Városinfó

Átadták a megújult belvárosi teret

2014-08-14 19:34

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE

Zsiga Marcell alpolgármester és Molnár Péter önkormányzati képviselő csütörtökön átadta az Arany János utca – Király utca – Vörösmarty utca által határolt belvárosi teret. A környéken élők bíznak benne, hogy újra pezsgő élet jellemzi majd az új díszburkolattal ellátott, és számos kisebb-nagyobb munkával szebbé és élhetőbbé varázsolt belvárosi teret – melyet a jövőben még tovább kívánnak csinosítani.

Térátadó lakótelepi napot terveztek mára a szervezők, az időjárás azonban ezúttal nem fogadta kegyeibe a miskolciakat: 14.00 óra után elkezdett szemerkélni az eső, hogy aztán a térátadó ünnepség kezdési időpontjára már úgy szakadjon, mintha dézsából öntenék. Így aztán Molnár Péter és a szervezők úgy döntöttek, hogy a programokat – köztük kézműves foglalkozásokat, valamint zenekarok fellépését – egy későbbi, várhatóan szeptemberi időpontra halasztják.

vorosmarty_ter_140814_ja_3.jpg

A rossz idő ellenére is mintegy ötven helyi lakos gyűlt azonban össze a megújult téren található Lakossági Információs Szolgáltató Irodában (LISZI) és a mellette lévő Célpont Ifjúsági Információs és Tanácsadó Irodában, így a tér hivatalos átadását megtarthatták. A körzet önkormányzati képviselője ismertette, mi minden valósult meg a 24 millió forintos beruházás során. Mint Molnár Péter sorolta, a térfigyelő kamera kihelyezése mellett rámpát és új járdát épített a felújítással megbízott miskolci vállalkozó, új díszburkolatot raktak le, de felfestettek egy új zebrát is a biztonságos gyalogosközlekedés érdekében. A komplex térrekonstrukció mellett játszóterek is megújultak, valamint a tér közelében található aluljárót is rendbe tették. Összességében mintegy 30 millió forintból szépült meg, és vált élhetőbbé a környék.

vorosmarty_ter_140814_ja_11.jpg

– Számunkra, a jelenlegi városvezetés számára kiemelten fontos célkitűzés, hogy közösségek jöjjenek létre és közös terek alakuljanak ki. Ehhez nemcsak a terek karbantartására, hanem azok felújítására, rendbetételére is szükség van. Képviselői munkám kezdete óta szorgalmaztam ennek a térnek az újjáépítését, s most végre átadhatjuk. Van azonban még mit tenni – tekintett máris előre a körzet önkormányzati képviselője. Mint mondta, a közelben található üzlet melletti területet is új díszburkolattal szeretnék ellátni, valamint az itt található szobor talapzatát is meg kívánják újítani – utóbbi ügyében már tettek is lépéseket. A közeljövőben pedig – alig egy hónapon belül – LED-esre cserélik az utcalámpákat is.A térnek ugyanakkor még nincs neve. Molnár Péter már korábban is kérte a lakosság véleményét, elmondása szerint sok javaslat érkezett már, de továbbra is várják a neveket. Várhatóan még idén új nevet kap a mostanra megújult tér, melyet hivatalosan Zsiga Marcell nyitott meg. Az alpolgármester fiatalkori élményeit is elmesélve szólt a belvárosi tér közösségszervező erejéről, s arról, mennyire pezsgő élet zajlott itt egykor.

vorosmarty_ter_140814_ja_12.jpg

– Most végre megálljt parancsoltak a tér pusztulásának, sokáig ugyanis nem kezelték megfelelően a belvárosi tereket. Molnár Péter személyében egy lendületes, becsületes, lelkiismeretes barátra találtam már fiatalon, s ő ezen tulajdonságaihoz híven dolgozik az itt élők érdekében is. Az elmúlt négy év bebizonyította, hogy a körzet jó helyen van Molnár Péter irányítása alatt – fogalmazott Miskolc alpolgármestere.

K. I.
Fotó: J. Á.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2021-11-29 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!