Egyetemváros

 
 • 2013-10-29 13:44 „Ökumenikus vallás nincs, de ökumenikus élet annál inkább”

  Tíz éves múltra tekint vissza a Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség. A jeles dátum kapcsán a campusban gyűltek össze a lelkészség jelenlegi és egykori dolgozói, hogy közösen emlékezzenek a múltra. Az ünnep mellett azonban a jövőbe tekintés sem maradt el, hiszen újra aláírták a résztvevő felek azt az együttműködési szerződést, amely egykor létrehozta a közösséget.

 • 2013-10-24 20:09 Kínai-magyar szakembercseréről is egyeztettek

  Együttműködési megállapodást kötött a kínai Csianghszi tartománnyal a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Önkormányzat. A kontraktus – mely többek között a két állam közti szakembercsere lehetőségét tartalmazza – egy januárban aláírt egyezmény kiegészítése.

 • 2013-10-21 12:21 Miskolcon diplomázott a budapesti Bosch 900. mérnöke

  A szombaton lezajlott Bosch Vision pályázói nap keretében több mint száz frissdiplomás és tapasztalt álláskereső körében köszöntötték a Bosch Budapesti Fejlesztési Központ kilencszázadik mérnökét.

 • 2013-10-19 09:25 Miből lesz az E-Bogár

  Az egyre gyarapodó villanyautók táborát egy miskolci fejlesztés is erősíti – a Miskolci Egyetem két doktorandusz hallgatója még az E-Zsigulinál is különlegesebb járművel rukkolt elő. Az átalakított VW Bogár elvesztette jellegzetes boxerhangját, de cserébe nem igényel benzint, árammal közel 200 kilométert is megtesz, miközben egy-egy piros lámpás gyorsulásnál sokak arcára ráfagyasztja a mosolyt.

 • 2013-10-09 19:58 Lépést vált a Miskolci Egyetem – bemutatkozott az új vezetés

  Az universitas jelleg megtartása, a hagyományok megőrzése és ápolása, decentralizáció, a karok önállóságának erősítése, szigorú költségvetési fegyelem, arculatjavítás és új üzleti sikerelmélet kidolgozása – csak néhány, a Miskolci Egyetem új vezetősége által kitűzött célok közül. Az intézmény felsővezetése szerdán a Zenepalotában mutatkozott be, és ismertette terveit.

 • 2013-10-03 17:37 Nemzetközi kongresszus Miskolcon a precíziós megmunkálásokról

  Tizenöt külföldi ország gépészmérnöki szakembereit látja vendégül Miskolc három napon át, hogy megtárgyalják a legfrissebb kutatási eredményeiket, és kapcsolatokat építhessenek. A Miskolci Akadémiai Bizottság Székházában és a City Hotelben rendezik meg a 7. Precíziós Megmunkálások Nemzetközi Kongresszust október 3. és 5. között.

 • 2013-10-03 07:59 Újratérképezik a Földet

  Közép-európai talajtani adatbázist készített el a Miskolci Egyetem Földrajz Intézete a Visegrádi négyek országainak partnerintézményeivel. Az adatbázis a legmodernebb térinformatikai eszközök és módszerek felhasználásával készült.

 • 2013-09-27 22:41 Ismét népszerű a Kutatók éjszakája

  Több mint 100 programmal és rendkívül sok fiatal – általános és középiskolás korú – érdeklődővel nyitott újra a Kutatók éjszakája, pénteken. Középpontban ezúttal is az egyetemi kutatók. Eredményeik, sikereik. Miskolcon, két helyszínen: az egyetemen és a Zenepalotában nyerhettek bepillantást az érdeklődők a kutatók világába.

 • 2013-09-27 17:37 Több helyen már délután elkezdődött a Kutatók éjszakája

  A Miskolci Egyetem Konfuciusz Intézetében és a Bay-Loginál már délután megkezdődött pénteken a Kutatók éjszakája. Kínai teaház és csomózás, valamint szabadalmaztatott festési technikával készült festmények várják az érdeklődőket az intézetben, míg a Bay-Logiban szimultán sakkverseny, nanomedicina-laboratórium és molekuláris gasztronómiai bemutató teszi még színesebbé a programot.

 • 2013-09-25 17:45 Kutatás és fejlesztés, gyakorlatorientáltan

  Kutatási és fejlesztési laboratóriumot adtak át a Miskolci Egyetemen, szerdán. A gépész kar ezúttal a világ egyik vezető darugyártó cégével, a Konecranes Kft.-vel kezdett közös munkába a hallgatók és a cég jövőjének érdekében.

 • 2013-09-24 21:14 Látványcsapolástól az E-Bogárig – kutatások fesztiválköntösben

  Napelemes jármű, lángorgona, nano-biotechnológia, angyalok és lidércfény, látványcsapolás, E-marketing, jogi kvíz, testünk titkai – ízelítő csupán e felsorolás mindazokból az érdekességekből, amikkel a Miskolci Egyetem készül az idei, szeptember 27-én, pénteken tartandó Kutatók éjszakájára.

 • 2013-09-24 17:55 Köztársasági ösztöndíj – mérföldkő egy hallgató életében

  Kiemelkedő tanulmányi eredményükért, szakmai területükön végzett kimagasló munkájukért díjazták a felsőoktatási intézmények hallgatóit az új tanév kezdetén is: Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere a Miskolci Egyetem 48 hallgatójának adományozott a 2013/2014. tanévre Köztársasági ösztöndíjat, melynek oklevelét Torma András rektor kedden adta át az arra érdemeseknek.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-11 (Kedd)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!