Egészség

 • 2014-06-15 13:58 Marad a mérsékelten meleg idő

  Holnap változóan felhős időre számíthatunk kisebb esővel. A Kárpát-medence fölé a következő 24 órában még viszonylag hűvös, ugyanakkor dél felől nagyobb nedvességtartalmú levegő áramlik. A hőmérséklet a sokévi átlag körül alakul.

 • 2014-06-15 10:44 Tippek a gyermekek nyári biztonságáért

  Egy amerikai felmérés szerint a gyermekek szempontjából a nyár a legveszélyesebb időszak. Ezt a hazai gyermek-egészségügyben dolgozók is meg tudják erősíteni, hiszen nagyon sok gyermekbaleset történik a nyári szünet idején. A K&H gyógyvarázs ahhoz ad most tippeket, hogy hogyan előzzük meg, kerüljük el azt, hogy a nyár egy részét kórházban töltse a gyermekünk, és így mi is.

 • 2014-06-13 20:43 Az egészség, mint érték

  A helyes táplálkozásról, az élelmiszerek minőségéről is szó volt az Egészség Érték konferencián. Az Egészséges Táplálkozásért Egyesület a csaknem 20 szakmai előadás mellett bioélelmiszer bemutatóval és kóstolóval is várta az egészségügyi szakembereket a megyei kórházba.

 • 2014-06-12 19:39 Feloldották a másodfokú riasztást (frissítve!)

  Az Országos Meteorológiai Szolgálat feloldotta a megye négy járására - köztük a miskolcira - korábban kiadott másodfokú, azaz narancs riasztást. 

 • 2014-06-12 16:10 Miskolci csapvíz, tiszta forrásból

  Az emberi szervezet hetven százalékát alkotja víz. Amíg szilárd étel nélkül akár hetekig is képesek vagyunk életben maradni, víz nélkül maximum néhány napig, de már ez idő alatt is komoly egészségkárosodás következik be. A megfelelő mennyiségű víz elfogyasztása kiemelten fontos, s még nagyobb jelentőséget nyer, ha itt a nyári kánikula. A csapvíz pedig semmivel sem rosszabb Miskolcon, mint az ásványvíz. Sőt.

 • 2014-06-12 11:43 Ismét kórházban van Grosics Gyula

  Ismét kórházban ápolják Grosics Gyulát, a Nemzet sportolóját, az egykori Aranycsapat labdarúgóját – közölte családja csütörtökön a távirati irodával.

 • 2014-06-10 15:49 Elsőfokú riasztás – heves zivatarok jöhetnek

  Elsőfokú riasztást adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat megyénk nagy részére a várható heves zivatarok miatt. Ilyenkor ugyanis viharossá fokozódhat a szél, és esetleg jégeső is jöhet. Holnap hasonló időre kell készülni: 30 fok fölötti melegre, és esetleg zivatarokra.

 • 2014-06-10 15:05 Megelőző csapás a szúnyogokra

  A jó idő beálltával már másodszor végeztek a szakemberek biológiai szúnyogirtást Miskolcon. Mint ismert, a tavaszi csapadékos időjárás és a ránk köszöntő kánikula kedvez a szúnyoglárvák kifejlődésének, ezért a jövőben is odafigyelnek majd, hogy ne szaporodjanak el a vérszívók. Az előző napokban, hetekben főleg az állóvizeknél és lassú folyású patakoknál irtottak, így például az Egyetemvárosi-tónál, a miskolctapolcai Csónakázótónál és a Lyukó-pataknál is.

 • 2014-06-07 16:43 Itt a kánikula! – 35 fok is lehet

  Holnap napos időre számíthatunk. Döntően anticiklonális hatás érvényesül, száraz, meleg levegő alakítja a Kárpát-medence időjárását.

 • 2014-06-07 10:45 A következő napokban emelkedhet a levegő pollentartalma

  Az Országos Környezetegészségügyi Intézet előrejelzése szerint a következő napokban, ahogy melegszik az idő, a pollenkoncentráció emelkedésére lehet számítani – közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton az MTI-vel.

 • 2014-06-06 09:46 Speciális kisbusz segíti a daganatos gyerekek gyógyulását

  A beteg gyerekek gyógyulását elősegítő, betegszállító kisbuszt adtak át csütörtökön, a Velkey László Gyermekegészségügyi Központ parkolójában. Az Alapítvány a rákos gyermekekért 2000 munkatársai az autó mellett ajándékokat is vittek a kisbetegeknek.

 • 2014-06-05 11:19 Ismét HPV oltóanyagkampány!

  Miskolc képviselőtestülete széleskörű kampányt szervez a méhnyakrák megelőzése céljából. A méhnyakrák még ma is a 2. leggyakrabban előforduló rosszindulatú daganatos betegség, amely védőoltással és rendszeres szűréssel megelőzhető. A védőoltás sok családnak olyan anyagi terhet jelent, amit nem tudna önerőből felvállalni, ezért döntött a város Önkormányzata a védőoltás támogatása mellett.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-13 (Csütörtök)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!