Programajánló

 • 2007-06-20 15:13 „A játék… az gyönyörű”

  A II. Rákóczi Ferenc Megyei Könyvtár Gyermekkönyvtára június 25. és 29. között, naponta 8–16-ig „A játék... az gyönyörű” címmel napközis tábort szervez az általános iskolák alsó tagozatosai számára.A résztvevő gyerekeknek játékot, kalandokat a természetben és a Mesebirodalomban, felhőtlen szórakozást, és sokféle kézműves technikát kínálnak.A napközis tábor programja:Ismersz engem? – tábornyitó ismerkedési játék.Mese, mese, meskete – mesebeli játékos vetélkedő.A varázslatos csuhé – a foglalkozást Herczeg Mária játszóház-vezető tartja.Megnyílott a Mesebeli Kézműves Ház: üvegfestés, szalvétakép-készítés, csipeszfigurák, szélkerékkészítés.A Méhészmadár – látogatás a harsányi erdei iskolába – sétakocsizás, kecskefejés és sok-sok meglepetés.Mozizás a Művészetek Házában.Szabadtéri programok a népkerti játszótéren és sok-sok könyvtári játék.

 • 2007-06-20 11:44 Autó nélkül a Vadasparkba

  A június 23-án, szombaton megrendezendő 15. Bükki Hegyi Maraton Nemzetközi Futóverseny Szervező Bizottsága ezúton is értesíti a lakosságot, az autósokat, hogy a rendezvény napján 7.00–17.00 óra között a Miskolc Városi Vadaspark gépkocsival nem lesz megközelíthető. A miskolci polgármesteri hivatal  Városüzemeltetési és Beruházási Osztálya engedélyezte a forgalom fenti korlátozását, az autósok a Majális-parki nagy parkolóban hagyhatják járműveiket, ahonnan 10 perc sétával lehet eljutni a Vadasparkhoz.

 • 2007-06-19 14:53 Tíz éve város Felsőzsolca

  Nagyszabású rendezvénysorozattal készül a várossá nyilvánítás 10. évfordulójának megünneplésére Felsőzsolca. A június utolsó hétvégéjén, a „búcsú” idején kulturális és sportprogramok várják az érdeklődőket. Július elsején az ünnepi testületi ülésen adják át a város kitüntető címeit. Mint mindig, a díjazottak nevét most is titok övezi, eddig csak a pedagógusnapon köszöntött Dudás Béláné, az ÁMK Kazinczy Ferenc Általános Iskola tanítónőjének neve vált ismertté. Június utolsó hétvégéjén a szokásos helyen, a sportpályán rendezik meg a Felsőzsolca Öregfiúk – Királyhelmec Öregfiúk barátságos labdarúgó-mérkőzést. A kulturális programok sorát június 23-án délután az Általános Művelődési Központ gálaműsora nyitja meg. Ez követően könnyűzenei élő koncertek sora kezdődik, s tart egészen késő estig, amikor is tűzijáték zárja majd a programot. A fellépő együttesek sorában itt lesz az Unisex, a Tolcsvay Trió és a Beatrice is Nagy Feró vezetésével. Újdonság az idei évben, hogy június 23-án a délutáni rendezvényekre belépőjegyet kell majd váltani. A 700 forintos belépők árából 500 forintot étel-ital fogyasztásra használhatnak fel a vendégek a kijelölt árusoknál. A jegyek elővételben, a Lux sörözőben és lottózóban kaphatóak, illetve majd a helyszínen vásárolhatóak meg. A városnap alkalmából egy ezüstözött bronz emlékérem, valamint egy verseskötet is napvilágot lát. Hagyományosan július elseje a város napja, hiszen tíz esztendeje, 1997. július elsején lett várossá, Göncz Árpád akkori köztársasági elnök avatta várossá a települést. Ezen a napon a korábbi évekhez hasonlóan idén is ünnepi testületi ülést tartanak a városháza dísztermében. Az eseményen jelen lesz Káli Sándor, Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere és Dimitar Ikonomov, a Bolgár Köztársaság magyarországi nagykövete is. Figyelemre méltóak a városnaphoz kapcsolódó sportrendezvények is. Újdonságnak számít, de a szervezők szerint hagyományteremtő szándékú is egyben a Zsolca10 elnevezésű aszfaltfutó verseny. A kocogóknak június 23-án 10 óra 30 perckor a sportpályáról lesz a start, a férfiakra 10 km-es, a nőkre 5 km-es, míg a gyerekekre 3 km-es táv vár Felsőzsolca utcáin. Június 21-én a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeum gyűjteményéből Grafikák címmel kiállítás nyílik a Bárczay-kastélyban, melyet dr. Dobrik István, a Miskolci Galéria Városi Művészeti Múzeumának igazgatója nyit meg.Június 28-án kerül átadásra a felújított helytörténeti kiállítás a kastély földszintjén. A B.-A.-Z. Megyei Múzeum segítségével kiegészített gyűjteményt dr. Dobrossy István levéltárigazgató nyitja meg.

