Krónika ()

Heti eseményösszefoglaló, válogatás az elmúlt héten forgatott híradós anyagokból. 
Adásba kerül: Minden héten vasárnap este 6-tól, 7-től, 8-től, valamint hétfőn reggel 6-tól, 7-től és 8-tól. 
Szerkesztő: Budai Gábor, Lőrinc Gábor 
Videotárban: 1639 db. videó található  

2014-09-07 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÁtvette az önkormányzat a 100. fészekrakós lakást bulletHatósági ellenőrzés bulletA rokkantnyugdíjasokra is kiterjesztik a Salkaházi programot bulletTakata: Minden az eredeti ütemezés szerint bulletMár épül a lovagi tornák tere bullet4 évet kapott első fokon a paneltűz elsőrendű vádlottja bulletMegtámadtak egy nőt az Avason bulletMától olcsóbb az áram bulletÖnkormányzati adomány a MÁSÁ-nak bulletBecsengettek Miskolcon is bulletEgyetemi tanévnyitó bulletCsodamalom Bábszínház - megnyitották az új évadot bulletMegújult a minap.hu
megnézem a teljes műsort
  bulletÁtvette az önkormányzat a 100. fészekrakós lakást
Átvette a századik fészekrakós lakást a miskolci önkormányzat. A borsodi megyeszékhely vezetése tavaly áprilisban csaknem 200 lakás hitelkövetelését vásárolta meg az egyik pénzintézettől, több mint hatszáz millió forint értékben. A lelakott lakásokat... (a45539 ::feltöltve: 2014-09-04 :: megszólalók: (néni, név nélkül),,;Makó Judit,,; Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletHatósági ellenőrzés
A Csermőke és a Magashegy területét ellenőrizte újra a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Az itt lakók jelezték, hogy néhány család megkeseríti az életüket. Az ellenőrzések hatására azonban egyre kevesebb a betörés a környéken.... (a45515 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Román Róbert,ügyvéd,;id. Gembiczki Sándor,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletA rokkantnyugdíjasokra is kiterjesztik a Salkaházi programot
A miskolci rokkantnyugdíjasok is részt vehetnek a Salkaházi programban. Az erről szóló előterjesztést jövő héten csütörtökön tárgyalja majd a közgyűlés. Az évi 10 ezer forintot az önkormányzat szeptember 17. után kezdi folyósítani a hatvanadik életév... (a45570 ::feltöltve: 2014-09-05 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTakata: Minden az eredeti ütemezés szerint
Minden az eredeti ütemezés szerint halad, év végére elkészül a Takata miskolci gyára a japán befektető szerint. Az építési területen jelenleg 650 munkás dolgozik, a létszám viszont hamarosan 1200 fölé emelkedhet. Az új út és a Hejő-híd már elkészült,... (a45507 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kersten Bachmann,európai igazgató,Légzsák- és Elektronikai Üzletág, Takata )
megnézem a videót  
  bulletMár épül a lovagi tornák tere
Elkezdődtek az alapozási munkák a Diósgyőri Lovagi tornák tere és a Vásártér építésénél. A 3000 látogató befogadására alkalmas létesítmény jövő nyárra készül el. A 2,7 milliárd forint összköltségű projekt részeként készült el a Lillafüredi függőkert ... (a45530 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt.;Lovász Emese,régész,;Pandúr Gábor,építésvezető,Zeron Zrt. )
megnézem a videót  
  bullet4 évet kapott első fokon a paneltűz elsőrendű vádlottja
4 év letöltendő börtönbüntetést kapott elsőfokon a halálos avasi paneltűz elsőrendű vádlottja. A Középszeren még 2009 augusztusában gyullad ki egy hatodik emeleti lakás. Több lakás kiégett, az egyikben egy anya és két gyermeke füstmérgezésben meghalt... (a45514 ::feltöltve: 2014-09-03 :: megszólalók: Török Zsolt,a sértett ügyvédje, )
megnézem a videót  
  bulletMegtámadtak egy nőt az Avason
Szúrt sebekkel, sokkos állapotban szállították a Megyei Kórházba azt a nőt, akit az Avason támadtak meg péntek délután. Úgy tudjuk a középkorú nő az egyik Felsőruzsin körúti boltba menekült be, ott azt mondta: meg akarják erőszakolni. Elmondása szeri... (a45508 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kazacsay Ferenc,osztályvezető főorvos,Traumatológiai Osztály, B.-A.-Z. Megyei Kórház )
