Városinfó

 • 2014-05-16 12:14 Elhárítják a viharkárokat

  Miskolcon összesen 13 helyszínen, 12 utcában és a Népkertben kellett beavatkozniuk tegnap a Városgazda munkatársainak fakidőlés, gallyazás miatt – tájékoztatta portálunkat Pásztor Imre, a Miskolc Holding Zrt. kommunikációs és PR vezetője.

 • 2014-05-16 09:54 Egyetemi járatok közlekedése a vizsgaidőszakban

  A vizsgaidőszak kezdetével csökken az egyetemisták utazási igénye, ezért változások lépnek életbe az Egyetemvárost érintő, illetve oda közlekedő járatok közlekedésében május 19-től – tájékoztatott az MVK Zrt.

 • 2014-05-15 14:19 Kilakoltások és szociális rehabilitáció – „mozdul” az Avas

  Hála Istennek! – szakad ki egy lakóból, amikor megtudja, a kisteherautó nem „egyszerű” költözés, hanem kilakoltatás miatt áll a ház előtt. De arcát ő sem adja a véleményéhez, mint ahogy a szomszédok többsége sem. Talán majd, ha már halványodni kezd az elmúlt évek több mint nyomasztó emléke. Az Avason folytatódik a végrehajtás alatt álló „fészekrakós” lakások kiürítése, önkormányzati átvétele, és ezzel előkészítése a felújításra.

 • 2014-05-14 22:22 Fűtés beindítása csak megrendelésre

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzései alapján május 14-től erős lehűlés várható. A MIHŐ Kft. a lakóközösségekkel kötött megállapodás alapján május 15-ig köteles a szolgáltatói rendszerét készenlétben tartani.

 • 2014-05-14 22:09 Fórumon a „fészekrakókról” és városfejlesztésről

  A „fészekrakók” kilakoltatásának menetéről és más városfejlesztési kérdésekről tartottak lakossági fórumot szerdán az Avasi Gimnázium Színháztermében. Kiss Gábor alpolgármester Miskolc jövőképéről és a hosszú távú tervekről szólt, hangsúlyozva, hogy a gazdaság erejének növelése kiemelt cél. Kriza Ákos polgármester pedig ismertette: a kilakoltatottak lakcímkártyáját fiktiválják, és ha kaptak segélyt, annak folyósítását megszüntetik.

 • 2014-05-14 15:33 Gyors ütemű kilakoltatás, felújítás és konszolidáció a „fészekrakók” nyomán

  Egy hónap múlva már 90 volt fészekrakós lakás lehet az önkormányzat tulajdonában, és elkezdődhet a felújításuk. A parlament ugyanis hétfőn elfogadta Csöbör Katalin, az Avas országgyűlési képviselőjének módosító indítványát, így ezekre a lakásokra nem vonatkozik a határozatlan időre meghosszabbított kilakoltatási moratórium. Kriza Ákos polgármester pedig azt is bejelentette szerdai sajtótájékoztatójukon, hogy konszolidálni fogják a tartozásokkal terhelt társasházakat.

 • 2014-05-14 14:44 Pro Urbe Díj Felszeghi Sárának

  „Mert csak az erő tud örülni a más sikerének is”. Ady Endre szavai vezérlik munkája során Felszeghi Sárát. A mindennapokban a szeretet az, ami motiválja sokoldalú tevékenységét. A jogi szakokleveles orvos már gyermekkorától érezte lelkében a gyógyítás iránti vágyat.

 • 2014-05-14 11:06 Itt kátyúznak ma!

  Több helyen is kátyúznak ma a Miskolci Városgazda munkatársai.

 • 2014-05-14 11:00 Pro Urbe Díj Mikolai Vincének

  „Örömmel végzem ezt a szolgálatot, mert úgy gondolom, az a legfontosabb, hogy örömhírt vigyünk a szegényeknek és a kitaszítottaknak – vallja Mikolai Vince főesperes, diósgyőri plébános.

 • 2014-05-13 23:27 Bemutatták a város fejlesztési irányait

  A fenntartható város címmel tartott lakossági fórumot az önkormányzat kedd délután Miskolc Integrált Településfejlesztési Stratégiájáról. A fórumon bemutatták azokat a főbb pontokat, stratégiai irányokat, illetve néhány konkrét fejlesztést is, melyeket 2014 és 2020 között terveznek.

 • 2014-05-13 22:42 Már kényszerítő eszközeik is vannak a rendészeknek

  Újabb rendhagyó ellenőrzést tartott a Miskolci Önkormányzati Rendészet kedden a társszervekkel együtt, ugyanis ismét olyan eszközökkel indultak a razziára, amelyekkel előtte soha. Megkapták ugyanis a közterület-felügyelők a kényszerítő eszközöket a munkájuk segítéséhez.

 • 2014-05-13 14:55 Miskolcon felkészültek a nagy esőre

  Az időjárás-előrejelzések szerint az elkövetkező napokban csapadékos időjárás várható – csütörtökön akár 40 milliméternyi eső is eshet –, ezért a Polgármesteri Hivatal Városüzemeltetési Csoportja elrendelte a Miskolc területén lévő patakmedrek, árvízvédelmi szempontból veszélyeztetett utcák, záportározók, uszadékfogók ellenőrzését, felülvizsgálatát, tisztán tartását, és a mobil belvízszivattyúk előkészítését.

Miskolc TV mai műsora

2023-12-01 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!