Egészség

 • 2014-07-03 15:42 A nap káros sugarai

  Itt a nyár és bőröd mégsem sugárzik? Sápadt vagy és félsz, hogy leégsz? Vagy épp totál vörös vagy egy strandolás után? Van megoldás!

 • 2014-07-01 08:13 Még a nyáron plusz pénzt kaphatnak a kórházak

  Az egészségügyért felelős államtitkár, aki korábban Kecskemét polgármestere volt, elmondta: az E-alap meglévő tartalékait használhatják fel a kórházak rövid távú plusztámogatására. Az év második felében el kell készülnie egy olyan konszolidációs javaslatnak, amely középtávon megakadályozza az adósság újratermelődését.

 • 2014-06-30 18:14 Csak a hét vége felé javul az időjárás

  Időjárásunkat hidegfront alakítja, mely éjjel átvonul térségünk fölött is. A front mögött pár fokkal hűvösebb, holnap már szárazabb levegő érkezik fölénk északnyugat felől. Holnap is változóan felhős lesz az ég, záporeső, zivatar is kialakulhat. Hétvégére azonban már több fokot is emelkedhet a hőmérséklet.

 • 2014-06-29 10:31 Fokozottan ügyeljünk a főzés és tárolás körüli higiéniára

  Minél több zöldség és gyümölcs, zsírszegény húsok, halak, öntetek – mindezekből könnyen összeállítható egy olyan menü, amely a nyári kánikulában sem terheli meg a szervezetet. A magas zsírtartalmú, kalóriadús étrendek, az édességek, az alkohol és a túl erős fűszerek azonban irritálhatják a gyomrot, így a közérzetünk is romlik. Asztalos Ágnes megyei tiszti főorvost arról kérdeztük, étkezés szempontjából mire kell figyelnünk a nyári hónapokban.

 • 2014-06-28 21:13 Újra mintákat vettek a Balatonból

  A sajtóban szombaton megjelent hírek nyomán a Közép-dunántúli Környezetvédelmi és Természetvédelmi Felügyelőség azonnal intézkedett, a szakemberek Tihany és Szántód között több ponton mintát vettek a Balatonból - közölte a Földművelésügyi Minisztérium az MTI-vel.

 • 2014-06-28 18:40 Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét

  Még a nyáron bevezetik a járulékbefizetések nyomonkövethetőségi rendszerét - jelentette be a Kossuth Rádió Krónika című műsorában Mészáros József, az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóság főigazgatója.

 • 2014-06-28 16:52 Holnap strandidő!

  Az északnyugat felől közeledő hidegfront előtt egyelőre még száraz, igen meleg levegő éri el térségünk.

 • 2014-06-27 20:26 Zárva lesznek kedden az orvosi rendelők és a patikák

  Zárva lesznek a gyógyszertárak, a háziorvosi rendelők és szakrendelők is július 1-jén, kedden, az egészségügyi dolgozók munkaszüneti napján, a Semmelweis-napon.

 • 2014-06-26 16:49 Sok napsütés, emelkedő hőmérséklet

  A déli területeken kiadós esőt okozó frontálzóna távolodik tőlünk, a mögötte érkező hűvös levegőnek megszűnik az utánpótlása, a következő frontrendszer előtt pedig újra egyre melegebb levegő kezd térségünk fölé áramlani délnyugat felől.

 • 2014-06-25 18:41 Calici vírus okozhatta a füredi fertőzést

  Az országos tisztifőorvos szerint feltételezhetően emberi ürülékből származó calici vírus okozhatta a Magyar Úszás Napján, Balatonfüreden történt megbetegedéseket.

 • 2014-06-24 15:24 Magyar genetikus a rák kockázatait vizsgáló világméretű programban

  Magyar genetikust hívtak meg a BRCA-kihívás világméretű programjába. A mellrák kockázatával összefüggő BRCA1 és BRCA2 génekről elnevezett nemzetközi programba másik három európai genetikai központ vezetője mellett Oláh Editet, az Országos Onkológia Intézet osztályvezetőjét hívták meg - áll az intézet MTI-hez eljuttatott közleményében.

 • 2014-06-23 20:04 Volumetrikus pumpa az újszülöttekért

  Egy adománynak köszönhetően újabb eszközzel gazdagodott hétfőn a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött és Újszülött-patológiai Osztálya. Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület segedelmével egy volumetrikus pumpa segíti majd az osztály munkáját – ez már a harmadik ilyen eszköz, amely az újszülöttek vizsgálatát teszi precízebbé.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-14 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!