Egészség

Volumetrikus pumpa az újszülöttekért

2014-06-23 20:04

ADD TO IWIW FACEBOOK TWITTER LIVE GOOGLE gyek_adomany_140623ml_0.jpg

Egy adománynak köszönhetően újabb eszközzel gazdagodott hétfőn a megyei kórház Velkey László Gyermekegészségügyi Központ Koraszülött és Újszülött-patológiai Osztálya. Az Országos Egyesület a Mosolyért Közhasznú Egyesület segedelmével egy volumetrikus pumpa segíti majd az osztály munkáját – ez már a harmadik ilyen eszköz, amely az újszülöttek vizsgálatát teszi precízebbé.

Már „hazajáró” vendégnek számít az egyesület a megyei kórház koraszülött és újszülött-patológiai osztályán, hiszen nem az első alkalommal szerveznek gyűjtést. Ezúttal egy volumetrikus pumpával érkezett az egyesület elnöke, s mivel több pénz gyűlt össze a tervezettnél, ezért még szereléket is vásároltak az eszközhöz.

Nagy Kálmán gyermekellátásért felelős igazgatóhelyettes elmondta, a mai világban segítség nélkül nem tudnának létezni, így nagy öröm, hogy mindig akad segítő szándékú ember.

gyek_adomany_140623ml.jpg

Az adomány átadásakor Szűcs Ildikó osztályvezető főorvos kiemelte, az újszülötteknél is előfordul, hogy infúziót kell adni, amihez a pumpa nagy segítséget nyújt.

–  A készülék intelligens nyomásérzékelője jelzi a vezeték elzáródását, kialakítása megakadályozza a folyadék esetleges szabad áramlását, ezért nagyon biztonságos infúzió-bevitelt tesz lehetővé az újszülöttek esetében. Évente 950 gyermek születik az osztályon, s ennek körülbelül a fele intenzív kezelést igényel – mondta az osztályvezető főorvos.

Az egyesület elnöke, Nagy István elmondta, elsősorban az újszülötteknek segítenek, de a mentőalapítványoknak, s magánszemélyeknek sem mondanak nemet, ha úgy alakul.

gyek_140623ml_1.jpg

– Egykor felvettük néhány kórházzal a kapcsolatot. Olyanokkal, akiknek segítségre lehet szükségük. A főorvossal egyeztetünk mindig, milyen eszközre van éppen szükség. Most a pumpára kezdtünk gyűjteni. Félmillió forint kellett volna, de 675 ezer gyűlt össze, ezért szereléket is vásároltunk. Segítettünk már Debrecenben, Szolnokon, Egerben, Nyíregyházán, Keszthelyen, Dunaújvárosban többek között. Miskolcon, a megyei kórházban már harmadik alkalommal járunk – fejtette ki.

Az egyesület a támogatások segítségével eddig egy NeoPuff újraélesztő készüléket, LCD televíziót és kékfénylámpát adományozott a megyei kórház osztályának.

minap.hu
Fotó: Mocsári L.Az értékeléshez be kell jelentekeznie.

Hozzászólások

Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezned. Jelentkezz be vagy regisztrálj.

Legyél te az első hozzászóló.

Miskolc TV mai műsora

2020-09-18 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!