Helyi hírek

 • 2007-06-15 17:35 Megkezdődött a vakáció

  A végzős diákok nemcsak a nyári pihenő idejére köszönnek el iskolájuktól, szeptembertől másutt folytatják tanulmányaikat. Míg a kisebbek az utolsó tanítási napon még a bizonyítványosztást várták, a nagyobbak ballagási ünnepséggel búcsúztak az intézményektől. A Petőfi Sándor Általános Iskola kihelyezett tagozatának diákjai például a Gyermekegészségügyi Központban.

 • 2007-06-15 17:31 Nyitnak a társadalom felé

  A bíróságok működése során felmerülő zavarok kiküszöbölése, a nyitottság és a társadalmi kontroll erősödése a taláros testületek legfőbb feladata a közeljövőben – erről döntöttek az ország vezető bírái, akik idén Miskolcon találkoztak. Bár a móri ügy átmenetileg csökkentette az ítélőszékek tekintélyét, a bíróságokban még mindig kiemelkedően bíznak az állampolgárok. Július elsejétől az interneten is megjelennek a táblabíróságok és a Legfelsőbb Bíróság ítéletei. Ez azonban csak az egyike azon lépéseknek, amelyek a nyitottságot és a társadalmi ellenőrző szerep erősödését szolgálják majd a taláros testületek tevékenységében. Már működik a Magyar Bíróképző Akadémia, hamarosan pedig azt is központi versenyvizsgával döntik majd el, hogy ki lehet később maga is az ítélőszékek tagja. Lomnici Zoltán, a Legfelsőbb Bíróság elnöke a jövő héten emberi jogi szervezetek képviselőivel is találkozik majd, akiktől azt kéri: ha jogsértés jut a tudomásukra, ne várják meg az eljárás végét, hanem azonnal tájékoztassák, hogy ne késlekedjen az intézkedés sem. Ugyanezért kezdeményez majd egyeztetést az új kisebbségi ombudsmannal is, annak kinevezése után. Fokozni kívánják a bírók érzékenységét, hiszen vannak olyan esetek, például a nők elleni erőszak, amelyről könyvek alapján nem lehet alaposan tájékozódni. A bíróság belső vizsgálatot is indít, hogy a mostaninál is egységesebb legyen az ítélkezési gyakorlat, vagyis ugyanazért a bűncselekményért mindenütt és minden bíró körülbelül ugyanazt a büntetést szabja ki.

 • 2007-06-15 17:08 Ahol az egészség terem

  A Magyar Biokultúra Szövetség az ország 7 régiójában, az egyes régiókban tagszervezetei – régiónkban az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület – szervezésében július 8-án nyitott biogazdaságok bemutatkozásával rendez kampányt az egészséges, környezetbarát magyar biotermékek fogyasztásának és termelésének előmozdítása érdekében. A kampányban felhívják a figyelmet az élelmiszerbiztonság és a fogyasztóvédelem egyre több vásárlót érdeklő kérdéseire, valamint arra, hogy csak a magyar fogyasztói igények megváltozása eredményezhet hosszabb távon minőségi élelmiszerkínálatot a boltok polcain. Ugyancsak a fogyasztói igény gyakorolhat pozitív hatást a magyar kormány a biotermelést és más természetkímélő mezőgazdasági termelési módokat ösztönző támogatáspolitikájára.Az egyes helyszíneken termékbemutatók, termékkóstolók és előadások segítik az érdeklődőket a környezetbarát mezőgazdaság és az egészséges élelmiszerek előnyeinek megismerésében. Az országos rendezvénysorozat alapvető célja, hogy a bio és más minőségi magyar termékek fogyasztását előmozdítsa, továbbá felhívja a figyelmet a környezetbarát mezőgazdaságban rejlő lehetőségekre.Az Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület tagságának együttműködésével megrendezésre kerülő regionális akciónap során, nem csak a fogadó gazdaságot ismerhetik meg az érdeklődők, hanem tucatnyi biogazdálkodó is bemutatkozik termékeivel, amelyeket természetesen minden érdeklődő kóstolással minősíthet. A rendezvény aktualitását az adja, hogy az elmúlt időszakban érezhetően megnőtt az – elsősorban importból származó – élelmiszertermékekkel szembeni bizalmatlanság, mely bizalom visszaszerzése minden hazai élelmiszergyártó elemi érdeke, ha nem a fogyasztók megtévesztésében érdekelt.Az egyes helyszíneken rendezendő program színes és érdekes gyerekprogramokkal, állatsimogatóval, kvízjátékkal, a felnőttek számára kóstolóval, orvos-természetgyógyász előadásával és más érdekességekkel várja az érdeklődőket. További információk: Észak-magyarországi Biokultúra Egyesület www.biokultura.org

 • 2007-06-15 14:05 Nyit a Művészetek Háza

  A tervek szerint kijavították a mennyezet hibáját a Művészetek Házában, folynak a takarítási munkák, az intézmény június 16-án már fogadja a közönséget – tudtuk meg Sír László igazgatótól. Mint ismeretes, a Művészetek Háza földszinti folyosójának plafonjáról május 20-án mintegy két négyzetméteres területen leszakadt a vakolat, megsebesítve két látogatót. Az önkormányzat azonnal bezáratta az intézményt, és független szakértői vizsgálatot rendelt el.

