Programajánló

 • 2007-07-31 17:33 Várszínházi esték

  Augusztus másodikán kezdődik és 14-én ér véget a Diósgyőri Várszínházi Esték rendezvénysorozat. A 16. alkalommal megrendezett kulturális kavalkád ebben az évben új koncepcióval lép a nagyközönség elé, hiszen az eddigi helyszín, a diósgyőri vár a belvárosba költözik. Beatrix királyné egykori jegyajándéka, azaz a diósgyőri vár már 16. alkalommal hívja várszínházi esték programsorozatára az érdeklődőket augusztus elején. De az eddig megszokott helyszín kibővül, hiszen a fesztiválnyitó színházi est a belvárosban lesz. Maguk az állandó előadók – Kálloy Molnár Péter, Kálid Artúr és Gáspár Sándor – által is szemtelennek nevezett produkció nem kíméli majd a rekeszizmokat és ebben a Shannon együttes és a Vagabond gólyalábasok lesznek segítségükre. De ez még csak a kezdet, hiszen a folytatásban Federico Garcia Lorca balladáját, a Vérnászt tekintheti meg a nagyérdemű, ezt már a várban a Ghymes zenekarból ismert Szarka Tamás zenéjével. Maradva a zenénél, a Várszínházi Estek során megtekinthető lesz még az Imádok férjhez menni zenés vígjáték, az ifjú és örökifjú musicalrajongók pedig a Dzsungel könyve előadására készülhetnek az augusztus 2–14-ig a Diósgyőri Várszínházi esték során.

 • 2007-07-30 16:51 Leonardo Debrecenben

  Az Uffizi képtár és a Japán Nemzeti Múzeum után Magyarországon is látható a Leonardo elméje című képzőművészeti tárlat. A debreceni MODEM művészeti központban három hónapig tekinthetik majd meg az érdeklődők a reneszánsz zseni gondolkodását és művészetét bemutató kiállítást.Leonardo da Vinci szobrász, festő, mérnök, feltaláló és természettudós, azaz valódi polihisztor volt, akit már életében is ismertek és elismertek. A tudós és művész alkotásaiból nyílik kiállítás augusztus 16-án Debrecenben, amelynek célja, hogy bepillantást engedjen a reneszánsz alkotó gondolkodásába, és bemutassa az igazi Leonardót. A tárlatnak otthont adó MODEM művészeti központ vezetője hétfőn Miskolcon járt, hogy friss hírekkel szolgáljon a kiállításról a miskolciaknak, akik igen nagy számban váltottak jegyet már elővételben is a rendezvényre.Az igazgató szerint azért is fontos a debreceni Leonardo-kiállítás, mert ez az első olyan „mega-tárlat”, amely nem Budapesten, hanem egy vidéki városban kap helyet. Az Igazi Leonardo-nak persze nem ez az egyetlen különlegessége, az érdeklődők megtekinthetik a művész több eredeti alkotását, megtudhatják, valójában milyen szerkezeti elvek alapján készült az Utolsó vacsora, hányféle festék kellett Mona Lisa mosolyához, és megcsodálhatják Leonardo végül soha el nem készülő hét méter magas bronz lószobrának, a Kolosszusnak egy másolatát is.petruskó

 • 2007-07-26 15:57 Harsányi Tófesztivál

  Holnap rendezik Harsányban a Tófesztivál I. Hagyományőrző Halászlé és Tájjellegű Ételek Főzőversenyét. Az ízes ételek mellett folklórműsorok, bemutatók, könnyűzenei koncertek is várják az érdeklődőket, olyan fellépőkkel, mint a Jatari Indián Néptáncegyüttes, a Matyó Néptáncegyüttes, a Flamenco gitárformáció, Renato, Kandech Evelyne és sokan mások. Az egész nap folyamán zajlik majd a helyszínen a paintballverseny, rallye-, off road- és huszárbemutató, emellett lesz sétarepülés, ejtőernyős ugrás, dodzsem és ugrálóvár is – a legifjabb generáció számára. A főzőverseny remekeit Szamosi Ferenc mesterszakács és Csetneki László, a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség Észak-bükki régiójának elnöke bírálja el.

