Programajánló

 • 2007-05-17 16:20 Szinva terasz forgatás

  Tűzpörgetők, triálosok, gördeszkások és görkorisok veszik birtokba május 24-én, azaz jövő héten csütörtökön a Szinva-teraszt. Az önkormányzat megbízásából ugyanis egy filmetűd készül az esti órákban, egészen pontosan 21 órától. A film tervezett címe: Ifjú zsonglőrök Miskolcon.A forgatáson biztosan ott lesz több miskolci középiskolás, ám a filmetűd készítői minél több érdeklődőt várnak a forgatásra. 

 • 2007-05-17 15:06 Csúcsragadozók a Jégcsarnokban

  A Városi Jégcsarnokban leolvasztják a jeget, ami ezután kitűnő helyszínnek bizonyul az eddigi legnagyobb és legexkluzívabb autókiállítás lebonyolítására. A IV. Allianz Autóshow és Autószalon időpontja idén május 26–27., ahol az eddig megszokottnál jóval nagyobb autópaletta és színesebb programok fogadják a kilátogatókat. Bemutatásra kerülnek olyan csúcsragadozók, mint a James Bond-filmekből jól ismert Aston Martin Vanquish V12, a gyönyörű Lamborghini Gallardo, a Bentley Continental GT, a híres amerikai sportautók közül a Dodge Viper új SRT-je és a 2006-os Corvette, a Hummer nemrég megjelent H3-as megaterepjárója, egy „felpiszkált” 500 LE-s Dodge Ram „2006-ban legszebb pick-up díj”-as. Igazi szenzációnak számít, hiszen hazánkban először mutatják be Kimi Räikkönen F1-es Ferrarijának replikáját, amivel akár fotózkodni is lehet majd.Akiknek ez sem elég, vagy esetleg a klasszikusok örökéletű vonalait kedvelik, azoknak is akad látnivaló bőven. Amerikai álomautók egyenesen a Camponából, gyönyörű veterán luxus- és sportautók, egyedi építésű tuningautók is lesznek. Ha pedig autókiállítás, akkor természetesen nem hiányozhatnak a gyönyörű hölgyek sem, idén nem más, mint hazánk egyetlen Európa-szépe, Laky Zsuzsi látogatja meg a rendezvényt mindkét nap. A külső területen kijelölt helyen az Ausztriában is abszolút bajnok IMI Team gumiégető show-ját láthatják majd, lesz lóerő-hangverseny, csábító formák fotózása, a színpadon pedig divat-, harcművész-, tánc-, erőemelő bemutatók szórakoztatják majd a kilátogatókat. A szünetekben értékes nyereményeket sorsolnak ki, a fődíj egy egész napos tesztvezetés a Hungaroringen az Allianz vezetéstechnikai pályáján teljes ellátással.Mivel gyereknap lesz, a gyermekekről sem feledkeztek meg a szervezők, az első háromszáz gyermek ajándék lufit kap. Játéksarkot is kialakítanak, lesz arcfestés, lufihajtogatás és Playstation részleg természetesen autós játékokkal, F1 szimulátor, gyerekmotorozás, mini autók. De lesz büfé, melegétel, cocktailpult egész nap Dj kíséretében, a belépőjegy ára pedig levásárolható. Nyitva tartás: mindkét nap 09.00–19.00 óráig.

 • 2007-05-17 14:27 „Fűben, fában orvosság” – gyógynövény-ismereti napok

  Május 20-án – a „Györgytea” nyomában – a bükki füvesemberrel” ismerkedhetnek meg az érdeklődők a Bükki Nemzeti Park Igazgatósága szervezésében. A bükkszentkereszti program részeként a Gyógynövényházban szakszerű tájékoztatásban részesülhetnek a gyógynövényekről és hatásukról, gyalogos sétán vehetnek részt a gyógynövénykertben, gyógynövényt gyűjthetnek szakember vezetésével. A gyógynövény-ismereteket csoportos foglalkozás keretében, a gyógynövényes kertekben és a terepen végzik.További információ: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Közönségszolgálati Osztálya, Bíró Barbara, 30/349-5694, biro@bnp.kvvm.hu

