Városinfó

 • 2007-05-17 16:17 Középtávú holding-stratégia

  A miskolci Közgyűlés múlt év júliusában alapította meg a kilenc önkormányzati társaságot magában foglaló Miskolc Holding Zrt. vállalatcsoportot. Az egységes stratégiai irányítás és kontroll létrehozásával javítani kívánták a tagvállalatok működésének hatékonyságát, a lakosság számára nyújtott szolgáltatások színvonalát, emellett pedig - a közös működésből eredő megtakarításokkal, az ilyen módon megnyíló pályázati, befektetési és egyéb gazdálkodási lehetőségek kihasználásával - csökkenteni a vállalatok önkormányzattal szembeni, támogatási igényét is. Dr. Halmai Gyulát, a Miskolc Holding Zrt. igazgatóságának elnökét a megalakulás óta eltelt időszak eredményeiről, s a tervekről kérdeztük.

 • 2007-05-16 16:20 Főzőverseny az Avason

  A „ Mozdul az Avas „ rendezvénysorozaton belül 2007. május 26-án (szombaton) főzőversenyt rendeznek.Helye: Avastetői Sportpálya, kezdés ideje: 8.30 óra.A résztvevők részére a szervezők a következőket biztosítják: - 4 kg hús, zsír vagy olaj, zöldségek, kenyér- ivóvíz- tűzifa- műanyag tál, kanál- sörpadokVárják még korlátozott számban társasházak, kollektívák (5 fős csapat) jelentkezését a következő telefonszámra: 46/ 562-226 ( Soltészné Széles Lucia igazgató h.).Az első három csapat díjazásban részesül.

 • 2007-05-16 12:31 Vizsgálati határozat megtekintése

  Környezetvédelmi engedélyezési eljáráshoz kapcsolódóan a „DAM-BÉM 120 kV-os távvezeték felhasítása a Miskolc Északi 120/20 kV-os alállomáshoz” tárgyú előzetes vizsgálati eljárása lezárult.A határozat megtekinthető május 24.-ig a Polgármesteri Hivatal Építési és Környezetvédelmi Osztályán (Miskolc, Városház tér 8. sz. III. udvar I. emelet) ügyfélfogadási időben (hétfő 13-16, szerda 8-17 és péntek 8-12 óra között), valamint az Észak-magyarországi Környezetvédelmi, Természetvédelmi és Vízügyi Felügyelőségen (Miskolc, Mindszent tér 4. sz.).

 • 2007-05-16 12:30 Polgármesteri felhívás

  Miskolc Megyei Jogú Város Önkormányzata nevében tisztelettel meghívom Önöket 2007. május 27-én, vasárnap 9 órakor a Hősök terén Miskolc Elesett Hőseinek Emlékművénél és 9.45 órakor a Hősök temetőjében a II. világháborús hősök emlékművénél, az I. világháborús hősök emlékművénél, a 65-ös emlékműnél, a Hadifoglyok kopjafájánál, az 56-os emlékműnél, a szovjet és a német hősök emlékművénél a Hősök Napja tiszteletére rendezendő koszorúzási ünnepségekre, ahol elhelyezzük a kegyelet virágait.Kérem azokat a pártokat, polgári és civil egyesületeket, akik a megemlékezés virágait, koszorúit szeretnék elhelyezni az emlékhelyeknél, az ünnep méltó előkészítése érdekében május 23-ig jelezzék részvételüket írásban az alábbi címen: Ifjúsági és Szabadidő Ház 3531 Miskolc, Győri kapu 27. fax: 320-716, e-mail: mri@chello.hu.Káli SándorMiskolc Megyei Jogú Város polgármestere

 • 2007-05-15 15:32 Adóbevallási rohamra készülnek

  Megerősített szolgálattal készül az adóbevallási rohamra a posta. A határidő május 21-e. Az APEH szerint idén szorgalmasabbak az adózók, régiónkban például 40%-kal többen küldték be eddig a dokumentumokat, mint egy évvel korábban. Borsod-Abaúj-Zemplén megyéből május elejéig 107 ezer bevallás érkezett az adóhatósághoz. A határidő túllépése akár 100 ezer forintba is kerülhet. Az adóhatóság is készül a rohamra, így a bevallás előtti utolsó pénteken a központi ügyfélszolgálatok este hat óráig nyitva lesznek.

 • 2007-05-15 15:27 Változhatnak a vizitdíj-szabályok

  Július elsejétől változhatnak a vizitdíj-szabályok. Az elmúlt hónapok tapasztalatai alapján pontosítja az Országgyűlés az egészségügyi reformmal kapcsolatos törvényeket. A képviselők erről kedd délelőtt tárgyaltak. A tervek szerint a változtatás után mentesülnek a vizitdíj-fizetés alól a honvédség, a rendőrség, a katasztrófavédelem és az Országos Mentőszolgálat kötelékében dolgozók, ha szolgálatteljesítés közben szerzett sérüléseiket látják el, és nem kell fizetniük azoknak sem, akik legalább 30 alkalommal adtak vért. A jövőben azoknak a 18 év felettieknek sem kellene fizetniük, akik még tanulnak és valamilyen ifjúsági egészségügyi szolgáltatás keretében veszik igénybe az ellátást. A javaslat szerint a korábbi hatszáz helyett júliustól ezer forintot kell fizetnie annak, aki beutaló nélkül megy szakrendelésre, és ez a változás kivétel nélkül mindenkire vonatkozna.

