Programajánló

 • 2007-07-11 10:02 Kiállítások a folkfesztivál apropóján

  A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Múzeumi Igazgatóság a Kaláka Folkfesztivál rendezvényeihez kapcsolódó programokat szervez, július 12-én (csütörtökön) délután a Herman Ottó Múzeum kiállító épületébe (Miskolc, Papszer 1.)15 óra: A Balkán hangja, fotókiállítás a Balkán Hangja Kulturális Egyesület közreműködésével. Megnyitja: dr. Kárpáti László művészettörténész, közreműködik az Arion együttes.21 óra: A régi konyha körül (az ételkészítés és -fogyasztás emlékei a múzeumokban), Trencsén, Ostrava, Sosnowiec és Miskolc muzeális közgyűjteményeinek kiállítása a Visegrádi Együttműködés keretében. Megnyitja: Kandik Ferenc, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Elnökségének tagja, közreműködik a Fonó zenekar.

 • 2007-07-11 09:36 Egészségturisztika Miskolctapolcán

  Július 14-én és 15-én kerül adásba az a 25 perces riportfilm, amelyet a Magyar Turizmus Zrt. szervezésében tavaly ősszel forgatott a Flamand Tv1-es csatorna. A Belgiumban rendkívül népszerű turisztikai televíziós műsorban Balaton, Hévíz és Eger mellett Miskolctapolca is bemutatkozik, népszerűsítve a hazai egészségturisztikai kínálatot. A vasárnapi ismétléssel együtt, várhatóan több mint 1 millió néző kísérheti figyelemmel a magyarországi gyógy- és wellness-szolgáltatásokat bemutató összeállítást.

 • 2007-07-09 13:26 Halál az autópályán

  Életét vesztette egy ukrán rendszámú mikrobusz két utasa, hét másik pedig megsérült szombatra virradóra az M3-as autópályán, miután járművükkel az árokba hajtottak - közölte a Rendvédelmi Biztonsági Szolgálat (REBISZ). Gálik Viktória sajtóreferens elmondta: a Miskolc irányából Budapest felé tartó mikrobusz az autópálya 61. kilométerszelvényénél – Hort külterületén – tisztázatlan okból letért az úttestről, az árokba hajtva egy fának ütközött, majd felborult. A baleset következtében a jármű két utasa – két ukrán állampolgárságú nő – a helyszínen életét vesztette, hét társukat pedig különböző fokú sérülésekkel szállították a mentők kórházba – tette hozzá Gálik Viktória.

 • 2007-07-06 13:55 Beruházás az onkológiai betegekért

  Magyarország második legnagyobb sugárkapacitása jelenik meg Miskolcon, a megyei kórház Sugárterápiás és Klinikai Onkológiai Intézetében. Az onkológiai betegek ellátása elsőbbséget élvez, ezért ezen a területen az ország valamennyi ilyen típusú egészségügyi intézményében negyedévente felülvizsgálja a tárca, hogy elegendő-e a daganatos betegek ellátására a pénz, amennyiben hiány mutatkozik, készek a többletforrás átcsoportosítására – mondta Horváth Ágnes egészségügyi miniszter a megújult Sugárterápiás és Klinikai Onkológiai Intézet átadási ünnepségén. (Képgaléria...)