 • 2007-06-19 14:38 Múzeumok éjszakája

  Június 23-a, szombat éjjel a Múzeumok éjszakája. Országszerte több száz programmal várják az érdeklődőket, és Miskolcon is kitárják kapuikat a közgyűjtemények erre az éjszakára. A látogatóknak különleges programokban lehet részük, rendhagyó tárlatvezetésen és raktárlátogatáson is részt vehetnek. A rendezvényhez kapcsolódóan idén is Fröccsfesztivált tartanak a Papszeren, koncertekkel, ásvány- és régészeti bemutatóval, a kicsiknek pedig kézműves-programokat szerveznek.

 • 2007-06-19 11:35 Csángó jótékonysági koncert

  A gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium csángó és székely növendékei – magyarországi körútjuk során – zenés áhítatra várják az érdeklődőket az avas-déli jezsuita templomba június 19. kedden este 18.00 órakor. Az esti misén fognak szolgálni, majd azt követően zenei áhítatot tartani. Az áhítaton a csángó gimnázium fenntartására gyűjtenek.

 • 2007-06-19 11:27 Légyott az operafesztiválon

  Legyen Ön is ott a Spanyolnátha által támogatott Légyotton! Miskolci Nemzeti Színház, Déryné-kert, június 22., péntek, este tíz óra. A Légyott a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál irodalmi kísérőrendezvénye, melyen évről évre írók, költők, képzőművészek, közéleti személyiségek köszöntik ímél-műveikkel az Operafesztivált.

 • 2007-06-19 11:21 „Keleti-bükki barlangolás”

  Nyílt túrát szerveznek június 21-én, a Szinva tanösvényen, majd a túra végén barlanglátogatás a lillafüredi Anna- és Szent István-barlangban. Indulás: a Herman Ottó Emlékparkból, 9.30 órakor.

 • 2007-06-18 15:16 Külhoni újságírók vendégségben

  Cseh és osztrák vendégek érkeztek Miskolcra. Az újságírókból és turisztikai szakemberekből álló csoport azért érkezett városunkba, hogy a helyi és környékbeli nevezetességek megismerése után jó hírét vigyék Miskolcnak saját városukban is.Pénteken délután az ortodox templom melletti egyházi gyűjteményben gyönyörködnek a delegáció tagjai. Legtöbben már sok jót hallottak Miskolcról, és szívesen ismerkedtek meg személyesen is a város nevezetességeivel.– Miskolc mint egykori ipari város hasonlít a cseh városokhoz. Látni, hogy a város szépen fejlődik, és nagyon igyekszik, a történelmi belvárost is felújítják. Örülök, hogy személyesen is megtapasztalhattam ezeket. A cseh turisták szemében a miskolciak vendégszerető emberek – mondta Zuzana Tarabusová, prágai fotós.Tavasszal a Megyei Közművelődési Intézet, az Ady Endre Művelődési Ház és az önkormányzat képviselői közösen járták végig Közép-Európa nagyvárosait, hogy bemutassák Miskolc értékeit. Ennek a kezdeményezésnek a folytatásaként most cseh és osztrák turisztikai szakembereket és újságírókat invitáltak városunkba, és itt járt a Magyar Turizmus Zrt. bécsi képviselője is.A vendégek egy hetet töltenek Miskolcon és környékén. Ez idő alatt ellátogatnak a turisták által legkedveltebb és a kevésbé ismert helyekre is. Augusztusban lengyel és szlovák küldöttség érkezik majd megyénkbe, ők a Zempléni Fesztivál érdekességeibe kaphatnak bepillantást.

