Városinfó

 • 2014-05-09 13:12 Kerékpáros járőrszolgálat indult

  A város idegenforgalmi szempontból kiemelt területein indított kerékpáros járőrszolgálatot pénteken a Miskolci Önkormányzati Rendészet. Első körben négy biciklivel kezdenek a rendészek, de a későbbiekben bővülhet a járműállomány.

 • 2014-05-08 15:38 Indul a szökőkútszezon

  A Népkertben már május elejétől működik a szökőkút, péntektől pedig a többi szökőkutat és csobogót is beindítják a városban.

 • 2014-05-08 09:06 Cél: a miskolci nyomortelepek felszámolása!

  Májusi rendes ülését tartotta 8-án, csütörtökön reggel 9 órától Miskolc közgyűlése. Húsznál is több rendes, illetve sürgősségi előterjesztés szerepelt a napirendi javaslaton. Tárgyalt a testület többek között gyermekjóléti ügyeket, közbiztonsági kérdéseket, a közösségi együttélés alapvető szabályait érintő rendeletet is.

 • 2014-05-07 22:05 Megkezdték a Hejő és a Pereces medrének rendezését

  A tervek szerint a nyár közepére befejeződik a Pereces és a Hejő mederrendezése és –rekonstrukciója annak a Svájci–Magyar Együttműködési Program keretében meghirdetett pályázatnak köszönhetően, melyen több mint 255 millió forintot nyert el Miskolc még 2012-ben. A projekt magában foglalta a Szentpéteri kapui csatornahálózat bővítését is, az összesen több mint 1 kilométeres új szakaszt tavaly novemberben adták át.

 • 2014-05-07 19:02 A telepfelszámolásról pró és kontra

  A miskolci Fidesz telepfelszámolásról beszél, eközben milliókkal támogatja az ott élő, igénytelen embereket - hangzott el a Jobbik szerdai sajtótájékoztatóján. Soós Attila, a Fidesz-KDNP frakció szóvivője reagálásában elmondta: a Jobbik a miskolciak akaratával szemben, önös érdekből kritizálja a nyomortelepek felszámolásának szándékát, mivel politikája az állandó félelemkeltésre épül, ettől remél szavazatokat.

 • 2014-05-07 16:54 Újabb csarnok, újabb munkahelyek a Gustav Wolfnál

  Drótgyára után tovább fejlesztett Miskolcon a Gustav Wolf cégcsoport. Szerdán délelőtt adták át ünnepélyes keretek között a Gustav Wolf Briszi Gépgyár Kft. üzemcsarnokát, amelyben a drótgyártás előállításához szükséges berendezéseket fognak gyártani tovább bővítve ezzel a miskolci foglalkoztatottak számát is.

 • 2014-05-07 14:32 Komplex program Miskolc város napjának hétvégéjén

  Egész napos programokkal várja – a hagyományokhoz híven ezúttal is főként a családokra fókuszálva – a miskolciakat a város vezetése vasárnap, hiszen ismét együtt ünnepelhetjük Miskolc város napját. Az eseményekről, s arról a komplex hétvégi programsorról, amely péntektől szórakozási lehetőséget nyújt, szerdán tájékoztattak a szervezők a Városháza Ovális termében.

 • 2014-05-06 17:22 Újra muskátlit osztottak a Szentpéteri kapuban

  Hagyományosan, immár a harmadik évben rendezte meg Nánási Kocsis Norbert, önkormányzati képviselő a Virágosítsuk fel a Szentpéteri kaput nevű akcióját, melynek keretében az igénylők ingyen juthattak muskátlihoz. Az akciónak mindig nagy sikere van, idén is elfogyott az ötszáz tő muskátli, sőt, plusz 150-et is rendelni kellett.

 • 2014-05-06 17:08 Javaslat a nyomortelepek felszámolására, a rendészet megerősítésére

  Fel kívánja számolni a bűnözés melegágyának tekinthető, lakhatásra alkalmatlan nyomortelepeket a Fidesz–KDNP miskolci frakciója, ugyanakkor jelentősen megerősítenék az önkormányzati rendészetet is. Erre irányuló előterjesztésüket már csütörtöki ülésén tárgyalhatja a város közgyűlése, a javaslat lényegét kedden délután ismertette Soós Attila frakció-szóvivő.

 • 2014-05-06 13:33 Gyermekjóléti előterjesztések a közgyűlés előtt

  Csütörtökön tartja következő ülését Miskolc város közgyűlése. A grémium tárgyalja a 2013-as költségvetés zárszámadását, terítéken lesznek szociális, gyermekjóléti témák, de a közterületi kamerarendszer bővítéséről is határoznak.

 • 2014-05-05 19:14 Dobogós helyen a munkahelyteremtésben

  Borsod-Abaúj-Zemplén megyében jött létre a legtöbb új munkahely Budapest és Jász-Nagykun-Szolnok megye után az elmúlt 7 évben uniós támogatással – ez derül ki az egyik internetes hírportál által publikált felmérésből. Az országban összesen több mint 53 ezer új munkahely létesült uniós forrásból.

 • 2014-05-05 18:55 Geofil Díj – ötödször

  Idén is átadják Miskolc Város Napján az öt éve alapított Geofil Díjat. A díj történetéről, a díjazottról és az ahhoz kapcsolódó konferenciáról is tájékoztattak hétfőn délelőtt, majd megkoszorúzták a Pávai Vajna Ferenc által végzett fúrás emlékfáját.

Miskolc TV mai műsora

2023-01-30 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!