Helyi hírek

 • 2007-06-12 14:29 Lejárt a repülőtér engedélye

  Lejárt a miskolci repülőtér működési engedélye május 31-én, jelenleg ennek meghosszabbítására várnak. Az ideiglenes hosszabbítási engedély akár pár napon belül megérkezhet. A légügyi hatóság csak augusztusban tudja „levizsgáztatni” a repteret az új engedélyhez, így ezt az időszakot így lehet áthidalni.A repülőtereknek is minden évben meg kell felelniük a szükséges követelményeknek - bár a hangárokat erre a kis időre bezárták Miskolcon, ez nem befolyásolja a légimentő-szolgálat működését, illetve a bajba került pilóták is igénybe vehetik a repteret.

 • 2007-06-12 12:50 Teherautók ütköztek

  Két tehergépjármű ütközött össze a Szentpéteri kapuban ma délelőtt. Mind a két gépjármű a TESCO irányába kanyarodott két különböző sávban, amikor a két gépjármű összeütközött a kanyarban. Személyi sérülés nem történt, az érintettek a felelősség kérdésében nem tudtak megegyezni, ezért a rendőrség segítségét kérték.

 • 2007-06-11 15:43 Dobrev Klára is itt volt

  A miskolci VitálNapjának vendége volt vasárnap Dobrev Klára, a miniszterelnök felesége, aki az Egészséges Településekért Alapítvány kuratóriumi elnöke. Az UNIQA miskolci VitalNapján az egészségügyi szűrések mellett az érdeklődők teljes állapotfelmérésen vehettek részt a VitalKamionban. A speciális eszközökkel felszerelt járműben a nyugalmi EKG mellett a VitalEdzők megvizsgálták többek között a résztvevők gerincoszlopát, hajlékonyságát, egyensúlyérzékét, terhelhetőségét. A rendezvényre Monspart Sarolta tájfutó és Béres Alexandra fitnesz-világbajnok is ellátogatott.

 • 2007-06-11 15:35 Az országgyűlés előtt tisztelegtek Ónodon

  A 300 évvel ezelőtti ónodi országgyűlésre emlékeztek a község lakói vasárnap. Az évforduló alkalmából a helyi református templomban ökumenikus szertartással tisztelegtek Rákóczi Ferenc és a három évszázaddal ezelőtti országgyűlés előtt. A megemlékezésre ellátogatott Szili Katalin, az Országgyűlés elnöke is.

 • 2007-06-11 15:30 Fidesz-tisztújítás

  A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség Miskolc Városi Szervezete tisztújító taggyűlést tartott június 7-én. A helyi tisztújításra az alapszabály értelmében a májusi kongresszust követően kellett sort keríteni. A Fidesz miskolci tagságának döntése alapján a Miskolc Városi Szervezet új elnöke dr. Szinay Attila lett. Az elnökség további tagjai: Szűcs Tamás, Csutorás Géza, Juga György, Lenártek András, Tavaszi Zsolt és Sebestyén László.

 • 2007-06-11 15:23 Jubilált a komlóstetői óvoda

  Húszéves a komlóstetői óvoda. Az intézmény 15 éve költözött jelenlegi épületébe. A vasárnap rendezett jubileumi ünnepségen fennállásának és épületavatásának évfordulóját ünnepelték a városrész lakói. Ajándék nélkül pedig nincs születésnap, így a részönkormányzat jóvoltából a jubileumi ünnepségen egy fa játszóeszközzel lepték meg az ünneplő ovisokat. Az új óvoda 1992-ben nyitotta meg kapuit. Az intézmény korábban a komlóstetői általános iskolában működött 5 éven keresztül. Induláskor volt, hogy 150 gyermeket is gondoztak az új épületben, ma kilencven óvodás tölti meg a barátságos szobákat a Szeder úti óvodában, ahol vasárnap a szokásosnál is több jutott ki a játékból és a szórakozásból. A 15 éves évfordulón tűzoltó- és rendőrségi bemutatóval, arcfestéssel, kézműves foglalkozásokkal, ügyességi vetélkedőkkel, tombolával várták a családokat egész nap a komlóstetői intézményben.

 • 2007-06-11 15:18 Kapunapon ismerkedtek

  A Huba utca és a kórház közötti zöldterületre a Szentpéteri kapui gyerekeket és szüleiket várták. A lakótelepen ez már az ötödik családi gyermeknap, ahol ugrálóvárral, rodeóbikával, óriáscsúszdával és bohócokkal kedveskedtek a kicsiknek. Délután a sporté volt a főszerep: kosárlabdával, focival, pingponggal és tekével várták a nagyobbakat. A szervezők szerint itt nemcsak a kikapcsolódásé volt a főszerep, hanem fontos volt az is, hogy a lakótelepiek találkozzanak, és kötetlen hangulatban ismerkedjenek egymással.

 • 2007-06-11 15:15 Juniálisoztak Hejőcsabán

  Hejőcsabán nemcsak a fiúk, hanem a lányok is bemutathatták labdarúgó- tehetségüket a Holcim-sporttelepen megrendezett kispályás bajnokságon. Míg a pályán rúgták a bőrt, a nézelődők kipróbálhatták az íjászatot, a csúzlizást vagy akár a csillagdobást, de természetesen innen sem hiányozhatott az ugrálóvár sem.

 • 2007-06-11 15:08 Díszdoktorokat avattak

  Díszdoktorokat avattak a diósgyőri református templomban. A szibériai Gulág poklát megjárt írókat, történészeket a Miskolci Bölcsész Egyesület Nagy Lajos Király Magánegyeteme tüntette ki Magyarországért való munkásságuk elismeréséül.

 • 2007-06-11 15:07 Távozik a védő

  Farkas Viktor, a DVTK védője a nyáron távozik a miskolci együttes keretéből. Farkas a diósgyőri szurkolók számára talán legemlékezetesebb találatát az előző bajnokság első fordulójában szerezte, amikor az ő fejesgóljával győzte le a csapat az Újpestet hazai pályán. A hátvéd összesen ötvennégy alkalommal lépett pályára a Diósgyőr színeiben bajnoki mérkőzésen, melyeken négy gólt szerzett.

 • 2007-06-11 15:06 Jókai juniális

  A Jókai lakótelepiek immár 12. alkalommal gyűltek össze az iskola udvarára, hogy együtt köszöntsék a nyarat. Itt már délelőtt üstök és bográcsok álltak, hiszen minden évben hagyomány a főzőverseny, melyen a Jókai Mór Református Iskola osztályai és miskolci szervezetek csapatai indultak. Idén összesen húsz csapat mérte össze főzőtehetségét.

 • 2007-06-11 15:01 Nyolcvannégy vádlott

  Letöltendő szabadságvesztésre, pénzbüntetésre, illetve felfüggesztett szabadságvesztésre ítélt vám- és pénzügyőröket, valamint szállítási vállalkozókat a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Bíróság. A vádlottak padján összesen nyolcvannégyen ültek - tudatta a bíróság szóvivője.

Miskolc TV mai műsora

2020-07-13 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!