Városinfó

Házhoz menő, szelektív hulladékgyűjtés

2014-08-17 16:31

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

A MiReHuKöz Nonprofit Kft. felhívja a miskolci lakosság figyelmét a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés, valamint a zöldhulladék gyűjtésének lehetőségére, feltételeire.

Házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés

2014 júliusában Miskolcon a családi házas övezetekben teljes körűen bevezetésre került a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés. A sárga zsákokban és a sárga edényzetben szelektíven gyűjthetőek a papír-, műanyag-, fémhulladékok és italos kartondobozok. Az üveghulladékok szelektív gyűjtésére továbbra is a gyűjtőszigetek állnak a lakosság rendelkezésére. Ügyeljenek arra, hogy a zsákba, illetve az edényzetbe kizárólag a felsorolt hulladékok kerüljenek!

sargakuka_140605_fkcs_1.jpg

Zöldhulladék gyűjtése

A házhoz menő rendszer keretein belül a zöldhulladékok elkülönített gyűjtése is bevezetésre került. A MiReHuKöz által rendszeresített zöldhulladék gyűjtőzsákokba helyezhetőek a falevelek, ágnyesedék, vágott fű, gyomok. A közterületet nem szennyező módon a nagyobb méretű faágak maximum 2 cm átmérőig, 1 méter hosszúságúra darabolva, kötegelve helyezhetőek el a zsákok mellett. A nem kötegelt ágakat nem szállítják el! Ügyeljenek arra, hogy a zsákba kizárólag zöldhulladék kerüljön! Amennyiben a zöldhulladékos zsákokban háztartási vagy egyéb nem odavaló anyagot találnak, a zsákot nem szállítják el.

A szállítási időpontokról a www.mirehukoz.hu weboldalon tájékozódhatnak.

minap.huAz értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!