Programajánló

 • 2007-06-15 17:02 A Spanyolnátha Szentendrén

  A 6. Parnasszus Műhelytalálkozó Internet és irodalom című konferenciájának meghívott vendége a Spanyolnátha művészeti hálóterem. A szimpózium június 20-án, szerdán délelőtt 11.30-kor kezdődik a szentendrei Művészetmalomban (Bogdányi u. 32.). Résztvevők: Litera (Németh Gábor), Kultúra.hu (Koren Zsolt), Spanyolnátha (Vass Tibor, Török-Szofi László), Prae (Balogh Endre), Telep (Pollágh Péter, Bajtai András), BárkaOnline (Elek Tibor, Szabó Tibor), Dokk (Székely Szabolcs, Ijjas Tamás). Moderátor: Király Levente.

 • 2007-06-15 13:56 Szabadlábon a gyanúsított rendőrök

  Mától szabadlábon védekezhetnek a Borsodban vesztegetés miatt letartóztatott és május vége óta fogva tartott rendőrök, mivel az eddig beszerzett bizonyítékok megerősítették a megalapozott gyanút, így a továbbiakban nem kell tartani attól, hogy az eljárás sikerét a gyanúsítottak meghiúsítanák. 

 • 2007-06-15 13:40 Milliós kábítószerfogás

  Amfetamin-származékokat foglaltak le Kazincbarcikán – közölte a rendőrség. Három férfi még kedden kábítószernek minősülő anyagot akart értékesíteni Kazincbarcikán és a városkörnyéki településeken. A dílerek elfogásakor járműveikből előkerült anyagokból megközelítőleg „milliós nagyságrendű bevételre tett volna szert azok árusítója” – áll a tájékoztatóban.A középkorú férfiak ellen visszaélés kábítószerrel bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vételük mellett indult meg az eljárás, amelynek során a további terjesztők kézre kerítése a cél. A bizonyítékok alapján előterjesztést tesznek előzetes letartóztatásukra – tudatta a rendőrség.

 • 2007-06-14 15:29 Éjszakázoo

  Június 23-án (szombaton) 20 órától második alkalommal kerül megrendezésre a Miskolci Állatkert és Kultúrpark éjszakai állatkerti programja.Az érdeklődők meghallgathatják a természet hangjait, a tigrisek bömbölését, a baglyok huhogását, a kígyók surranását. A program résztvevői rendhagyó, sötétedés utáni csoportos vezetésen vesznek részt, melynek során megismerkedhetnek az éjszakai állatok szokásaival, de sor kerül állatsimogatásra is. A bátrabbak gondozók kíséretében bemerészkedhetnek egyes kifutókba is.A rendezvény egységes támogatói jegyáron vehető igénybe, jelentkezni a (46) 332-121 telefonszámon vagy az info@miskolczoo.hu e-mail címen lehet.

 • 2007-06-14 15:18 Ünnepi koncert Máriapócson

  A máriapócsi Kegykép harmadik könnyezésének 2005-ös centenáriumára a Hajdúdorogi Püspöki Hivatal pályázatot írt ki Ady Endre: A Pócsi Mária című versének megzenésítésére. A pályázatra öt zenemű érkezett, melyeknek ősbemutatója június 16-án a 16 óra 30 perckor kezdődő koncerten lesz a máriapócsi Kegytemplomban.

 • 2007-06-14 15:16 Tárogatósok találkoznak

  A Rákóczi Tárogató Egyesület (Vaja) és a Városi Kulturális Központ és Könyvtár (Szerencs) Szervezésében Országos Tárogatós Találkozót rendeznek június 22–23-án, (péntek, szombat) Szerencsen, a Rákóczi-várban.

 • 2007-06-14 11:57 Főszerepben az opera

  Látványos nyitóparádéval vette kezdetét a hetedik Miskolci Nemzetközi Operafesztivál szerda este; az idén Bartók Béla művei mellett francia operák, oratóriumok és dalok csendülnek fel.

 • 2007-06-12 15:21 A kultúra Európája

  A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága támogatásával „A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája” címmel Európa kulturális fővárosait bemutató országos szabadtéri fotókiállítás-sorozat részeként ünnepi megnyitót tartanak Miskolcon, a Városház téri platánsornál június 14-én, 16 órakor.A HP Képalkotási és Nyomtatási Üzletága ez év elején nemzetközi fotópályázatot hirdetett hivatásos fotósok, fotóművészek részére „A kultúra Európája – az urbanitás kultúrája” címmel. A pályázat célja, hogy európai fotóművészek műfaji megkötöttség nélkül mutassák be Európa kulturális fővárosait. Mint ismert, Európa-szerte 25 település büszkélkedhet a kitüntető címmel. Magyarországot 2010-ben Pécs képviseli a sorban.A pályázatra több mint 700 digitális fotó érkezett – köztük számos ismert külföldi és hazai alkotótól –, ebből válogatta ki a neves zsűri azt a legjobb 40 képet, amit óriásnyomatban a közönség is megtekinthet. Miskolcra az országos kiállítás-sorozat első állomásából, Győrből érkeznek a képek: a művészi fotók később Budapestre, Egerbe, Debrecenbe, Sopronba és végül Pécsre is ellátogatnak.

 • 2007-06-12 12:45 Diákolimpiai záróesemény Miskolcon

  Miskolc ad otthont az év legnagyobb diáksportzáróeseményének. A Jubileumi Diákolimpia III. korcsoportos labdajátékok országos döntője része lesz annak a sorozatnak, mellyel a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) fennállásának 20 éves jubileumát szeretné méltóképpen megünnepelni.

 • 2007-06-12 12:40 Operafesztivál: színes paletta

  Minden eddiginél tágabban értelmezi az operaelőadás fogalmát a Bartók + Párizs 2007 Miskolci Nemzetközi Operafesztivál programja, az idén ugyanis az operametál műfajának egyik leghíresebb együttese, a svéd Therion is fellép a seregszemlén.A miskolci Jégcsarnokban rendezendő szombati előadás igazi fúziós produkció lesz: a svéd rockerekkel együtt ugyanis a Miskolci Nemzeti Színház zenészeivel és énekeseivel kibővített Reményi Ede Kamarazenekar, valamint a miskolci Bartók Kórus is színpadra lép.

 • 2007-06-11 17:23 Számítástechnikai találkozó

  Idén is megrendezik Miskolcon az ország egyik legnagyobb számítástechnikai találkozóját, az SZTX-et. Az egyhetes LAN-partyt (local area network) augusztus 13-19. között tartják az Újgyőri Főtéri Általános Iskolában. Több mint száz résztvevő, állandó programok és versenyek várják a jelentkezőket. A számítógépes versenyek (Counter-Strike, COD2) mellett pingpong és csocsóverseny is lesz.

 • 2007-06-11 15:07 Benczúr Gyula és kortársai a Miskolci Galériában

  A nagysikerű Munkácsy-kiállítás után újabb sikertárlatot terveznek a borsodi megyeszékhelyen. Benczúr Gyula és kortársai képeit a Miskolci Galériában mutatják be. A tárlat mintegy harminc Benczúr-képet és a kortársak alkotásai közül is több mint egy tucatot sorakoztat fel. A Városi Művészeti Múzeum a Herman Ottó Múzeummal karöltve rendezi a kiállítást, melyre június 12-től október 14-ig várja az érdeklődőket – az operafesztivál idején meghosszabbított nyitva tartással, naponta 23 óráig.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!