Gazdaság

Bontanak, hogy fejleszthessenek

2008-10-31 08:55

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE tapolcafejlesztes.jpg

Bemutatkozott a Miskolctapolca Fejlesztési Kft., tájékoztatójukat a volt tapolcai strand előtt tartották, ahol gőzerővel folyik a munka. Miskolc Város Közgyűlése Miskolctapolca fejlesztési stratégiájának elfogadását követően szeptember 18-ai határozatában döntött arról, hogy a miskolctapolcai strandfürdő területének hatékony fejlesztése és hasznosítása érdekében létrehozza a Miskolctapolca Fejlesztési Kft.-t.

A cég törzstőkéjét a strand területének apportja jelenti, és a Miskolc Holding Zrt. száz százalékos tulajdonába kerül.
A társaság ügyvezetését Varga György, a Polgármesteri Hivatal Vagyongazdálkodási Osztályának korábbi vezetője látja el, aki elmondta, a Városgazda Kht.-val elkezdték a terület rendbetételét, takarítását. A MIK Zrt. folytatja a bontásokat, a strand bejáratával szemben szerdán is éppen bontották az ottmaradt bódékat, egyedül a magántulajdonban lévő egykori ajándékbolt marad állva, egyelőre. A strand területén lévő magántulajdonú épületeknél arra törekszik a cég, hogy mihamarabb megvásárolja őket, és lebonthassa. Az egykori öltöző épületét szerkezetig bontják vissza, és a medencéket is felbontják. Dolgoznak a pályázat kiírásán, ami a felnőtt strand területén élményfürdő, míg az egykori gyerekstrand részen minőségi vendéglátó szolgáltatás megépítésére vonatkozik.
Borkúti László, Tapolca polgármesteri megbízottja hozzátette, a két strand között is vannak magántulajdonú építmények, ezek tulajdonosait felszólítják, hogy tegyék rendbe ingatlanjaikat. A városrészben még a tél beállta előtt elvégzik a komfortérzetet javító munkákat, de a tapolcaiakat is kérik, hogy tegyenek meg mindent a saját területükön.


Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-19 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!