Gazdaság

 • 2008-07-15 16:25 Miskolci Beruházó és Szolgáltató Kft.

  Új céggel gyarapodott a Miskolc Holding Zrt., melytől azt várják, hogy magasabb színvonalon, és gyorsabban fogja levezényelni a városban megvalósuló nagyberuházásokat.

 • 2008-07-10 16:18 Támogatják a turisztikai vállalkozásokat

  A miskolci közgyűlés Városfejlesztési, Üzemeltetési és Turisztikai Bizottsága 2006 óta hirdet pályázatot az Idegenforgalmi Alapra. Idén tízmillió forinttal támogatják azokat a pályázatokat, amelyeket idegenforgalommal foglalkozó helyi vállalkozások, egyesületek, alapítványok nyújthattak be, tevékenységük fejlesztéséhez.

 • 2008-06-19 13:41 Miskolc is versenyben volt a Mercedes gyárért

  Miskolc tudomásul vette, hogy a Daimler cégcsoport Kecskemét mellett tette le voksát, itt építi fel Magyarországra telepítendő Mercedes gyárát, ugyanakkor a borsodi megyeszékhely továbbra is várja a potenciális befektetőket - nyilatkozta dr. Halmai Gyula (fotónkon), a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója.

 • 2008-06-18 09:44 Elindult a beruházás

  Elindult a Mechatronikai Ipari Park beruházása a héten. Az első munkagépek már dolgoznak a területen, de a hét végére negyven eszközzel készítik már elő majd a közművesítést.  Fotók

 • 2008-06-13 14:48 Ipari Park Fórum

  Újabb fontos állomásához érkezett a miskolci sportrepülőtér mellett épülő Mechatronikai Ipari Park megvalósítása, kedden Ipari Park Fórumra hívták a munkálatok által érintett vállalkozásokat.

 • 2008-05-29 16:00 Modern technológiákkal a korszerű, biztonságos vízgazdálkodásért

  Közműnap 2008 elnevezéssel szervezett rendezvényt ma az Energie AG Miskolc Vízgazdálkodási és Környezetvédelmi Kft. A Miskolci Egyetemen szakmai előadások hangzottak el, s korszerű, európai színvonalú vízgazdálkodási technológiákat, szolgáltatási, üzemeltetési modelleket mutattak be. A meghívott szakembereket dr. Patkó Gyula rektor, és dr. Halmai Gyula (fotónkon) a Miskolc Holding Zrt. elnök igazgatója köszöntötte.

 • 2008-05-09 15:36 Sikerült megalapozni az elkövetkező időszak fejlesztéseit

  Megvannak a végleges tervek, befejeződött a közbeszerzési eljárás: hamarosan, még ebben a hónapban elkezdődhetnek a kivitelezési munkái a miskolci mechatronikai parknak. - Múlt év nyarán ez volt az észak-magyarországi régió első, kormány által támogatott, kiemelt pályázata. A másfél milliárdos beruházás eredményeképpen a korábbi repülőtér területéből mintegy 45 hektárnyit integrálunk a szomszédos ipari parkhoz - nyilatkozta a MiNapnak dr. Halmai Gyula, a Miskolc Holding Zrt. elnök-igazgatója (fotónkon). 

 • 2008-04-23 16:01 Miskolc a jövő európai városai között

  A Financial Times fDi magazinja kiemelten vonzónak nyilvánította Miskolc gazdasági térségét a közvetlen külföldi tőkebefektetések szempontjából. Miskolc tizenhatodik lett olyan városokat utasítva maga mögé, mint Koppenhága, Amszterdam, vagy Varsó.