 • 2007-05-14 17:22 Ingyenes konferencia

  A Felnőttképzők Szövetsége az SZMM támogatásával ingyenes konferenciát és képzésiprogram-készítő tréningeket szervez: Felnőttképzés az új OKJ rendszerében címmel.Az első konferenciát május 16-án, Hajdúszoboszlón rendezik. Jelentkezni a www.kepzesiprogram.fvsz.hu honlapon lehet.

 • 2007-05-14 13:47 Környezetvédelmi jogsegély

  Ingyenes környezetvédelmi jogsegélyszolgálattal várja az érdeklődőket a Zöld Kapcsolat Egyesület május 16-án, szerdán 16–18 között Miskolcon a Kossuth u. 13. alatt, vagy a 46/382-095 számon.

 • 2007-05-14 12:16 Ülésezett a részönkormányzat

  A Komlóstetői Településrészi Önkormányzat ülést tartott május 8-án. Az ülés sikerességét jelezte, hogy a tagokon kívül a Komlóstetőn élők is képviseltették magukat, közel 30 fővel. A részönkormányzat a Zámbó Tiborné elnök által összeállított munkatervet elfogadta, amely szerint ebben az évben még két részönkormányzati ülést fognak tartani. Az egyik a 2007. évi közmunkaprogram részleteit fogja ismertetni, a másik az intézményvezetők számára fontos kérdéseket fogja tárgyalni egy fórum keretén belül. A keddi ülés a Komlóstetőt érintő városüzemeltetési feladatokról, a 2007. június hónapra tervezett buszközlekedés menetrendjének változásáról és a 2007. évi részönkormányzati alap felosztásáról szólt. A részönkormányzat tagjai megszavazták az éves költségvetést, melynek legjelentősebb tétele a szülők kezdeményezésére kialakításra kerülő sószoba.1. Sószoba kialakítása a Komlóstetői Általános Iskolában (500 000 Ft) 2. Idősek napja rendezvény támogatása (200 000 Ft) 3. Fekvőrendőr kihelyezése (200 000 Ft) 4. A 15 éves óvoda eszközfejlesztésének támogatása (100 000 Ft), összesen: 1 000 000 Ft.Az ülésre meghívott vendégként érkezett Braun Csaba, az MVK Zrt. munkatársa, illetve Soltész Péter, a Miskolci Polgármesteri Hivatal Beruházási Osztályának dolgozója. A komlóstetőiek rengeteg kérdéssel, javaslattal fordultak a két szakemberhez. A jelenlévők ígéretet kaptak arra is, hogy az MVK Zrt. megvizsgálja annak a lehetőségét, hogy a júniustól beinduló reumatológiai szakrendelést az idős, beteg emberek könnyebben megközelíthessék.

 • 2007-05-09 19:03 Csütörtökön közgyűlés

  Csütörtökön ülésezik a Miskolci Közgyűlés. A közgyűlésen a zárt üléssel együtt összesen 20 napirendet tárgyalnak a képviselők. Egyebek mellett szó lesz a közterületi reklámvagyon hasznosításáról és a hulladék-kezelési közszolgáltatásról is, amelynek értelmében – ha megszavazzák – drágul a szolgáltatás Miskolcon. Téma a közgyűlésen az oktatási intézmények működtetése, de szó lesz az önkormányzat gyermekjóléti és gyermekvédelmi feladatairól is.Napirendre kerül a Városi Rendőrkapitányság eszközállományának támogatása is. A legutóbbi Közgyűlésen elhangzott rendőrkapitányi beszámolóval kapcsolatban csütörtökön önálló képviselői indítványt nyújt be a Fidesz frakció.A Közgyűlésen minden bizonnyal számos sürgősségi indítvány is napirenden lesz. A képviselők munkáját 13 órától teljes egészében közvetíti a Miskolc Televízió.

 • 2007-05-09 16:33 Lezárják a Palóczy utcát

  A Hősök tere átépítéséhez csatlakozó útépítési munkák miatt, május 12-13-án (szombat-vasárnap) és május 19-20-án (szombat-vasárnap) lezárják a Palóczy utcát. A munkák ideje alatt a gépjármű forgalmat – Diósgyőr irányából – a Kis-Hunyad utca- Dózsa György utca útvonalra terelik. A 11-s autóbusz – a Búza tér irányába közlekedve – a Dózsa György utcából az Északi tehermentesítőre kanyarodik, és a bíróság előtti buszmegállóban áll meg.

 • 2007-05-09 14:50 Permetezik a vadgesztenyéket

  május 9-től

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!