Egyetemváros

 
 • 2013-07-08 11:10 A jövő technológiája: a 3 dimenziós nyomtatás

  A 3D-s nyomtatás még viszonylag új technológia, de egyre jobban terjed. Hatalmas lehetőségek rejlenek benne, számtalan területen jelenthet komoly fejlődést, segítséget az alkalmazása. A gép működéséről, potenciális felhasználási lehetőségeiről beszélgettünk Palotás Árpáddal, a Miskolci Egyetem Műszaki Anyagtudományi Kar Energia- és Minőségügyi Intézet Tüzeléstani és Hőenergia Intézeti Tanszékének vezetőjével.

 • 2013-06-29 13:52 „Vastag betűs emléknap lesz az egyetem életében”

  Hatvan éve végzett mérnökeinek adományozott gyémántoklevelet, az ötven éve végzett mérnököknek pedig aranyoklevelet a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara szombaton, a Díszaulában megtartott díszoklevél-átadó nyilvános ünnepi egyetemi szenátusülésen.

 • 2013-06-28 21:24 Balog Zoltán: „Miskolc és a Miskolci Egyetem sorsa elválaszthatatlan a régióétól”

  A Gépészmérnöki és Informatikai, valamint az Egészségügyi Karon végzett hallgatók vehették át diplomájukat péntek délután, ezzel lezárult az idei diplomaátadók sora. Részt vett és köszöntőt mondott a tanévzáró ünnepi egyetemi szenátusi ülésén Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere is, aki köszöntőjében kiemelte az egyetem szerepét a megfelelő tudás és élettapasztalat megszerzésében.

 • 2013-06-28 15:42 Jogászok és zenészek vették át diplomájukat

  Folytatódtak az ünnepélyes diplomaátadó ünnepségek a Miskolci Egyetemen. Pénteken az Állam- és Jogtudományi Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti intézet végzett hallgatói vehették át okleveleiket, emellett Illés Zoltán államtitkár a Miskolci Egyetem Díszpolgára lett.

 • 2013-06-27 14:47 Augusztus 15-étől lehet új rektora az egyetemnek

  Az egyetem vezetése július 25-én ül össze, hogy rangsorolja a három új rektorjelöltet, amiből az Emberi Erőforrások Minisztériuma augusztus 15-éig kiválasztja a Miskolci Egyetem új vezetőjét. Mint ismeretes, az első fordulót a fenntartó minisztérium eredménytelennek találta, ezért a pályázatot újra kiírta. Portálunk is beszámolt róla, hogy a június 17-éig beérkezett pályázatokat a héten kapta meg az egyetem szenátusa.

 • 2013-06-25 13:32 A régió fejlesztéséért működnek együtt

  Két éves, többoldalú együttműködés indult a Miskolci Egyetem (ME), az egri Eszterházy Károly Főiskola (EKF), és a gyöngyösi Károly Róbert Főiskola (KRF) között. A fúzió legfőbb célja régiónk felzárkóztatása.

 • 2013-06-24 16:37 Három belső pályázat érkezett az egyetem rektori tisztére

  A Miskolci Egyetem rektori posztjának betöltésére májusban kiírt második felhívásra június 17-éig lehetett pályázatot benyújtani. A beérkezett anyagokat hivatalos körülmények között bontották fel hétfőn délután, közölte az egyetem. A pályázatokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma fogadta: három belső kari vezető anyagát ismerhették meg az egyetem szenátusának jelenlévő tagjai.

 • 2013-06-23 10:30 Újra megünnepelték Szent Iván éjjelét

  Második alkalommal rendezték meg a Szent Iván-éji varázslatot szombaton este, az Egyetemvárosban - hiszen a tavalyi, első varázslat zajos sikert aratott.

 • 2013-06-22 11:53 Elmaradt a feljutás, mégis elégedettek

  Kurucz Tamás remek munkát végzett! Semmi túlzás nincs abban a megállapításban, hogy a Miskolci EAFC férfi kosárlabda együttese szenzációs teljesítménnyel nyerte meg az NB II Keleti csoportban a bajnoki aranyérmet. Az edző büszke lehetett tanítványaira, hiszen a küzdelmek kezdetén egyáltalán nem írták ki a zászlójukra, hogy az elsőség a cél.

 • 2013-06-21 14:59 Megkezdődtek a diplomaátadók a Miskolci Egyetemen

  A Bölcsészettudományi Kar végzőseinek ünnepségével pénteken délelőtt megkezdődött a diplomaátadó ceremóniák sora a Miskolci Egyetemen. Délután a Műszaki Földtudományi, a Műszaki Anyagtudományi és a Gazdaságtudományi Kar végzősei is átvehették a végzettségüket igazoló okmányt.

 • 2013-06-20 15:18 Elbúcsúztak a végzős egyetemisták Miskolctól

  Fáklyás felvonulással vettek búcsút a várostól és a campustól a Miskolci Egyetem végzős hallgatói szerdán este. A valétálókat Kiss Gábor alpolgármester és Patkó Gyula rektor köszöntötte, a hallgatók nevében pedig a bányász valétaelnök búcsúzott a Városháztéren.

 • 2013-06-19 11:48 Ma este Szalamander

  Ma este ismét útjára indul a Szalamander, vagyis a Miskolci Egyetem végzős hallgatói búcsút vesznek a várostól, ahol tanulóéveiket töltötték.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!