Városinfó

Tízezrek köszöntötték együtt az új miskolci villamost

2013-07-05 22:49

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE villamos_unnep_130705ml_46.jpg

Hatalmas tömeg köszöntötte péntek este Miskolc új villamosát, egészen pontosan a 31 tagú új Skoda flotta első városunkba érkezett példányát, mely konfetti eső és görögtűz kíséretében gurult be a Városháza főbejárata elé. A villamost Kriza Ákos, Miskolc polgármestere és Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója adta át a miskolciaknak.– Ez a villamos, Miskolc villamosa. Miskolci igények szerint, Miskolcnak, a miskolciaknak készült – kezdte Kriza Ákos, Miskolc polgármestere.

villamos_unnep_130705ml_24.jpg

Mint mondta, öröm számára látni, hogy a várost érdeklik az újdonságok, a fejlesztések, érdekli a város jövője.
– Miskolc egy igazi közösség, ezt bizonyítja az is, hogy a Diósgyőr mellett ez az új villamos is több tízezer embert tud a belvárosba vonzani. Biztos vagyok benne, hogy ez annak is köszönhető, hogy Miskolcot, a város közösségét is megkérdezték a villamos színéről, így a miskolciak magukénak érzik ezt az első, de mind a 31 új Skodát – mondta Kriza Ákos.A polgármester hozzátette a minap.hu-nak, körülbelül kiszámolta az elmúlt napokban, és a 31 villamoson majdnem 10 ezer ember fér el, tehát a villamosflotta akár a DVTK stadiont is meg tudja tölteni a rajta ülő tömeggel.

villamos_unnep_130705ml_28.jpg
– Nagy büszkeség ma MVK-snak lenni. De nem csak büszkeség, hanem hatalmas lehetőség is, hiszen ez a hatalmas tömeg, mely megjelent a Városház téren és környékén, az MVK-ra, azon keresztül pedig a közösségi közlekedésre szavazott. Ez azonban önmagában kevés, nekünk hosszútávon az a feladatunk, hogy olyan szolgáltatást nyújtsunk nekik, amivel őket itt tartjuk, amivel elérjük, hogy a közösségi közlekedést válasszák, csak így lesz büszkeség a jövőben is MVK-snak lenni – mondta Devecz Miklós, az MVK Zrt. vezérigazgatója.

villamos_unnep_130705ml_20.jpg

Az egész estés ünnep, a Villamosok éjszakája egyébként este hét órakor kezdődött, és felvonult a belvárosban szinte minden korábbi, és jelenlegi villamostípus, a 100-as a 151-es számú nosztalgiavillamosok, egy bécsi SGP és egy Tátra villamos. A járműveken meglepetésekkel, érdekes programokkal vártak kicsiket és nagyokat.

A régi és jelenlegi villamosok érkezése között neves Miskolchoz, és a régióhoz kötődő együttesen és zenészek szórakoztatták a programon résztvevőket. Este hét órától így a Miskolc Dixieland Band, nyolctól a Czemende, negyed kilenctől Pál Dénes kilecntől pedig a Bíborszél lépett fel.

villamos_unnep_130705ml_51.jpg

Fél 10-kor aztán a régi villamosok elhagyták a teret, a fények kialudtak és Rézdudások – falusi rezesbanda kíséretében érkezett meg a Városház térre az új villamos., este 10 óraka után pedig – az este csúcspontján – a Hooligans fellépésével folytatódnak a zenei programok.

villamos_unnep_130705ml_50.jpg

A villamos egyébként szombaton megkezdi a 10 ezer kilométeres próbafutását, 14 órakor lép ki a miskolci pályára és 20 óráig kint is lesz, és a jövőben mindennap látható lesz majd a pályán.

Tajthy Ákos
Fotó:Mocsári László
 Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2019-10-14 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!