Helyi hírek

 • 2007-06-11 14:58 Kártérítést kér a beteg

  Minden felelősséget visel a kórház és az operáló orvos annak a betegnek az ügyében, akinek csütörtökön a bal térde helyett a jobb lábát operálták meg a miskolci Diósgyőri Kórházban. A kórház traumatológiai és kézsebészeti osztályának vezető főorvosa, Rácz Sándor sajtótájékoztatón elmondta: a beteg gerinces érzéstelenítést kapott, a 25 éves térdsebész szakorvos pedig nem azt a lábát operálta meg, amelyik a panaszokat okozta. A tévesztést a beteg és felesége vette észre közvetlenül a műtét után, ezt azonnal jelezték és még ugyanabban az érzéstelenítésben megműtötték az egyébként előjegyzett térdét is.

 • 2007-06-11 13:13 Százévesen a számítógép előtt

  100 éves nénit köszöntöttek a Fazola Úti Területi Gondozó szolgálatnál. Gál Etelka, Gitta néni 1907. június 10-én, az erdélyi Szatmárhegyen született. Szüleivel még gyermekkorában költözött Miskolcra, iskoláit is itt végezte, majd Győrbe került, ahol Jászai Joli néni osztályában szerzett tanító diplomát a főiskolán.

 • 2007-06-08 15:39 Egy nap az egészségért

  Idén is főként a férfiak egészségvédelmét helyezik előtérbe a miskolci városi egészségnapon, melynek rendezvényei a Szinva-teraszon és környékén várják az érdeklődőket. A mai "Védett férfiak" + II. Miskolci Apák Napja elnevezésű programsorozat egészségügyi szűrései, vizsgálatai iránt most is nagy az érdeklődés - mint megtudtuk, évről évre többen élnek ezekkel a preventív lehetőségekkel.

 • 2007-06-08 15:30 Vizsgálják a pásztói sérültek ügyét

  Továbbra sem egyértelmű, hogy budapesti vagy miskolci kórháznak kellett volna fogadnia elsőként azt a két férfit, akik Pásztó közelében egy autóbalesetben szenvedtek súlyos koponyasérülést. A betegeket végül 6 órás tortúra után a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórházban műtötték meg. Egyikük már jobban van és kikerült az intenzív osztályról..

 • 2007-06-08 15:21 Antall Józsefre emlékeztek

  Antall József mindenkor tudatában volt véleménye helyességének, elutasította a radikalizmus minden válfaját, jöjjön az jobbról vagy balról - mondta Dávid Ibolya, a Magyar Demokrata Fórum (MDF) elnöke Miskolcon, a néhai miniszterelnök születésének hetvenötödik évfordulóján megtartott ünnepségen. Ezért támadták őt balról is, jobbról is, de a politikai támadások kereszttüzében sem tudott tisztességtelen eszközökhöz nyúlni - fogalmazott az MDF elnöke.

 • 2007-06-08 15:18 Rossz térdet műtöttek

  A jobb térde helyett tévedésből először a balt operálták meg csütörtökön egy férfinak Miskolcon, a Diósgyőri Kórházban - erősítette meg Hártó György, a kórház igazgatója.Mint mondta, véleménye szerint kicsit egyoldalú az a közlés, amely szerint tévedésből nem a problémás térdet műtötték először, hanem a másikat, ugyanis a betegnek mindkét térdén bőr alatti kitüremkedése volt, viszont csak az egyik okozott problémát, panaszt, a másik pedig nem.

 • 2007-06-07 17:25 Vizsgálóbizottság gyógyszer-ügyben

  Közös vizsgálóbizottság kutakodik a miskolci illegális gyógyszerárusok ügyében, a grémium hét testület tagjaiból tevődik össze - közölte Bodnár Judit, az ÁNTSZ Észak-magyarországi régiójának tiszti főorvosa.

 • 2007-06-07 17:16 Bányatóba fulladt

  Államigazgatási eljárás keretében vizsgálják annak a 16 éves fiúnak az ügyét, aki tegnap fulladt bele egy bányatóba a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Nyékládháza közelében. A fiú egy társasággal volt a helyiek által Középső-tóként ismert helyen, és némi italozás után a vízbe merészkedett – annak ellenére, hogy mint azóta kiderült, egyáltalán nem tudott úszni. A tó adottságaira, egyenetlenségére sem figyelt, ezért amikor egy hirtelen mélyülő részre ért, elmerült. Holttestét a Spider Miskolci Speciális Mentőcsoport segítségével emelték ki – áll a rendőrségi tájékoztatóban.

 • 2007-06-07 17:10 Lebukott narkószállítmány

  Kábítószert – speedet és marihuánagyanús anyagot – , valamint fecskendők sokaságát találta a rendőrség egy személyautóban Miskolcon - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője szerdán. Kábítószerrel visszaélés bűntettének elkövetése miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság bűnügyi osztálya – tájékoztatott Egyedné Novodonszki Éva szóvivő.

 • 2007-06-07 17:04 A vasművesség évezredei

  A vasművesség Kárpát-medencei évezredeiről rendeznek kétnapos konferenciát június közepén Miskolcon. A több néprajzi, ipartörténeti és iparrégészeti akadémiai munkabizottság, valamint a Herman Ottó Múzeum által szervezett program egy országos konferenciasorozat harmadik darabja.

 • 2007-06-07 17:02 Gyűjtik a zöldhulladékot

  Kísérleti zöldhulladék-gyűjtő járatot indít Tapolcán a miskolci önkormányzat, illetve az AVE Miskolc Kft. Az akciót támogatja az Ökológiai Intézet a Fenntartható Fejlődésért Alapítvány is. A próbajárat keretében, június 9-től június 30-ig - szombati napokon - elszállítják a háztartásokban keletkezett zöldhulladékot: levágott füvet, virágot, ágakat, gallyakat, falevelet, elszáradt gyomokat, palántákat.

 • 2007-06-07 15:27 Lámacsikó született

  Június 6-án lámacsikó született a Miskolci Állatkert és Kultúrparkban. Fotónkon az egynapos lámacsikó mamájával.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-14 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!