megnézem a videót  
  bulletMától olcsóbb az áram
Mától a tavaly őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebbe kerül az áram. A rezsicsökkentésről szóló, februári törvény vasárnap lépett hatályba. A rendelet melléklete az áramszolgáltatókra külön tartalmazza a tarifák maximális árait. Az ÉMÁSZ ügyfelei p... (a45451 ::feltöltve: 2014-09-01 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletÖnkormányzati adomány a MÁSÁ-nak
Önkormányzati adományt kapott a Miskolci Állatsegítő Alapítvány. A város polgármestere 200 ezer forintot, a terület önkormányzati képviselője pedig 150 ezret adott a menhelynek. ... (a45547 ::feltöltve: 2014-09-04 :: megszólalók: Katona Ferenc,önkormányzati képviselő,(Fidesz);Kisfalvi Nyina,elnök,Miskolci Állatsegítő Alapítvány )
megnézem a videót  
  bulletBecsengettek Miskolcon is
Szeptember 1-jén elkezdődött a tanév Miskolc valamennyi iskolájában. A tankönyveket már minden tanuló kézhez kapta. Több mint 1600 óvodás lett iskolás szeptembertől. A tanév június 15-ig tart, az általános iskolások 181 napot töltenek majd az iskolap... (a45472 ::feltöltve: 2014-09-01 :: megszólalók: felirat nélkül,,;Cseke Gábor,igazgató,Fazekas utcai Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletEgyetemi tanévnyitó
Megkezdődött a 280. tanév a Miskolci Egyetemen. Az intézményben idén mintegy 2000 elsőéves hallgató kezdi meg tanulmányait. Az ünnepséges tanévnyitón átadták a miniszteri, egyetemi kitüntetéseket, a PhD okleveleket, délután pedig az aranyokleveleket ... (a45577 ::feltöltve: 2014-09-15 :: megszólalók: Torma András,rektor,Miskolci Egyetem;Csoma Orsolya,, )
megnézem a videót  
  bulletCsodamalom Bábszínház - megnyitották az új évadot
Lúdas Matyival, Walterral, a falra festett sárkánnyal és Holle anyóval is találkozhatnak a gyerekek a Csodamalom Bábszínházban – megnyílt az idei évad. Az új előadások mellett a régiek is ismét színpadra kerülnek, előtte azonban szerdán a hagyo... (a45490 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Lukács Gábor,bábszínész,;Klim Zsolt,bábszínész,;Szabó Attila,igazgató,Csodamalom Bábszínház )
megnézem a videót  
  bulletMegújult a minap.hu
Megújult a minap.hu. Hírportálunk a korábbinál is gyorsabban igyekszik tájékoztatni olvasóit a helyi történésekről. Az eddigieknél több országos, és külföldi hírt is olvashatnak rajta. Megjelenésében átláthatóbb és szellősebb lett, a honlap. Könnyebb... (a45531 ::feltöltve: 2014-09-06 :: megszólalók: Molnár Péter,főszerkesztő,MIKOM )
megnézem a videót  
2014-08-31 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-31 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-31 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése bulletÁtadták a megújult várat bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal bulletTűz az Árpád utcában bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le bulletA Tetemváron ellenőriztek bulletŐszi menetrend bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen bulletTankönyvosztás bulletMéhnyakrák megelőzési program
megnézem a teljes műsort
  bulletMegjelent az áram árát csökkentő rendelet
Megjelent az áram árát csökkentő rendelet. A februárban elfogadott harmadik rezsicsökkentési törvény szerint az áram ára szeptembertől 5,7 százalékkal csökken. A Magyar Közlöny melléklete a négy áramszolgáltatóra külön tartalmazza a tarifák maximális... (a45402 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFontos állomáshoz érkezett a miskolci elkerülő út építése
Gátként is funkcionál majd a Miskolc mellett épülő híd. Az északi elkerülő utat a tervek szerint jövő tavasszal adják át. Nem csak kisebb lesz az átmenő forgalom Miskolcon, de egy akkora árvíz is elkerülhető lesz, mint a 2010-es. Négy évvel ezelőtt ... (a45427 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Loppert Dániel,kommunikációs vezető,Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.;Csöbör Katalin,országgyűlési képviselő,(Fidesz) )
