Városinfó

 • 2007-08-27 14:03 Módosított vasúti menetrend

  Vasúti pályafelújítások miatt néhány vasútvonalon módosított menetrend szerint közlekednek a MÁV szerelvényei. Már megjelent a 2006/2007. évi menetrend 3-as számú módosítása, amely augusztus 27-én lép életbe. E szerint a Budapest – Miskolc – Szerencs – Nyíregyháza vonalakon, a Felsőzsolca és Hernádnémeti-Bőcs között végzett pályafelújítási munkák miatt a Füzesabony és Nyíregyháza szakaszon közlekedő vonatoknál augusztus 21-én 7 órától szeptember 1-jén 16 óráig módosul a menetrend. A Miskolcról Szerencsre 6.10-kor és 14.10-kor, illetve ellenkező irányban a Szerencsről 6.17-kor, 7.17-kor, 15.17-kor meghirdetett személyvonatok a felújítás idején nem közlekednek. Augusztus 31-én a Budapest – Miskolc – Sátoraljaújhely vonalon végzett karbantartási munkálatok miatt pedig a Miskolc-Tiszai pályaudvarról 23.14-kor Füzesabonyig és a 21.06-kor Tiszapalkonya Erőmű állomásig közlekedő vonatok módosított menetrend szerint közlekednek. A változásokról az állomásokon elhelyezett tájékoztatókról, illetve a MÁV Zrt. www.mav.hu honlapjáról olvashatnak bővebben az utasok.

 • 2007-08-24 15:56 Forgalmirend-változás a piacon

  A Miskolci Piac Zrt. az alábbi tájékoztatást tette közzé, melyben Miskolc város lakosságát és a Búza téri piacra látogatókat figyelmezteti a piac építése miatt előálló forgalmirend.változásokra: „Az Ikeron Zrt. mint kivitelező ütemterve szerint 2007. augusztus 27-től intenzív szakaszába érkezik a Búza téri piac ellátását biztosító közműrendszerek kiépítése. A Szendrey utcai szakasz megvalósítása három ütemben tervezett. • 1. ütem: Szendrey és Névtelen úti csomóponttól a pecsenyesorig 2007. augusztus 08. – szeptember 17.• 2. ütem: pecsenyesor és a virágos pavilonok 2007. szeptember 17.– október 01.• 3. ütem: virágos pavilonok, buszpályaudvar 2007. október 01.– október 12.A kivitelezés alatt az építési környezet forgalmi rendje folyamatosan változik. Az ideiglenes piac működtetéséhez szükség van minden érintett és a piaci szolgáltatásokat igénybe vevő lakosság szoros együttműködésére, türelmére.A zökkenőmentes építkezés és közlekedés érdekében megértésüket, segítségüket köszönjük.” Miskolci Piac Zrt.

 • 2007-08-21 18:10 Harmincötmilliárd foglalkoztatásra

  2008-végéig összesen 35 milliárd forint jut foglalkoztatást segítő és képzési programokra Észak-magyarországon. Az új Magyarország program keretében kidolgozott, uniós forrásokból megvalósuló foglalkoztatási pályázati csomag részleteit Lampert Mónika szociális és munkaügyi, valamint Bajnai Gordon önkormányzati és területfejlesztési miniszter ismertette Edelényben.

 • 2007-08-21 16:33 Idősügyi ügyfélszolgálat

  Az Idősügyi Tanács ügyfélszolgálata augusztus 29-én, szerdán, 8–12 óráig ügyeletet tart a Városháza nyomdájában.

 • 2007-08-20 21:29 Elmarad a tűzijáték

  Elmarad a ma estére tervezett tűzijáték. A Polgármesteri Hivatal közlése szerint a viharos időjárás miatt született meg ez a döntés. Ha minden megfelelően alakul, akkor a miskolciak kedden 21 órától láthatják a tűzijátékot, ugyanis ez az új időpont.