 • 2007-05-17 14:18 Múzeumok Világnapja

  Május 18-án ingyenesen látogatható a Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpont „Karszt és élővilága” kiállítása (Felsőtárkány, Ifjúság u. 34/1.). További információ: Bükki Nemzeti Park Igazgatóság Közönségszolgálati Osztálya, Bíró Barbara, 30/349-5694, biro@bnp.kvvm.hu

 • 2007-05-17 14:16 Pontlevonás az Újpesttől: a miniszterelnök helyesli

  Gyurcsány Ferenc miniszterelnök levélben köszönte meg, hogy „a Magyar Labdarúgó Szövetség és fegyelmi bizottsága egyértelműen elutasítja a kirekesztő gesztusokat, amelyek sajnos megjelennek a magyar focipályák mellett is”. Mint ismert, a szövetség három pontot levont az Újpest labdarúgócsapatától a szurkolók viselkedése miatt. A miniszterelnök levelet írt Kisteleki Istvánnak, a Magyar Labdarúgó Szövetség elnökének, amelyben megköszönte a fegyelmi bizottság fellépését. Gyurcsány Ferenc szerint ugyanis a szurkolói rasszista megnyilvánulások szégyent hoznak a labdarúgásra és szégyent hoznak Magyarországra is.

 • 2007-05-16 18:06 Zsongás húsz sportágban

  Kereken egy hét múlva kilencedik alkalommal rendezik meg a Zsongó Lillafüred Kulturális és Sportrendezvényt, ez utóbbiban húsz sportág mutatkozik be a várhatóan nagyszámú érdeklődőnek. Az esemény sajtótájékoztatójának a miskolci M1 Fitness adott otthont, amely a kezdetek óta támogatja a rendezvényt.Hubay György, a május 26-27-ei „zsongás” rendezőbizottságának tagja aláhúzta, hogy az elmúlt évek alatt a Zsongó Lillafüred igen nagy népszerűségre tett szert a miskolciak és a környékbeliek között, s eddig több ezren népszerűsítették a sportot és a testedzést.– Ez elsősorban abból adódott, hogy a két nap alatt nálunk minden korosztály megtalálhatja a kedvére való programokat, előadásokat. Most is így lesz, hiszen a két nap alatt húsz sportág képviselői mutatkoznak be a kíváncsiskodóknak. Természetesen, aki nem csak nézelődni jön ki a helyszínre, az be is kapcsolódhat a különböző sportversenyekbe, játékokba – tette hozzá az elmondottakhoz Hubay György, aki azt is hozzátette, hogy sehol nem lesz nevezési díj.Két eseményt külön is kiemelt: az egyik az extrém kerékpáros fesztivál, míg a másik az úgynevezett sport talk-show. Előbbiből a Komlóstetői Kerékpáros Klub tagjai veszik ki leginkább a részüket, a beszélgetéseken pedig találkozhatnak majd a sportbarátok többek között Kuttor Csabával, Kropkó Péterrel, Éllő Viviennel, Balogh Gáborral, a Miskolci Jegesmedvék JSE vezetőivel, illetve játékosaival, s ott lesznek Lillafüreden a DVTK játékosai közül is jó néhányan, Csank János vezető edzővel az élen. Azokra is gondolnak, akik esetleg a sporttevékenység közben elfáradnak, ők mehetnek a sport bábszínházba, de tornász-, illetve táncbemutatót is figyelemmel kísérhetnek.A kulturális programokra az Alpesi büfé előtti téren kerül sor, szombaton például fellép a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola fúvósegyüttese, a Ködmön Táncegyüttes, bemutatót tart az Avasi Gimnázium aerobik csapata, pódiumon láthatják a Bükkszentkereszti Néptánccsoport tagjait és a Miskolci Hastánc Egyesület hölgyeit.A sportversenyek kínálata is bőséges: úszásban, asztaliteniszezésben, sakkozásban, dartsban, kispályás labdarúgásban nyílik mód a vetélkedésre, de lesz biatlon, íjász és cselgáncs bemutató. A programok május 26-án 9, 27-én pedig 10 órakor kezdődnek.D. L.

