Programajánló

 • 2007-05-14 17:26 Könyvbemutató

  A Miskolc Városi Könyvtár Szabó Lőrinc Fiókkönyvtárában május 16-án, 17.30 órakor mutatják be Gyarmati Béla: A szűzprimadonna című könyvét. A könyvről Gyimesi László író-szerkesztő beszél, közreműködik Kulcsár Imre, Déryné-díjas színművész és dr. Kígyóssyné Komoróczi Zsuzsa, N. Füzes Mária, Bócz Sándor, az Egressy Béni Zeneiskola zongoratriója.

 • 2007-05-14 12:53 Harang-hírek

  A Szent Anna Kolping-család következő előadására hétfőn, május 14-én este 7 órakor kerül sor a Szent Anna Kolping-házban. Kuklay Antal kanonok, körömi plébános előadásának címe: Mária, a szent reménység anyja. Nemcsak Kolping-tagokat várnak. A minorita templomban csütörtökön az esti mise után, pénteken egésznapos szentségimádást tartanak.A Páli Szent Vince Szeretetszolgálat ebben az évben is megrendezi Gyermekek a gyermekekért című jótékonysági hangversenyét a Szent Anna-templomban május 20-án, vasárnap délután 4 órai kezdettel. Az adományokból befolyt összeget a mozgássérült gyerekek javára utalják át. A műsort az Egressy Béni Zeneiskola növendékei és a mozgássérült gyermekeket oktató 10. Sz. Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói (maguk a sérült gyerekek) adják. A mozgássérült gyerekek zeneoktatását is a szeretetszolgálat finanszírozza, a hangverseny bevételéből pedig a gyermekek nyaraltatásához járulnak hozzá.(g)

 • 2007-05-14 12:21 Vidám majális

  Vidám majálist rendez május 18-án, pénteken 16 órától a Miskolci Vasas Nyugdíjas Klub. Helye: Vasgyári Közösségi Ház – Vasgyári út 24. (a 2-es villamos végállomásánál). Férfi szavalók, férfi énekesek, férfi divatbemutató és férfiak főzik a vacsorát. Belépő: 300 Ft. Szeretettel vár mindenkit a klubtagság!

 • 2007-05-14 12:20 Az elektromágnesesség hatása

  A Pax Corporis Természetes Életmód Egyesület szervezésében május 17-én 16 órakor a Zenemalomban (Miskolc, Fábián u. 4.) Markű Judit életmód-tanácsadó és Ránky Miklós kutató tart előadást Elektromágneses energia hatása az élő szervezetre, sejtekre címmel.

 • 2007-05-14 12:20 Közönségtalálkozó a globalizációról

  Választások, válságok, vizitdíj – jelenségek, melyek hátterében a mindnyájunkat érintő folyamat, a globalizáció áll. Artner Annamária, a Zsigmond Király Főiskola tanára, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének főmunkatársa, közelmúltban megjelent könyvében – Globalizáció alulnézetben címmel – tudományos részletességgel, ugyanakkor világos, érdekfeszítő stílusban mutatja be a társadalmakat és a társadalmakon belül az embereket nyertesekre és sajnos nagyobb részt vesztesekre osztó folyamat okait, következményeit és a hátrányos hatásokkal szembeni védekezés lehetőségeit. Közönségtalálkozó keretében 2007. május 17-én kedden, 18 órai kezdettel a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának kék előadójában hallgathatják meg a szerző vitaindító gondolatait a szerteágazó téma iránt fogékony érdeklődők. Mindenkit szeretettel várnak.

 • 2007-05-14 12:17 A testi-lelki egészségért

  A „Személyes valóságunk” rendezvénysorozat keretében az Érintés – Életreform Alapítvány egész napos programot szervez május 19-én szombaton a Miskolci Egyetem XXXVII. előadójában délelőtt. A programon testi-lelki egészséggel, öngyógyítással kapcsolatosan a következő előadásokon lehet részt venni: 9.30 Béky László: Az öngyógyulás elemei szabályai, 11.15 Gyűrűsi József: Geopatikus sugárzások, 12.30 Benda Judit: Táplálkozásról, 14.00 Pálmai Dezső: Kezedben a sorsod, 15.30 Bagdy Emőke: Álmaink nyomában, 18.00 Laár András: Mágikus hang, gyógyító hangok.Egész napos belépő 2200 Ft, a jegyek kaphatók: Miskolci Nemzeti Színház jegypénztár, Miskolci Egyetem – papírbolt, Alexandra Könyvesbolt.