megnézem a videót  
  bulletÁtadták a megújult várat
-... (a45441 ::feltöltve: 2015-01-05 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTakata - stratégiai megállapodás a kormánnyal
A kormány stratégiai megállapodás köthet a Takatával. A felhatalmazásról szóló határozat szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben. A miniszterelnök a márciusi alapkőletételen azt mondta, hogy a Takata-beruházás példa arra, hogy Miskolc újra ipari és g... (a45398 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletTűz az Árpád utcában
Szinte teljesen kiégett egy panellakás Miskolcon. Egy Árpád utcai tízemeletes bérház második emeletén csaptak fel a lángok és a füst olyan gyorsan terjedt, hogy több embert csak az ablakon át sikerült kimenteni a tűzoltóknak. A mentők egy súlyos és ... (a45367 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Dojcsák Dávid,szóvivő,B.-A.-Z.Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság;Kollár Tibor,részlegvezető-főorvos,Toxicológiai Osztály,B.-A.-Z.Megyei Kórház;Boncsér Árpádné,, )
megnézem a videót  
  bulletHétfőtől a Csillagpontban a Sürgősségi Osztály
Hétfőtől a Megyei Kórház Csillagpont épületébe kerül a Sürgősségi Betegellátó Osztály. Ezzel párhuzamosan megszűnik a MISEK Sürgősségi Osztálya. A Semmelweis Kórházban ősszel egy kétmilliárdos felújítás indul el, emiatt több osztály is ideiglenesen ú... (a45407 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csiba Gábor,főigazgató főorvos,B.-A.-Z. Megyei Kórház és Egyetemi Oktató Kórház;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletSzennyezett ásványvizet foglaltak le
Tizenkét fajta ásványvíz forgalmazását tiltotta meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal. A szennyezett italok már lekerültek a polcokról. Két anyagból találtak a megengedettnél nagyobb mennyiséget az ásványvizekben. A nitrition csecsemőknél a... (a45360 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csilek András,infektológus,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletA Tetemváron ellenőriztek
Újra visszatértek a Tetemvárra a rendészek, mezőőrök, rendőrök, a gyámügy, a szociális osztály, és az ÉMÁSZ munkatársai. A razzián mintegy harminc egyenruhás vizsgálta át a környéket. A Miskolci Önkormányzati Rendészet célja, hogy javuljon a közbizto... (a45359 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Csörsz Erzsébet,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletŐszi menetrend
Szeptember elsejétől érvényes az őszi menetrend. Hétfőn elkezdődik a tanév és a befejeződnek a nyári szabadságolások, emiatt sűrűbben közlekednek majd a miskolci buszok és villamosok. Szeptember hetedikétől indul az egyetemet érintő, ME jelzésű járat... (a45426 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletOrszágos tanévnyitó Miskolcon
2015-től a Nemzetgazdasági Minisztérium lesz a szakképző iskolák fenntartója - ezt mondta Varga Mihály a szakképzési és felnőttképzési intézmények országos tanévnyitóján, Miskolcon. A nemzetgazdasági miniszter azzal indokolta a döntést, hogy megfelel... (a45414 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Czomba Sándor,munkaerő-piaci és képzési államtitkár,Nemzetgazdasági Minisztérium;Kriza Ákos,polgármester, )
megnézem a videót  
  bulletTanévnyitó Konferencia Miskolcon
Az iskolarendszer átalakításának és átszervezésének a legfontosabb célja volt, hogy a tanulók számára egyenlő feltételeket teremtsenek- mondta a köznevelési államtitkár a Miskolci Egyetemen megtartott Szakmai Tanévnyitó Konferencia második állomásán... (a45386 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Czunyiné Bertalan Judit,köznevelésért felelős államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma;Pölöskei Gáborné,helyettes államtitkár,Emberi Erőforrások Minisztériuma )
megnézem a videót  
