Gazdaság

 • 2009-04-01 19:30 Melléfogás volt a diákhitel?

  Százezren már megkezdték a diákhitelek törlesztését. Akkor előnyösnek tűnt, de mostanra kiderült, hogy - mint mindjárt az egyik diplomás fogalmaz - végeláthatatlan hosszúságú az idő, amíg visszafizetik az egyetemi években felvett pénzt. A diákhitelt 2001-ben indították el, azóta 265 ezren vették fel a kölcsönt, 54 ezren visszafizették, csaknem 10 ezren bebukták életük első hitelét. 200 ezren maradtak talpon, 100 ezren már megkezdték a diákhitel törlesztését.

 • 2009-03-25 12:48 Átadták a Mechatronikai Ipari Parkot

  Ahogy arról már többször beszámoltunk, uniós támogatással valósulhatott meg Miskolcon a Mechatronikai Ipari Park beruházás. A 44 hektáros terület teljes közművel ellátva várja a letelepülni szándékozó cégeket.

 • 2009-03-25 05:23 Ma állásbörze az egyetemen

  Tizenötödik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjét a Miskolci Egyetemen.Délelőtt 10 és délután 4 óra között várják az érdeklődőket a campus előcsarnokában és díszaulájában. A Miskolci Egyetem Diák Irodája és a MEHASZ Kht. által szervezett egynapos rendezvény alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlatainak megismertetésére.

 • 2009-03-20 17:26 Óvjuk a jövő legnagyobb kincsét: az iható vizet!

  Miskolc környékén igen hosszú az út, míg az ivóvíz a forrástól a háztartásokig eljut. A vezetékek legtöbbször mélyen a föld alatt, számunkra nem látható nyomvonalon húzódnak. Nem is gondolnánk, hogy a megtett hosszú út alatt mennyi minden történik az ivóvízzel. Vízellátás szempontjából az egyik legnagyobb nehézséget a különböző rejtett meghibásodások, vízszivárgások, csőtörések jelentik. Tömítetlen, szivárgó vezetékeken felbecsülhetetlen érték, nagy mennyiségű ivóvíz szivárog el. A rejtett vízszivárgásokkal nemcsak pazaroljuk az értékes vizet, hanem a tiszta ivóvízzel érintkező szennyezett víz vízminőségromlást és akár megbetegedéseket is okozhat!Néhány országban a vízveszteség mértéke, akár a 80%-ot is elérheti (mint pl. Mexikó)! Magyarországon egyes vízhálózatokon mintegy 30% a rejtett vízszivárgás!Az ilyen jellegű hibák felderítése és megszüntetése a bekötési fővízmérőig a vízszolgáltató, de azon túl már a fogyasztó saját feladata.A takarékos vízfelhasználás elsajátítása mellett a fogyasztóknak a saját hálózatuk állapotát is figyelemmel kell kísérni. A vízmérők után a vezeték sérüléséből adódó rejtetten elfolyó víz mennyiségét is jelzi a vízmérő, és sajnos a mért mennyiségért természetesen fizetni kell! Az indokolatlan többletfizetés azonban elkerülhető a rendszeres ellenőrzéssel és a gyors javítással.A Miskolc Holding Zrt. és Energie AG Wasser/Ausztria közös vállalata modern technikával kutatja Miskolcon és a régióban nap mint nap a víz- és csatornahálózat rejtett meghibásodásait. Energie AG Miskolc Kft. modern technológiákat kínál az ivóvíz és szennyvízgazdálkodásban:Preventív diagnosztikai vízellátás minőségét javító szolgáltatásokIpari kamerás csatornavizsgálatokCsatornahálózat tömörség-/nyomásvizsgálataCsatornatisztítás, folyékony hulladék szállításModern digitális közműnyilvántartási rendszerek kialakítása, üzemeltetéseA biztonságos és gazdaságos vízellátásnak egyik legfontosabb alapeleme a megfelelő tömörségű, tehát szivárgásmentes vezetékek. A szivárgás ökológiai és ökonómiai szempontból is problémákat okoz. A nem észlelt, rejtett szivárgások igen magas kockázatot rejtenek mind az üzemeltető cég mind pedig a fogyasztó saját vízhálózatán.Telefon és fax: 46/519-349; Mobil: 30/571-8586;e-mail: titkarsag@energieag-miskolc.hu

 • 2009-03-19 18:46 Állásbörze az egyetemen

  Tizenötödik alkalommal rendezik meg az ország legnagyobb vidéki állásbörzéjét, a Miskolci Egyetemi Állásbörzét március 25-én, szerdán délelőtt 10 és délután 4 óra között a Miskolci Egyetem előcsarnokában és díszaulájában. A Miskolci Egyetem Diák Irodája és a MEHASZ Kht. által szervezett egynapos rendezvény alkalmat nyújt a cégek bemutatkozására, állásajánlatainak megismertetésére.