 • 2007-06-15 13:48 Holttestre bukkant

  Ismeretlen férfi holttestére bukkant egy kutyát sétáltató nő a Borsod megyei Edelényben, a Bódva folyó partján. A halott egy fa alatt feküdt egy kartonon, táskájával, személyes holmijaival – tájékoztatott a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája. A férfi testén a hatóság szakemberei külsérelmi nyomot nem találtak, így majd csak a boncolás állapíthatja meg, mi okozta a halálát. A helyszínen egyébként idegenkezűségre, illetve öngyilkossági szándékra utaló jel sem volt.Az esetet közigazgatási eljárás keretében vizsgálja az edelényi rendőrkapitányság.

 • 2007-06-15 08:56 Megvannak a busz kifosztói

  A rendőrség tájékoztatása szerint beismerték tettüket azok a miskolctapolcai 17 és 19 éves fiúk, akiket gyanúsítottként hallgattak ki egy iskolás kirándulóbusz minapi kifosztása miatt. A fiatalok emellett még mintegy harminc egyéb lopást is beismertek, melyeket a korábban Pallasz Hotelként emlegetett szállodában követtek el.

 • 2007-06-14 18:23 Ellopták a szobrot Tapolcáról

  Ellopták a miskolctapolcai csónakázótó bejáratánál felállított bronzszobrot. A csaknem ember nagyságú, lábát mosó nőt formáló bronzszobor hűlt helyét találták csak ma reggel a tóhoz érkezők. A több millió forint eszmei értékű szobrot feltehetően fémtolvajok emelték le talapzatáról, méghozzá nagy gonddal, hiszen alig vannak nyomok a helyszínen. A rendőrség a környék MÉH-telepeit, fémfeldolgozóit ellenőrzi, remélve, hogy előkerül a szobor.

 • 2007-06-14 16:21 Női jégkorong-vb Miskolcon

  Jövőre, április 6. és 12. között Miskolc ad otthon a divízió III-as női jégkorong-világbajnokságnak. A tornán a házigazda Magyarország válogatottja mellett Nagy-Britannia, Belgium, Szlovénia, Koreai Köztársaság és Horvátország együttesei vesznek részt. Az új miskolci fedett jégpályán eddig korosztályos vb-ket, illetve tavaly szeptemberben Magyar Kupa-négyesdöntőt rendeztek.

 • 2007-06-14 15:54 Leálltak a villamosok

  Meghibásodás miatt háromnegyed órán át állt a villamosforgalom a főutcán csütörtökön délelőtt. A szerelvények azért torlódtak egymás után, mert a Szemere utcán elszakadt egy kábel. Az MVK Zrt. szakemberei a hiba észlelése után áramtalanították a rendszert és leválasztották a szakadt kábelt. A munkálatok ideje alatt villamospótló autóbuszok szállították az utasokat. A forgalom 11 óra után teljesen visszaállt.

 • 2007-06-14 15:48 Tisztítsuk meg környezetünket!

  A Fénypont Kreatív Műhely Közhasznú Alapítvány szemétszedő-sorozatot indított, önkéntesek számára. Az első akcióra június 8-án került sor, a cél a miskolc-tapolcai erdő megtisztítása volt. A program fő támogatója: az AVE-Miskolc Kft. Információ: www.fenyhordozok.hu. 

 • 2007-06-14 15:23 Energiatakarékossági kampány

  Oldjuk meg együtt! címmel energiatakarékossági kampányt indított a Kazinc Távhő Kft. Móricz Józseftől, a cég ügyvezető igazgatójától megtudtuk: a tájékoztató kampányukkal olyan energiatakarékos megoldásokra kívánják felhívni a felhasználóik figyelmét, amely a kazincbarcikai távfűtéses lakásokban is megvalósítható, kivitelezhető.

 • 2007-06-14 12:13 Új elnökség a miskolci Fideszben

  Tisztújító taggyűlést tartott a napokban a Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Miskolc Városi Szervezete. A tagság döntése alapján a városi szervezet új elnöke dr. Szinay Attila lett, aki Juga Györgyöt váltotta a poszton. Az elnökség további tagjaivá Szűcs Tamást, Csutorás Gézát, Juga Györgyöt, Lenártek Andrást, Tavaszi Zsoltot és Sebestyén Lászlót választották.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-09 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!