 • 2007-05-16 18:06 Jubileumi koncert

  Jubileumi koncertet ad május 26.-án a harmincéves B.M.V. Rockegylet a Vasas Művelődési Központban. A kerek évfordulót ünneplő miskolci rockerek a bulin vendégül látják az AB/CD és a 8-Kéz zenekarokat is.  A B.M.V. (Becsületes Munkát Végzünk) 1977-es megalakulásától kezdve úgynevezett "populáris hard rock"-ot játszik, zenéjüket a külföldi nagyok közül leginkább a Deep Purple-éhez, Black Sabbath-éhoz, Whitesnake-éhoz lehetne hasonlítani.

 • 2007-05-15 14:47 Gothica Est

  Az Ifjúsági és Szabadidő Ház által meghirdetett Miskolci Tavaszi Diáknapok tehetségkutató versenyének záró akkordjaként Gothica Estet rendeznek a Diósgyőri várban május 26-án 19 órától. A diósgyőri vár méltó környezete a koncerteknek, a két győztes diákzenekar: Darktempered és a Nebulosus Fatum fellépése és az ország különböző részéből érkező zenekarok, – a Gire együttes Makóról, az Echo of Dalriada Pécsről és a De Facto együttes Budapestről – gondoskodnak a fergeteges hangulatról.

 • 2007-05-15 13:53 Szakorvosokat keresnek

  Az új tüdőgyógyáaszati osztály működéséhez keres a Semmelweis Kórház embereket...

 • 2007-05-15 13:51 Nem történtek méltatlan események

  Nyírő Pál közbiztonsági tanácsnok szerint, a miskolciak jogos büszkeséggel könyvelhetik el, hogy az elmúlt év politikai feszültségekkel terhes időszakában, a város megmaradt a béke és a nyugalom szigetének. Nem történtek méltatlan események, s ez az ideérkezőkből is elismerést vált ki. Mint Nyírő Pál a Mikom-nak elmondta, nemrégiben például egy olasz diplomáciai delegáció látogatott el a Hősök temetőjébe, melynek tagjai szinte csodálkoztak, hogy Miskolcon - más városokkal ellentétben - semmiféle atrocitás nem érte az elesett szovjet katonák sírját, illetve emlékművét. - Azt válaszoltam, hogy a miskolciak tisztában vannak vele: az itt nyugvó román, olasz, orosz és egyéb katonák nem önszántukból, turistaként utaztak ide, ők is áldozatok, őket is siratja valaki. Emlékük méltó megőrzése emberi kötelesség - hangsúlyozta Nyírő Pál.

 • 2007-05-15 13:45 Társasház gyulladt ki

  Hegesztés közben lángra kapott egy használatbavétel előtt álló társasház tetőszerkezete hétfőn délután Miskolcon. Az Eperjesi utcában lévő, négyszintes épület tetőszerkezetét nemrég égéskésleltető anyaggal kenték le, így a lángok nem tudtak szétterjedni. A cserépfedésű tető körülbelül 15 négyzetméteren rongálódott – közölte a miskolci tűzoltóság

 • 2007-05-15 12:36 Fűre lízni tilos

  Május 19-én 19 órakor az Ifjúsági és Szabadidő Házban Bornai Tibor önálló estjét tekinthetik meg az érdeklődők Fűre lízni tilos címmel.Fűre lízni tilos – Bornai Tibor estje az új évadban Októbertől újra indult. Minden hónap első keddjén, este 9-től Budapesten a Merlin Klubban játszik zongorán, énekel és mesél. Aki a komolyságot kedveli, annak túl vidám a műsor, aki csak a tréfát, annak túl komoly. Aki ismeri Bornai Tibort, annak ezt nem kell magyarázni. Aki nem a minden humort nélkülöző komolykodást, az agyatlan viccelődést kedveli annak szól ez a műsor.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!