 • 2007-08-19 23:17 Adófolyószámláktól dagad a postások táskája

  Az APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság területén augusztus 31-ig, több mint 122 ezer egyéni vállalkozó és magánszemély számíthat pótlék-, illetve folyószámla-értesítőre.A gazdálkodó szervezetek értesítőit azonban csak októberben postázza az APEH.Felmerül a kérdés: kik számítsanak a folyószámla-kivonatra? A szabályok szerint idén azok az adózók kapnak kivonatot:- akiknek 2006. évre vonatkozóan késedelmi pótlékot kell fizetniük,- vagy ugyan pótlékot nem kell fizetniük, de a folyószámlájuk 2006. év december 31-én tartozást, vagy túlfizetést mutatott,- illetve akiknek a 2007. évi illetékintegráció kapcsán az adófolyószámláján 2007. január 1-jével illetékfizetés került feltüntetésre.Aki ebben a körben nem érintett, az természetesen hiába várja a postást.A kivonatban közölt késedelmi pótlékot a hétvége miatt 2007. szeptember 17-ig kell megfizetniük az érintetteknek. A bankszámlanyitásra nem kötelezett adózóknak az értesítővel érkezett csekken, a bankszámlanyitásra kötelezett adózóknak viszont kizárólag átutalással lehet teljesíteniük befizetési kötelezettségüket.Az idei év eddigi tapasztalatai is azt mutatják, hogy a Tájékoztató levelet sokan nem olvassák el, – hanem azonnal igyekeznek az ügyfélszolgálatokra – pedig az számos olyan hasznos információt tartalmaz, amellyel saját ügyük intézését leegyszerűsíthetik, a személyes megjelenést elkerülhetik, illetve teendőikről eligazítást kaphatnak. (Ilyen gyakorta szükséges információk; pl. hogy hibás bevallás önrevízióval módosítható, valós túlfizetés visszautalásának, vagy más adónemre történő átvezetésének kérése 17. sz. nyomtatvány beadásával kezdeményezhető, és a magán-nyugdíjpénztári adónemekre vonatkozó speciális átvezetési és kiutalási szabályok ismertetése stb.)Ebbe a hibába esett az az adózó is, aki a minap személyesen jelent meg egyik ügyfélszolgálatunkon, – mivel azt hitte, hogy fizetnie kell – sorát kivárva és türelmét vesztve dühösen értesült arról, hogy folyószámláján túlfizetés mutatkozik, melyet, ha akar, visszaigényelhet.Természetesen, ha valaki eltérést tapasztal az egyenlegértesítő és saját nyilvántartásai között, akkor éljen észrevétellel, – melyet a sorban állást elkerülendő – elsősorban írásban érdemes az érintetteknek megtenniük.APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság

 • 2007-08-17 16:19 Véradókat várnak

  A lecsökkent vérkészletre való tekintettel véradásra kéri a Magyar Vöröskereszt B.-A.-Z. Megyei Szervezete mindazokat, akik B Rh-negatív és AB Rh-negatív vércsoporttal rendelkeznek. Jelentkezni a Miskolci Területi Vérellátó Állomáson lehet a Csabai kapu 9-11. szám alatt, munkanapokon 8 és 15 óra között.

 • 2007-08-17 16:18 Útjavítások – forgalomkorlátozások

  A Csabai kapu – Ifjúság útja – Tapolcai elágazás közötti szakaszán augusztus 21-én kezdődik a vízelnyelők és közműaknák átépítése, szintbe emelése. Augusztus 18-án este 6 óráig a Déli tehermentesítő út Győri kapu városrész felőli végénél aszfaltozási munkák miatt forgalomkorlátozásra és forgalomelterelésre kell számítani.