  bulletDoktorandusz Nyári Tábor a Miskolci Egyetemen
Több, mint 150 doktoranduszhallgató érkezett az ország minden tájáról a Miskolci Egyetemen megrendezett Doktorandusz Nyári Táborba. A hallgatók a szakmai előadások mellett megismerhetik Miskolc turisztikai látványosságait is. A tábor vasárnapig tart.... (a45419 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Zila Gábor,,;Gáspár Marcell,elnök,Doktorandusz Önkormányzat, Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletTankönyvosztás
Megérkeztek a névre szóló tankönyvek az iskolákba. Az első és második évfolyamosok ingyen kapják, de a többieknek is olcsóbb lett a tankönyv. Idén a legolcsóbb csomag 8 ezer, a legdrágább 16 ezer forintba került. A könyvek árát most is csekken ke... (a45361 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Atmo,,;Solymosi Emese,,;Révész Józsefné,gazdasági ügyintéző,Szent Imre Római Katolikus Általános Iskolába )
megnézem a videót  
  bulletMéhnyakrák megelőzési program
Ettől a tanévtől ingyen, állami támogatással kaphatják meg a 7-es lányok a HPV elleni vakcinát. A szülőknek szeptember 15-ig írásban kell nyilatkozniuk, hogy kérik-e a védőoltást. Az oltással megelőzhető a méhnyakrák, ami a fiatal nők körében az első... (a45405 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Lőkös Béla,osztályvezető főorvos,Szülészet - Nőgyógyászati Osztály, MISEK;Asztalos Ágnes,megyei tisztifőorvos,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve;Demeter Ervin,kormánymegbízott,B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
2014-08-24 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-24 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-24 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletSzeptembertől újabb rezsicsökkentés bulletLejárt a határidő - Salkaházi Sára Program bulletÚjra használatban a Kandó tér bulletKöltözik a Miskolci Semmelweis Kórházból a sebészet bulletKilőtték a térfigyelő kamerát bulletFogyasztóvédelem: 86 esetből 30 szabálytalanság bulletVége a nyári szünetnek az óvodákban bulletTankönyvcsekkek utólagos fizetése bulletUtolsó roham a papírboltokban bulletDiplomamentő program - már lehet jelenkezni bulletPótfelvételi bulletFelszentelték a Várkápolnát bulletÉvadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban
megnézem a teljes műsort
  bulletSzeptembertől újabb rezsicsökkentés
Szeptembertől újabb rezsicsökkentés lép hatályba. A villanyszámlán a múlt év őszihez képest 5,7 százalékkal kevesebb összeg szerepelhet. A rezsicsökkentésről szóló, februárban hozott törvény előírása szeptember 1-jén lép hatályba. A jogszabály szerin... (a45290 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletLejárt a határidő - Salkaházi Sára Program
Több mint 30 ezer nyugdíjas jelentkezett a Salkaházi Sára programba. A határidő múlt héten lejárt, de azok, akik nem tudták időben benyújtani a kérelmet, vagy ez után lesznek nyugdíjasok, azoknak december 31-éig még van idejük jelentkezni. A 10 ezer... (a45216 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Koczák Szilvia,sajtószóvivő,Polgármesteri Hivatal;Kriza Ákos,polgármester,;Salkaházi Sára program információ: 46/512-703, 46/512-700/4190,, )
megnézem a videót  
  bulletÚjra használatban a Kandó tér
Vége a villamospótlózásnak a Selyemrét és a Tiszai pályaudvar között. Augusztus 20-án hajnalban már a Kandó térről indul az első villamos. Mindkét vágányt felújították a végállomáson. Az elöregedett, kopott síneket kicserélték, így biztonsággal haszn... (a45252 ::feltöltve: 2014-08-19 :: megszólalók: Singlár Zsolt,vezérigazgató,MVK Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletKöltözik a Miskolci Semmelweis Kórházból a sebészet
Szeptembertől a Megyei Kórházba működik a sürgősségi osztály. A Miskolci Semmelweis Kórházból felújítás miatt kell költöznie - a sürgősségi mellett - a sebészetnek, az urológiának és a belgyógyászati részlegnek is. Az áttelepülés csak ideiglenes, elő... (a45276 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Csollák István,megbízott osztályvezető,Sürgősségi Betegellátó Osztály, MISEK;Tiba Sándor,főigazgató,MISEK )