 • 2007-07-25 18:29 Tizenhatodik Zempléni Fesztivál

  Tizenhatodik alkalommal rendezik meg a Zempléni Fesztivált, amelynek ez évi programja Kodály Zoltán zeneszerző és Árpád-házi Szent Erzsébet személye köré fonódik – közölte a fesztivál igazgatója az eseményről tartott tállyai sajtótájékoztatón.Az augusztus 10-én kezdődő eseménysorozat nyitókoncertjén Kodály Zoltán Székelyfonója csendül fel a budafoki Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar tolmácsolásában – mondta Turjányi Miklós.

 • 2007-07-20 13:12 Gyula vitéz emlékére íjaznak

  Arany nyíl címmel Gyula vitéz (Balogh Gyula) emlékére rendez versenyt a diósgyőri várban, az Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ. Július 28-án (szombaton) délelőtt 10-kor látványos felvonulással kezdődik a program. Fél 11-kor „startolnak” az íjászok. 1 órától hagyományőrző sasíjászok tartanak bemutatót. 2-től „örömlövészet” következik, Lajos király keresi íjászát címmel. 3-tól folytatódik az íjászverseny, este pedig következnek a tűzzsonglőrök, hastáncosok. Fél 8-tól Szkítia-koncert, éjszaka pedig fáklyás lőverseny következik, látványos tüzes-nyilas megnyitóval. Egész nap lesz történelmi játszóház gyerekeknek, jurtafalu, népművészeti vásár, mesterségek bemutatója, állatsimogató. További Információ: Diósgyőri Ady Endre Kulturális és Szabadidő Központ 3534 Árpád út 4., telefon: 530-516.

 • 2007-07-20 13:05 Csőtisztítás – időszakos vízhiány

  Folytatódik az előre ütemezett szivacsos csőtisztítás Miskolcon. A Miskolci Vízművek tájékoztatása szerint 25-én (szerda) 21°° – 26-án (csütörtök) 04°° óráig szivacsos csővezetéktisztítási munkákat végez az UMWELT-TECHNIK Kft. a MIVÍZ Kft. megbízásából az alább felsorolt utcákban: Csabai kapu páros oldal, Kisavas I. sor, Kisavas II. sor. 26-án (csütörtök) 22°° – 27-én (péntek) 04°° óráig a következő utcákban lesz csőtisztítás: Petőfi utca 1–7., a Papszeren végig, a Mélyvölgy utcában, a Földes Ferenc utcában és a Rácz György utcában.A csőtisztítás során előfordul a munkák velejárójaként az időszakos vízhiány, víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás. A MIVÍZ kéri, hogy ezekre a kellemetlenségekre készüljenek fel, gondoskodjanak háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételéről. A munkák befejeztével a kifolyókból rövid ideig nem a megszokott tisztaságú víz folyik, mangánoxidot tartalmaz. Javasolják, hogy mosásra csak ülepítés után használják a vizet, nehogy ruháik elszennyeződjenek. A víz ülepítés után felhasználható, iható, észlelhető tisztult állapot rövid időn belül kialakul.Az UMWELT-TECHNIK Kft. építésvezető neve és telefonszáma: Nemes Zoltán, 30/639-3893. A MIVÍZ Kft. Diszpécserszolgálat telefonszáma: 46/519-339

 • 2007-07-20 13:03 Nagytakarítás a Mexikó-völgyben

  Nagytakarítást szerveznek Bükkszentlászló, Mexikó-völgyben a miskolci ivóvízbázisok védelme érdekében. A szombati akció résztvevői Bükkszentlászlón, a Közösségi Házban gyülekeznek, reggel 9 órakor. Az Újgyőri főtérről a 68-as busz 8 óra 40 perckor indul. A szervezők a Miskolc Holding Zrt. munkatársainak közreműködésére is számítanak, és várják mindazon szervezeteket és magánszemélyeket, természetvédő egyesületeket, iskolákat, civil szervezeteket, amelyek és akik a közös ügyért, Miskolc kristálytiszta ivóvizének megőrzéséért tenni szeretnének. A Miskolci Városgazda Kht. biztosítja a takarításhoz szükséges eszközöket, védőfelszereléseket, akik azonban rendelkeznek ilyenekkel, azok vigyék magukkal.

