Városinfó

 • 2014-05-05 18:26 Keresik a rongálókat – később újra kihelyezik az ülőköveket

  Több térfigyelő kamera is rögzítette, ahogy fiatalok rugdossák és lefeszítik a Széchenyi utcára múlt héten kihelyezett ülőköveket. Az utcabútorok egy hétig sem tartottak. Egyet csütörtökre, egy másikat pedig szombat reggelre tettek tönkre, a kár több százezer forint. A felvételeket több internetes oldalra is feltöltik, a tetteseket rongálással gyanúsítják.

 • 2014-05-04 17:03 Nem mosta el az eső a régiségvásárt – teljesen

  Bár május már-már a nyárhoz tartozik, mégis az idei legrosszabb időt fogták ki vasárnap azok, akik a régiségvásárra készültek. A metsző hideg szél mellet az eső sem kedvezett a kirakodóvásárnak és a sétálgatós nézelődésnek.

 • 2014-05-03 09:15 Visszaépítik a tapolcai bencés monostor falait

  Mintegy negyven centiméter terepszint feletti magasságig visszaépítik a miskolctapolcai bencés monostor feltárt falmaradványait, mégpedig az eredeti falazási módszerrel. Rostás László városi főépítész érdeklődésünkre elmondta: a kivitelezési ajánlatok beszerzése megtörtént, a kivitelezőt kiválasztották, a szerződéskötés folyamatban van. A munkálatok befejezése nyár elejére várható.

 • 2014-05-02 15:54 A felújítás alatt is küzdenek a kóborlovagok

  A tavaszias, igazi kirándulóidő sokakat csalogatott a szabadba pénteken. A diósgyőri várba is számos látogató érkezett, ahol a kóborlovagok középkori fegyver- és bajvívás bemutatója szórakoztatta a közönséget. A turisztikai szezonban minden hétvégén érdemes ellátogatni a várba, ahol a felújítási munkák mellett is megelevenedik Nagy Lajos király egykori udvara.

 • 2014-05-01 17:48 „Azokat ünnepeljük, akik a közösbe tesznek”

  Az időjárás kedvezően alakult Miskolcon, így több ezren látogattak ki a Népkertbe csütörtökön, hogy a városi majálison ünnepeljék meg a munka ünnepét. A tömeg délután csak tovább duzzadt, köszönhetően a sokszínű programoknak.

 • 2014-05-01 15:52 Május 1-től fizetni kell a parkolásért

  Május 1-től minden nap fizetni kell a parkolásért a kiemelt idegenforgalmi övezetekben. Ennek megfelelően Miskolctapolcán, Lillafüreden, a diósgyőri vár valamint a Tiszai pályaudvar környékén szeptember 30-ig, reggel 8 és délután 6 óra között kell fizetni a parkolásért.

 • 2014-05-01 09:16 Jól „próbázott” az ötvenméteres medence

  Sikeresen befejeződött az épülő Miskolctapolcai Strandfürdő első medencéjének vízpróbája, elkészült az öltözőépülethez kapcsolódó lelátó vasbetonszerkezete, a főépületnél már az acélszerkezetű tetőket emelik és szerelik be, lealapozták a szaunatornyokat – egyszóval látványosan halad a fürdőépítés.

 • 2014-04-30 21:36 Állatkerti majális vadmalacokkal és muflonbárányokkal

  A természet megújuló erejének ünnepére várja a Miskolci Állatkert és Kultúrpark látogatóit május 1-jén. Nemcsak állatbemutatókkal, állatsimogatóval szórakoztatják közönségüket egész nap, de most először májusfát is állítanak – amit körbe is lehet majd táncolni, miközben a Számadó zenekar húzza a talpalávalót.

 • 2014-04-30 15:48 Új parkolók a Középszeren

  Több mint 40 új parkolóhelyet alakítottak ki a Középszer utcán, a Kazinczy iskola bejáratánál. Önkormányzati költségen, mintegy 12 millió forintból valósult meg a beruházás – ismertette Földesi Norbert önkormányzati képviselő szerdai, helyszíni sajtótájékoztatóján.

 • 2014-04-30 15:26 Új járdák épülnek

  Új járdát építenek a Fadrusz János utcában, de nem ez az egyetlen terület, ahol kulturáltabb környezetben közlekedhetnek majd a gyalogosok a Győri kapuban. A lakossági igényeket figyelembe véve cserélik a régi betonelemekből épült járdákat Zsiga Marcell, a terület önkormányzati képviselője által indított program keretében.

 • 2014-04-30 13:49 Városi majális a Népkertben

  Harmadszor rendezik meg a Népkertben a miskolci, május 1-jei majálist. A programon – az elmúlt évhez hasonlóan – idén is a családokra fókuszáló programokkal készülnek. Térzenével, kulturális és zenés programokkal, és természetesen a majálisokon hagyományosnak számító ételekkel, italokkal, kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

 • 2014-04-30 11:49 Ügyfélszolgálatok zárva, strandok újabb medencékkel nyitva

  A hosszú hétvégén zárva tart a Miskolc Holding ügyfélszolgálati irodája, a MIHŐ és a MIVÍZ diszpécserszolgálata azonban folyamatosan működik. A Miskolci Állatkert és a Selyemréti Strandfürdő a négy napon alatt is a szokásos nyitvatartási rend szerint látogatható.

Miskolc TV mai műsora

2023-03-25 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!