megnézem a videót  
  bulletKilőtték a térfigyelő kamerát
Belelőttek az egyik térfigyelő kamerába Miskolcon. Az eset abban az utcában történt ahonnan korábban két családot kitelepítettek azért, mert nem fizették a lakbért. A szerződésüket pedig évekkel ezelőtt felmondta az önkormányzat. Hatodik utcai esethe... (a45270 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Lajhó János,,;Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bulletFogyasztóvédelem: 86 esetből 30 szabálytalanság
Működési engedély nélkül dolgozó taxis, drágábban mért ital és problémás mérőeszközök – többek között ilyen esetekkel is találkoztak a Kormányhivatal ellenőrei. A fogyasztóvédők nyár eleje óta fokozottan ellenőrzik a turisták által kedvelt vend... (a45232 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Jónás Gergely,tulajdonos,Frei Café Miskolc; Horváthné Szendrei Szilvia,felügyelőségvezető,Fogyasztóvédelmi Felügyelőség, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletVége a nyári szünetnek az óvodákban
Véget ért az óvodákban a nyári szünet. Négy hétig voltak zárva az intézmények, ez alatt a legtöbb helyen elvégezték a szokásos évi karbantartási munkákat. Az iskolákban ugyan még tart a nyári szünet, de sok helyen a tanárok már dolgoznak, elkezdtek k... (a45295 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Zsiros Tünde,vezető,Százszorszép Óvoda;Mikitáné Újjobbágy Erzsébet,igazgató,Szabó Lőrinc Általános Iskola )
megnézem a videót  
  bulletTankönyvcsekkek utólagos fizetése
Pénteken ugyan lejárt a tankönyvcsomagok árának befizetési határideje, ám a szülők akár a tankönyvek átvételéig várhatnak a befizetést igazoló csekk bemutatásával. Aki azért mulasztotta el a pénteki határidőt, mert nem kapott csekket, az az iskolában... (a45237 ::feltöltve: 2014-08-18 :: megszólalók: Czunyiné Bertalan Judit,köznevelési államtitkár,;Sellei János,tankönyvfelelős,Kossuth Lajos Evangélikus Gimnázium )
megnézem a videót  
  bulletUtolsó roham a papírboltokban
Több tízezer forintba is kerülhet az iskolakezdés. Iskolatáskából, füzetekből is bőséges a kínálat a boltokban. Az áraknál ugyanakkor határ a csillagos ég. A papírboltokban duplájára nőtt a forgalom. Sokan idén is az utolsó pillanatokban rohannak a t... (a45292 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Tóthné Varga Krisztina,,;Podhajeczky Anett,boltvezető,Franco Kisáruház;Bonyhai Attila,ügyvezető,Városház téri Papírbolt )
megnézem a videót  
  bulletDiplomamentő program - már lehet jelenkezni
Hétfő délutántól lehet regisztrálni a diplomamentő program tanfolyamaira. A programmal a kormány azoknak a fiataloknak a nyelvtanulását támogatja, akik már államvizsgáztak, de a nyelvvizsga még hiányzik a diplomájukhoz. Megyénkben eddig 690-en regisz... (a45245 ::feltöltve: 2014-08-19 :: megszólalók: Mátyás Anikó,vezető,Favorit Nyelviiskola;Fekete Sándor,tanulmányi referens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletPótfelvételi
Egy hét múlva hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárait. A felvételi határozatot és a beiratkozással kapcsolatos tudnivalókat szeptember első napjaiban a felsőoktatási intézménytől kapják meg a leendő hallgatók. A pótfelvételin csak egy intézmény egy, ... (a45268 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Fekete Sándor,tanulmányi referens,Miskolci Egyetem )
megnézem a videót  
  bulletFelszentelték a Várkápolnát
Szent István ünnepén szentelték fel a megújuló Diósgyőri Vár kápolnáját. A kegyhely Nagy Lajos király lányáról, Szent Hedvig lengyel királynéról kapta a nevét, aki élete során sokat tett a katolizációért. Palánki Ferenc püspök szentelte fel 16. száza... (a45262 ::feltöltve: 2014-08-20 :: megszólalók: Kriza Ákos,polgármester,;Palánki Ferenc,egri segédpüspök,;Rostás László,főépítész,;Lovász Emese,régész, )
