Zöld Nyíl

 • 2013-07-09 14:25 Több mint egy tucatnyi Pilsen–Miskolc kört kell futnia az új Skodának

  Kiválóan gyorsul és a fékek is nagyon jók – ezek az MVK és a cseh szakemberek első tapasztalatai az első új Skoda szombaton kezdődött tesztjéről. A villamosnak összesen 10 ezer kilométert kell lefutnia a miskolci villamospályán, ezt várhatóan két hónap alatt teljesíti majd, utasokat azonban csak decemberben, a végleges típusengedélyek birtokában szállíthat majd.

 • 2013-07-08 15:13 Nagy lépés Miskolcnak – hamarosan búcsúznak a bécsik

  Balesetet nem, maximum kisebb kellemetlenséget okozott a miskolci villamosmegállókban azoknak a gerendáknak a leszerelése, melyek a padka és a villamos közötti úgynevezett átlépési távolság csökkentése miatt lettek kiszerelve. A munkára azért volt szükség, hogy a már próbaköreit futó első új miskolci villamos elférjen a megállókban is.

 • 2013-07-05 22:49 Tízezrek köszöntötték együtt az új miskolci villamost

  Hatalmas tömeg köszöntötte péntek este Miskolc új villamosát, egészen pontosan a 31 tagú új Skoda flotta első városunkba érkezett példányát, mely konfetti eső és görögtűz kíséretében gurult be a Városháza főbejárata elé. A villamost Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója adta át a miskolciaknak.

 • 2013-07-05 19:55 Egy éjszaka ahol minden a villamosunkról szól!

  A 100-as számú nosztalgiavillamos érkezésével és a Miskolc Dixieland Band koncertjével vette kezdetét hét órakor a Villamosok éjszakája a Városház téren. Az egész estés esemény csúcspontja az első új Skoda villamos érkezése és átadása, illetve a Hooligans belvárosi fellépése lesz.

 • 2013-07-05 16:25 Pályabejárás után jön a Villamosok éjszakája!

  Sikeresen ment végig csütörtökről péntekre virradó éjjel az 1-es villamos vonalán az első új miskolci villamos. A miskolciak örömmel fogadták a belvárosban a Skodát, sokan fotózkodtak is vele, amit egyébként ma este bárki megtehet majd az este hét órakor kezdődő villamosváró bulin, a Városház téren.

 • 2013-07-02 06:31 Már Miskolcon érte a keddi napkelte az első Skodánkat (VIDEÓKKAL!)

  Több mint kétnapos út után érkezett Miskolcra kedd hajnalban az első új Skoda villamos. A város határában és az MVK Zrt. telephelyén összesen több mint 100-an – köztük Kriza Ákos polgármester és az MVK vezetői – várták, fényképezték, videózták a járművet , melyet a hatósági szemlék után pénteken rendhagyó ünnepséggel köszönt Miskolc, s mely ezt követően kezdi meg Miskolci próbafutását.

 • 2013-07-01 10:52 Éjjel érkezik az első Skoda!

  Már magyar földön van, az éjjeli órákban pedig meg is érkezik Miskolcra, a város első új, Skoda villamosa. A villamost – hatósági szemlék után – pénteken nagyszabású ünnepen köszönthetik majd a miskolciak a Városház téren, azt követően pedig meg is kezdi a próbafutását a megújult villamospályán.

 • 2013-06-25 10:38 Újabb hét, újabb szakasz

  A Weidlich-udvar előtt megkezdődött, a többi szakaszon folyamatos, a Centrum előtt pedig lassan elkészül – talán így lehet a legjobban jellemezni a belvárosban folyó munkát, melynek során új, egységes és a korábbinál zöldebb arculatot kap Miskolc sétálóutcája.

 • 2013-06-24 17:32 Egy lépésre az új miskolci villamosok

  Leszerelik június 26-án, szerdán éjjel a Selyemréti mintamegállóban azt a fagerendát, amely a jelenleg Miskolcon futó villamosok és a megállók közti átlépési távolságot volt hivatott csökkenteni. A munka – melyet minden megállóban elvégeznek a következő napokban – azért vált szükségessé, hogy a rövidesen érkező új miskolci villamos meg tudja kezdeni próbaútját az új miskolci pályán.

 • 2013-06-13 16:52 Nem zavarja az operafesztivált a sétálóutca felújítása

  Ismét járható lesz péntektől a sétálóutca Déryné utca és Kazinczy utca közötti szakasza, a fák helyeit pedig ezen a nyáron virágokkal ültetik be – hangzott el a Széchenyi utca megújulásával kapcsolatos bejáráson csütörtökön. Az említett szakaszon a díszburkolatot az operafesztivált követően véglegesítik, a villanyrendőrtől keletre eső részeken viszont a következő héten is dolgoznak majd.

 • 2013-06-10 20:48 Széchenyi utca: több szakasz is elkészül az Operafesztiválig

  Több szakaszon is készhez közeli állapotba kerül a Széchenyi utca új burkolata az Operafesztivál kezdetére. Bár a március végén kezdett munkákat az időjárás és előre nem látott pluszmunkák is befolyásolták, az Ady-híd és a Kazinczy utca között a déli oldalon már kirajzolódik a megújuló sétálóutca képe, az északi oldalon pedig több helyen már az ősszel elültetendő fák helyét is kialakították.

 • 2013-06-04 12:57 Júliusban jönnek - pályán az első, születőben a második új villamos

  Minden helyi igénynek megfelel a Skoda által gyártott új miskolci villamos, és azok tesztelése is rendben zajlik – hangzott el azon a pilseni látogatáson, mely során Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Devecz Miklós az MVK első embere is kipróbálta a pilseni utcákon próbázó elsőként elkészült járművel. Ez, illetve a még készülő második prototípus júliusban érkezhet Miskolcra.

Miskolc TV mai műsora

2020-02-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!