrevehető a változás
Lassú ugyan, de észrevehető a változás Lyukóban, ami a Telepprogramnak és a tavaly elindult Jelenlét Programnak is köszönhető. Ez utóbbinál a Máltai Szeretetszolgálat segíti a kilátástalan szociális, és anyagi helyzetbe került családokat. ... (a48220 ::feltöltve: 2015-02-16 :: megszólalók: Bartus Júlia,,;Deák-Bárdos Mihály,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletHalott gyereke után vett fel családi pótlékot
Halott gyereke után vette fel a családi pótlékot 12 éven át egy miskolci nő. Az asszony gyereke 2002-ben két hetet élt. Az anya a gyerek halálát nem jelentette be. Így 2014-ig csaknem 2 millió forintot vett fel jogtalanul. A nőt költségvetési csalás... (a48255 ::feltöltve: 2015-02-18 :: megszólalók: Martossy György,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Főügyészség;Spilman Nóra,, )
megnézem a videót  
  bulletHét ember ellen emeltek vádat
Majdnem újra megismétlődött az olaszliszkai eset. Hét ember ellen emelt vádat a Miskolci Járási Ügyészség a felsőzsolcai baleset miatt. Egy kétéves kisfiút sodort el egy autó októberben. A gyerek hirtelen futott a kocsi elé és horzsolásokon kívül pe... (a48275 ::feltöltve: 2015-02-19 :: megszólalók: Martossy György,szóvivő,B.-A.-Z. Megyei Főügyészség )
megnézem a videót  
2015-02-15 20:30
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-15 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-15 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletNyomortelep felszámolás bulletÁtadták a Hejőpapiban épült hulladékválogatót bulletÚj stadion és utánpótlás centrum 10 milliárdért bullet50 százalékkal több turista érkezett tavaly bulletLillafüred- több száz milliós fejlesztés bulletÁtmeneti vérhiány van az influenza járvány miatt bulletKirálynéi portrék a diósgyőri várban bulletVéget ért a kocsonya farsang bulletPéntek 13. babonái
megnézem a teljes műsort
  bulletNyomortelep felszámolás
Hiába szólította fel Sátoraljaújhelyt a borsodi kormányhivatal, nem vonják vissza rendeletüket. E-szerint nem kapnak segélyt, támogatást, de közmunkát sem azok, akik más önkormányzat támogatásával vásárolnának ingatlant Sátoraljaújhelyen. Miskolcon e... (a48169 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: Kiss János,alpolgármester,;Soós Attila,frakció-szóvivő,Fidesz-KDNP )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a Hejőpapiban épült hulladékválogatót
Minél kevesebb hulladékot lerakni és minél többet hasznosítani, közben a lakosság anyagi terheit csökkenteni- ezt a közszolgáltatásokért felelős államtitkár mondta Hejőpapiban. Szabó Zsolt az új hulladékfeldolgozó üzem átadásán a MiReHuKöz működését... (a48178 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,; Szabó Zsolt,fejlesztés- és klímapolitikáért és kiemelt közszolgáltatásokért felelős államtitkár, )
megnézem a videót  
  bulletÚj stadion és utánpótlás centrum 10 milliárdért
Az új stadionnal együtt a diósgyőri utánpótláscentrum építése is megkezdődhet idén. Így több mint 10 milliárd forint értékű fejlesztés valósulhat meg a városrészben. A stadiont a kormány kiemelt beruházássá minősítette, ezzel felgyorsulhat a kivitele... (a48154 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,; Szabó Tamás,ügyvezető,DFC Kft. )
megnézem a videót  
  bullet50 százalékkal több turista érkezett tavaly
Turista dömping Miskolcon. A fesztiválok, a felújított Diósgyőri vár, és a Barlangfürdő is mágnesként vonzza a vendégeket. Tavaly 50 százalékkal több turista érkezett a városba, mint egy évvel korábban. A vendégéjszakák száma pedig 150 ezerrel nőtt. ... (a48144 ::feltöltve: 2015-02-10 :: megszólalók: Spilman Nóra,,;Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Ostroházi István,tulajdonos-igazgató,Alfa Hotel Miskolctapolca;Képes Lóránt,osztályvezető,Adó Osztály, Polgármesteri Hivatal )