megnézem a videót  
  bulletÉvadnyitó a Miskolci Nemzeti Színházban
Kilenc hónap, kilenc dráma – Shakespeare így lesz jelen egész évben Miskolcon. Megnyitotta idei évadát a Miskolci Nemzeti Színház. A Szentivánéji álom, a IV. Henrik és a Rómeó és Júlia is színpadra kerül. Shakespearen kívül pedig itt lesz a Víg... (a45278 ::feltöltve: 2014-08-21 :: megszólalók: Brassai Tóth János,színművész,;Jancsó Dóra,színművész,;Kiss Csaba,igazgató,Miskolci Nemzeti Színház )
megnézem a videót  
2014-08-17 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-17 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::
2014-08-17 18:00
Vasárnap
Krónika ( )
heti hírösszefoglaló :: bulletÚjabb fészekrakót lakoltattak ki bulletÚjabb munkahelyek a Rendészetnél bullet400 új embert vesz fel a Waberer’s bulletFizetési problémák a tejgyárban bulletTapolcai építkezés bullet12 milliárd kellene a Holcim elindításához bulletTávhővezeték építés a Szentpáli utcában bulletFakivágások Miskolcon - minden esetben pótolják bulletHelyreállították a bencés monostort bulletIdegenforgalmi szezon értékelés bulletGyümölcsöstermés eső után bulletBúzaszentelés a Magyarok Kenyeréhez bulletMiskolcon is elkészül az országtorta
megnézem a teljes műsort
  bulletÚjabb fészekrakót lakoltattak ki
Újabb fészekrakókat költöztettek ki Miskolcon. Most nem az Avason, hanem Diósgyőrben vett át egy újabb lakást az önkormányzat, miután a végrehajtó kilakoltatta a családot. Év végére az összes fészekrakós lakás jogi eljárását lezárják, így jövőre pont... (a45101 ::feltöltve: 2014-08-11 :: megszólalók: Tyukodi Imréné,,;Novák Józsefné,elnök,Váralja Lakásszövetkezet;Schweickhart Gyula,polgármesteri biztos, )
megnézem a videót  
  bulletÚjabb munkahelyek a Rendészetnél
Hajléktalan tanyát számolt fel az önkormányzati rendészet az Avas Ruzsin felőli oldalán. Olyan fiatalokat is találtak itt, akik a Gyermekvárosból szöktek meg. A rendészek éjjel nappal járőröznek Miskolcon, létszámuk folyamatosan bővül. Jelenleg több ... (a45183 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Vincze Csaba,igazgató,Miskolci Önkormányzati Rendészet;Vincze Csaba,igazgató,Miskokci Önkormányzati Rendészet )
megnézem a videót  
  bullet400 új embert vesz fel a Waberer’s
Négyszáz sofőrrel bővíti létszámát, ezáltal növeli a pilóták pihenési idejét a Waberer’s. A munkahelyteremtés 1300 új szerelvény beszerzésével valósul meg. A fejlesztés a miskolci székhelyű Waberer’s-Szemerey Kft.-nél 50-60 új munkatárs a... (a45190 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: )
megnézem a videót  
  bulletFizetési problémák a tejgyárban
Hónapok óta késnek a fizetésekkel a miskolci tejgyárban. A cég egyik dolgozója azt mondja, semmilyen tájékoztatást nem kapnak az üzem vezetőitől, hogy miért csak egy részét utalják át a havi béreknek. Arról sem mondanak semmit az alkalmazottaknak, h... (a45131 ::feltöltve: 2014-08-12 :: megszólalók: Budai László,,;Kereki Gergely,, )
megnézem a videót  
  bulletTapolcai építkezés
A tapolcaiak türelmét kéri a Városháza a régi strand melletti építkezés és útszűkületek miatt. A területen az új uszodához vezető távhővezetéket fektetik, ezért nehezebb most közlekedni Miskolctapolcán.... (a45164 ::feltöltve: 2014-08-14 :: megszólalók: Lukács Barnabás,,; Rostás László,főépítész, )
megnézem a videót  
  bullet12 milliárd kellene a Holcim elindításához
Már négyszáz munkás jelentkezett eddig a Hejőcsabai Cementgyárba. A jelentkezők fele korábban is ott dolgozott. A termelés beindításához, és a folyamatos működéshez 340 főre van szükség. A HCM 1890 Kft. ügyvezetője szerint még idén megindulhatnak a g... (a45149 ::feltöltve: 2014-08-13 :: megszólalók: Kálmán János,ügyvezető,HCM 1890 Kft. )
megnézem a videót  
  bulletTávhővezeték építés a Szentpáli utcában