 • 2007-06-18 11:57 Tragédia az átjáróban

  Személyvonat ütközött teherautóval egy vasúti átjáróban hétfőn reggel fél 9-kor a Budapest–Miskolc vonalon Rákos és Pécel állomás között. A balesetben az elsődleges információk szerint a teherautó sofőrje meghalt. A teherautó állítólag a piros jelzés ellenére hajtott a sínekre, ez okozta a tragédiát. A helyreállítás 2-3 órát vesz igénybe, ezért a vonalon várhatóan 11 óráig 15-20 perces késéssel közlekednek a vonatok.

 • 2007-06-17 14:51 Foltvarró-kiállítás

  Miskolci foltvarrók munkáiból nyílt időszaki kiállítás a nyékládházi Szepesi kúriában. A Foltvarázs Csoport tagjai nem először mutatják be alkotásaikat a nagyközönségnek. Ezúttal az elmúlt évek legsikeresebb és legszínesebb díszeiből válogattak a nyugdíjas alkotók.Folt hátán folt: készülhet géppel vagy kézzel, maradék anyagokból vagy új textilből, lehet egészen kicsi vagy akár takaró méretű is. Foltvarrással először a rabszolganők foglalkoztak, de ma már a világon több mint 13 millióan hódolnak ennek a szenvedélynek. A miskolci Foltvarázs Csoport tagjai igyekeznek minél több helyen bemutatni alkotásaikat.A hattagú csoport nemcsak Miskolcon és környékén, hanem Észak-Magyarország több pontján kiállította már alkotásait, a nyékládházi kastélyban sem először láthatják a különböző technikákat felvonultató válogatást. A helyi nyugdíjas klub tagjai is szívesen vesznek részt a foltvarrásban. A tagok szerint van, aki csak hobbinak tartja a foltvarrást, van, aki szerint pedig már művészet. Egy azonban biztos, aki egyszer közelebbről is megismeri, hamar megszereti.

 • 2007-06-15 17:14 Déli-bükki kalandozások

  Június 20-án kerékpáros körtúra indul Felsőtárkányból a Hór-völgyön át a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontba. Útvonal: Felsőtárkány – Bükkzsérc – Cserépfalu, Hór-völgy, Subalyuk-barlang – Oszlai tájház – Barát-rét – Felsőtárkány, Látogatóközpont, „Karszt és élővilága kiállítás” megállóhelyekkel. Családok részére kedvezményt biztosítanak a kerékpár-kölcsönzési díjból. Indulás: Felsőtárkányból, a Nyugati Kapu Oktató- és Látogatóközpontból, 9.30 órakor.

 • 2007-06-15 17:06 Mezőkövesdi programajánló

  Június 16-án és 17-én rendezi meg az ökölvívó szakosztály a 31. Matyó Kupa Ökölvívó Bajnokságot. A mérkőzésekre a városi sportcsarnokban kerül sor. Június 17-én 10 órától rendezik meg a Jézus Szíve búcsút. A körmenet a Jézus Szíve templomtól indul majd el. A gyimesfelsőloki Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium javára hangversenyt rendeznek június 17-én délután négy órakor. A Szent László-templomban tartandó hangversenyen az iskola Csángó Székely Énekkara is részt vesz. A Matyó Népművészeti Egyesület szervezésében június 18-a és 22-e között kézműves táborban tölthetik el idejüket a kézműves-foglalkozások iránt érdeklődő gyerekek. A tábornak a Népi Művészetek Háza ad otthont.Papírsárkányt készíthetnek a fiatalok a kamasztanya újabb foglalkozásán június 20-án délután négy órától. A kézművesfoglalkozást a Közösségi Ház C épületszárnyában tartják meg. Színes programokkal várja az önkormányzat és a Remy Kft. Mezőkövesd lakóit a városnapi ünnepségre és a Remy piknikre június 22-én és 23-án. A kétnapos rendezvény több helyszínén tartanak programokat. Kiállításmegnyitókon, ökumenikus istentiszteleten, ünnepi műsoron, hangversenyen vehetnek részt az érdeklődők. Emellett a Remy Kft. területén szórakoztató és kulturális műsorok várják az oda kilátogatókat a Remy piknik keretében. A kétnapos eseményt Dobrády Ákos koncertje, valamint a Szerelmesek éjszakája címet viselő Szent Iván-éji bemutató zárja le.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!