 • 2008-04-17 18:48 Tárgyalások erőmű ügyben

  Tárgyalás kezdeményezett egymással a Miskolc Holding Zrt, és az Elmib Zrt. A megbeszélések a kapcsán a következő közleményeket jutatták honlapunknak:„Miskolc várja az MVM pozitív döntésétKedd délután egyeztető megbeszélésen vett részt Miskolc önkormányzata és a Miskolc Holding Zrt. vezetése az MVM illetve az Elmib Zrt. képviselőivel. A találkozó célja az volt, hogy a cégek normalizálják kapcsolatukat, és véget vessenek az elmérgesedett kommunikációs ütközetnek. A miskolci tárgyaló felek úgy ítélik meg, hogy ezzel a lépéssel mindent elkövettek az ügy előremozdítása érdekében.Miskolc város vezetése továbbra is kitart azon szándéka mellett, hogy az erőművet megvásárolja.”Dr. Halmai Gyula elnök-igazgató„Tárgyalóasztalhoz ült Miskolc Önkormányzata és az ELMIB csoportAz ELMIB csoport vezetése örömmel vette, hogy megkezdhette a tárgyalásokat Miskolc Önkormányzatával. A kedden megtartott első tárgyalási fordulót követően az ELMIB csoport vállalta: április 30-ig felfüggeszti a Miskolci Erőmű 99,6 százalékos részesedésének megvásárlásáról a Magyar Villamos Művek (MVM) Zrt.-vel kötött adásvételi szerződés teljesítését. Mivel az MVM Zrt. és az ELMIB csoport között létrejött adásvételi szerződés továbbra is érvényes és hatályos, a tárgyalások Miskolc Önkormányzata és a Miskolc Holding vezetőivel a közös fejlesztés és a hosszú távú együttműködés lehetőségeiről szólnak.A tárgyalások megkezdését az MVM Zrt. jóváhagyólag tudomásul vette. Az ELMIB csoport bízik abban, hogy a megbeszélések eredményesek lesznek.”ELMIB Első Magyar Infrastruktúra Befektetési Zrt.

 • 2008-04-16 16:17 Úgy tűnik, meghallgatták Miskolcot

  Újabb közleményt adott ki a Miskolc Holding Zrt. a miskolci erőmű megvásárlásával kapcsolatban.„Tudomásunk szerint a miskolci erőmű megvásárlására vonatkozó szerződés teljesítése mind ez idáig nem történt meg, azaz nem került sor a vételár kifizetésére az Elmib Zrt. és az MVM Zrt. között.A háttérben egyeztető tárgyalások kezdődtek, így – annak érdekében, hogy a tárgyalások eredményre vezessenek – azt kértük az MVM Zrt. menedzsmentjétől, hogy április 30-ig függessze fel az adásvételi szerződés teljesítésére irányuló eljárást. Jelenleg az MVM Zrt. válaszát várjuk.Miskolc továbbra is elszánt abban, hogy a miskolci erőmű tulajdonosa lehessen.”

 • 2008-04-15 18:12 Miért kell az erőmű Miskolcnak?

  Közleményt adott ki ma délután a Miskolc Holding Zrt., melyben néhány pontban összefoglalta, miért is fontos a város számára a hőerőmű az önkormányzat kezébe kerüljön:„– Mert az Önkormányzat meg tudja védeni a lakosokat a gázáremelés hatásától, azaz kisebb mértékben emelkednének a díjak.– Mert a miskolci erőmű elsősorban villamos energiát termel, ami nyereséges tevékenység. Az itt keletkező hasznot az Önkormányzat teljes egészében Miskolc város fejlesztésére fordítatná – például közvilágításra és közintézmények fenntartására –, míg egy magánbefektetőnek ez egyáltalán nem érdeke.– Mert az erőmű működése segíthet abban, hogy a távfűtéses lakások távhődíja közelíthessen a gázfűtéses lakások díjaihoz.– Mert elkötelezettek vagyunk a modern, környezettudatos városfejlesztés mellett, hiszen ha ma erőművet vásárolunk, akkor a jövőben gyermekeink energia-gondjain is segítünk.”

 • 2008-04-10 17:34 Elsietett taggyűlés helyett adásvételi szerződést kötnének

  A miskolci fűtőerőmű üzletrészének megvásárlása kapcsán a mai napon újabb levélváltás történt a MIHŐ Kft., illetve az MVM Zrt. menedzsmentje között. Ennek kapcsán dr. Halmai Gyula, a holding elnök-vezérigazgatója a következő közleményt jutatta el honlapunknak:„A MIHŐ Kft. miskolci szakemberei kinyilvánították, hogy a MIFÜ Kft. holnapi, időelőttinek tartott taggyűlésétől távol kívánnak maradni. Ennek oka, hogy az éves rendes taggyűlés a jelenlegi működés „bebetonozására” szolgálna, ahelyett, hogy az MVM Zrt. adásvételi szerződést kötne a MIHŐ Kft.-vel.A holnapi taggyűlés osztalékfizetésről, új vezetők, felügyelő bizottsági tagok, könyvvizsgáló megválasztásáról szólna, amelyhez a miskolci szakemberek nem kívánnak asszisztálni.Miskolc továbbra sem kapott választ dr. Kocsis Istvántól, az MVM Zrt. vezérigazgatójától arra a kedden megküldött levelére, amelyben a miniszterelnök és a kormány döntésére hivatkozva időpontot kér az erőmű megvásárlására. Nyomatékosítanának, hogy az üzletrész megvételéhez szükséges 4 400 000 000 Ft továbbra is rendelkezésünkre áll.”

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!