Városinfó

 • 2014-08-19 08:52 Államalapító Szent István ünnepén, Miskolcon - részletes program!

  Nagyszabású rendezvénysorozattal készül augusztus 20-ára, Államalapító Szent István Király tiszteletére Miskolc önkormányzata. Az Avasi Református templomban bemutatják a Szent Korona másolatát, a Szent István téren pedig családi programok várják az érdeklődőket, a színpadon Kriza Ákos polgármester és Csöbör Katalin országgyűlési képviselő mond ünnepi beszédet. Este koncertekkel és tűzijátékkal zárul az ünnep. A megemlékezések délelőtt tíz órától Felsőhámorban kezdődtek, ahol kenyérszentelést és koszorúzást tartottak Szent István szobránál.

 • 2014-08-18 13:04 Augusztus 30. – nagyszabású ünnepséggel nyit a vár

  A teljes pompájában álló Diósgyőri vár újra megtelik élettel, a kápolna – melyet augusztus 20-án szentelnek fel – esküvők méltó színhelye lesz, a kiállítótermekben hajdani mesterségek és a középkori várélet elevenedik meg, a vártornyokból pedig lélegzetelállító panoráma nyílik a Bükkre és a városra. A nyár utolsó szombatján, augusztus 30-án színes programokkal, egyedülálló és megismételhetetlen produkciókkal nyitja meg kapuit Diósgyőr vára.

 • 2014-08-18 10:02 Itt kátyúznak hétfőn

  Hétfőn is folytatja a Miskolci Városgazda Kft. a kátyúzási munkákat.

 • 2014-08-17 20:05 Vasárnap is folytatódott a középkori kalandozás

  Vasárnap is messze földről várta a látogatókat az ország egyik legrangosabb történelmi játékának helyszínt adó egykori királyi székhely, Diósgyőr. A virágzó középkort, a XIV. századot megelevenítő időutazás kihagyhatatlan programokat kínált az egész családnak, Nagy Lajos király udvarában minden korosztály talált magának izgalmas elfoglaltságot, látnivalót.

 • 2014-08-17 16:31 Házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtés

  A MiReHuKöz Nonprofit Kft. felhívja a miskolci lakosság figyelmét a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, valamint a zöldhulladék gyűjtésének lehetőségére, feltételeire.

 • 2014-08-17 16:09 Jelzőlámpa átépítés, forgalmi korlátozás az Ady-hídon

  Miskolcon a 3-as számú főúton lévő Ady-híd és a Bajcsy-Zsilinszky utca csomópontjában jelzőlámpa átépítési munkák zajlanak majd a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megbízásából. A munkavégzés miatt augusztus 18-án, hétfőn reggel 9 órától várhatóan augusztus 19., kedd délutánig korlátozásra kell számítaniuk az arra közlekedőknek – tájékoztatott Pécsi Norbert Sándor, a társaság kommunikációs osztályvezetője.

 • 2014-08-17 12:00 Születésnap a Miskolci Állatkertben

  A Miskolci Állatkert és Kultúrpark idén ünnepli megnyitásának 31. évfordulóját. Ebből az alkalomból augusztus 23-án, szombaton egy családi nappal várják a látogatókat. A programon állatbemutatók és interaktív látványetetések során az érdeklődők közelebbről is megismerhetik az egyes állatokat, és érdekes információkkal gazdagodhatnak az egyes fajokról, ráadásul különféle játékokban is részt vehetnek.

 • 2014-08-16 11:24 Felpezsdült az élet az Otthon téren is

  Nosztalgia-estet tartottak a Dél-kiliáni Otthon téren pénteken. Önfeledten szórakozott és nagyokat beszélgetett egymással idősebb s fiatal egyaránt, igazi közösségi hellyé vált tehát a tér. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők elhatározták, a jövőben is rendszeresen megrendezik a nosztalgia-programot – emelte ki Seresné Horváth Zsuzsanna, a körzet önkormányzati képviselője.

 • 2014-08-16 08:01 Marad a vágányzár most hétvégén

  Az MVK Zrt. korábbi tájékoztatásával ellentétben, augusztus 16-17-én továbbra is él a villamos-vágányzár, mivel péntek délután egy előre nem látott műszaki probléma lépett fel. A szakemberek már dolgoznak a hiba feltárásán és megoldásán – közölte a miskolci közlekedési vállalat.

 • 2014-08-15 11:54 „A magyar baloldal nem akar stadiont Diósgyőrben!”

  A Fidesz-kormány és parlamenti többsége nem csak minden idők egyik legnagyobb stadionfejlesztését határozta el Diósgyőrben, de lehetőség nyílt újabb, milliárdos nagyságrendű, a DVTK Akadémia létrejöttét megalapozó fejlesztések előkészületeinek a megkezdésére is – emelte ki pénteki sajtótájékoztatóján Kiss János, a miskolci Fidesz-frakció vezetője, aki arról is szólt: csütörtökön a nyomortelepek felszámolásának ellenségei megpróbáltak zavart kelteni, bizonyos „alkut” emlegetve. – Szeretnénk újra leszögezni: nem volt, nincs, és nem is lesz ilyen alku. Végigvisszük a nyomortelepek felszámolását, akkor is, ha ez egyeseknek nem tetszik – hangsúlyozta a frakcióvezető.

 • 2014-08-14 19:34 Átadták a megújult belvárosi teret

  Zsiga Marcell alpolgármester és Molnár Péter önkormányzati képviselő csütörtökön átadta az Arany János utca – Király utca – Vörösmarty utca által határolt belvárosi teret. A környéken élők bíznak benne, hogy újra pezsgő élet jellemzi majd az új díszburkolattal ellátott, és számos kisebb-nagyobb munkával szebbé és élhetőbbé varázsolt belvárosi teret – melyet a jövőben még tovább kívánnak csinosítani.

 • 2014-08-14 19:10 Miskolcon folytatódik a nyomortelepek felszámolása!

  A Miskolci Cigány Nemzetiségi Önkormányzat elnöke valótlanul állítja, hogy megállapodtak Miskolc polgármesterével abban, hogy legalább két hónapra felfüggesztik a kilakoltatásokat Miskolcon. Szintén valótlanul állítja Váradi Gábor elnök azt, hogy megállapodás született arról is, hogy az úgynevezett számozott utcákban lakóknak csak miskolci lakóhelyet ajánl fel a város. Ezzel szemben a valóság az, hogy semmiféle megállapodás nem született a roma vezető és Miskolc polgármestere között. Sőt, a mai tárgyaláson immár két államtitkár jelenlétében is leszögeztem: Miskolcon minden csak a jogszabályok és a városi rendeletek betartása mellett történhet a nyomornegyedek felszámolása kapcsán – hangsúlyozza Kriza Ákos, Miskolc polgármestere közleményében.

Miskolc TV mai műsora

2021-10-17 (Vasárnap)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!