Egyetemváros

 
 • 2013-09-23 16:55 Jogvédelem a Miskolci Egyetemen, az országban elsőként

  Együttműködési szerződést írt alá a Miskolci Egyetem és az Országos Betegjogi, Ellátottjogi, Gyermekjogi és Dokumentációs Központ (OBDK) vezetése a campusban, hétfőn – az országban így elsőként Miskolcon vette kezdetét új formában a jogvédelmi felsőoktatási képzés.

 • 2013-09-20 15:12 Felsőoktatási stratégia – egyetemi besorolást kap a miskolci intézmény

  Nagy többséggel, 10:1 arányban elfogadta a felsőoktatási stratégiát pénteki budapesti ülésén a Felsőoktatási Kerekasztal. Az MTI információi szerint az egyetemi besorolású intézmények között említik a Miskolci Egyetemet.

 • 2013-09-18 10:37 Egyetemi sportnap: az eső ellenére is több százan

  Kedden délelőtt a nagy eső sokakat eltántorított a sportolástól és a főzéstől, és bár a rossz idő maradt később is, mégis több száz egyetemista vett részt a XIV. Miskolci Egyetemi Sportnapon. Többek között volt kispályás labdarúgás, csocsó, streetball, asztalitenisz, és atlétikai hétpróba is.

 • 2013-09-17 12:44 Hulladékból értékes fémet – „napkohó” az egyetemen

  Napenergiával fejlesztett áram felhasználásával különböző hulladékokból értékes fémeket nyernek ki a Miskolci Egyetem „napkohójával”. Az intézmény tudományos és nemzetközi rektorhelyettesének véleménye szerint akár egy új iparág is épülhetne a technológiára.

 • 2013-09-16 17:32 Újat mutatnak a járműipar szereplőinek

  Elektromos Bogár és plazmasugaras felülettisztító berendezés – újabb kutatások, fejlesztések fűződnek a Miskolci Egyetem hallgatói és oktatói, kutatói nevéhez. A sajtó munkatársai hétfőn újabb bepillantást nyerhettek a szeptember 27-i Kutatók éjszakáján bemutatni kívánt kutatásokba, fejlesztésekbe.

 • 2013-09-15 08:42 Az egyetem szerepéről is tárgyaltak

  A Miskolci Egyetem magyar felsőoktatásban és Borsod–Abaúj–Zemplén megyében betöltött szerepéről szóló tájékoztató is szerepelt a megyei közgyűlés múlt csütörtöki ülésén. A testület összességében elfogadta az új rektor, Torma András által készített előterjesztést, a felmerült kérdésekre Óváriné Balajti Zsuzsanna rektorhelyettes válaszolt.

 • 2013-09-13 15:32 Örökös tanulás a hosszú élet titka

  Az ötödik évfolyamot köszöntötték pénteken a Szépkorúak Akadémiáján. A 2013/14-es tanév nyitórendezvényén közel kétszáz hallgató vett részt, mely jelzi, a május közepéig tartó előadássorozat továbbra is nagy sikernek örvend.

 • 2013-09-11 20:19 Ez nem sci-fi, ez már valóság a Miskolci Egyetemen

  Egy tanszék, két jövőbe mutató projekt – valósághű, érzelmeket is kifejező digitális beszélő fejet, valamint bonyolult, több képességgel is rendelkező Mars-robotot terveztek a Miskolci Egyetem Automatizálási és Kommunikáció-technológiai Tanszékén. A fejlesztéseket – melyeket a szeptember 27-i Kutatók éjszakáján az érdeklődők is megtekinthetnek majd – szerdán mutatták be az egyetem Informatikai Intézetének egyik laboratóriumában.

 • 2013-09-10 10:03 Egyetemi oktatók munkáját ismerték el

  Több évtizedes oktatói, kutatói, gyakorlati tapasztalat, kimagasló eredmények – mindezek nyomán magas rangú állami kitüntetést kapott a Miskolci Egyetem több oktatója a közelmúltban. Patkó Gyulával, Bíró Györggyel, Tóth Lajosné Tuzson Ágnessel és Szakáll Sándorral munkájukról és eredményekről beszélgethettek a sajtó munkatársai hétfőn a Miskolci Egyetem Sopron-termében.

 • 2013-09-09 13:55 Tanévnyitó, kitüntetésekkel

  A hagyományoknak megfelelően miniszteri és egyetemi kitüntetéseket, valamint Ph.D. okleveleket is átadtak a Miskolci Egyetem új tanévének pénteki megnyitóján. A díszaulában megtartott nyilvános ünnepi szenátusi üléssel a 279. tanévet kezdték meg a felsőoktatási intézményben.

 • 2013-09-09 10:34 Ösztöndíj a gólyáknak

  Átvállalja a legjobb felvételi eredményt elért tíz első éves hallgató költségtérítését az első félévre a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Kara. Jelentős támogatást nyújt sikeres első éveseinek az Állam- és Jogtudományi Kar is.

 • 2013-09-06 17:35 Egyetemi erő az egységben és a sokszínűségben

  Új korszak kezdődött a Miskolci Egyetemen a pénteki, nyilvános ünnepi szenátusi üléssel, mely a 279. tanév megnyitását jelentette. A díszaulában megtartott ünnepségen Kriza Ákos polgármester jelképesen, a város kulcsának átadásával Miskolc polgáraivá fogadta az egyetem elsőéves hallgatóit, majd miniszteri és egyetemi kitüntetéseket, valamint PhD okleveleket is átadtak.

Miskolc TV mai műsora

2020-08-03 (Hétfő)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!