megnézem a videót  
  bulletLillafüred- több száz milliós fejlesztés
A Zsófia-kilátó újjáépítése, túra út a Szeleta-barlanghoz, a Hámori tó körüli sétány felújítása és parkoló a Szent István barlangnál. Miskolc több száz millió forintot költene Lillafüred fejlesztésére. A gyógyhelyek fejlesztésére szánt Európai Uniós ... (a48170 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Kiss Gábor,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletÁtmeneti vérhiány van az influenza járvány miatt
Az influenza járvány miatt vérhiány alakult ki, ezért a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei kórházban műtéteket kell elhalasztani. Főként a negatív vérből van kevés a vérdepóban. Az átmeneti hiány egyik oka az influenzajárvány. Egy hét alatt duplájára nőtt ... (a48174 ::feltöltve: 2015-02-12 :: megszólalók: atmóval kezd,,;Tóth Erika,,;Dr. Ökrös Ilona,intézetvezető, főorvos,Sürgősségi Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet, B.A.Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletKirálynéi portrék a diósgyőri várban
Újabb kiállítással gazdagodott a hétvégén a Diósgyőri vár. 8 királyné és egy uralkodónő acéllemez képe is felkerült a rondella falára. A tárlat azért egyedülálló, mert szinte semmilyen hiteles portré nem ábrázolta őket korábban. Nagy S. József grafik... (a48130 ::feltöltve: 2015-02-09 :: megszólalók: Nyíri Dóra,,;Nyíriné Horváth Rita,,;Lovász Emese,régész,Diósgyőri vár )
megnézem a videót  
  bulletVéget ért a kocsonya farsang
A legek fesztiválja volt az idei kocsonyafarsang. Ezerkétszázan kóstolhattak bele Magyarország legnagyobb, 3 dimenziós kocsonyájába. A Széchenyi utcán folyamatosan hömpölygött a tömeg. Az elmúlt négy napban -bár pontos számok még nincsenek- biztos, h... (a48123 ::feltöltve: 2015-02-09 :: megszólalók: Makranczi Viktor,,;Bíró Tibor,ügyvezető igazgató,Cine-Mis Kft. )
megnézem a videót  
  bulletPéntek 13. babonái
Péntek van, ráadásul 13-a. Egyesek szerint ez egy szerencsés nap, míg mások inkább bezárkóznának biztonságosnak hitt lakásukba. Ha a mait szerencsésen megúsznánk se nagyon lélegezzünk fel. Idén még két ilyen hónap lesz. Ráadásul a következő márciusb... (a48183 ::feltöltve: 2015-02-13 :: megszólalók: Nagy Zoltán,,;Taskó Márta,, )
megnézem a videót  
2015-02-08 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2015-02-08 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2015-02-08 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚj szociális támogatási rendszer indul márciusban bulletGyógyhely lehet Miskolctapolca bulletSok az illegális szemét a Pece Patakban bulletMentőautó-park megújulása bulletVáltoznak az útdíjfizetés szabályai bulletÉletbe lépett a forintosításról és a fair bankokról szóló törvény bulletEllenőrzik a szén-monoxid-mérőket bulletToxikus szerekkel mérgezik magukat a fiatalok bulletVéget ért a 2. Kocsonya Farsang bulletKiállítás, Karnyóné - elkezdődött a SZEM
megnézem a teljes műsort
  bulletÚj szociális támogatási rendszer indul márciusban
Miskolc véget vet az ingyen segély rendszerének. Márciustól új segélyezési rendszer indul. A járási hivatalokhoz kerül az aktív korúak ellátása, míg az önkormányzat fenntartja a családok, a tanulni akaró fiatalok és az idősek támogatását. Márciustól ... (a48091 ::feltöltve: 2015-02-06 :: megszólalók: Korábbi felvételek,, )
megnézem a videót  
  bulletGyógyhely lehet Miskolctapolca
Gyógyhellyé nyilváníthatják Miskolctapolcát. Erről is döntöttek a pénteki közgyűlésen. Elhangzott: termálvíz ugyan nincs a területen, de Miskolctapolca a fekvése miatt klimatikus gyógyhely lehet. A minősítés pedig nem csak több turistát vonzana Misko... (a48093 ::feltöltve: 2015-02-06 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletSok az illegális szemét a Pece Patakban
