Városinfó

 • 2007-07-18 10:45 Ne legyen több áldozat!

  Az elmúlt héten az egyik vezető hír a médiában az alábbi volt:Borsod-Abaúj-Zemplén megyében egy hónapig fogva tartottak adósságfejében egy kislányt. Az esetet az önkormányzat jegyzője észlelte,aki azonnal értesítette a rendőrséget. Az ügyben eljárás indult, azelkövetőket őrizetbe vették. A rendőrség azt vallja, hogy a családon belüli bántalmazás nemmagánügy, hanem közügy. Ahhoz azonban, hogy segíteni tudjunk,információval kell, hogy rendelkezzünk a veszélyeztetéssel kapcsolatban.

 • 2007-07-17 14:02 Locsolóautók Miskolc útjain

  A Miskolci Városgazda Kht. vasárnaptól folyamatosan locsolja a város útjait a kánikulai meleg megszűnéséig. A tartós hőség miatt 3 autó permetezi a vizet az aszfaltra és burkolatra 9.00 órától 21.00-ig. A két 8500 literes locsolóautó a Széchenyi utcán (villamossínek) és az önkormányzat kezelésében lévő nagyobb forgalmú utakon (amelyek jelentős gyalogosforgalmú közterületek mellett vannak) enyhíti a forróságot. Egy 1000 literes kocsi pedig szintén a Széchenyi utcán (gyalogosforgalom), köztereken csökkenti a hőségérzetet.

 • 2007-07-17 12:15 Helyreállt a vonatközlekedés

  Hétfő délutánra helyreállt a közlekedés a Keleti pályaudvaron, ahol felsővezeték-szakadás miatt állt a forgalom; a miskolci és a szolnoki vonalon azonban továbbra is késésekre kell számítani - tájékoztatott a Mávinform. Budapesten, a Keleti pályaudvaron tegnap 15 óra előtt nem sokkal helyreállították a leszakadt vasúti felső vezetéket, így újraindult a forgalom – közölte Kavalecz Imre sajtóügyeletes.

 • 2007-07-17 12:04 Házi kedvenceink is kaphatnak hőgutát!

  Van, ahol a nyári kánikulában a tűző napon, árnyéktól mentes helyen, láncra verve tartanak kutyát. Az ilyen állatok kis időn belül hőgutát kaphatnak, és el is pusztulhatnak. A felelőtlen gazda ilyen esetben az állatkínzás bűncselekményét követi el, amiért két évig terjedő szabadságvesztéssel is sújtható. Az Orpheus Állatvédő Egyesület segélytelefonján a nagy nyári kánikulában aggódó állatbarátok körében rendszeres téma a tűző napon kikötött, víz nélkül tartott állatok számára történő segítségkérés. Gyakran felejtenek kertben, udvaron egy-két napig (vagy tovább is) lakosok házi kedvenceket. Van, hogy étlen-szomjan szenvednek az állatok. Szerencsére egyre többen néznek tovább a saját kerítésükön túlra is, így az állatkínzók könnyebben horogra akadhatnak.

 • 2007-07-16 13:56 Ítélkezési szünet augusztus 19-ig

  Megkezdődött az ítélkezési szünet az ország több mint száz bíróságán, így Miskolcon is. A bíróságok a nyári szünet alatt is ellátják a halaszthatatlan ügyeket. Az ítéletalkotók nyári pihenője augusztus 19-ig tart. A szünet nem szakítja meg az eljárási határidőket. Az ügyeletet teljesítő büntetőbírók most is elrendelhetnek előzetes letartóztatást, vagy éppen szabadlábra helyezést. Működik a cégbíróság, a bírók eljárnak a végrehajtási ügyekben, illetve tovább folynak a sajtó-, illetve munkaügyi perek.

 • 2007-07-16 13:50 Új nyilvántartás a vendéglátásban

  Szerdától új szabályok lépnek életbe a vendéglátásban – a vendéglátó szervezeteknek ugyanis a közétkeztetésben száz adagra szóló, termékenkénti anyaghányad-nyilvántartást kell készíteniük – egyebek mellett ezt tartalmazza egy új rendelet. A nyilvántartás – mások mellett – tartalmazza a felhasznált összetevők nevét és mennyiségét, továbbá az adalékanyagok megnevezését és mennyiségét is.

 • 2007-07-16 13:35 Hamarosan kérhetik a nyugtát?