 • 2007-07-20 12:59 Hangverseny a harangjátékért

  A miskolctapolcai harangjátékért rendeznek jótékonysági hangversenyt szombaton este 7 órától a tapolcai református templomban. Közreműködik a sárospataki Nemzetközi Nyári Kórusakadémia kórusa, a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetének Szimfonikus Zenekara, Orosz Lilla (szoprán), Simonné Balogh Emese (alt), Potyók Dániel (tenor) és Fenyvesi Attila (basszus). Vezényel Farkas András. Borkúti László, a tapolcai nyári rendezvények egyik szervezője még képviselő korában kezdeményezte a templom harangtornya mellé szerelhető – harangjátékként is működő – digitális vezérlésű berendezés felszerelését. A 800 ezer forintos vételárból múlt évben a Mecénás Alap segítségével már sikerült 100 ezer forintot megszerezni – a további pénzgyűjtés egyik állomása a szombati koncert, amelynek megszervezésében Sándor Zoltán segített.

 • 2007-07-19 09:53 Hamarosan Rock Feszt

  Ismét a rock városává válik Miskolc július végén. A háromnapos JMB Rock Feszt-en, július 26–27–28-án olyan rocklegendák csapnak a húrok közé a csanyiki Majális parkban, mint a Bikini, a Skorpió, az Ossian, az Omen, a Lord, a Moby Dick, a Prognózis és még sokan mások. A szervezők a fiatalabb generációra is gondoltak, így a fellépők között lesz egyebek mellett a Zorall, a Junkies és a Cool Head Clan is. A fesztivál ötlete Soós László („Lesly”) fejéből pattant ki, aki 2003-ban, a Joymusic Band megalakításával kötelezte el magát a rockzene mellett.

 • 2007-07-19 09:35 Medertakarítási akció

  A miskolci ivóvízbázisok védelmében medertakarítási akciót szerveznek Bükkszentlászlón. A nagytakarítás időpontja július 21-e, szombat. A Miskolc Holding Zrt. vállalatai reggel 9 órakor, a Közösségi Háznál várják nemcsak a bükkszentlászlóiakat, hanem mindazon szervezeteket és magánszemélyeket, természetvédő egyesületeket, iskolákat, civil szervezeteket, akik szívükön viselik városunk vizeinek tisztántartását. A Miskolci Városgazda Kht. biztosítja a szükséges eszközöket, védőfelszereléseket.

 • 2007-07-13 17:04 Közös kincsünk az ivóvíz

  Folytatódik az a kommunikációs kampány, melynek célja, hogy a bükkszentlászlóiak figyelmét ráirányítsák: mennyire fontos a városrészt átszelő Mexikó patak tisztán tartása a miskolci ivóvízbázis védelme érdekében. A kampányt a MiNap és a lapunkat kiadó Kommunikációs Kht. is támogatja, hasonlóan a Miskolc Holding Zrt. többi tagvállalatához. Mint arról korábban is írtunk, a miskolci Öko-kör és a MIVÍZ vizsgálatai szerint a tavaly nyári ivóvízfertőzés egyik szennyező forrása lehetett a Mexikó patak. Az elvégzett vízkémiai vizsgálatok és helyszíni szemlék bizonyítják, hogy a Bükkszentlászló előtt, illetve elején még tiszta patak a városrészt elhagyva már erősen szennyezett. Képgaléria...

 • 2007-07-11 14:10 Kutyával támogatott pedagógia

  Július 29-én, vasárnap Mezőnagymihályon, a Kutyatanyán tartanak felkészítést pedagógusoknak. Egy, az állatokkal asszisztált aktivitás elméleti és gyakorlati részét magába foglaló rendezvény, ahol ennek a szakterületnek azzal a részével ismerkedhetnek meg az érdeklődő pedagógusok, gyógypedagógusok, logopédusok, leendő pedagógusok, orvosok, ergoterápiai szakemberek, és a kutyával támogatott pedagógia (AAE/Animal Assisted Education) szakterület iránt érdeklődők, amelyet a munkájuk során maguk is hasznosítani tudnak. További információkról, minősítéseinkről és referenciáinkról: www.4tappancs.hu

Miskolc TV mai műsora

2022-01-22 (Szombat)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!