A beledobált szemét miatt lépett ki medréből a Pece patak a múlt hétvégén. A városgazda munkatársai folyamatosan ellenőrzik a területet, de mint kiderült, a szemetelőkkel szemben itt is szélmalomharcot folytatnak. Hamarosan hordalékfogó rácsokat sze... (a48069 ::feltöltve: 2015-02-05 :: megszólalók: Schweickhardt Gyula,ügyvezető igazgató,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletMentőautó-park megújulása
Két évesek Miskolc legújabb mentői, és hamarosan újak is érkezhetnek. Hogy mennyi, azt még nem lehet tudni, egyelőre csak az biztos, hogy a megyeszékhely mentőállomása is megújul. Az elmúlt négy évben az Országos Mentőszolgálat flottája csaknem 180 ... (a48026 ::feltöltve: 2015-02-03 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletVáltoznak az útdíjfizetés szabályai
Vasárnaptól változtak az útdíj fizetés szabályai. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 40%-al hosszabb útszakaszon lehet autózni matricával vagyis a sztrádát a megyehatáron túli első lehajtóig lehet használni ezentúl. A feleslegessé vált matricákat kezelési... (a48022 ::feltöltve: 2015-02-02 :: megszólalók: Beke József,,;Kibédi-Varga Lajos,szóvivő,Nemzeti Útdíjfizetési Szolgáltató Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletÉletbe lépett a forintosításról és a fair bankokról szóló törvény
Februártól hatályos a bankok elszámoltatásáról, a forintosításról és a fair bankokról szóló törvény. A forinthitelre történő átváltás árfolyamát már korábban rögzítette a Magyar Nemzeti Bank. A pénzintézeteknek az euró esetében 309, míg a frankkölcsö... (a48011 ::feltöltve: 2015-02-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletEllenőrzik a szén-monoxid-mérőket
Már a forgalomból kivont szénmonoxid mérővel is találkoztak a fogyasztóvédők ellenőrzésük során. Ez súlyos vétség, ezért a forgalmazóra pénzbüntetést szabtak ki. A fogyasztóvédelmi felügyelőség tavalyi ellenőrzéseiből az derült ki, hogy a mérőműszere... (a48028 ::feltöltve: 2015-02-04 :: megszólalók: Horváthné Szendrei Szilvia,felügyelőségvezető,Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletToxikus szerekkel mérgezik magukat a fiatalok
Aceton, akkumulátorsav, nyugtatók- ezek is lehetnek azokban a cigarettákban, amit fiataloknak kínálnak. A megyei kórház gyermek ambulanciájára minden nap visznek be olyan gyerekeket, akik ilyen cigarettától lesznek rosszul. Többen életveszélyes állap... (a48043 ::feltöltve: 2015-02-03 :: megszólalók: Dr. Fehér Annamária,gyermekgyógyász, betegfelvétel vezető főorvos,Velkey László Gyermekegészségügyi Központ;Dr. Barkai László,intézményvezető, egyetemi tanár,Velkey László Gyermekegészségügyi Központ )
megnézem a videót  
  bulletVéget ért a 2. Kocsonya Farsang
Vasárnap záró napjához érkezett a Becherovka Miskolci Kocsonya Farsang. A négy színpad és a főutca ezen a napon is a családokat várta, koncertekkel, bábszínházzal, bemutatókkal, zenével és tánccal.... (a48101 ::feltöltve: 2015-02-09 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletKiállítás, Karnyóné - elkezdődött a SZEM
Kiállítással és a Karnyóné musicallel kezdődött a 3. SZEM fesztivál. Február 7-ig többek között Svájc, Hollandia, Románia, Lengyelország és Magyarország, Színművészeti egyetemei mutatkoznak be vizsgaelőadásokkal a Miskolci Nemzeti Színházban. ... (a48044 ::feltöltve: 2015-02-04 :: megszólalók: ifj. Vidnyánszky Attila,a Karnyóné rendezője,Színház- és Filmművészeti Egyetem;Tóth András,,Színház- és Filmművészeti Egyetem;Kiss Csaba,igazgató,Miskolci Nemzeti Színház )
megnézem a videót  
2015-02-01 20:30
Vasárnap
Krónika ( )

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-04-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!