Városinfó

Felpezsdült az élet az Otthon téren is

2014-08-16 11:24

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE delkilian_nosztalgia_est_140815_ja.jpg

Nosztalgia-estet tartottak a Dél-kiliáni Otthon téren pénteken. Önfeledten szórakozott és nagyokat beszélgetett egymással idősebb s fiatal egyaránt, igazi közösségi hellyé vált tehát a tér. A nagy sikerre való tekintettel a szervezők elhatározták, a jövőben is rendszeresen megrendezik a nosztalgia-programot – emelte ki Seresné Horváth Zsuzsanna, a körzet önkormányzati képviselője.

Seresné Horváth Zsuzsanna elmondta, mióta megválasztották önkormányzati képviselőnek, azon fáradozott, hogy az Otthon teret igazi közösségi térré alakítsák. Mint fogalmazott, „apró lépésekkel” egyre közelednek a cél felé, s a tegnapi nosztalgia-est sokat segített abban, hogy újra pezsgő élet jellemezze a teret.A lakók felvetéseire, korábbi élményeiket is megismerve fogalmazódott meg az ötlet, hogy élőzenével varázsoljanak még hangulatosabb helyet a térből. Így aztán a pénteki nosztalgia-esten mindenki megtalálta a hangulatának leginkább tetsző elfoglaltságot: ki énekelt harmonika-kíséret mellett, ki a szomszédokkal, ismerősökkel beszélgetett, a fiatalabb korosztály tagjai pedig labdáztak, babáztak, játszottak.

delkilian_nosztalgia_est_140815_ja_5.jpg
A kedélyes beszélgetéseknek és a játéknak helyet biztosítottak, és igazán otthonossá tették a teret az oda telepített padok és asztalok, a füves területen felállított játszóeszközök pedig a gyermekek számára jelentenek nagy örömet.

delkilian_nosztalgia_est_140815_ja_12.jpg
Az önkormányzati képviselő elmondta, elhatározták, hogy havi rendszerességgel megrendezik a programot, a tegnapi nagysikerű nosztalgia-estnek tehát lesz folytatása. S hogy még szebb és élhetőbb legyen a környék, arról is gondoskodik Seresné Horváth Zsuzsanna: kezdeményezésére új külső festést kap a Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Szakközépiskola és Szakiskola, képviselői keretéből pedig finanszírozza, hogy a szökőkút már hétköznap is üzemeljen.

minap.hu
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!