Helyi hírek

 • 2007-06-19 15:08 Parlagfű korábban

  Idén is közcélú munkásokkal végezteti a miskolci Városgazda Kht. a parlagfű-mentesítést. Június 30-áig a magánterületeken is ki kell irtani az allergén növényt, ha valaki ezt elmulasztja, akkor kényszerkaszálás következik.

 • 2007-06-19 11:13 Megállapodás utakról, hidakról

  „Közös múlt, közös jövő - a közös projektek fényében” címmel kétoldalú egyezményt írt alá Robert Fico szlovák, illetve Gyurcsány Ferenc magyar kormányfő. A hétfőn Pozsonyban jóváhagyott dokumentumban említést tesznek két híd építéséről is. Ennek nyomán várhatóan idén októberben írja alá Szlovákia és Magyarország azt a szerződést, amely a magyarországi Szécsény és a szlovákiai Petőháza, valamint a magyarországi Nógrádszakáll-Ráróspuszta és a szlovákiai Rárós közti Ipoly-hidak újjáépítéséről, illetve azok finanszírozásáról szól.  

 • 2007-06-18 17:21 Életveszélyes állapotban

  Még mindig életveszélyes állapotban van az a sofőr, aki ittasan egy jelzőlámpa oszlopának hajtott vasárnap hajnalban, Sajóbábony és Miskolc között. Az ittas sofőr, aki a biztonsági övét sem kapcsolta be, az osztott pályás főúton indokolatlanul a menetirány szerinti bal oldal irányába sorolt. Ennek következtében az úttest közepén lévő járdaszigetre hajtott, ahol nekiütközött egy közúti jelzőtáblának, valamint a forgalomirányító lámpa oszlopának. A baleset következtében az autó vezetője súlyos, életveszélyes, míg 21 éves utasa súlyos sérüléseket szenvedett.

 • 2007-06-18 15:22 Kutyáikkal futottak a gazdik

  Gazdik és kutyáik futottak vasárnap reggel a Pesti út melletti zöld területen az egyik állattartáshoz kapcsolódó eszközöket forgalmazó cég születésnapján. A gazdi–kutya futás hazánkban is egyre népszerűbb sport, ami a részvevők számán is meglátszott.Elsőként a kistestű ebek és gazdáik vágtak neki az egykörös futóversenynek a Pesti út melletti mezőn kijelölt pályán. Volt, aki nagy lendülettel, a győzelem reményében vetette bele magát a versengésbe, és volt olyan is, aki csak a közös futás öröme miatt vett részt a megmérettetésen. A versenyzők között az egyik hazai fitnesz-csillag, Béres Alexandra is rajthoz állt, előtte azonban még megtornáztatta a gazdikat.A vasárnapi futást az egyik, Miskolcon is jelenlévő állatgondozással kapcsolatos eszközöket forgalmazó áruházlánc rendezte, amelynek a vezetője azt mondja, egy ilyen jellegű üzlet nem ünnepelheti máshogy születésnapját, mint hogy kedvenceknek és gazdáiknak szervez programot.A rendezvényen résztvevők vásárolhattak tombolát is, amelynek bevételét, akárcsak a nevezésekből befolyó összeget, a miskolci állatmenhelynek adják a szervezők. A menhelyet működtető alapítvány kint volt a verseny helyszínén is, ahol a résztvevők örökbe is fogadhattak egy-egy kutyát védenceik közül.PetruskóKépgaléria: http://mikom.hu/plugins/coppermine_menu/thumbnails.php?album=41

 • 2007-06-18 15:19 Juniálisoztak Martin-Kertvárosban

  Gyermeknapot és juniálist tartottak a Martin-Kertvárosban. A rendezvényen kihirdették az AVE Miskolc Kft. és az Arany János Általános Iskola által a szelektív szigetek helyes használatáról szóló rajzpályázat eredményét is. Matrica készül a két legszebbnek talált rajzból, amelyek a Martin-Kertvárosban elhelyezett három gyűjtőszigetre kerülnek majd fel. A szelektív gyűjtést a kis versenyzők is fontosnak tartják.

 • 2007-06-18 12:26 Vihar tombolt Zemplénben

  Vihar tombolt Zemplénben szombatra virradóra, Sárospatak térségében. A szél több száz fát tarolt le. Ágoston András, a település főkertésze elmondta, hogy a vihar 276 fát döntött ki a Bodrog partján, az Észak-magyarországi Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság fennhatósága alá tartozó területen. Száznyolcvan fa sérült meg Sárospatak belterületén városszerte, emellett az iskolakertben is több fa kidőlt - sorolta a károkat a főkertész.

 • 2007-06-18 11:54 Kánikulai forróság

  A múlt hétvégi felfrissülés után a héten komoly hőhullámra és szárazságra számíthatunk. Már a hétfő is sok napsütést és 30 fok feletti kánikulát hoz, de ez még csak a kezdet.

