Egyetemváros

 
 • 2013-08-07 09:57 Kiderült, hová temették Rákóczi fiát

  Szomorú és titokzatos temetés nyomára bukkant Gyulai Éva muzeológus, a Miskolci Egyetem docense a sárospataki jezsuiták XVII. századi naplójában, amely több mint 100 éve a budapesti Egyetemi Könyvtárgyűjteményében található – hangzott el az MR1-Kossuth Rádió műsorában, írta meg a hvg.hu.

 • 2013-08-02 15:45 Index-cikk: a Miskolci Egyetem cáfol

  „Az Index Kisvárosban ne legyen már agysebészképzés! című cikke alaptalanul utal a miskolci jogász- és bölcsészképzés megszüntetéséről szóló kormányzati döntésre. Az írás több vonatkozásban is elferdíti a valóságot, és az ismert oktatáskutatónak a Miskolci Egyetemre vonatkozó, kivétel nélkül negatív prognózisait tendenciaszerűen válogatja össze, és ezzel az intézmény jó hírnévhez fűződő jogos érdekeit sérti” – áll az intézmény által szerkesztőségünkbe eljuttatott közleményében.

 • 2013-08-01 17:16 Politológiára még van lehetőség jelentkezni

  Aki a pótfelvételi során a Miskolci Egyetem politológia alapszakára, vagy Politikatudomány mesterszakáéra adja be jelentkezését jó eséllyel bekerülhet, és jó diplomához juthat.

 • 2013-08-01 16:10 Torma András lesz a Miskolci Egyetem rektora

  Torma András egyetemi tanár lesz a Miskolci Egyetem rektora - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma csütörtökön az MTI-vel.

 • 2013-07-31 16:42 Újraindítanák a szénipart

  Japán szakemberek érkeztek szerdán Miskolcra, hogy megbeszélést folytassanak a szénbányászat újraindításának megvalósíthatóságáról. A távol-keleti küldöttség a Miskolci Egyetemre is ellátogatott – ez az egyetlen olyan intézmény Magyarországon, ahol bányamérnököket képeznek.

 • 2013-07-29 19:29 Pótfelvételi: augusztus 12-éig lehet jelentkezni

  Azoknak is van még lehetőségük, akiknek az első körben, a múlt szerdán kihirdetett felvételi ponthatárok alapján nem sikerült bejutniuk a megálmodott intézménybe, hiszen pótfelvételezni augusztus 12-éig van lehetőség – a Miskolci Egyetemen is.

 • 2013-07-25 19:51 A Szenátus döntött: Torma Andrást javasolja a rektori posztra

  Élete legnagyobb eseményének nevezte a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Karának dékánja, hogy a felsőoktatási intézmény Szenátusa a második pályázati kiírásnál őt javasolta a rektori posztra. A pozícióért ezúttal is hárman indultak, az 57 éves rektorjelölt végül a második szavazás alkalmával szerezte meg a jelöléshez szükséges többséget.

 • 2013-07-25 13:43 Nyilvános ponthatárok – a Miskolci Egyetem most is népszerű

  Szerdán, késő délután kihirdették az idei felvételi ponthatárokat – így többezer fiatal tudhatta meg, sikerült-e bejutnia az előzőleg megálmodott szakra. A Miskolci Egyetemen is csökkent a jelentkezők száma, de szakok nem szűntek meg, sőt újabb képzések indulhatnak szeptembertől.

 • 2013-07-24 22:18 Nyilvánosak a felsőoktatási felvételi ponthatárok

  Szerda este nyilvánosságra hozták a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az adatok alapján a legmagasabb pontszám, 465 az – államilag finanszírozott – alkalmazott közgazdaságtan, a nemzetközi tanulmányok és a gazdaságelemzés szakhoz kellett. Tavalyhoz képest jelentősen emelkedett a közigazgatási, rendészeti és katonai, erőteljesen visszaesett a társadalom- és a bölcsészettudományi alapszakok elsőhelyes jelentkezőinek száma.

 • 2013-07-23 15:29 Szerdán hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat

  Szerdán hozzák nyilvánosságra a felsőoktatási felvételi ponthatárokat. Az idén virtuális Pont Ott Partit rendeznek a www.felvi.hu oldalon és a Felvi Facebook-oldalán. Az idén is az ELTE a legnépszerűbb intézmény, a Miskolci Egyetem egyet előre lépett a listán. Most is több nő adott be felvételi kérelmet, mint férfi, és a legidősebb jelentkező 1938-ban született.

 • 2013-07-17 17:31 Szimbiózisban – technológiai park létesül a Miskolci Egyetemen

  A Miskolci Egyetem és a cégek kapcsolatát erősíti majd a remények szerint az a technológiai park, melynek létrehozásáról szerdán írt alá együttműködési keretmegállapodást a felsőoktatási intézmény és a B.-A.-Z. Megyei Fejlesztési Ügynökség. A megye gazdasági szerkezetváltását is elősegítheti ugyanakkor a mintegy hat hektáron megvalósuló technológiai park.

 • 2013-07-13 13:06 Miskolci magnetic car – út a jövőbe

  Gréczi László Ádám, az Andrássy Gyula Szakközépiskola diákja egyedüli miskolciként képviselte a várost az Országos Tudományos és Technikai Diákalkotó Kiállításon. A megyéből szintén csak ő vett részt a Magyar Tudományos Akadémia nyári iskolájában, és megkapta a féléves Pályakezdő ösztöndíjat is, a városi közgyűléstől.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!