Egészség

 • 2014-06-23 15:29 Holnap záporokra, zivatarokra lehet számítani

  A Kárpát-medence felett egy frontálzóna alakul ki, amely egyre erősödik, ezért holnaptól ismét hűvösebb, változékony időre kell számítani.

 • 2014-06-23 14:54 Ételmérgezés: hetekig is eltart majd a Nébih vizsgálata

  A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hosszú, több hétig tartó eljárás keretében vizsgálja azokat a termékeket, amelyek a gyanú szerint az  ételmérgezést okozták - válaszolta a hivatal hétfőn az MTI kérdésére. Egyben megerősítették, hogy a betegeket ellátó orvosok  megállapították a botulizmust, a Nébih pedig ennek forrását vizsgálja laboratóriumaiban.

 • 2014-06-23 11:30 Magyar Úszás Napja - fertőzésekkel

  Számos jelzés érkezett, hogy szombaton, Balatonfüreden, a Magyar Úszás Napján többen fertőzést kaptak a tóban úszók közül - közölte hétfőn az MTI-vel a Magyar Úszó Szövetség (MÚSZ), és mielőbbi felépülést kíván az érintetteknek.

 • 2014-06-22 08:58 Magyar fejlesztésű eszköz a tükrözéses műtétek gyakorlásához

  A hasi tükrözéses műtétek gyakorlásához fejlesztett ki eszközt európai uniós támogatással egy magyar orvos.

 • 2014-06-21 20:43 Botulizmus: az ÁNTSZ tájékoztatta az egészségügyi szolgálatokat

  Nemzetközi és hazai járványügyi információk valamint a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) adatai alapján Magyarországon és Grúziában illetve Franciaországban is olyan botulizmus megbetegedések fordultak elő, amelyeket megelőzően a betegek egy magyar termelő által készített, különböző, csak zöldségféléket tartalmazó termékeket (szarvasgombás pesto, humusz) fogyasztottak. Magyarországon egy ember betegedett meg.

 • 2014-06-21 14:05 „A jelenlegi rendszert fenn kell tartani, és tovább erősíteni”

  Több mint egy évvel ezelőtt indult el Miskolcon a 24 órás ügyelet. Felszeghi Sára egyetemi docens, háziorvos, a Háziorvosi Rendszert Működtető Egyesülés Foglalkozás Egészségügyi Központjának vezető főorvosa, az eddigi tapasztalatokról elmondta: a 24 órás ügyelet mindenkinek nagy segítséget jelent. A háziorvosok válláról nagy terhet vett le az új rendszer, mert nincs kötelező ügyelet, így a rendelési időt, s az azt követő 4 órás készenlétet követően lejár a munkaidő. A felszabadult energia pedig a betegek javát szolgálja.

 • 2014-06-20 16:08 VIP-kórtermeket adtak át

  Három VIP-kórtermet adtak át pénteken a Semmelweis Kórházban, a Szülészet - Nőgyógyászati Osztály gyermekágyas részlegén. Az új termeket a kismamák igényének megfelelően alakították ki – hamarosan internet is lesz a szobákban.

 • 2014-06-19 13:47 Gyermekbarát adomány a kórháznak a Bosch gyárból

  Új munkaruhákat adtak át fél millió forint értékben csütörtökön, a megyei kórházban, és felavatták a már színes rajzokkal díszített falat is. A Bosch és egyik hazai beszállítója a beteg gyermekek közérzetén szeretne javítani az adománnyal.

 • 2014-06-18 13:20 Pénteken érkezik a hidegfront

  Holnap napos időre számíthatunk. Északkelet felől csütörtökön is száraz, mérsékelten meleg levegő érkezett fölénk.

 • 2014-06-17 10:06 Nyilvánosak a várólisták

  Nyilvánosak az Országos Egészségbiztosítási Pénztár hivatalos oldalán, hogy az egyes műtétekre mennyi időt kell várni. Békés megye kórházaiban vannak olyan beavatkozások, melyekre egy héten belül sor kerülhet, ellenben olyanok is akadnak – például a csípő- és a térdprotézis –, melyeket egyes intézményekben csak évek múlva végeznek el.

 • 2014-06-16 17:38 Áttörésre készülnek – a tüdőrák szűrésének új módszerét próbálják a MISEK-ben

  Nagyszabású kutatás-fejlesztési projekt indul a MISEK-ben a BioDiagnostica Kft. szervezésében. A program a tüdőrák korai felismerését célozza meg. A diagnosztikum kipróbálásának körülményeiről, a betegségről, a projekt különlegességéről a résztvevők hétfőn tájékoztatták a sajtó képviselőit s az érdeklődő orvosokat.

 • 2014-06-15 16:57 A jövő héten nem várható 30 fokos meleg

  A jövő héten többfelé lehet kisebb eső, zápor. A kánikula nem tér vissza: a nappali maximumok várhatóan egész héten 30 Celsius-fok alatt maradnak – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-13 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!