 • 2007-06-17 14:58 Rotary-s segítség

  Hollandiába utazhat egy tehetséges, de nehéz anyagi körülmények között élő középiskolás diák a miskolctapolcai Rotary Klub jóvoltából. Az egyesület minden évben kiválaszt egy tanulót, akit külföldi rotarysok látnak vendégül. A választás idén az evangélikus Kossuth Lajos Gimnázium egyik diákjára esett.Szikszai Erika a Rotary díszoklevelét vehette át az evangelikus Kossuth Lajos Gimnázium és Pedagógiai Szakközépiskola melletti evangélikus templomban. A dokumentum mellett a nehéz anyagi körülmények között élő diáklány egy kéthetes hollandiai nyaralást is kapott a Miskolctapolca Rotary Klubtól.A kéthetes nyaralás a jó tanulmányi eredmény jutalma. A Miskolctapolca Rotary Klub három évvel ezelőtt alakult, azóta minden évben segítenek egy olyan tehetséges, szorgalmas középiskolás diáknak, akinek egyébként nem lenne lehetősége külföldre utazni.A külföldi jutalomútra bármilyen kevéssé tehetős, de jól teljesítő középiskolás diák pályázhat, a Miskolctapolca Rotary Klub elnöke azonban azt mondja, egyelőre sajnos kevesen tudnak a kezdeményezésről, ők azonban mindent megtesznek, hogy minél több fiatalhoz eljuthasson ennek a lehetőségnek a híre.

 • 2007-06-17 14:55 Kórházi juniális

  Gulyásfőző, dal- és pingpongversennyel, egész napos játékos és szórakoztató vetélkedőkkel, programokkal várta egészségügyi dolgozóit és családtagjaikat a B.-A.-Z. Megyei Kórház. A kórházi juniálist másodízben rendezték meg. A kórház évek óta kiemelt szerepet szán a hasonló, egészségmegőrző rendezvények megszervezésének. Egyik ilyen program volt tíz éven át a gyermeknapi majális, amelyet tavaly újjászerveztek. Az időjárás igaz, kissé megtréfálta a szervezőket, a szemerkélő eső ugyanis beszorította a családokat a kultúrterembe, amely egyébként a gyermekprogramok helyszíne is volt. Itt játszóházzal, pingpongversennyel, a szabadban pedig ugrálóvárral és játékos vetélkedőkkel várták egész nap a legkisebbeket és szüleiket a II. Kórházi Juniálison.

 • 2007-06-17 14:52 Horgászok versenyeztek

  Horgászversenyt rendeztek a szirmabesenyői, a szelesaknai, az arlói, a sajószentpéteri és a csobádi tavaknál. Az indulók ifjúsági és felnőtt kategóriában mérhették össze tudásukat és szerencséjüket.Kora reggel még nem sok minden akadt a horogra a szirmabesenyői tavaknál. A horgászok persze hozzá vannak szokva ahhoz, hogy ehhez a sporthoz türelem és kitartás kell. Kedvező időjárás mellett ifjúsági és felnőtt korcsoportban mintegy 50-en horgásztak a szirmabesenyői Kocka tavon.Még a ’30-as évek közepén alakult az Észak-magyarországi Horgász Egyesület, amelynek mintegy 7000 tagja van. Horgászni csak engedéllyel, a horgászásra vonatkozó előírások maradéktalan betartásával szabad. A halőrök szigorúan ellenőrzik ezt, aki megszegi a szabályokat, eltávolítják a partról.

 • 2007-06-17 14:46 Motorosok találkoznak

  Hetedszer rendezik meg a miskolci Motoros Találkozót a Csanyikban. A pénteken koncertekkel kezdődött rendezvényre sok „külsős”, vagyis nem motorosok is érkezett, akik csak egyszerűen kíváncsiak a hangulatra. Kora délután motoros felvonulás is indult a városon keresztül: a csapat Diósgyőrön át az Északi tehermentesítőre, onnan a Szentpéteri kapuba, majd az Avasra vonult, mielőtt az esti koncertekre visszatért volna a Csanyikba.

 • 2007-06-15 17:41 Biztosított koncertek

  Komoly rendőri biztosítás várható az „Olaszliszka másik arca” nevet viselő jótékonysági könnyűzenei rendezvényen. A június 17-i egész napos fesztivál hat fellépője között ott lesz a P. Mobil együttes is. A rendezvény ellen korábban többen is tiltakoztak. A koncertek bevételét a tavaly októberben Olaszliszkán meggyilkolt tiszavasvári tanár, Szögi Lajos családjának megsegítésére ajánlják fel.

Miskolc TV mai műsora

2021-09-22 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!