 • 2009-03-18 13:45 Segít az ösztöndíj

  A klasszikus mondás, vagyis hogy a pénz nagy úr, különösen a mai gazdasági helyzetben igaz igazán. Van, aki kemény fizikai munkával, van, aki szellemi tevékenységgel, van, aki mások szórakoztatásával keresi a betevőt. Az egyetemisták pedig tudássukkal, ők jegyeik, és az így elért átlag után kapnak havonta juttatást az egyetemtől. Az a hallgató, aki elég ügyes és eredményei is megfelelőek, akár egy fizetésnek megfelelő összeget is kaphat havonta.

 • 2008-11-21 16:14 Beruházások, fejlesztések Miskolctapolcán

  A Miskolctapolcán megvalósult és tervezett fejlesztésekről tájékoztatták a sajtót a Miskolc Holding Zrt. és tagvállalatainak vezetői. Mint dr. Halmai Gyula, a holding elnök-igazgatója elmondta, a tájékoztatást a leválási szándék indokolta.

 • 2008-11-17 14:13 Együttműködés a vállalkozások fejlesztéséért

  Együtt-működési meg-állapodást köt a Miskolc Holding Zrt. és a B.-A.-Z. megyei Kereskedelmi és Iparkamara (BOKIK) a helyi vállalkozások fejlesztése, a befektetők támogatása, megtartása érdekében. A dokumentumot ma írta alá dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding elnök-igazgatója, és Bihall Tamás, a BOKIK elnöke.

 • 2008-10-31 08:55 Bontanak, hogy fejleszthessenek

  Bemutatkozott a Miskolctapolca Fejlesztési Kft., tájékoztatójukat a volt tapolcai strand előtt tartották, ahol gőzerővel folyik a munka. Miskolc Város Közgyűlése Miskolctapolca fejlesztési stratégiájának elfogadását követően szeptember 18-ai határozatában döntött arról, hogy a miskolctapolcai strandfürdő területének hatékony fejlesztése és hasznosítása érdekében létrehozza a Miskolctapolca Fejlesztési Kft.-t.

 • 2008-10-15 20:35 Quo vadis, Technopolis

  A gazdasági élet meghatározó képviselőit, a kamarákat, az irányító hatóságokat, az ipari parkok és a klaszterek képviselőit invitálta meg a Miskolc Holding Zrt. arra az egész napos konferenciára, ahol a Pólus program mintaprojektjeit mutatták be az előadók. A Quo vadis, Technopolis célja az volt, hogy minél több uniós pályázati pénz segítse régiónk gazdasági felemelkedését.A Pólus program az innovációvezérelt fejlesztésről szól. A Technopolis program Miskolcon olyan húzóágazatokra koncentrál, mint az anyagtudomány, a nanotechnológia, a mechatronika, a vegyipar, a megújuló alternatív energiák hasznosítását célul kitűző környezetipar, illetve a kultúra és a turisztika. Ez utóbbi két ágazat a borsodi megyeszékhely specialitása, melyek jelentős fejlesztési potenciált jelentenek.A Quo vadis, Technopolis konferenciának a Miskolci Egyetem Felnőttképzési Központja adott otthont. Az egyetem rektora szerint az universitas küldetése a Pólus programban az, hogy megfelelő munkaerőt biztosítson a régió gazdaságának felemelkedése érdekében. A Pólus Programiroda idén alakult, hogy a kormányzat és a piaci szereplők között állva egyrészt kommunikálja a kormányzati szándékot, másrészt pedig megoldásokat keressen és találjon például a Miskolcot érintő problémák kezelésére.A régió gazdasági életének szereplői számos uniós forrásra pályázhatnak a Pólus program keretében. A Miskolci Pólus Iroda feladta az, hogy a lehető legtöbb uniós forrást lehívja – nemcsak a város, a Miskolc Holding Zrt., és tagvállalatai számára. A konferencia célja az volt, hogy azok a jelenlévők, akik a Pólus programban résztvevő városok gazdasági életének szereplői is, aktív részesei legyenek az olyan projekteknek, amelyek uniós forrásokra pályázva élénkíthetik, fejleszthetik nemcsak Miskolc, hanem az egész régió életét.Nagy E.

 • 2008-09-20 17:51 Megbízható partner-díj Miskolcnak

  15 ország több mint 40 kiállítója vett részt Budapesten, hazánk legnagyobb ingatlan szakkiállításán. A 3 napos esemény zárásaként tartották a Property Fórum díjátadó gáláját, ahol 4 kategóriában osztotta ki a szakmai zsűri a fejlesztési díjakat. Az elsősorban a megvalósíthatóságot előtérbe helyező zsűri két kategóriában is a legjobbnak ítélte a miskolci elképzeléseket.

 • 2008-07-30 15:03 Aláírták a támogatási szerződést

  Ünnepélyes keretek között írták alá a Miskolci Mechatronikai Ipari Park támogatási szerződését ma délelőtt Miskolcon, a városháza dísztermében. Fotók a beruházásról

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!