 • 2007-05-10 17:56 „Együtt élni a tüdőrákkal, jobb életet”

  Beteg-orvos találkozót szervez a Magyar Rákellenes Liga Tüdőrákbeteg Szekciójána a tüdőrák betegek érdekében május 19-én 10-14 óra között a Westend Hilton Hotel báltermében. A világon és Magyarországon is óriási fejlődés következett be a daganatos betegségek gyógyításában az elmúlt évtizedekben. Ma már az ilyen betegségek több, mint a felét képes az orvostudomány meggyógyítani. Hazánkban különösen nagy népegészségügyi problémát jelentenek a daganatos betegségek, s közülük is kiemelkedik a tüdőrák. Sajnálatos tény, de Magyarország a tüdőrákos halálozás vonatkozásában az első a világon. Évente mintegy nyolcezren halnak meg ebben a betegségben, legtöbben a daganatos betegségek közül.

 • 2007-05-08 08:46 Közönségtalálkozó a globalizációról

  Választások, válságok, vizitdíj – jelenségek, melyek hátterében a mindnyájunkat érintő folyamat, a globalizáció áll. Artner Annamária, a Zsigmond Király Főiskola tanára, az MTA Világgazdasági Kutatóintézetének főmunkatársa, közelmúltban megjelent könyvében – Globalizáció alulnézetben címmel – tudományos részletességgel, ugyanakkor világos, érdekfeszítő stílusban mutatja be a társadalmakat és a társadalmakon belül az embereket nyertesekre és sajnos nagyobb részt vesztesekre osztó folyamat okait, következményeit és a hátrányos hatásokkal szembeni védekezés lehetőségeit. Közönségtalálkozó keretében május 17-én kedden, 18 órai kezdettel a Miskolci Egyetem Bölcsészettudományi Karának Kék Előadójában hallgathatják meg a szerző vitaindító gondolatait a szerteágazó téma iránt fogékony érdeklődők.

 • 2007-05-08 08:37 Manókiállítás

  Csodamalom Bábszínház kiállítása

 • 2007-05-02 13:43 Az ónodi országgyűlésre emlékezünk

  Az ónodi országgyűlés 300. évfordulóját ünnepli idén B.-A.-Z. megye. Ónod és Köröm május végén, június elején több napon át tartó ünnepségsorozatot rendez. A programokat a települések önkormányzatai, és a Rákóczi szövetség szervezi, amelynek helyi szervezetei most egyesületté alakultak. Hazánk történelmének egyik legkiemelkedőbb eseménye az ország függetlenségéért vívott, a II. Rákóczi Ferenc által vezetett, 1703-1711 közötti szabadságharc. Az akkori Habsburg-uralom megdöntésére irányuló fegyveres küzdelem legfontosabb politikai eseményét az 1707. júniusában tartott ónodi országgyűlés jelentette. – Ez egy kerek évforduló, és ez egy nagyobb ünnepség lesz, melynek a megrendezésében a két önkormányzat együttműködik. Talán kevesen tudják, hogy sem Ónodon, sem Körömben nem volt ez az országgyűlés, hanem a két település között, az árvíz miatt egy nagy réten gyűltek össze – mondta el Dr. Szabó Csaba, a B.-A.-Z. Megyei Közgyűlés tagja. A községek együtt ünneplik a 300. évfordulót. Május 24-től koncertekkel, kiállításokkal várják az érdeklődőket.– Népdal és népi tánc találkozót szervezünk – június másodikán természetesen –, és ezt követően egy nagyon szép domborművet fogunk átadni az emlékparkban. Mi nagy örömmel készülünk, és mindenkit szeretettel várunk! – adott tájékoztatást az ünnepségről Tóth Tibor, a B.-A.-Z. Megyei Rákóczi Szövetség regionális irodavezetője. Az ünnepség szervezésében a települések önkormányzatai mellett részt vesz a Rákóczi Szövetség is, amely 1989-ben alakult meg. B.-A.-Z. megyében működik a legtöbb, mintegy 18 helyi szervezet, amelyek most egyesületté alakultak – jelentették be ezt is a Megyeházán tartott tájékoztatón. K. A.

 • 2007-05-02 12:25 Madarak és Fák Napja

  A Hatvani Környezetvédő Egyesület idén is megrendezi Madarak és Fák Napja alkalmából általános iskolásoknak szóló versenyét a Gombosi Öreg Tölgyesben. A vetélkedőre Iskolánként (két korosztályból) egy-egy csapat nevezését várják. Korosztályok: A) 5-6. osztály, B) 7-8. osztály. Egy csapat létszáma minimum 4, de legfeljebb 6 fő lehet. Helyszín: Gombosi Öreg Tölgyes. Időpont: 2007. május 11.(péntek). Esőnap: május 26. (szombat).

 • 2007-04-23 14:57 A Föld Napja alkalmából

  Miskolciak: önkéntesek, civil szervezetek és politikusok is dolgoztak a környezet megszépítéséért a hétvégén a Föld napja alkalmából. A szemétszedési akciók, versenyek és más színes programok már pénteken elkezdődtek és egészen vasárnap estig tartottak.

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!