  Érdemes megőrizni a számlákat, mivel Magyarországon is bevezethetik az úgynevezett számlatartási kötelezettséget. Ez azt jelenti, hogy az APEH vagy a vám- és pénzügyőrség ellenőrei akár a boltból kilépő vevőtől is elkérhetik a vásárolt áru blokkját vagy számláját, hogy megakadályozzák a számla nélküli kereskedést. Ez a módszer megoldás lehet a feketegazdaság visszaszorítására. A Pénzügyminisztérium már dolgozik az új szabály bevezetésének feltételein. A rendszer mintája Olaszország, ahol akár az éttermek vagy szállodák vendégeitől is kérheti a nyugta felmutatását a pénzügyőrség.

 • 2007-07-13 16:45 Tisztítják a csöveket

  Július 17-én (kedd) 21 órától – július 18-án 5 óráig szivacsos csővezeték tisztítási munkákat végez az UMWELT–TECHNIK Kft. a MIVÍZ Kft. megbízásából a Szent István út végéig. A csőtisztítás során időszakonként előfordul a munkák velejárójaként az időszakos vízhiány, víznyomáscsökkenés, vízzavarosodás.Kérik, hogy ezekre a kellemetlenségekre az ott lakók készüljenek fel, gondoskodjanak háztartásukhoz elegendő vízmennyiség vételéről. A munkák befejeztével a kifolyókból rövid ideig nem a megszokott tisztaságú víz folyik, mangánoxidot tartalmaz. Javasolják, hogy mosásra csak ülepítés után használják a vizet, nehogy ruháik elszennyeződjenek. A víz ülepítés után felhasználható, iható, észlelhető tisztult állapot rövid időn belül kialakul.

 • 2007-07-13 16:45 Tovább közlekedik a ZS-s

  Ez év augusztus 5-ig az MVK Zrt. és a Miskolci Városgazda Kht. közös megállapodása értelmében tovább közlekedik a „ZS”-s jelzésű autóbusz – céljáratként szombaton és vasárnap – a Búza térről a Zsarnai piacra. A Miskolci Városgazda Kht. jóvoltából a piacra látogatók ingyenesen vehetik igénybe a járatot 7 és 12 óra között. A korábbiaktól eltérően a 6.40-kor és 12.40-kor induló járatok nem közlekednek.

 • 2007-07-12 11:09 BÁH-fogadónap

  A Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Észak-magyarországi Regionális Igazgatóság Vezetője, Baróczi Andrásné előzetes bejelentkezés alapján fogadónapot tart 2007. július 17-én, kedden 09.00 órától 12.00 óráig az igazgatóság Miskolc, Kazinczy utca 32. szám alatti épületében. A bejelentkezést az érdekeltek a (46) 504-430 telefonszámon tehetik meg.  

 • 2007-07-12 11:06 Vége a „vadplakátolásnak”

  Jó esély van rá, hogy ezentúl sokkal kevesebb, városképet, épületeket elcsúfító, illegálisan kihelyezett plakáttal, reklámhordózóval találkozunk majd Miskolcon. Az önkormányzat ugyanis megelégelte a rendezetlen állapotokat, és új rendeletben szabályozta a városi közterületek reklámcélú hasznosítását. Júniustól a Miskolc Holding Zrt. végzi, illetve felügyeli ezt a tevékenységet. Annyi máris bizonyos, hogy a „vadplakátolók” az eddiginél jóval szigorúbb ellenőrzésre, szankciókra számíthatnak.

 • 2007-07-11 09:32 Folytatódik a csőtisztítás

  A Gyimesi, a Vereczkei, a Tömösi, a Tölgyesi és a Halász utcákban folytatódtak kedden a csőtisztítási munkálatok. Emiatt a Zsarnai telep környékén zavaros lehet a víz, valamint nyomáscsökkenést, esetleg vízhiányt tapasztalhatnak az utcákban élők. A munkálatokat végző Umwelt-Technik Kft. arra hívja fel figyelmet közleményében, hogy a munkák befejeztével a kifolyókból rövid ideig nem a megszokott tisztaságú víz folyik majd. Ezért a cég azt javasolja, mosásra is csak ülepítés után használják a vizet, mert a ruhák elszennyeződhetnek. Ülepítés után rövid időn belül megtisztul és újból ihatóvá válik a víz.

Miskolc TV mai műsora

2021-12-03 (Péntek)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!