 • 2007-08-17 15:42 Határtalan köztartozások

  A Magyar Köztársaság Alkotmánya alapvető jogként deklarálja a lakóhely vagy az ország elhagyásához és az oda való visszatéréshez való jogot. Az Európai Unióhoz való csatlakozást követően megnyíltak a határok, részben az Unión belüli munkaerőpiac is, így számos honfitársunk próbál szerencsét az ország határain kívül. Előfordul, hogy közülük néhányan úgy gondolják, hogy külföldön nyugodtan felhalmozhatnak adótartozást, hiszen nekik az adott országban úgy sincs fedezetként szolgáló vagyonuk, a külföldi adóhatóság keze pedig úgy sem ér el Magyarországig. Természetesen mindez fordítva is igaz: a Magyarországon élő egyes külföldi állampolgárok is elmulasztják alkalmasint a magyar költségvetést megillető követelések megfizetését, annak reményében, hogy az anyaországban birtokolt vagyonuk úgy sincs veszélyben.Nos, ez nagy tévedés, hiszen az APEH Központi Kapcsolattartó Irodája adóigazgatási együttműködést folytat az Európai Közösség illetékes hatóságaival. Ennek keretében bármely tagállamban fellelhető adóadat beszerzésére, okirat külföldi adóhatóság útján történő kézbesítésére, vagy akár az adótartozások másik tagállamban fellelhető vagyontárgyakból történő megfizetésére is sor kerülhet. A behajtási jogsegély jogintézménye még kevésbé ismert, de nemcsak elviekben létezik, hanem a gyakorlatban is.2006. évben 15 esetben – közel 240 millió forintnyi követelés behajtása érdekében – élt az APEH az együttműködés biztosította lehetőségekkel. A megkeresések 1/3-a Németország felé irányult. Sokatmondó adat, hogy a 2005. évhez viszonyítva a behajtani kért összeg több mint hétszeresével nőtt. És ami igazán „húsbavágó”: a magyar adóhatóság 2006-ban 8 tagállamból, 48 behajtás iránti megkeresést fogadott 928 millió forintnyi tartozás behajtása érdekében. A megkeresések 71 %-a érkezett Németországból. Mindezek tükrében látható, valós a veszélye annak, hogy nem ússzhatjuk meg az Unió más tagállamaiban felhalmozott tartozás rendezését. Meggondolandó, hogy vállaljuk-e az Európai Közösség bármely tagállamában a költségvetést megillető követelések meg nem fizetésének következményeit, vagy a Franklin D. Roosevelttől származó mondásnak megfelelően abban a szellemben fizetünk adót, hogy az végül is nem más, mint díj, amit azért a kiváltságért fizetünk, hogy szervezett társadalomban élhetünk- akár hazánkban, akár külföldön.APEH Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság

 • 2007-08-16 19:33 Még versenyben a városrehabilitáció

  A támogatásra érdemes, de a továbbfejlesztendő projektek közé sorolta a kormány az Új Magyarország Fejlesztési Tervre benyújtott Miskolc belváros és az Avas rehabilitációjának programját. Az összességében majd’ kétmilliárdos projekt tehát még versenyben van az uniós forrásért. Dr. Simon Gábor belvárosi fejlesztési biztos szerint nincs gond a pályázat tartalmával, a kormány támogatta az elgondolást. Az országos szinten benyújtott nagyprojektek közül nyolcvan esetben kérték a továbbfejlesztést, és valamennyi városrehabilitációs program ebbe a kategóriába került. Bár az írásos, hivatalos értesítés még nem érkezett meg a döntésről, dr. Simon Gábor elsősorban a dokumentáció terén lát további tennivalókat.

 • 2007-08-16 18:34 Megkezdődik a bérletárusítás a színházban

  A Miskolci Nemzeti Színház 2007/2008-as évadjára augusztus 21-étől, keddtől válthatók bérletek. Az érdeklődők a teátrum Széchenyi u. 23. szám alatti jegyirodájában vásárolhatnak bérletet a nagyszínházi előadásokra (Mihail Bulgakov: Moličre; ifj. Johann Strauss: Denevér; Dobozy Imre-Korognai Károly: A tizedes meg a többiek; Giacomo Puccini: Pillangókisasszony; plusz egy szabadon választható előadás a bérlethirdetésben megjelölt előadásokra), a kamaraszínházi darabokra (Brandon Thomas–Aldobolyi-Nagy György–Szenes Iván: Charley nénje; Robert Thomas: Nyolc nő) a gyermekelőadásokra (Rákos Péter–Bornai Tibor: A mumus; Játsszunk pantomimet – interaktív dramatikus játék a gyerekekkel), valamint a Játékszín Ráadás bérlet előadásaira (Parti Nagy Lajos: Ibusár; Cindy Lou Johnson: Vakítás; Csáth Géza: Janika; Dvorák Gábor: Murphy törvényei; Martin Sherman: Rose). A régi bérlők korábbi helyeit szeptember 10-ig fenntartja a teátrum.A jegypénztár nyitva tartása: hétfőtől péntekig 10–18 óráig.

 • 2007-08-15 17:05 Jól vizsgázott a monitoring-rendszer

  A MIVÍZ Kft. tájékoztatása szerint a mai napon, illetve az elkövetkezendő néhány napban Miskolc város egész területén számítani lehet nyomáscsökkenésekre, a vízszolgáltatásban szakaszos elégtelenségekre.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!