 • 2007-07-03 17:02 450 millió forint a Szülőföld Alapból

  Több mint 450 millió forint támogatást kapnak a Kárpát-medencei magyar pályázók kulturális és egyházi célokra a Szülőföld Alap forrásaiból. A támogatásból romániai, szlovákiai, szerbiai, ukrajnai, horvátországi, szlovéniai, ausztriai és a szórványban élő magyar pályázók részesülnek.A Szülőföld Alap egymillió forinttal támogatja például a Félsziget Fesztivál pályázatát, amely Erdély legjelentősebb kulturális, ifjúsági és zenei rendezvénye. A rendezvény célja egy öt napon át tartó, mindenki számára kikapcsolódást nyújtó program megvalósítása. A fesztivál a román fiatalok körében is egyre népszerűbb. Az alap egymillió forinttal támogatja a Csíki Székely Múzeum pályázatát is. A múzeum szervezésében első ízben rendeztek Munkácsy Mihály képeiből nagyszabású kiállítást Erdélyben.A Csemadok – Szlovákiai Magyar Társadalmi és Közművelődési Szövetség pályázatát 20 millió forinttal támogatja a Szülőföld Alap. A szövetség évek óta ápolja és fejleszti a felvidéki magyarság anyanyelvi kultúráját, hozzájárul a kulturális, művészeti, valamint a tudományos élet kiteljesedéséhez. A szervezet jelentős szerepet vállal a szórványban élő magyarság felzárkóztatásában is.A szerbiai Fórum Könyvkiadó a könyvterjesztés fellendítésében vállalt szerepet. A szervezet egy olyan mobil könyvesboltot szeretne üzemeltetni, mely szerte a Vajdaságban szállítana könyveket. Ezt a célt 4 millió forinttal támogatja a Szülőföld Alap.A Kárpátaljai Magyar Könyvtárosok Egyesülete komoly célt tűzött maga elé: a gyakran mostoha sorsú kárpátaljai magyar közkönyvtárak megsegítését, működési-fenntartási gondjaik enyhítését vállalta fel. A könyvtári hálózatot segítő programot a Szülőföld Alap 19 millió forinttal támogatja.Az Alap kiemelten támogatja a szórványmagyarság helyzetének javítását szolgáló projekteket. A Vajdasági Magyar Művelődési Szövetség szórvány művelődési házak javítására és felújítására 15 millió forint támogatást nyert el. A Romániai Evangélikus-Lutheránus Egyház – Püspöki Hivatal és a Téka Szórvány Művelődési Központ tevékenységét a Szülőföld Alap egymillió forinttal támogatja.A pályázati nyertesek teljes listája és a részletek megtalálhatóak a www.szulofold.hu honlapon.Kormányszóvivői Iroda

 • 2007-07-02 19:14 Változó biztosítás

  Változtak a kötelező biztosítás szabályai – a kormány július 1-jével módosította a kötelező gépjármű felelősségbiztosításról szóló rendeletét. Az ügyfeleket érintő legfontosabb két szabály: a szerződés felmondásakor az új biztosító szerzi be a kárelőzményi igazolást, a kártalanítás ideje pedig főszabályként 3 hónap lesz. Változik a biztosító – forintban meghatározott – egy balesetre jutó helytállási kötelezettsége is, de csak a személyi sérülések miatti károk esetén. Ez jelenleg 1,25 milliárd forint, a jövő év első napjától viszont 1,5 milliárd forint lesz. A dologi károkra maximálisan kifizethető 500 millió forint változatlan marad.

 • 2007-07-02 18:51 Elköltözött a tüdőgyógyászat

  Elköltözött a Szent Ferenc Kórház tüdőgyógyászati osztálya. A bútorokat az elmúlt napokban szállították át a Semmelweis Kórházba, ahol hétfőtől várják a betegeket is. Június 30-ával megszűnt a Szent Ferenc Kórházban az aktív tüdőgyógyászati ellátás, emiatt július 1-jén reggel 8 órakor a betegeket átszállították a Semmelweis Kórházba. A megszűnés jelentős szakmai változás a Szent Ferenc Kórház életében, amely a miniszteri döntés értelmében a jövőben rehabilitációs tevékenységet végez majd. A kórházban 6 osztályon végzik majd a rehabilitációt, emellett az intézmény szeretné felvállalni a szakemberek képzését is.

 • 2007-07-02 13:54 Napközi korival

  Műkorcsolya napközi várja a korcsolyázás barátait (négy éves kortól) a miskolci Honvéd SE-Havassszépe Műkorcsolya szakosztály szervezésében. Az augusztus 6-án kezdődő 5 napos tábor helyszíne a Miskolci Jégcsarnok illetve annak környéke. A tervek szerint napi 4 óra jeges edzéssel. Érdeklődni illetve jelentkezni Bikfalvi Tünde vezető edzőnél lehet a 20/968-0626 számon.

