Környezet

 • 2014-08-30 14:30 Esővel, széllel köszönt be a szeptember

  Esővel, széllel, lehűléssel köszönt be hétfőn a tanév és a szeptember, de keddtől megnyugszik az idő; nyugodt kora őszies napok jönnek.

 • 2014-08-28 10:31 Minőségi ugrás a MiReHuKöznél

  Alig nyolchónapos közszolgáltatói tevékenység után, az A/I. fokozat feltételein túllépve, C/I. minősítést szerzett a MiReHuKöz Nonprofit Kft. Az országban a 149 hulladékgazdálkodási közszolgáltatóból csupán 16 kapott magasabb fokozatú minősítést.

 • 2014-08-24 14:26 A nyár utolsó hetében még visszatérhet a kánikula

  A meteorológiai nyár utolsó hetében változékony időre lehet számítani. A napsütés mellett többször is lehet zápor, zivatar. A hét elején hűvösebb idő várható, néhol csak 19 Celsius-fokig melegszik a levegő. Az utolsó nyári hétvégén viszont helyenként 30 fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.

 • 2014-08-20 08:32 Elsőfokú figyelmeztetés tizennégy megyére és a fővárosra

  A várható heves zivatarok, illetve a felhőszakadás veszélye miatt tizennégy megyére és a fővárosra adott ki elsőfokú figyelmeztetéseket az Országos Meteorológiai Szolgálat szerdára.

 • 2014-08-19 14:09 Célkeresztben a Világörökség részét képző barlangok

  Befejeződött a Világörökség részét képező Aggteleki- és Szlovák-karszt barlangrendszereinek összefüggését vizsgáló kutatás, mely az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság (ANPI) irányításával, a ©tátna Ochrana Prírody Slovenskej Republiky munkatársaival együttműködésben valósult meg.

 • 2014-08-19 08:06 Idén minden eddiginél korábban használta el az emberiség a Föld éves erőforrásait

  Idén minden eddiginél korábban, már augusztus 19-én elérkezett a globális túlfogyasztás napja: 2014-ben alig több mint nyolc hónap alatt használta el a Föld lakossága azt az erőforrás-mennyiséget, amelynek egy évre kellett volna elegendőnek lennie ahhoz, hogy a bolygó a jelenlegi állapotában fennmaradhasson.

 • 2014-08-17 16:07 Hét elején napsütés, aztán záporok

  A jövő hét elején még száraz napos idő várható, a maximumok többfelé 30 Celsius-fok körül alakulnak, szerdán, augusztus 20-án többfelé várható zápor, zivatar, a hétvégére viszont ismét visszatér a napos, meleg idő – derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat középtávú előrejelzéséből.

 • 2014-08-14 09:22 ÁNTSZ: másodfokú riasztás az ország északkeleti részére

  A parlagfű heti átlagos pollenkoncentrációja az ország északkeleti sarkában, Nyíregyháza környékén elérte a magas szintet, ezért a térségre II. fokú riasztást adott ki az Országos Környezet-egészségügyi Intézet - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) csütörtökön az MTI-vel.

 • 2014-08-13 17:49 Elkezdődött a parlagfüves területek helikopteres felderítése

  Országszerte elkezdődött a parlagfűvel fertőzött területek helikopteres felderítése – jelentették be a Földművelésügyi Minisztérium és a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal közös szerdai sajtótájékoztatóján, a Székesfehérvár mellett található börgöndpusztai repülőtéren.

 • 2014-08-11 19:01 NAK: a meleg, csapadékos időjárás eltérően érintette a növényi kultúrákat

  A meleg és csapadékos nyári időjárás eltérően érintette a növényi kultúrákat, az őszi búzára kedvezőtlen, míg a kukoricára és a napraforgóra kedvező hatással volt - közölte a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) hétfőn az MTI érdeklődésére.

 • 2014-08-09 21:34 Magyarországon mutatták be a világ első vízházát

  A világ első vízházát Kecskeméten mutatták be a szakmai érdeklődőknek Kecskeméten, az újszerű ház Gutai Mátyás építészmérnök találmányán alapul. Az Európai Unió támogatásával már korábban elkészült az épület, de most először tartottak olyan bemutatót, amelyen a külföldön elő feltaláló személyesen részt vett.

 • 2014-08-09 20:31 Vasárnap ismét többfelé lehetnek heves esőzések

  Tizenhárom megyére és a fővárosra a várható heves zivatarok és felhőszakadás miatt figyelmeztetést adott ki vasárnapra az Országos Meteorológiai Szolgálat. Baranya, Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Tolna, Vas, Veszprém, Zala és Pest megyére, valamint Budapestre adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

Miskolc TV mai műsora

2023-02-08 (Szerda)
Nincs műsorkiírás erre a napra... nézzen vissza később!