A Magyar Posta és a Magyar Telekom épülete is rákapcsolódik a távhőre Miskolc belvárosában. A beruházás csaknem 140 millió forint pályázati támogatásból valósul meg. A munkálatok idejére a Horváth Lajos utcát teljesen lezárják, a Szentpálin és a Kazi... (a45155 ::feltöltve: 2014-08-13 :: megszólalók: Kovács Tamás,szolgáltatási igazgató,MIHŐ Kft.;Pásztor Imre,kommunikációs vezető,Miskolc Holding Zrt. )
megnézem a videót  
  bulletFakivágások Miskolcon - minden esetben pótolják
Egyre több az elöregedett fa Miskolcon. Ezek mind veszélyesek, ezért ki kell vágni azokat. Naponta mintegy 10-20 ilyen fát vágnak ki, amelyeket minden esetben szakemberek jelölnek ki. A Városgazda Kft. a társasházas övezetekben a lakók írásos beleegy... (a45159 ::feltöltve: 2014-08-14 :: megszólalók: Szőke Mária,,;Csorba Zoltán,zöldterület-gondozási vezető,Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletHelyreállították a bencés monostort
Helyrehozták a Miskolc nemzetség temetkezési helyét és nemzetségi templomát Tapolcán. A Barlangfürdő mellett megtalált monostor falait - az eredetihez hasonlóan - faragott bogácsi kövekkel pótolták. Erre azért volt szükség, mert régen a tapolcaiak kő... (a45174 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Rostás László,főépítész,Miskolc )
megnézem a videót  
  bulletIdegenforgalmi szezon értékelés
Kedvelt turisztikai célpont Miskolc. A szállodákban egyre több a belföldi vendég, a fürdőket pedig a miskolciakon kívül sok külföldi keresik fel. Az év első felében csaknem 22 százalékkal nőtt a vendégéjszakák száma Miskolcon.... (a45123 ::feltöltve: 2014-08-12 :: megszólalók: Bodnár László,főmérnök,Miskolci Turisztikai Kft.;Ostorházi Imre,értékesítési igazgató,Calimbra Wellness Hotel;Nagy Júlia,TDM menedzser,Midmar Nonprofit Kft. )
megnézem a videót  
  bulletGyümölcsöstermés eső után
Nem tesz jót a sok eső a mezőgazdaságnak. Korábban az aratást nehezítette a szeszélyes nyári időjárás, de a gyümölcsösökben is sok a kár. A csapadékos idő miatt nehéz permetezni pedig nagy szükség lenne rá, mivel az enyhe telet túlélték a kártevők. ... (a45163 ::feltöltve: 2014-09-02 :: megszólalók: Batári Sándorné,gazdálkodó,;Berta Béla,igazgató, Földművelésügyi Igazgatóság, B.-A.-Z. Megyei Kormányhivatal )
megnézem a videót  
  bulletBúzaszentelés a Magyarok Kenyeréhez
A Magyarok Kenyerének alapanyaga lesz Miskolc búzája is. A kenyér, amelyet augusztus 20-ra sütnek meg Mohácson, a nemzeti összetartozást, a szolidaritást jelképezi. Miskolc város búzáját ma ünnepségen szentelték meg a történelmi egyházak képviselői.... (a45187 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Atmo: egyházi áldás,,;Molnár Attila,ügyvezető,Miskolci Agrokultúra Kft.;Pfliegler Péter,alpolgármester, )
megnézem a videót  
  bulletMiskolcon is elkészül az országtorta
Idén is elkészítik Miskolcon augusztus 20-ra az országtortát. A Somlói revolúció torta díjnyertes receptjét egy székesfehérvári cukrászmester álmodta meg. Az ország tortájának 2007 óta van hagyománya.... (a45148 ::feltöltve: 2014-08-15 :: megszólalók: Horváth Tamás,,;Deme Tímea,eladó,Kisgergely Cukrászda;Körmöci Attila,cukrász,Kisgergely Cukrászda )
megnézem a videót  
2014-08-10 20:00
Vasárnap
Krónika ( )
2014-08-10 19:00
Vasárnap
Krónika ( :: Ismétlés )
heti hírösszefoglaló ::

FRISS VIDEOHÍREK

Politikai, közéleti magazin
Helyzetkép 2015-06-10 (00:50:00)
- Ombudsman: súlyosan sérti a szegregátumok lakóinak jogait a Miskolci Önkormányzat - Menekültek: - félmillió menekült érkezhet Európába a nyáron. Magyarországon a Nemzeti konzultációt népszerűsítő plakátokat rongálják. - Ausztria busszal és repülővel küldené vissza az illegális bevándorlókat abba az európai országba, ahol először regisztrálták őket. - Magyarországra tavaly 45 ezer illegális bevándorló érkezett. Idén már az év elő öt hónapjában 50 ezren jöttek. - Biszku-per: - kezdődik minden előről
videó feltöltve: 2015-06-10 19:00:15
16 csapatos lesz az OB I.