 • 2007-06-26 17:22 Nemzetközi Duna-nap

  A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság (ICPDR) kezdeményezésére 2004. június 29-én ünnepelték először a folyó menti országok az első nemzetközi Duna-napot, abból az alkalomból, hogy tíz évvel korábban született meg a folyó és vízgyűjtője megóvását célzó Duna Védelmi Egyezmény.A Duna a világon az egyetlen vízfolyás, melynek vízgyűjtő területén 19 ország osztozik, ezek közül hazánk az egyetlen, amely teljes területével fekszik a Duna-medencében. A Nemzetközi Duna Nap célja, hogy felhívja a figyelmet erre a számos nemzet által naponta használt és sokszor kihasznált folyóra, és ezáltal egyfajta dunai szolidaritást alakítson ki. A Duna Védelmi Nemzetközi Bizottság az eseményből hagyományt kívánt teremteni, így 2007-ben már negyedszer emlékezik meg a folyóról. Ebben partner a védelmi egyezményhez csatlakozott minden ország, így Magyarország is.Az első évi szlogen – „Duna – híd a jövőbe” – is a társadalmi felelősségvállalás és az összefogás szükségességét tükrözte, 2005-ben egy vízgyűjtő szintű társadalmi konzultációra került sor, Budapesten, 2006-ban pedig a „Duna – az élő folyam” gondolat jegyében rendezték meg az eseményt. Idén a Duna és a kultúra kapcsolata a kiemelt téma.Miskolcon június 29-én, 10 órától várják az érdeklődőket a Szinva teraszon. Kiállítják a Duna Művészeti Mestere pályázatra érkezett alkotásokat, továbbá a szlovák és magyar gyerekek PET-palackposta üzeneteit és azt a PET-palackokból készített tutajt, amely az üzeneteket lehozta a Bodrogon. Itt kerül sor a művészeti pályázat eredményhirdetésére és a díjkiosztóra (11 órától). A Herman Ottó Múzeum munkatársainak jóvoltából, az érdeklődők belekóstolhatnak a kavicsfestés, „gyöngyfa” készítés mesterségébe is.A további magyarországi programokról a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium www.duna-nap.hu oldala, míg az összes érintett ország eseményéről a www.danubeday.org honlap tájékoztat.

 • 2007-06-25 09:21 Salakmotor: ausztrál siker

  Az ausztrál Rory Schlein diadalával zárult a Miskolcon megrendezett salakmotoros Grand Prix kvalifikációs selejtező. A tíz ország 16 versenyzőjét felvonultató mezőnyben két magyar pilóta is indult: a vállsérülés miatt visszalépő Szatmári László helyett Tabaka József állt rajthoz, mellette Magosi Norbert küzdött a továbbjutást jelentő első hét hely valamelyikének megszerzéséért. A mindössze 17 éves Tabaka remekül kezdte és fejezte be a viadalt, hiszen futamgyőzelmet ünnepelhetett a népkerti Speedway Aréna közönsége, ám a két verseny között nem tudott pontot szerezni – igaz, ebben ludas volt a cseh vezetőbíró is, aki kizárta az ötödik futamból a debreceni motorost. Tabaka 6 ponttal a 11. lett.

 • 2007-06-25 09:00 Megvan a másik holttest is

  Megtalálták a másik szerdán eltűnt gyermek holttestét is Kesznyéten térségében, a Sajó folyóban szombat reggel. A baleset helyszínétől körülbelül kétszáz méternyire egy kifeszített hálóban akadt fent a holltest, ott találták meg a miskolci Spider Speciális Mentőcsoport munkatársai - közölte a megyei rendőr-főkapitányság kommunikációs irodája. A fiút még szerdán sodorta el a folyó egy másik 12 éves gyermekkel együtt, akinek holttestét a baleset másnapján találták meg az eltűnés helyétől körülbelül két kilométerre. A gyerekek át akartak kelni a vízen, ám egyikük sem tudott úszni.

 • 2007-06-20 17:08 Új tárlat a Herman Ottó Múzeumban

  Kabdebó Lóránt irodalomtörténész professzor alkotásaiból látható tárlat csütörtöktől a Herman Ottó Múzeumban. A sorozat előző kiállítója Máger Ágnes, akinek porcelánjai, könyvei, festményei, bútorai, üvegcséi még mindig ki vannak állítva a Görgey utcai intézmény földszintjén. A tárlatokkal a Múzeumok éjszakája rendezvényeihez kapcsolódnak a szervezők.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!