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:01)
16 csapatos lesz ősztől az E.ON férfi ob I.-es bajnokság. Ezt korábban a Liga javasolta, tegnap pedig a Magyar Vízilabda Szövetség elnöksége rábólintott a tervre. A csapatok a 2016-os, januári belgrádi Európa-bajnokság, valamint az olimpiai felkészülés miatt dolgoztak az élvonalbeli bajnokság lebonyolításának átalakításán. Az új idényben két, nyolcas csoportot alakítanak ki, amik nagyjából azonos erősségűek lesznek. A változtatás már az újonc Miskolcot is érinti és érdekesség, hogy emiatt az a Tatabánya is indulhat az első osztályban, akiknek legyőzése a legfontosabb volt az MVLC-nek, a feljutásért folytatott küzdelmekben.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:52:05
Mindenkit érdekel az új vár
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:13)
Négyszeresére nőtt a diósgyőri vár forgalma a felújítás óta. A miskolciak mellett az ország több pontjáról, és külföldről is érkeznek a várba. A legtöbben emléket is visznek haza az élmény mellett. Azt mondják, már maga az építmény is egyedülálló attrakció.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:41
megszólalók: Keresztes Edina,,;Veresné Tar Gabriella,tárlatvezető,

Közbiztonsági fórum az Avason
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:51)
Kábítószeres fiatalokra és részeg randalírozókra panaszkodnak az avasiak. Bár szinte már egyetlen fészekrakó sincs a lakótelepen, a hajléktalanok és a szemetelők még mindig gondot okoznak a környéken. Az Avas Délen tartottak közbiztonsági fórumot tegnap- ahol az is elhangzott, hogy éppen ezért több rendőr és rendész lesz a problémásabb területeken.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:51:38
megszólalók: Glatz Katalin,önkormányzati képviselő,Fidesz-KDNP;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,MÖR;Kiss Gábor,alpolgármester,;06-80-46-00-46,,

Szemétszedés Lyukóban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:15)
Lyukóban szerencsére olyanok is élnek, akik tenni is akarnak környezetükért. Ma több tonna szemetet szedtek össze a városrészben, de a saját portáikon is lomtalaníthattak a lakosok. A szemétszedést a terület önkormányzati képviselője szervezte.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:50:23
megszólalók: ATMO,,;ATMO,,;ATMO,,;Csikja Vanessza,,;Deák-Bárdos Mihály,,önkormányzati képviselő,, Fidesz-KDNP;ATMO,,

Lyukóban ellenőrzött a hatóság
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:56)
Elhagyott, feltört házak és áramlopások a Lyukóvölgyben- a rendészek és a társhatóságok folyamatosan visszatérnek a helyszínre. A környéken sokan örülnek a hatósági jelenlétnek, amit a miskolci rendészek folytatni is fognak.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:48:47
megszólalók: Atmo:Juhász Róber (nincs felirat)t,,;Juhász Róbert,,;Papp Ferenc,,;Kovács László Csaba,közterület felügyeleti és rendészeti vezető,Miskolci Önkormányzati Rendészet

Nyári diákmunka
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:01:55)
Sok diák vállal munkát a szünidő alatt. Idén is főként irodákba, hipermarketekbe és termelő cégekhez keresik a fiatal munkaerőt. Az órabérek a munka jellegével változnak. Az alap a minimálbér, de képzettségtől és tapasztalattól függően a diákok akár a minimálbér kétszeresét is megkereshetik. Munkát vállalni a diákmunka közvetítőn keresztül érdemes.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:47:54
megszólalók: Varga Viktória,,;Boros Jenifer,,

Fecske gyűrűzés
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:02:06)
Több fecskét, és fecske fiókát is meggyűrűztek ma a MIVÍZ telephelyén. A Magyar Madártani Egyesület Bükki csoportja szerint 5 év múlva teljesen eltűnhetnek a fecskék Magyarországról. A miskolci vízművek telephelyén azonban csaknem 30 fecskefészek található. De, egy egészen különleges madár is gyűrűt kapott.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:46:57
megszólalók: Pusztai Leó,,;Somoskői Péter,,alelnök,,Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Bütkki helyi csopor;Szabó György,, stratégiai igazgató,,MIVÍZ Kft.

Csődvédelmi törvényjavaslat a családokért
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:21)
Több tízezer szegény sorsú családon segíthetne a KDNP törvényjavaslata, melyet ma tárgyalt az országgyűlés. A csődvédelem szerint az adós mentesítést kapna a végrehajtás alól, részleges moratórium kapcsolódik hozzá és az adósság egy részét is elengedhetik. Miskolcon a családsegítő szolgálat segített a kilátástalan helyzetbe került családokon. Az igazgató szerint az új törvény több szempontból is jobb lehet a réginél.
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:45
megszólalók: Földessy Judit,igazgató,Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény

Ezrek operája a Jégcsarnokban
Miskolc Ma 2015-06-10 (00:00:23)
A sport és a művészet tökéletesen megfér egymás mellett. Bizonyítja ezt az is, hogy a tavalyi operafesztivál egyik legnépszerűbb programjának, az Ezrek operájának a Jégcsarnok adott otthont. A tér akusztikája annyira optimális a műfajhoz, hogy az Aida után ismét ezt a helyszínt választották. Ezúttal pedig nem csak az Ezrek operája lakja majd be a csarnokot. Az operafesztivál pénteken kezdődik
videó feltöltve: 2015-06-10 18:45:13
megszólalók: Kesselyák Gergely, fesztiváligazgató,BartókPlusz Miskolci Operafesztivál


még több videohír...

Miskolc TV mai műsora

2020-04-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!